2024-09-02 601 浏览
呢間放題 已經係我同屋企人第三次食了 雖然地方很少 但勝在多款式美食可以選擇 野飲就有氣水 啤酒任飲 呢個價錢食到放題 算對得住荷包啦 加上 最尾老闆溫馨提示 記得留肚食甜品 值回票價
2024-09-01
等候时间
10 分钟 (堂食)
$300 (宵夜)
2024-07-28 1165 浏览
今日試佢嘅午餐任食,食物驚訝地好味,食物冇話有乜。刺身幾新鮮下,尤其是馬刀貝同油甘魚係必食,油甘魚可以食到佢獨有嘅油脂甘香同獨有嘅酸香味,馬刀貝清甜爽脆。壽司係難得冇敷衍了事,食到嘅飯冇壓實令你食飽,而係會有佢鬆軟嘅口感,魚出都可以食到同刺身咁新鮮嘅品質。尤其是左口魚嗰個火燒完嘅魚油香滲入到飯嘅感覺的確驚豔。熱食都同樣好味,尤其是粉絲蒸帆立貝同燒廣島蠔夠新鮮鮮甜,燒羊架用西式調味,可以食到佢嫩滑嘅肉汁同佢羊嘅酥香,味道超級和諧。而且佢辣酒花螺肉質鮮美,再加佢嘅汁煮,的確正。整體呢講,食物質數驚訝地幾好,新鮮好味,而且係大多數都keep到水準,雖然價格小貴,但食物品質對得起佢嘅錢,環境還ok坐得舒服。
今日試佢嘅午餐任食,食物驚訝地好味,食物冇話有乜。

2024-07-28
  • 左口裙邊壽司
  • 牛舌
  • 羊架
  • 泰式虎蝦
  • 刺身馬刀貝同油甘魚
  • 燒蠔
  • 帆立貝
雖然香港仔得一間日式放題,但勝價比真係好高先講刺身,好新鮮! 赤蝦大隻! 壽司有D好特別,例如係黑松露帶子!天婦羅唔油膩! 秋葵好好食,南瓜外脆內軟!炸物有榴槤炸彈! 我叫左3 round !蒸扇貝個汁好有風味,豉汁炒蜆 辣酒花螺食到舔舔脷!羊架唔太肥,燒得剛剛好!燒菠蘿,真係間場恩物! 甜品推介菠蘿雪葩! 菠蘿味好濃!
雖然香港仔得一間日式放題,但勝價比真係好高

先講刺身,好新鮮! 赤蝦大隻!
壽司有D好特別,例如係黑松露帶子!
天婦羅唔油膩! 秋葵好好食,南瓜外脆內軟!
炸物有榴槤炸彈! 我叫左3 round !
蒸扇貝個汁好有風味,豉汁炒蜆 辣酒花螺食到舔舔脷!
羊架唔太肥,燒得剛剛好!
燒菠蘿,真係間場恩物!
甜品推介菠蘿雪葩! 菠蘿味好濃!

2024-07-21
用餐时段
  • 炸物
  • 刺身
  • 甜品
2024-05-19 1239 浏览
衛生極差服務態度又差,全部人都冇禮貌 上菜速度又慢 漏單情況超級嚴重 刺身又唔新鮮,有啲嘢食又未熟 炸物又燶晒 嘢食款式又少 俾幾百蚊買難受 真係難以想像佢點樣繼續經營落去 !
2024-04-10 1126 浏览
自從鮨政香港仔分店關門後,同區有啲質素嘅日餐都所剩無多。好彩開左喱間放題頂住👏🏻坦白講都好多年冇食過放題喱間放題嘅刺身質素真係有啲驚喜!👍🏻比起隔離對面幾十蚊得3/4件,喱度可以任食真係超爽😋熟食黎講,所有食物上枱熱辣辣💯款式都唔少,我未試到超過2/3都飽到食唔哂!食完嘢收碟嘅速度超快張枱食極都係咁乾淨🤣走嘅時候見到有張枱嘅客人留低咗手機,職員跑咗成條街去追番個客人👍🏻 十分抵讚
刺食任食
咖喱牛舌
焦糖燉蛋
菠蘿雪芭
🍽️ Lunch $268 / Person
We ordered two rounds of sashimi! Since the restaurant just opened, the selection is not extensive, but every piece of sashimi is fresh! In the first round, we ordered Norwegian salmon, Japanese hamachi, scallops, shrimp, Hokkaido scallop and honey glazed abalone slices ~ Among them, our favorite is the shrimp! They are huge and delicious!🌱In addition to sashimi, the restaurant also offers appetizers, sushi, teppanyaki, fried items, and tempura! The standout is the grilled
🍽️ Lunch $268 / Person

🌱
In addition to sashimi, the restaurant also offers appetizers, sushi, teppanyaki, fried items, and tempura! The standout is the grilled lamb rack with herbs~
現時嘅質素同服務相當高水準,食物種類未必夠大喜屋多,但每樣食物都唔錯,尤其係刺身;上菜同收碟速度亦相當快。雖然店舖較細,座位間不是太闊落,但廚房同餐枱嘅唔會太遠,所以每款燒物同天婦羅都熱辣辣。

2024-03-30 638 浏览
復活節假,留港消費估唔到爆場,用餐時間20:302個人食,可以坐到4人枱,舒服👍唔似大x屋,明明隔離冇人都要迫你坐2枱食物質素好過旺角上樓d垃圾放題款式雖然少d,但好味👍刺身甜蝦有待改善三文魚都可以壽司紫菜脆,最怕見到淋晒d紫菜比想像做得好👍熟食勁出色,所有食物熱辣辣出爐扇貝正燒大蝦,超有蝦味👍,超有驚喜(厄唔到香港仔人由細食海鮮大)牛舌、羊架、牛仔骨勁正絕對好食過大x屋,小店加油見意如果可以加d粥,拉麵選擇就更好👍
復活節假,留港消費
估唔到爆場,用餐時間20:30
2個人食,可以坐到4人枱,舒服👍
唔似大x屋,明明隔離冇人都要迫你坐2枱

食物質素
好過旺角上樓d垃圾放題
款式雖然少d,但好味👍

刺身
甜蝦有待改善
三文魚都可以

壽司
紫菜脆,最怕見到淋晒d紫菜
比想像做得好👍

熟食
勁出色,所有食物熱辣辣出爐
扇貝正
燒大蝦,超有蝦味👍,超有驚喜(厄唔到香港仔人由細食海鮮大)
牛舌、羊架、牛仔骨勁正
絕對好食過大x屋,小店加油

見意
如果可以加d粥,拉麵選擇就更好👍

要喺度借此機會提醒大家小心啲!就係企喺收銀肥肥地嗰位男士!佢哋係咁打乞嗤,同埋咳,都唔會選擇戴口罩更加唔會去廁所洗手!衛生情況非常惡劣!熟食方面!佢哋出嘢食,更加唔會選擇帶手套望住啲店員手指插咗入食物入面!非常之嘔心!特別就係嗰個粉絲蒸扇貝!望住店員用手將啲粉絲攞返上去不特止!仲要出埋俾啲客人食衛生情況呢間餐廳非常之惡劣!周地垃圾亦都冇店員去主動清理!甜品櫃,亦都冇進行清理!成個櫃邊都係啲黑色一點點!真係唔會願意再去光臨呢一間餐廳
要喺度借此機會提醒大家小心啲!
就係企喺收銀肥肥地嗰位男士!
佢哋係咁打乞嗤,同埋咳,都唔會選擇戴口罩
更加唔會去廁所洗手!
衛生情況非常惡劣!
熟食方面!佢哋出嘢食,更加唔會選擇帶手套
望住啲店員手指插咗入食物入面!
非常之嘔心!
衛生情況呢間餐廳非常之惡劣!
周地垃圾
亦都冇店員去主動清理!
甜品櫃,亦都冇進行清理!
成個櫃邊都係啲黑色一點點!
真係唔會願意再去光臨呢一間餐廳
2024-03-29 630 浏览
呢間餐廳應該係我食過有史以來上菜速度最慢嘅一間!刺身壽司方面,起碼落單後等30分鐘!記得壽司方面唔好抱有太大期望!絕對係石頭壽司!冇咁上下牙力絕對食唔到!串燒方面,羊架會發出陣陣嘅酸味!而且串燒應該都係炸出嚟!全部串燒都反光勁多油!炸物就都係咁啦,油立立!仲要全部都係林啤啤!本身都預咗冇抱咩期望!點知呢間餐廳真係太大出入冇一樣嘢食可以好讚賞嘅地方!唯一有一樣嘢就係環境!8:00成個場加埋得三台!非常寧靜!咁嘅嘢食出品!唔怪得知得三台客啦
呢間餐廳應該係我食過有史以來上菜速度最慢嘅一間!
炸物就都係咁啦,油立立!仲要全部都係林啤啤!
本身都預咗冇抱咩期望!
點知呢間餐廳真係太大出入
冇一樣嘢食可以好讚賞嘅地方!
唯一有一樣嘢就係環境!
8:00成個場加埋得三台!
非常寧靜!
咁嘅嘢食出品!唔怪得知得三台客啦
2024-03-29 654 浏览
見呢間餐廳新開!打算過嚟撐一撐佢場點知就中咗伏!Order咗首輪刺身!起碼等咗成半個鐘先到!仲要數量完全唔啱!三個人刺身三文魚淨係俾6片!其餘嘅刺身都係得幾片!串燒方面!我懷疑師傅係用微波爐!串燒,完全冇燒過嘅痕跡!好似淨係喺微波爐叮熱出嚟咁炸物,我可以肯定係一朝早就炸定每一種炸物都黑蚊蚊而且天婦羅,超級厚粉!完全冇食物體驗!幾個店員好似若無其事咁!黑面之餘,傷風感冒又唔戴口罩,瘋狂見到佢哋係咁咳,講真做得飲食業嘅,唔該顧及下衛生,唔建議各位去呢一間餐廳!
見呢間餐廳新開!打算過嚟撐一撐佢場
點知就中咗伏!
Order咗首輪刺身!起碼等咗成半個鐘先到!
串燒方面!我懷疑師傅係用微波爐!
串燒,完全冇燒過嘅痕跡!
好似淨係喺微波爐叮熱出嚟咁
炸物,我可以肯定係一朝早就炸定
每一種炸物都黑蚊蚊
而且天婦羅,超級厚粉!
完全冇食物體驗!
幾個店員好似若無其事咁!
唔建議各位去呢一間餐廳!
超多款式🤟🏻兩小時任飲任食放題🤤南區嘅朋友仔有口福了,皆因香港仔中心最近新開左間任食放題店「瀛火日式放題」🍣小店用心經驗,菜式多元化,總有一款啱你食💕而且上菜迅速,仲要冇漏單添!🔥午時(2小時)放題 $268/位🍴刺身受歡迎的刺身款式已在Menu上,尤其是三文魚和油甘魚厚切肥美、帶子和赤蝦非常鮮甜、北寄貝也很爽口,以冰鎮的方式送上,擺盤令人賞心悅目😍🍴壽司壽司的款式包羅萬有,不吃刺身的朋友可以選擇火炙壽司,如蒜香醬油燒三文魚和香蔥燒玉子鰻魚。另外,見到Menu上有創意的雪糕筒🍦crossover壽司,幾特別🍴鐵板燒/爐端燒呢度嘅燒物味道都幾好,推介鹽燒大海蝦🦐成隻手板咁長,蝦肉新鮮彈牙;燒雞翼外皮脆脆的,孜然味重;鐘意食蔬果的,仲有燒翠玉瓜、燒菠蘿和甜薯選擇,🍍好juicy🍴一品料理黑椒薯仔粒炒一口牛,醬汁惹味且牛肉味濃;香蔥蒜蓉蒸帆立貝,粉絲索晒蒜蓉汁,帆立貝肉多大粒🍴天婦羅送上枱仍是熱辣辣的,天婦羅的麵衣非常酥脆,配上天婦羅沾汁吾會好油膩🍤🍆🍴甜品甜品竟然有唔同口味的Haagen Dazs雪糕選擇,好surprise
超多款式🤟🏻兩小時任飲任食放題🤤

🔥午時(2小時)放題 $268/位

🍴刺身

🍴壽司

🍴鐵板燒/爐端燒

🍴一品料理

🍴天婦羅

🍴甜品
新年來了香港仔這邊拜年 朋友說這個放題店是新開的 我們幾個人便過來試一下 店舖位置不大 但都差不多爆滿 下單方法還是傳統的寫紙仔 已經很久沒有看到不是掃碼下單的放題了 也許是小店沒有弄系統 也沒有什麼所謂 上菜速度也是可以 除了一些蒸的食物之外 基本上上菜速度合理 食物種類麻 我自己覺得有點少選擇 但小店位置也不多 還是可以接受吧 食物質量也是OK的飲品面試自助的自己去雪櫃拿 看到有朱古力奶有點震撼到我 朋友小孩相當喜歡 另外甜品每人可以選擇兩個 最後還有一個Häagen-Dazs的雪糕 200多元可以吧

200多元可以吧
2024-02-20 435 浏览
好耐冇入香港仔,經開見到開咗間新嘅日式放題,外面裝修設計得好精緻,成套將軍服飾嘅盔甲喺門口,踏住啲火好有氣勢,貌似真田幸村咁好勁🤭餐廳座位比較細,但係坐得舒服,入邊嘅牆壁都用岩石紋嘅設計幾特別,牆身壁畫都好靚,好有心思,點餐係有一疊唔同顏色嘅紙黎揀嘢食,回憶返好多年前啱啱興起嘅放題咁樣點餐,好懷舊😁食物款式都有好多款俾你選擇,點樣刺身盤,成個刺身盆都好靚好用心咁裝飾同埋刺身都好新鮮,打卡都好正😊日式放題最主要都係刺身盤,無論三文魚或者油甘魚都好厚切食落啖啖肉,赤蝦都好大隻爽滑一流,仲有卷物都好多款揀,例如白之戀都好特別,其他日式放題都冇呢款選擇,燒物都好正,羊架、焗蠔、蒸粉絲扇貝、白酒花螺都好吸引,最後仲有二款奶凍都唔錯,咖啡奶凍同埋椰子奶凍,足料得黎食落好軟熟好有椰子嘅香味👍🏻 Häagen-Dazs雪糕唔錯👍🏻好滿足📍地址:瀛火日式放題 (香港仔)香港仔南寧街14號香港仔中心五期地下4B號舖

📍地址:瀛火日式放題 (香港仔)
香港仔南寧街14號香港仔中心五期地下4B號舖
2024-02-16 353 浏览
食品質素都高,但過好像經理的男人,態度就普通,我哋都唔係食好多嘢,但過職員送餐時越來越大力,又幾次重大力碟,超大聲。我心想係唔係覺得我哋食咗好多嘢,唔高興呢?唔係2小時放題咩,我哋又冇浪費食品。這個地方,這個價錢,真係唔算平,連雪糕紙都無比我哋,下次應該唔會再去,亦都唔會介紹朋友去。這個價錢,這個服務,我會選擇出其他區食