2024-10-05 2143 浏览
收工同朋友一起去銅鑼灣的一家日泰放題吃飯。餐廳位置好方便,靠近地鐵站,坐位空間寬敞舒適,非常適合聚餐。最值得一提的是,他們的定價靈活,約200元左右就能享用到與其他放題相當的豐富菜品,選擇多樣,性價比很高。如果想要其他高級嘅海鮮或者更多選擇,都可以按個人需要而加購!餐廳用qrcode自助點餐,在等待食物嘅時去,先去拿了幾款前菜,尤其喜歡涼拌海蜇頭,口感爽脆,非常開胃!接著上了刺身拼盤,擺盤精美,食材新鮮。特別是三文魚腩,油脂豐富,入口即化,還有油甘魚和希靈魚等刺身,色澤鮮豔,厚度適中,質感滑嫩。其中,珍寶赤蝦非常大隻,鮮甜多汁,超滿足!另外,我們還點了豪華的海鮮拼盤,包括魚子醬、鮑魚、象拔蚌、蝦和螺等,品種相當齊全,海鮮非常新鮮。還試了鵝肝帶子壽司和海膽壽司,份量剛好,口感細膩。泰式燒元貝和泰式燒生蠔也是強烈推薦,一定要試試。值得一提的是,現在正值大閘蟹季節,可以加購他們提供任食四兩重的大閘蟹,現點現蒸。每隻蟹的蟹膏金黃飽滿,味道香濃,有時還能吃到半啫喱狀的蟹膏,口感柔滑,十分鮮美!仲要好貼心提供工具,方便拆蟹!其他放題食物都唔錯,甜品嘅選擇都好豐富,整體CP值好高

泰式燒元貝和泰式燒生蠔也是強烈推薦,一定要試試。

其他放題食物都唔錯,甜品嘅選擇都好豐富,整體CP值好高
  • 大閘蟹
2024-09-30 3477 浏览
上星期 Happy Friday 放工約咗朋友一齊去公司附近既呢間瀛豐放題料理專門店佢做既係日泰放題,位於銅鑼灣,近地鐵站👍🏻去到佢大廈樓下等𨋢先發現原來佢搬咗落3樓,新店面比之前靚咗好多,又闊落咗坐得又舒服👍🏻呢間放題有個做得幾好嘅地方係收費豐儉由人,基本200頭就已經有同其他放題質素相當嘅食品選擇 (當中已經有鵝肝帶子壽司同海膽壽司),加每位 $118 就可以任食埋佢哋好出名嘅帶子夾海膽;而選擇每位加 $148 除咗有帶子夾海膽任食之外,仲有埋超多高級食材嘅 極品海鮮拼盤,仲有魚子醬添! 所以我哋梗係揀每位加 $148 嘅選項啦!用qrcode落單,野食到之前出左去拎少少涼拌,味道都唔錯喎,最鍾意海蜇頭同埋麻辣魚皮爽爽脆脆,又夠晒開胃!🤩好快就上左刺身盤,擺盤好靚!刺身質量亦都幾好,三文魚腩刺身係我哋最鍾意嘅,好肥美,另外仲有油甘魚、希靈魚等等,d刺身色澤都好鮮艷,每片厚度岩岩好,肉質滑嫩👍🏻佢既珍寶赤蝦都好勁,大大隻,超鮮甜!仲有豪華嘅極品海鮮拼盤,有魚子醬、鮑魚、象拔蚌、蝦、螺等等,超豐富🤩全部都好新鮮!夠曬足料👍🏻仲有唔少得帶子夾海膽任食,每一啖都係帶子既鮮甜!再配搭埋新鮮海
佢做既係日泰放題,位於銅鑼灣,近地鐵站👍🏻

爽爽脆脆,又夠晒開胃!🤩

仲有唔少得帶子夾海膽任食,每一啖都係帶子既鮮甜!再配搭埋新鮮海膽真係無得輸🥺仲要任食🤤

仲叫左鵝肝帶子壽司同海膽壽司,細細粒又幾得意
另外仲有泰式燒元貝、泰式燒生蠔都推介大家試一試

最後食埋雪糕大滿足🤤
2024-09-26 2733 浏览
早兩日碌碌下IG見到個好耐冇聯絡嘅中學同學分享佢食咗間抵食放題😋見到佢啲食物相我心郁郁流口水啦!膽粗粗DM問下佢係邊一間食好西😋因為我呢個為食小吃貨trytry嘛🥰點知呢個DM即刻拉近返我哋嘅距離😂傾傾下仲傾咗成晚仲約食飯添😆估唔到分享餐廳都可以重燃昔日嘅友誼!我哋嘅世紀飯局就約喺收工之後🥳地點好方便超近銅鑼灣站出口!位置闊落坐得都幾舒服👍🏻放題食物種類好多好豐富🎊有180款香港、日本、泰國美食任君選擇!我哋仲升級咗凍海鮮任食添😋🌟極品海鮮刺身拼盤當個極品海鮮刺身盤嚟到嘅時候非常吸引我眼球👀竟然有魚子醬😳放題嚟講真係超級surprise呀!初嚐嘅我發現魚子醬好鮮味✨同埋冇想像中咁咸👍🏻朋友仔就鐘意磯煮鮑魚大大隻又夠入味🤤彈牙又煙煙韌韌!長腳蟹柳夠肥厚🦀啖啖肉仲要鮮味十足!好味到我哋食完啜手指呀😋🌟三文魚腩海鮮拼盤呢個海鮮拼盤嘅刺身好厚切👍🏻有三文魚腩、吞拿魚、油甘魚、希靈魚、牡丹蝦等!款款都新鮮大件特別鮮甜✨我最鐘意三文魚腩嘅油香分佈均勻!啖啖飽滿又甘香🤤朋友仔就鐘意食牡丹蝦隻隻都粗過手指🦐蝦頭多膏肉質Q彈好正!🌟海膽帶子帶子厚肉中間夾住海膽🤤睇賣相已經好吸引啦!海膽嘅甘甜引起帶子更多

🌟極品海鮮刺身拼盤

🌟三文魚腩海鮮拼盤

🌟海膽帶子

帶子厚肉中間夾住海膽🤤睇賣相已經好吸引啦!海膽嘅甘甜引起帶子更多鮮味✨成件事好新鮮好飽滿😋最鐘意帶子厚身又大粒💪🏻我同朋友都好鐘意食!

🍣火炙壽司
火炙壽司都好出色👍🏻除咗必點嘅火炙三文魚壽司之外🔥鐘意食油香四射嘅我哋發現左火炙左口魚邊壽司都好正🤤左口魚入口即溶嘅口感真係會上癮!魚油瞬間包裹住每粒飯粒🥰啖啖油香飄逸四散🫧真心推薦!

🥘熱食
除左刺身冷盤之外🍣我哋仲order左熟食🥘其中最驚豔我嘅就係大閘蟹同冬蔭功湯啦!冬蔭功湯最鐘意佢又酸又辣😋辣得唔會辛苦而係過癮又惹味🌶估唔到放題都有爆膏大閘蟹食🦀熱辣辣蒸出黎打開黃膏滿溢🤤見到都口水流呀!餐廳仲設有食蟹工具幫助我哋拆蟹得心應手🥄服務真係好貼心又食得開心❤️

👯🏻朋友仔呢個放題真係冇介紹錯呀👍🏻下次帶埋老公仔嚟食先!今次傾得太盡興仲有好多款料理未食到🥰下次再試埋其他款式先!
2024-09-26 2464 浏览
打工仔辛勞工作,食午餐想食得舒服,價錢合理,現在“瀛豐放題料理專門店”推出了午市套餐,包湯及飲品,價錢實惠,美味,坐位寬敞,舒舒服服嘆午餐。🏮蔥爆牛肉丼$78賣相吸晴的燒牛肉丼,鋪滿飯面,肉質juicy,配上燒牛肉汁,提升了牛肉味,牛肉連香軟的珍珠米飯吃,別有一番風味。🏮午市放題$209/位任食3小時琳瑯滿目美食包括刺身、壽司、燒物、冷盤、甜品、雪糕等。還日韓、泰、美食、應有盡有。刺身新鮮,燒物及熱盤即見即做,新鮮滾熱辣 。個人認為食午餐,寧願選擇日式丼飯,論價錢、環境、味道,性價比茶記高。

🏮蔥爆牛肉丼$78

🏮午市放題$209/位任食3小時
琳瑯滿目美食包括刺身壽司、燒物、冷盤、甜品、雪糕等。還日韓、泰、美食、應有盡有。刺身新鮮,燒物及熱盤即見即做,新鮮滾熱辣 。

2024-09-23
午餐
2024-09-26 2447 浏览
大閘蟹任食-即叫即蒸四兩重大閘蟹,每隻蟹膏都係金黃色又香濃,有時仲食到半啫喱狀態的蟹膏入口香軟細膩,幾鮮甜~除咗重點食大閘蟹,我仲+$148升級咗豪華海鮮拼盤,全部都新鮮,賣相精緻。第一盤有我最愛嘅魚子醬、冰鎮醬油鮑魚、象拔蚌刺身、北海道角螺刺身、紅蝦刺身和長腳蟹腳,呢個價錢食到呢啲高質嘅海鮮,好快回本 了。第二盤有珍寶赤蝦、三文魚腩刺身、油甘魚、希靈魚、醬油吞拿魚刺身、八爪魚及馬刀貝刺身,刺身比一般版嘅刺身更厚更大,口感更好。特製的海膽帶子、生啤任飲都不能錯過。以上食物都未滿足到貪心嘅我,刺身、手握壽司、卷物、手卷、沙律/涼菜、天婦羅、泰國料理、燒物、汽水、甜品、雪糕等,超過 200款美食。呢3小時,食到我個口好攰。上菜速度都好快,好多食物都齊全,不會遇到落單時缺貨嘅情況價目表:🦀《$499兩小時任食大閘蟹!》🦀午市 12:00至15:00任食3小時!(逢五、六、日先開午市)🌙晚市時段16:00-18:00 / 18:00-20:00/20:00-22:00 / 22:00-23:59(星期五、六、日、公眾假期及假期前夕加$20)

第二盤有珍寶赤蝦、三文魚腩刺身、油甘魚、希靈魚、醬油吞拿魚刺身、八爪魚及馬刀貝刺身刺身比一般版嘅刺身更厚更大,口感更好。

特製的海膽帶子、生啤任飲都不能錯過。

上菜速度都好快,好多食物都齊全,不會遇到落單時缺貨嘅情況

價目表:
🦀《$499兩小時任食大閘蟹!》🦀
午市 12:00至15:00任食3小時!
(逢五、六、日先開午市)

🌙晚市時段

(星期五、六、日、公眾假期及假期前夕加$20)
2024-09-25 2257 浏览
朋友呢頭話想食大閘蟹,我哋咁啱就行過銅鑼灣嘅京都廣場,見到廣告寫住大閘蟹放題$499/2小時起,就上咗嚟任食。放題嚟講好黐線,件件刺身都係厚切。升級咗,真係唔好講笑要打個卡先。刺身壽司系列,全部材料都好新鮮。個海膽帶子好特別,怕腥嘅我都好鍾意食呢個。款式都好多,食到呢喥,個肚已經頂住。冷盤種類都好多,都係夾少少就算。甜品都好有特色,份量細啱哂樣樣想試小小嘅我。食完甜品,仲可以食雪糕雪條。飲品種類都好多,有啲見都未見過嘅。

放題嚟講好黐線,件件刺身都係厚切。

升級咗,真係唔好講笑要打個卡先。

刺身壽司系列,全部材料都好新鮮。

個海膽帶子好特別,怕腥嘅我都好鍾意食呢個。

款式都好多,食到呢喥,個肚已經頂住。

冷盤種類都好多,都係夾少少就算。

甜品都好有特色,份量細啱哂樣樣想試小小嘅我。

食完甜品,仲可以食雪糕雪條。

飲品種類都好多,有啲見都未見過嘅。

🍣高質素放題🍶任飲任食 一系列名貴食材魚子醬/ 長腳蟹/ 大閘蟹/ 象拔蚌刺身/ 海膽帶子價錢由$2xx 起‼️位於銅鑼灣的這家放題 竟然有魚子醬任食 魚子醬鹹香味十足 新鮮的開一罐罐給你👍🏻🥢長腳蟹肉質厚實 鮮甜十足🥢海膽帶子 海膽鮮甜 帶子超厚肉 一起放進口中十分衝擊味蕾🥢象拔蚌刺身 肉質爽口彈牙 鮮甜美味🥢大閘蟹 蟹膏香濃 肉質鮮嫩 想不到放題也有這個質素😍🥢赤蝦刺身 足足有手板這麼大隻 肉質鮮嫩 蝦頭有大量蝦膏👍🏻🥢三文魚腩刺身 入口即溶 肉質緊致 完全沒有根 大讚👍🏻😍其他熟食/ 食品也十分出色🥢牛柳/ 雞肉串燒 即叫即燒 肉質鮮嫩 非常惹味🥢燒生蠔 獨家調配的醬汁 即叫即燒 生蠔肥美 滿足🥢芝士年糕 這是我吃過最好吃的芝士年糕😍超軟糯的香脆外皮 配上滿滿的芝士 滿分👍🏻🥢泰式生蝦 肉質緊致 酸辣辣的醬汁十分開胃🥢鵝肝帶子壽司 細細份 絕不會想用壽司飯令你吃飽 鵝肝味濃郁 帶子鮮甜 融合在一起 滿分👍🏻其他熟食/ 刺身都非常高質素 這個價錢來說真的沒有什麼投訴😆晚市放題 (星期六日及公眾假期價錢): 💰$259 ($269) / 18:00-20:00💰$259 ($269)
🍣高質素放題🍶

升級豪華海鮮拼盤任食及啤酒任飲:
另加💰$148/ 位
推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
📍瀛豐放題料理專門店 (銅鑼灣)
🔎銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓
魚子醬
海膽帶子
大閘蟹
放假的中午,相約了媽媽到銅鑼灣瀛豐食放題,餐廳有不少的卡位,坐得舒適,枱面面積相對較大,可以盡情地點食物,大吃大喝一番。🤩🌟 中午除了放題外,還推出定食套餐,13款不同的日式和泰式定食選擇,包了一份主食、一份餐湯、自選一罐裝飲品,價錢介乎$60-$90左右,性價比相對高,為職人的工作中場休息打打氣。同場都吸引了不少職人前來選擇定食套餐。🍱🫕🥤🧑🏻‍💼👨🏻‍💼💼🌟 我地今次就過來選擇中午放題,欣賞這裡的中午與晚上放題時段的餐單是一樣,平日星期一至四的中午價錢只需$209/位,比起晚上平了$50,中午時段為3小時,可以12點坐到3點鐘,而晚上每節為2小時,價錢又平,又可以慢慢咁食,所以揀這間瀛豐放題作為午餐都是一個明智之選。✨ 中午放題包了六款沙律吧的日式沙律、超過20款自取的精緻甜品和杯裝雪糕,任攞雪櫃的罐裝飲品,以及手機點單的刺身、壽司、卷物、炸物及特色的中日韓小炒及小食,冷熱食物任君選擇,超過180款,食得夠哂豐富,迎合不同人的口味。🥘🌮🧆🍣🍤✨ 其中口水雞、泰式燒元貝、蒜香燒生蠔、燒羊腩、火炙左口魚邊、泰式刺身蝦食到我地津津有味,仲追加了幾次。🐥🐑🦪🤤🌟 另外,除了基本放題外,我仲
1976 浏览

✨ 中午放題包了六款沙律吧的日式沙律、超過20款自取的精緻甜品和杯裝雪糕,任攞雪櫃的罐裝飲品,以及手機點單的刺身壽司、卷物、炸物及特色的中日韓小炒及小食,冷熱食物任君選擇,超過180款,食得夠哂豐富,迎合不同人的口味。🥘🌮🧆🍣🍤

🌟 另外,除了基本放題外,我仲加購$149/位升級版海鮮拼盤,先送來2盤吸睛的海鮮拼盤。

✨ 第一盤最搶眼當然是魚子醬、冰鎮醬油鮑魚、象拔蚌刺身、北海道角螺刺身、紅蝦刺身和長腳蟹腳。
✨ 第二盤珍寶赤蝦、三文魚腩刺身、油甘魚、希靈魚、醬油吞拿魚刺身、八爪魚及馬刀貝刺身,每款升級版刺身都好新鮮,部分刺身仲可以用手機無限追加。升級版還有特製的海膽帶子、生啤任飲,好啱追求高質刺身的朋友,絕對抵食。🐟🦐🦑☺️✨

這間放題店,作為午餐,不論是彈性、還是性價比都極高,很值得到訪一食。食放題的朋友,記得要識食,唔好眼闊肚窄,造成浪費。☺️😎🤰🏼
2024-09-21 1517 浏览
避開人群,5點幾6點到,餐廳人流唔多,所以坐得舒服(呢個好重要) 7點幾8點開始多人,所以都係記得下次預約定!.朋友生日索性升級海膽帶子任食😎帶子肥美,大大粒!刺身總類多,但一D都唔hea !推介象拔蚌、三文魚(超厚身)) 同赤蝦!當然仲有最正既左口魚壽司!入口就溶化..大閘蟹,手掌咁大,即叫即蒸,上枱時仲.. 好熱😂都多蟹膏,等遲少少當造季,應該會再好食d食物整理總類多,泰式料理、壽司、刺身、串燒、天婦羅等等,又有自助飲品同甜品區!真係… 唔會試得曬🤨🤨熟食方面,泰式食品好食!炒蜆雖然辣辣地,但好入味,而且鮮味👍🏻👍🏻 完全無沙!鹹蛋黃薯條,之前上面睇過食評好好,但可以凍咗先食,正常薯條,唔算特別驚艷

朋友生日索性升級海膽帶子任食😎
帶子肥美,大大粒!刺身總類多,但一D都唔hea !

食物整理總類多,泰式料理、壽司刺身、串燒、天婦羅等等,又有自助飲品同甜品區!真係… 唔會試得曬🤨🤨

2024-09-19 2242 浏览
咁啱喺附近諗住食個自助餐, openrice見到好似ok, 日泰放題, 冇乜負皮, 價錢以有魚生放題嚟講算平, 就上咗嚟食味道嚟講除咗三文魚刺身正常(圖入面嗰個係刺身拼盤, 嗌多幾款刺身就會有), 其他嘢都非常新奇, 有食落似甜品嘅炸雞軟骨, 有七味粉炸豆腐, 有謎之白色糕點(我哋食嗰日佢冇寫咩名)食完都唔知係咩味, 炒墨魚邊其實有鍋氣但個汁麻麻, 整體而言有種食緊明將嘅感覺食完之後回程有種作嘔嘅感覺, 同行其他friend返到屋企之後亦都不斷肚屙, 唔知同食物新唔新鮮有冇關, 所以唔建議

味道嚟講除咗三文魚刺身正常(圖入面嗰個係刺身拼盤, 嗌多幾款刺身就會有), 其他嘢都非常新奇, 有食落似甜品炸雞軟骨, 有七味粉炸豆腐, 有謎之白色糕點(我哋食嗰日佢冇寫咩名)食完都唔知係咩味, 炒墨魚邊其實有鍋氣但個汁麻麻, 整體而言有種食緊明將嘅感覺

2024-09-19 1490 浏览
成日都見呢間銅鑼灣放題做唔同優惠宣傳,見佢最近有推出🦑🦞🐟海鮮拼盤同🦀大閘蟹就來試下,呢度嘅野食主打🎌日式&🇹🇭泰式,種類多到數唔曬!🐟🦑升級凍海鮮拼盤呢個升級🐟海鮮拼盤好大盤,🪷擺盤幾豪華吸睛🤩,夠曬豐富,有肥美嘅三文魚腩、油甘魚、希靈魚等魚生,魚生件件都足料厚身!👍貝類刺身嘅帶子、鮑魚、🐚象拔蚌、螺肉,全部都好新鮮!最特別係有埋魚子醬!呢個🐠海鮮拼盤加$升級後係任食架,真係好抵!另外一個賣點係有升級嘅🦀大閘蟹,即叫即蒸,上檯係🔥熱辣辣嘅,好多蟹膏!呢度熟食嘅特色係有🇹🇭泰菜,有炒金邊粉、炒通菜、炒蜆,全部都炒得好入味,質素都幾好!當然都唔少得放題必備嘅串燒、炸物,特別推薦係芝麻雞翼、🥩燒牛肉、🍍燒菠蘿,全部夠熱又燒得好食!甜品嘅🍦雪糕係香港製造嘅牌子,口味有🍌香蕉拖肥、🧂焦糖海鹽,味道幾特別,唔算好甜!

🐟🦑升級凍海鮮拼盤

2024-09-18 1143 浏览
今日係一年一度中同加生日飯聚,之前每年都有人投訴,一係地點唔就腳,一係就唔岩食。咁岩社交平台碌到呢間係銅鑼灣,仲要做緊大閘蟹放題。係group度一致通過立刻扑鎚。一入門口就經過甜品櫃,都有幾多選擇。之後就係4大櫃嘅飲品,都有幾多特別野飲,我就攞左罐薑母茶打個底先。埋位坐低,侍應提我地大閘蟹係即叫即蒸。我地把握時間,立刻落單叫左海鮮拼盤同埋海膽帶子,刺身都叫左一輪。落左單一陣野食就送哂黎。刺身係肉眼可見的新鮮肥美,牡丹蝦超大隻,蝦頭蝦膏一絕。海鮮拼盤都十分出色,蟹腳好鮮甜,鮑魚大大隻又彈牙,一d都唔韌。海膽帶子完美配搭,鮮上加鮮。人地生日會食蛋糕,我地就係海膽帶子上面加上滿滿魚子醬,整一個奢華小蛋糕比壽星。第一輪海鮮刺身未食完,主角大閘蟹就黎到。望落十分靚仔。打開一隻真係不得了,蟹羔超多,一口濃稠嘅鮮味直衝上腦。放題嘅好處就係想食乜就叫乜,唔駛問黎問去。呢個鹹蛋黃炒薯條熱辣辣,超香口,眨下眼就食清一碟。最後叫多碗芫茜三文魚豆腐湯,用溫暖滿足嘅感覺結尾。
一入門口就經過甜品櫃,都有幾多選擇。

刺身係肉眼可見的新鮮肥美,牡丹蝦超大隻,蝦頭蝦膏一絕。
最後叫多碗芫茜三文魚豆腐湯,用溫暖滿足嘅感覺結尾。
  • 大閘蟹
2024-09-17 966 浏览
高質放題食物 一坐低一陣就點咗個大盤海鮮拼盤同刺身擺盤上菜好快☺️擺盤超美 點影相都靚刺身全部都好新鮮,厚切!仲有手卷紫菜勁脆好食到不得了(即整)海鮮拼盤仲有魚子醬魚子醬有獨特嘅鹹味配海鮮嘅味道10分夾另外最驚喜嘅就係海膽帶子 非常甜鮮食到呢到都有七成飽肚感QR code上仲有好多食物仲未食聞說佢地泰國嘢好正我就點咗個冬陰功湯~very 👍🏻 好出色特別推介係鹹蛋薯條+炒蜆都好好味雪糕櫃裏面都有好多唔同款類嘅甜品仲有雪糕飲品都有四行去揀今次呢個放題係好多包羅萬有,但就未能夠試盡晒所有美食咁我都會下次再嚟過🥰

高質放題食物
一坐低一陣就點咗個大盤海鮮拼盤同刺身擺盤
上菜好快☺️

擺盤超美 點影相都靚
刺身全部都好新鮮,厚切!仲有手卷紫菜勁脆
好食到不得了(即整)

海鮮拼盤仲有魚子醬

好出色特別推介係鹹蛋薯條

+炒蜆都好好味

雪糕櫃裏面都有好多唔同款類嘅甜品仲有雪糕

飲品都有四行去揀

今次呢個放題係好多包羅萬有,
但就未能夠試盡晒所有美食
咁我都會下次再嚟過🥰
同女朋友好耐都無食過放題,心思思想揾間平靚正既食下擦番餐勁既,咁啱比我地揾到呢間係銅鑼灣既瀛豐~ 佢位置都好方便,喺銅鑼灣C出口附近,一啲都唔難揾👍🏻佢呢個放題係有分午市同晚市既,午市都再有分12-3pm同4-6pm兩個時段~~ 我地見同樣價錢但12-3pm呢個時段可以食到三個鐘我地就揀咗星期六既午市去食,食中午12點到3點呢個時段,可以慢慢食,食得舒服d,唔洗滾水淥腳咁😌 當日係$229一位,另外我地額外加多$148/位食埋佢個升級任食極品海鮮拼盤,海膽帶子同生啤任飲,所以埋單係人均$420到~ 講番d食物,佢頭盤例如沙律,蒜味螺肉,芝麻八爪魚,甜品同埋野飲都係以自助形式自己係岀面攞既,其他任食既野食就係qr code落單,相當方便~佢呢間放題主要係做日式加泰式食物任食,任食既食物款式唔算好多~而我地因為額外加左錢升級食佢個海鮮拼盤同海膽帶子既關係,所以我地一開波就狂點呢兩樣食🤣🤣 佢個海膽帶子的確係幾好食嘅,十分鮮甜,我地都連續每人食左超過十粒😆 另外佢個海鮮拼盤有我同我女朋友都好鍾意食既蟹腳同醬油鮑魚,仲有牡丹蝦同其他魚類刺身,我哋食咗幾盤都覺得刺身好新鮮,鮑魚亦都好入味,幾好食

講番d食物,佢頭盤例如沙律,蒜味螺肉,芝麻八爪魚,甜品同埋野飲都係以自助形式自己係岀面攞既,其他任食既野食就係qr code落單,相當方便~佢呢間放題主要係做日式加泰式食物任食,任食既食物款式唔算好多~而我地因為額外加左錢升級食佢個海鮮拼盤同海膽帶子既關係,所以我地一開波就狂點呢兩樣食🤣🤣 佢個海膽帶子的確係幾好食嘅,十分鮮甜,我地都連續每人食左超過十粒😆 另外佢個海鮮拼盤有我同我女朋友都好鍾意食既蟹腳同醬油鮑魚,仲有牡丹蝦同其他魚類刺身,我哋食咗幾盤都覺得刺身好新鮮,鮑魚亦都好入味,幾好食,但蟹腳我哋就略嫌唔夠鮮甜同埋肉質比較嚡口~值得一提既係佢第一轉黎既海鮮拼盤係會有一人一小盒魚子醬(非任食),雖然味道麻麻,但呢個價位有埋魚子醬都有點小驚喜~

另外熱食方一面就比較一般,冇乜話邊樣我地係覺得好好食好有記憶點既🙈 我地叫左佢既泰式炒通菜,泰式生蝦,燒蠔,燒帶子,蝦餅,天婦羅,燒菠蘿,炒蜆,炸年糕,壽司等等,都係屬於一般正常水平,不過不失咁啦~

但值得一讚既係佢既服務質素,佢哋嘅員工都好有禮貌,同好主動跟單,上菜速度算合理,冇話拖單既,漏單情況都唔算嚴重,如果有發現漏單員工都好即時跟進,跟進後好快都已經黎番d食物,呢個位好多放題餐廳都未必做到,所以呢個位呢間餐廳係幾抵讚👍🏻👍🏻

總括黎講我覺得食物質素一般,人均四百幾唔算話好抵食,但服務質素的確唔錯,令食客食得幾舒服既~
2024-09-14
  • 刺身拼盤
2024-09-14 1326 浏览
鐘意食海鮮嘅你必試😆因為+$148就可以試到升級版任食任飲😁😁包括一盤凍海鮮拼盤有;長腳蟹,鮑魚,矜貴嘅魚籽醬,大蝦,象拔蚌,另外海膽帶子都可以任食😍另外刺身拼盤都好昅晴,刺身新鮮肥美,三文魚方面仲係三文魚腩刺身,格外肥美鮮甜😁而家蝦剌身方面都有格外驚喜,有食指咁大隻又爽甜👍各式各樣嘅燒海鮮,壽司,天婦羅都有🫰🏼特別一提係,好少放題會提供海膽軍艦壽司😱😱海膽新鮮鮮甜~餐廳環境都大,大部分係卡位比較闊落坐得舒服!
鐘意食海鮮嘅你必試😆

而家蝦剌身方面都有格外驚喜,有食指咁大隻又爽甜👍
各式各樣嘅燒海鮮,壽司,天婦羅都有🫰🏼
特別一提係,好少放題會提供海膽軍艦壽司😱😱海膽新鮮鮮甜~
餐廳環境都大,大部分係卡位比較闊落坐得舒服!