📅2024-10-28🥢瀛豐放題料理專門店 @yingfeng_food 📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場10樓-🤤味道評分:7.5/10📷賣相評分:8/10🏞環境評分:8/10🤵🏻服務評分:7.5/10😍回頭指數:7.5/10💰人均價錢:$550-呢度放題豐儉由人,可以隨自己喜好加購,是日加左$148升級咗凍海鮮任食,包括海螺、凍蝦、蟹腳、鮑魚、仲有魚子醬,另外包埋海膽帶子任食!魚子醬以原盒呈上,帶有鹹香味同陣陣芝士味,質素唔錯;譏燒鮑魚有誠意,軟腍又入味;帶子超厚身,配埋海膽鮮味十足。刺身款式都幾多包括有三文魚魚腩、吞拿魚、希靈魚、珍寶赤蝦、八爪魚等,刺身款款都好厚身。最驚喜嘅係希靈魚,完全冇腥味,係食過最好食嘅希靈魚;珍寶赤蝦好粗又多膏,膠質好豐富。正值大閘蟹季節,餐廳仲有得以$499 加購大閘蟹放題,lunch 時段黎就最抵,可以食足三個鏡。大閘蟹隻隻都有手掌咁大,真係足四兩!是日食到嘅都係蟹公,有黏唇嘅白膏又有質感軟滑嘅蟹膏,放題有呢個質素真係唔講得笑。熟食方面有唔少中日泰式料理,當中主打泰式料理,例如泰式酸辣手撕雞、泰式燒羊腩、泰式肉碎生菜包、蝦餅魚餅、飛天炒通菜、炒
📅2024-10-28
🏞環境評分:8/10
🤵🏻服務評分:7.5/10
😍回頭指數:7.5/10
💰人均價錢:$550

熟食方面有唔少中日泰式料理,當中主打泰式料理,例如泰式酸辣手撕雞、泰式燒羊腩、泰式肉碎生菜包、蝦餅魚餅、飛天炒通菜、炒金邊粉,個人最推燒羊腩,外皮香脆,羊腩略帶羊羶味,質感軟腍。

一入門口就有個甜品櫃,款款都的的骰骰,可以試曬咁多種口味;飲品櫃有四大個,幾多特別飲品,升級左仲可似任飲Hoegaarden或者Stella。
#soso_foodie2024 #soso_hk2024 #soso_200至400元 #soso_400至800元 #大閘蟹 #放題

想睇同區食店介紹?可以參考👇🏻👇🏻

• 海膽帶子
  • 魚子醬
  • 刺身
2024-12-11 0 浏览
📍 瀛豐放題料理專門店-銅鑼灣@yingfeng_food又到咗一年一度食大閘蟹嘅季節,我當然唔會放過大閘蟹放題啦,而家做緊大閘蟹放題優惠$499/2小時,俾你仼食大閘蟹,你叫幾多都會熱辣辣地送上嚟手上🤲🏻 仲有升級凍海鮮是任食的💦呢間日本料理放題,唔單止只係日本菜甘簡單仲有泰國菜,甜品都係店主自家製🍯🦀大閘蟹雖然任食,但係質素都好高質,公嘅膏比較啫喱狀,食落鮮甜軟滑;乸嘅膏就係硬嘅橙黃色狀,味道更加鮮甜,甘甘哋🦀一坐低已經嚟咗一大盆刺身,刺身方面都有好多選擇,叫咗三文魚、油甘魚,吞拿魚、希靈魚、帶子等等,刺身新鮮款式多兼且好鮮甜!另外仲有一盤係長腳蟹、魚子醬、甜蝦、田螺🫶🏻真係滿載而歸,值門票價🎫壽司方面,原條穴子壽司、一口鰻魚、蟹籽軍艦、甜蛋火炙壽司等等,最欣賞係簿切和牛壽司🍣入口既溶既口感,自從上次去完日本返嚟之後好耐冇試過!仲有其他新款自家製嘅壽司,都好值得食!出邊有個雪櫃係可以任飲罐裝或者包裝飲品!款式都好多,仲可以揀啤酒啱晒我呢啲酒鬼~泰國菜我比較鍾意食菜類多啲,飛天炒通菜、泰式炒椰菜苗🥬泰式炸物系列:蝦餅、墨魚餅、素菜春卷同香茅雞。最後梗係黎返個甜品🍮有榴槤糯米糍、啫喱、

📍 瀛豐放題料理專門店-銅鑼灣
@yingfeng_food

呢間日本料理放題,唔單止只係日本菜甘簡單
仲有泰國菜,甜品都係店主自家製🍯

一坐低已經嚟咗一大盆刺身刺身方面都有好多選擇,叫咗三文魚、油甘魚,吞拿魚、希靈魚、帶子等等,刺身新鮮款式多兼且好鮮甜!

另外仲有一盤係長腳蟹、魚子醬、甜蝦、田螺🫶🏻
真係滿載而歸,值門票價🎫

出邊有個雪櫃係可以任飲罐裝或者包裝飲品!
款式都好多,仲可以揀啤酒
啱晒我呢啲酒鬼~

泰國菜我比較鍾意食菜類多啲,飛天炒通菜、

最後梗係黎返個甜品🍮
有榴槤糯米糍、啫喱、木糠布甸、楊枝甘露、朱古力杯🍫等,全部甜品都係自家製,款款都唔會甜到膩🧁

2024-12-07 46 浏览
又到大閘蟹季節,我地今次來到瀛豐食大閘蟹放題🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀 $499/2小時起坐低大閘蟹即叫即蒸,所以都要大概20分鐘先食第一轉。當等緊嘅時間,我地仲+$148升級豪華海鮮拼盤,當中包括三文魚腩刺身拼盤同埋極品海鮮拼盤。 刺身盤擺盤靚,打卡一流📸 三文魚腩肥美,珍寶赤蝦夠大隻👍🏻極品海鮮盤都有冰鎮醬油鮑魚、講完魚子醬、象拔蚌刺身、長腳蟹腳等,很多款式。 仲有,海膽帶子真係好好味😋 必食👍🏻 呢個價錢食到呢啲高質嘅海鮮,CP值好高,仲包埋drafted beer 任飲,好抵!大閘蟹蒸得剛好,多羔鮮甜,水水好滿足🦀放題都食到呢個質素👍🏻👍🏻👍🏻來放題當然要放肆地食,話明中日泰放題當然要食哂咁多款啦!刺身、手握壽司、卷物、手卷、沙律/冷盤小碟、天婦羅、泰國料理、串燒、甜品等等超過200款美食。另外,無糖茶、汽水、果汁都係無限任食。雪糕係香港製造嘅品牌,味道都特別,有港式奶茶、法式布甸、提拉米蘇、沖繩鹽等味道。

2024-12-03 888 浏览
最近去咗試呢間放題,好豐富。選擇超多,性價比高!首先講刺身,三文魚、油甘魚呢啲基本款已經唔錯,油脂豐富。佢哋仲有馬刀貝、赤貝、白玉貝呢啲比較少見嘅刺身,都鮮味!我哋仲加咗鮑魚、魚子醬、蟹腳同象拔蚌,呢啲高級食材喺放題度食到,真係超抵!鮑魚彈牙,魚子醬咸咸地,蟹腳肉質鮮甜,象拔蚌爽口!壽司方面,款式同樣豐富!火炙左口魚邊、和牛火炙、鵝肝帶子都有!每一件壽司都製作精細,最好係細細件唔怕浪費,唔夠又可以再叫。雙色拖羅蓉花之戀、海膽醬火炙蟹棒壽司呢啲特別嘅壽司,賣相精美!放題連泰式料理都有,我哋試咗泰式燒元貝、炭燒豬頸肉同泰式蝦餅。元貝燒得恰到好處,鮮甜多汁;豬頸肉香脆;泰式蝦餅香脆彈牙。除咗呢啲,仲有炸物同串燒,例如大蝦天婦羅、茄子天婦羅、芝麻炸雞翼等等,全部都炸得金黃香脆。最後,甜品方面都有好多選擇。

最近去咗試呢間放題,好豐富。選擇超多,性價比高!

2024-12-03 756 浏览
中午快閃試一試放題,瀛豐坐位寬鬆不迫,用手機下單很方便,未試過漏單。胃口較小的女生則可以選擇試午市套餐,魚生飯到熟食也有不少選擇。首先當然到外面拿取小食如中華沙律、八爪魚、螺肉等,我還試了這個泰式沙律。最推介八爪魚,大大隻很肥美。飲品也可以任意拿取,選擇很多連韓式飲料都有,我則飲了竹蔗馬蹄。升級版放題可以點超豐富海鮮拼盤和海膽帶子,有魚子醬蟹腳鮑魚等高級食材,海膽帶子非常鮮甜,入口有濃濃的海膽味道。第一輪當然點刺身如三文魚油甘魚珍寶蝦馬刀貝等等,想不到貝類刺身挺出色,全部都很爽口。壽司款式都很齊全,最回本想必是這個大大條的海穴壽司,蝦膏蟹膏類的也很鮮甜。熟食方面有很多未能全試,推介泰式蝦餅、泰式魚餅、芝士年糕、燒蠔和燒扇,全部上枱時都是熱辣辣香噴噴,很有穫氣。最後出去甜品櫃和雪糕櫃選自己喜愛的甜品,由於太飽了,我只能吃到一杯雪糕,是香港製造的呢﹗雪糕香滑,香芋味很出﹗

2024-09-04
2024-11-28 725 浏览
🏵️今熊妹放假帶阿豬媽去輕鬆一下!點樣可以放鬆?食大餐咪可以放鬆囉。📌《瀛豐放題料理專門店》喺銅鑼灣京都廣場已經好多年,之前阿豬媽同啲豬朋狗友嚟都食過好多次,大贊抵食又多嘢食,咁今日就梗係帶佢嚟舊地重遊再放鬆一下啦。📌佔據3️⃣樓全層,地方好大,好多張四人卡位同埋二人單邊位,另外,仲有靠窗梳化位🛋️,環境闊落,都坐得幾舒服,最緊要張枱夠大放得多野食😆。📌午巿放題三小時,由12:00開始,食到三點,星期一至四,每位$209 ,星期五、六、日及公眾假期前夕就加$20,有180款港,日,泰美食放題,平日放題嚟講都幾抵食😋。極品海鮮拼盤先嚟一個極品海鮮拼盤,好一大兜拼盤放上枱好震撼,有長腳蟹鉗、凍蝦、鮑魚、象拔蚌刺身,最主要有兩大盒魚子醬都係任食。刺身刺身有三文魚、油甘魚、希靈魚、吞拿魚、八爪魚、珍寶赤蝦等等。當然食最愛嘅三文魚刺身啦,唔算好厚切,食落無渣,點豉油wasabi食正常發揮。海膽帶子熊妹認為絕對係鎮店之寶!帶子刺身好新鮮,無雪藏味,入面裹了少許海膽一併放入口,海膽濃烈的味道融入口腔,同帶子鮮味互相耀映,成件事香濃到在口腔營繞不散,唔捨得食其他食物蓋過了這種鮮味!小食小食方面都好多選擇,有沙
魚子醬
極品海鮮拼盤
燒生蠔
小食
小食方面都好多選擇,有沙律、天婦羅、炸物、涼菜、同串燒等等。
松葉蟹杯
一個sake杯的size,入面有少少日本飯,面頭鋪咗啲蟹肉肉碎、蟹膏同埋蟹籽簡直係蟹味三食,滴滴色色,齊晒完整蟹嘅材料同口感,絕對食得過!
飛天炒通菜、泰式炒椰菜苗
泰式料理
比較特別嘅,係有多款泰式料理,魚餅、蝦餅、滷水豬手、麻辣小龍蝦、泰式鳳爪、炒金邊粉、肉碎包、生蝦、辣酒煮花螺等等,仲有飛天炒通菜、泰式炒椰菜苗同鹹魚炒芥蘭,一客份量都幾多。
麻辣小龍蝦
小龍蝦都唔算小size,蝦肉軟淋,浸滿麻辣汁,味道好過癮!好少放題有得食!
甜品
甜品
甜品凍櫃有檸檬杯子蛋糕、特濃咖啡杯子蛋糕、朱古力杯子蛋糕、香芋布甸、青檸果凍、黑加侖子果凍、芝士布甸、芒果布甸、提拉米蘇、木糠布甸、榴槤糯米糍同盒裝豆腐花。

飲品
飲品方面有各式汽水、紙包飲品、檸檬茶、冬瓜茶、楊協成清涼爽、馬蹄爽、甘蔗水、烏龍茶、龍井茶、道地解茶、忌廉溝鮮奶等等。
雪糕
雪糕口味有泰式奶茶、香芋、朱古力同芒果,仲有韓國雪糕條等等。
1999 浏览
📌原來午巿除了放題,仲有午巿日本定食同泰式飯,價錢為$58-$88,銅鑼灣地段,放個lunch break過嚟食一個午市輕食都真係幾抵食!
📌踏入10月份秋季季節,晚巿仲推出左大閘蟹任食放題放題加大閘蟹真係無敵,可以集合大顆兒來大拆大喝一番!
2024-10-15
魚子醬
燒生蠔
飛天炒通菜、泰式炒椰菜苗
2024-11-26 778 浏览
呢間放題嘅質素一直都好有水準,今期仲推出咗大閘蟹放題,$499/2小時起。大閘蟹 size比想像中大,而且仲爆膏😍極品海鮮拼都好正👍🏻有頭單魚子醬、長腳蟹、鮑魚、蝦、螺➕象拔蚌,我就最愛食魚子醬,味道唔會過鹹,就咁食都好好味海膽帶子都非常不錯,帶子厚肉鮮嫩,配上海膽一齊食,簡直係perfect match 刺身嘅質素都好高質,牡丹蝦超大條肥美,厚切三文魚腩及油甘魚都非常新鮮美味壽司都有多款選擇👉🏻 一口海膽、鵝肝帶子、原條穴子、一口鰻魚、蟹肉蟹膏軍艦、海膽親子花之戀、松葉蟹杯、海膽甘蝦三文籽手卷等等,份量大小剛好,食落滋味滿滿炸物都非常出色,炸榴槤波波、芝士年糕及泰式蝦餅都值得一試串燒都有好幾款,有鹽燒雞腎、豬柳、雞肉、牛柳等等,細細串,可以樣樣都試下呢度嘅泰國菜式都必試,泰式燒元貝及飛天炒通菜都好惹味自助區仲🈶各式各樣飲品、甜品及前菜,最驚喜就係呢度仲有涼拌魚皮,食落夠凍夠爽口

炸物都非常出色,炸榴槤波波、芝士年糕及泰式蝦餅都值得一試

呢度嘅泰國菜式都必試,泰式燒元貝及飛天炒通菜都好惹味

入到去以為$300可以食到正常放題,點知嘢食質素極差,真係唔明點解咁多好評,我懷疑全部都係打手,食物款式少都唔緊要,海膽臭嘅,蟹卷淋,所有壽司飯都硬到飛起,本身個蟹膏蟹肉軍艦幾靚,點知圖文不符,刺身又好唔新鮮,就算熱食啲串燒都凍嘅,嗰個松葉蟹杯,拎出嚟得半隻松葉蟹鉗,真係唔講,以為人哋食淨放返落去。真係好彩冇加錢食大閘蟹同埋高級少少嘅刺身,正常嘢都咁難食,你叫人哋點樣加錢食你啲貴嘢,咁嘅價錢食到其他正正常常既放題,食咗唔夠一個鐘就走咗,講真,大家幫手宣揚出去,千祈唔好去呢度食嘢!
2024-11-22
2024-11-16 849 浏览
今日兩個人 5點半前原本想去walk in食大X喜,不過實在太full,所以見附近有呢間放題所以黎試下。見OpenRice嘅comment都唔太差。首先講左刺身同壽司先。刺身我哋嗌嘅都算部份正正常常,係赤蝦有啲臭,海膽臭臭地。軍艦塊紫菜係淋嘅,軟殼蟹手卷嘅軟殼蟹唔香,粉落得太多。自助區選擇好少,青口、螺都係冇嘅。見到個menu有好多熟食,本身都有啲期待,所以都嗌左好多碟,但個味道大部份都較為遜色,例如咸蛋黃薯條冇乜咸蛋黃味,炒通菜唔好味,炒魷魚太韌,炒金邊粉正正常常,份量都偏多嘅,但估計只不過係想用份量令你更飽肚。Menu看似好多選擇,但真係刺身同壽司都唔出色,熟食質素都差,加上係啲食到你好飽份量又大嘅野食。甜品選擇就更少,好多細杯慕士,真係唔太吸引,雪糕都係食落差啲。總括而言,如果未黎食過可以唔需要試,食過一次都唔會有下次。唔明點解會有咁多正評。冇得碌信用卡!我係第一次食放題想快啲走,唔想嘥quota 同時間。(ps間舖播啲好old school嘅廣東歌,冇乜氣氛)

首先講左刺身壽司先。
自助區選擇好少,青口、螺都係冇嘅。

見到個menu有好多熟食,本身都有啲期待,所以都嗌左好多碟,但個味道大部份都較為遜色,例如咸蛋黃薯條冇乜咸蛋黃味,炒通菜唔好味,炒魷魚太韌,炒金邊粉正正常常,份量都偏多嘅,但估計只不過係想用份量令你更飽肚。Menu看似好多選擇,但真係刺身壽司都唔出色,熟食質素都差,加上係啲食到你好飽份量又大嘅野食。

(ps間舖播啲好old school嘅廣東歌,冇乜氣氛)
2024-10-05 4299 浏览
收工同朋友一起去銅鑼灣的一家日泰放題吃飯。餐廳位置好方便,靠近地鐵站,坐位空間寬敞舒適,非常適合聚餐。最值得一提的是,他們的定價靈活,約200元左右就能享用到與其他放題相當的豐富菜品,選擇多樣,性價比很高。如果想要其他高級嘅海鮮或者更多選擇,都可以按個人需要而加購!餐廳用qrcode自助點餐,在等待食物嘅時去,先去拿了幾款前菜,尤其喜歡涼拌海蜇頭,口感爽脆,非常開胃!接著上了刺身拼盤,擺盤精美,食材新鮮。特別是三文魚腩,油脂豐富,入口即化,還有油甘魚和希靈魚等刺身,色澤鮮豔,厚度適中,質感滑嫩。其中,珍寶赤蝦非常大隻,鮮甜多汁,超滿足!另外,我們還點了豪華的海鮮拼盤,包括魚子醬、鮑魚、象拔蚌、蝦和螺等,品種相當齊全,海鮮非常新鮮。還試了鵝肝帶子壽司和海膽壽司,份量剛好,口感細膩。泰式燒元貝和泰式燒生蠔也是強烈推薦,一定要試試。值得一提的是,現在正值大閘蟹季節,可以加購他們提供任食四兩重的大閘蟹,現點現蒸。每隻蟹的蟹膏金黃飽滿,味道香濃,有時還能吃到半啫喱狀的蟹膏,口感柔滑,十分鮮美!仲要好貼心提供工具,方便拆蟹!其他放題食物都唔錯,甜品嘅選擇都好豐富,整體CP值好高

泰式燒元貝和泰式燒生蠔也是強烈推薦,一定要試試。

其他放題食物都唔錯,甜品嘅選擇都好豐富,整體CP值好高
  • 海膽帶子
  • 刺身
  • 大閘蟹
2024-09-30 4715 浏览
上星期 Happy Friday 放工約咗朋友一齊去公司附近既呢間瀛豐放題料理專門店佢做既係日泰放題,位於銅鑼灣,近地鐵站👍🏻去到佢大廈樓下等𨋢先發現原來佢搬咗落3樓,新店面比之前靚咗好多,又闊落咗坐得又舒服👍🏻呢間放題有個做得幾好嘅地方係收費豐儉由人,基本200頭就已經有同其他放題質素相當嘅食品選擇 (當中已經有鵝肝帶子壽司同海膽壽司),加每位 $118 就可以任食埋佢哋好出名嘅帶子夾海膽;而選擇每位加 $148 除咗有帶子夾海膽任食之外,仲有埋超多高級食材嘅 極品海鮮拼盤,仲有魚子醬添! 所以我哋梗係揀每位加 $148 嘅選項啦!用qrcode落單,野食到之前出左去拎少少涼拌,味道都唔錯喎,最鍾意海蜇頭同埋麻辣魚皮爽爽脆脆,又夠晒開胃!🤩好快就上左刺身盤,擺盤好靚!刺身質量亦都幾好,三文魚腩刺身係我哋最鍾意嘅,好肥美,另外仲有油甘魚、希靈魚等等,d刺身色澤都好鮮艷,每片厚度岩岩好,肉質滑嫩👍🏻佢既珍寶赤蝦都好勁,大大隻,超鮮甜!仲有豪華嘅極品海鮮拼盤,有魚子醬、鮑魚、象拔蚌、蝦、螺等等,超豐富🤩全部都好新鮮!夠曬足料👍🏻仲有唔少得帶子夾海膽任食,每一啖都係帶子既鮮甜!再配搭埋新鮮海
佢做既係日泰放題,位於銅鑼灣,近地鐵站👍🏻

爽爽脆脆,又夠晒開胃!🤩

仲有唔少得帶子夾海膽任食,每一啖都係帶子既鮮甜!再配搭埋新鮮海膽真係無得輸🥺仲要任食🤤

仲叫左鵝肝帶子壽司同海膽壽司,細細粒又幾得意
另外仲有泰式燒元貝、泰式燒生蠔都推介大家試一試

最後食埋雪糕大滿足🤤
2024-09-26 3877 浏览
早兩日碌碌下IG見到個好耐冇聯絡嘅中學同學分享佢食咗間抵食放題😋見到佢啲食物相我心郁郁流口水啦!膽粗粗DM問下佢係邊一間食好西😋因為我呢個為食小吃貨trytry嘛🥰點知呢個DM即刻拉近返我哋嘅距離😂傾傾下仲傾咗成晚仲約食飯添😆估唔到分享餐廳都可以重燃昔日嘅友誼!我哋嘅世紀飯局就約喺收工之後🥳地點好方便超近銅鑼灣站出口!位置闊落坐得都幾舒服👍🏻放題食物種類好多好豐富🎊有180款香港、日本、泰國美食任君選擇!我哋仲升級咗凍海鮮任食添😋🌟極品海鮮刺身拼盤當個極品海鮮刺身盤嚟到嘅時候非常吸引我眼球👀竟然有魚子醬😳放題嚟講真係超級surprise呀!初嚐嘅我發現魚子醬好鮮味✨同埋冇想像中咁咸👍🏻朋友仔就鐘意磯煮鮑魚大大隻又夠入味🤤彈牙又煙煙韌韌!長腳蟹柳夠肥厚🦀啖啖肉仲要鮮味十足!好味到我哋食完啜手指呀😋🌟三文魚腩海鮮拼盤呢個海鮮拼盤嘅刺身好厚切👍🏻有三文魚腩、吞拿魚、油甘魚、希靈魚、牡丹蝦等!款款都新鮮大件特別鮮甜✨我最鐘意三文魚腩嘅油香分佈均勻!啖啖飽滿又甘香🤤朋友仔就鐘意食牡丹蝦隻隻都粗過手指🦐蝦頭多膏肉質Q彈好正!🌟海膽帶子帶子厚肉中間夾住海膽🤤睇賣相已經好吸引啦!海膽嘅甘甜引起帶子更多

🌟極品海鮮刺身拼盤

🌟三文魚腩海鮮拼盤

🌟海膽帶子

帶子厚肉中間夾住海膽🤤睇賣相已經好吸引啦!海膽嘅甘甜引起帶子更多鮮味✨成件事好新鮮好飽滿😋最鐘意帶子厚身又大粒💪🏻我同朋友都好鐘意食!

🍣火炙壽司
火炙壽司都好出色👍🏻除咗必點嘅火炙三文魚壽司之外🔥鐘意食油香四射嘅我哋發現左火炙左口魚邊壽司都好正🤤左口魚入口即溶嘅口感真係會上癮!魚油瞬間包裹住每粒飯粒🥰啖啖油香飄逸四散🫧真心推薦!

🥘熱食
除左刺身冷盤之外🍣我哋仲order左熟食🥘其中最驚豔我嘅就係大閘蟹同冬蔭功湯啦!冬蔭功湯最鐘意佢又酸又辣😋辣得唔會辛苦而係過癮又惹味🌶估唔到放題都有爆膏大閘蟹食🦀熱辣辣蒸出黎打開黃膏滿溢🤤見到都口水流呀!餐廳仲設有食蟹工具幫助我哋拆蟹得心應手🥄服務真係好貼心又食得開心❤️

👯🏻朋友仔呢個放題真係冇介紹錯呀👍🏻下次帶埋老公仔嚟食先!今次傾得太盡興仲有好多款料理未食到🥰下次再試埋其他款式先!
2024-09-26 3454 浏览
打工仔辛勞工作,食午餐想食得舒服,價錢合理,現在“瀛豐放題料理專門店”推出了午市套餐,包湯及飲品,價錢實惠,美味,坐位寬敞,舒舒服服嘆午餐。🏮蔥爆牛肉丼$78賣相吸晴的燒牛肉丼,鋪滿飯面,肉質juicy,配上燒牛肉汁,提升了牛肉味,牛肉連香軟的珍珠米飯吃,別有一番風味。🏮午市放題$209/位任食3小時琳瑯滿目美食包括刺身、壽司、燒物、冷盤、甜品、雪糕等。還日韓、泰、美食、應有盡有。刺身新鮮,燒物及熱盤即見即做,新鮮滾熱辣 。個人認為食午餐,寧願選擇日式丼飯,論價錢、環境、味道,性價比茶記高。

🏮蔥爆牛肉丼$78

🏮午市放題$209/位任食3小時
琳瑯滿目美食包括刺身壽司、燒物、冷盤、甜品、雪糕等。還日韓、泰、美食、應有盡有。刺身新鮮,燒物及熱盤即見即做,新鮮滾熱辣 。

2024-09-23
午餐
2024-09-26 3308 浏览
大閘蟹任食-即叫即蒸四兩重大閘蟹,每隻蟹膏都係金黃色又香濃,有時仲食到半啫喱狀態的蟹膏入口香軟細膩,幾鮮甜~除咗重點食大閘蟹,我仲+$148升級咗豪華海鮮拼盤,全部都新鮮,賣相精緻。第一盤有我最愛嘅魚子醬、冰鎮醬油鮑魚、象拔蚌刺身、北海道角螺刺身、紅蝦刺身和長腳蟹腳,呢個價錢食到呢啲高質嘅海鮮,好快回本 了。第二盤有珍寶赤蝦、三文魚腩刺身、油甘魚、希靈魚、醬油吞拿魚刺身、八爪魚及馬刀貝刺身,刺身比一般版嘅刺身更厚更大,口感更好。特製的海膽帶子、生啤任飲都不能錯過。以上食物都未滿足到貪心嘅我,刺身、手握壽司、卷物、手卷、沙律/涼菜、天婦羅、泰國料理、燒物、汽水、甜品、雪糕等,超過 200款美食。呢3小時,食到我個口好攰。上菜速度都好快,好多食物都齊全,不會遇到落單時缺貨嘅情況價目表:🦀《$499兩小時任食大閘蟹!》🦀午市 12:00至15:00任食3小時!(逢五、六、日先開午市)🌙晚市時段16:00-18:00 / 18:00-20:00/20:00-22:00 / 22:00-23:59(星期五、六、日、公眾假期及假期前夕加$20)

第二盤有珍寶赤蝦、三文魚腩刺身、油甘魚、希靈魚、醬油吞拿魚刺身、八爪魚及馬刀貝刺身刺身比一般版嘅刺身更厚更大,口感更好。

特製的海膽帶子、生啤任飲都不能錯過。

上菜速度都好快,好多食物都齊全,不會遇到落單時缺貨嘅情況

價目表:
🦀《$499兩小時任食大閘蟹!》🦀
午市 12:00至15:00任食3小時!
(逢五、六、日先開午市)

🌙晚市時段

(星期五、六、日、公眾假期及假期前夕加$20)
2024-09-25 2973 浏览
朋友呢頭話想食大閘蟹,我哋咁啱就行過銅鑼灣嘅京都廣場,見到廣告寫住大閘蟹放題$499/2小時起,就上咗嚟任食。放題嚟講好黐線,件件刺身都係厚切。升級咗,真係唔好講笑要打個卡先。刺身壽司系列,全部材料都好新鮮。個海膽帶子好特別,怕腥嘅我都好鍾意食呢個。款式都好多,食到呢喥,個肚已經頂住。冷盤種類都好多,都係夾少少就算。甜品都好有特色,份量細啱哂樣樣想試小小嘅我。食完甜品,仲可以食雪糕雪條。飲品種類都好多,有啲見都未見過嘅。

放題嚟講好黐線,件件刺身都係厚切。

升級咗,真係唔好講笑要打個卡先。

刺身壽司系列,全部材料都好新鮮。

個海膽帶子好特別,怕腥嘅我都好鍾意食呢個。

款式都好多,食到呢喥,個肚已經頂住。

冷盤種類都好多,都係夾少少就算。

甜品都好有特色,份量細啱哂樣樣想試小小嘅我。

食完甜品,仲可以食雪糕雪條。

飲品種類都好多,有啲見都未見過嘅。