其中一間辦公室係火炭,但係如果將軍澳係美食荒漠既話,火炭就一定係美食荒漠中既秘境因為係×無×野×好×食!我係銀禧花園返工,除左集團式既美心同大家樂,真係無其他選擇!要食好d,惟有行遠d去到工廠區搵野食啦!————————————————————呢間 ‘瀛’就係惟一一間吸引到我地流曬汗都行去食既小店食物選擇都多,門外仲有d三餸飯可以揀價錢算係幾優惠大家樂美心d rubbish food都四五十呢到已經算係咁!仲有拉麵食添同事們最喜歡既蕃茄濃湯系列而我最鐘意就係食拉麵!日式拉麵好彈牙🍜雞扒好入味個湯都正正常常,唔算多味精同事叫左瑞士雞翼,好好食,超入味重點係有飲品,我地鐘意叫柚子汁仲有蕃茄米通配炒蛋同事既最愛,話好特別咁話wor但我都係鐘意食拉麵多d賣相又幾唔錯既————————————————整體黎講,真係要支持小店食物用心去煮,店員親切,只可惜由公司去來回都要20分鐘,真係辛苦左小小
其中一間辦公室係火炭,
但係如果將軍澳係美食荒漠既話,
火炭就一定係美食荒漠中既秘境
因為係×無×野×好×食!
要食好d,惟有行遠d去到工廠區搵野食啦!
————————————————————
呢間 ‘瀛’就係惟一一間吸引到我地流曬汗都行去食既小店

食物選擇都多,門外仲有d三餸飯可以揀
價錢算係幾優惠

大家樂美心d rubbish food都四五十
呢到已經算係咁!

仲有拉麵食添

同事們最喜歡既蕃茄濃湯系列
雞扒拉麵

而我最鐘意就係食拉麵!
日式拉麵好彈牙🍜雞扒好入味
個湯都正正常常,唔算多味精
瑞士雞翼

同事叫左瑞士雞翼,好好食,超入味
重點係有飲品,我地鐘意叫柚子汁

仲有蕃茄米通配炒蛋
同事既最愛,話好特別咁話wor
但我都係鐘意食拉麵多d
蕃茄白米通

賣相又幾唔錯既

————————————————
整體黎講,真係要支持小店
2018-09-13
雞扒拉麵
瑞士雞翼
蕃茄白米通
2018-09-25 247 浏览
琴日公司早放,要黎呢邊親戚屋企食中秋飯但又太早未到時間,所以打算去對面酒樓飲茶先,點知唔記得左要會員先飲得,所以就諗住求其去對面搵間餐廳食下野。叫左個雞扒飯加燒汁。首先講下價錢先,我係中環番工,平時食最大眾既大x樂都要5x$左右(冇野飲,加埋野飲6-70蚊),但呢個飯只需要三十幾蚊,對我黎講一個字,好抵!再睇埋個量,三十幾蚊個飯,諗住份量應該唔會好多,點知雞扒既量同飯多到我食唔哂!而且個雞扒整得岩岩好,好香口好juicy!!講真呢d lunch咁繁忙既時間都做到呢個水準,仲要價錢非常合理,我諗我下次放假會特登揸車黎再食多次!
2018-09-24
  • 照燒雞扒飯(照燒汁)
2018-09-13 196 浏览
喺火炭返工,午飯時間冇咩選擇,同同事行到去工業村,被呢間嘅飯餸吸引左呢度有飯,有拉麵,仲有蕃茄通粉之前已經喺度食過兩送飯,今次食番茄麵價錢好抵食,$50左右已經有一個餐,食飯嘅話仲有湯飲添。不過印象最深刻都係食呢個番茄麵強烈推薦個番茄濃湯麵,好足料好好味仲有好特別嘅白米通,值得一試!👍🏻

呢度有飯,有拉麵,仲有蕃茄通粉
之前已經喺度食過兩送飯,今次食番茄麵
價錢好抵食,$50左右已經有一個餐,
食飯嘅話仲有湯飲添。

不過印象最深刻都係食呢個番茄麵
強烈推薦個番茄濃湯麵,好足料好好味
仲有好特別嘅白米通,值得一試!👍🏻