2021-06-16 1126 浏览
假日, 四個人食了這個晚餐, 有龍蝦, 鰻魚, 牛舌, 還有很長的牛骨。海鮮好味, 有件好似豬扒的肉質很淋, 很好味。豬腩肉片也很好味。整體這個餐八百九十幾, 唔錯, 食得很飽。每人约$250, 抵食。
2021-06-13
  • 龍蝦及鰻魚
2021-06-06 1150 浏览
星期六12:00就去到,餐廳唔算好多人,範圍好大好多枱,好快就入到去,但係個燒烤爐唔係好夠熱,要燒比較長嘅時間先至熟,啲肉會容易燒得比較銀。我叫咗五花牛肉燒烤套餐,爐邊蛋係無限添加,個餐包海帶湯,個湯味有啲鹹,有幾塊海帶,本身跟紫菜飯,上面有少少芝麻,食落好香口,個飯軟硬度適中,唔會乾身。五花牛肉有大概十片,脂肪同肉嘅比例適中,唔會好厚好難燒,每張枱配有鉸剪,如果覺得太厚可以自行剪薄,牛肉本身已經醃有醬汁,燒完之後好入味。叫咗杯荔枝梳打,比較甜好多冰。

叫咗杯荔枝梳打,比較甜好多冰。
荔枝梳打
五花牛肉
荔枝梳打
五花牛肉
2021-06-04 884 浏览
突然好想食韓燒, 即刻約friends去mega box食炑八. lunch time都挺多人, 我地等左大概15mins先有枱. 一坐低, 又瘋狂地order. 我order左2個lunch set, 再散叫左d dishes, 一下子擺曬成張枱. lunch set包一個main + 一碗飯 + 一杯飲品, 大概HKD150, 仲有小菜. 迷你飯, 一點都不迷你, 份量十足. overall, 都算高質, 出力推薦厚切五花腩. 和牛牛舌王者餐牛迷狂野套餐迷你烤牛肉流心蛋飯迷你紫菜流心蛋飯厚切五花腩雞肉

和牛牛舌王者餐

牛迷狂野套餐

迷你烤牛肉流心蛋飯

迷你紫菜流心蛋飯

厚切五花腩

雞肉

2021-06-03
2021-05-12 1330 浏览
打工仔食晏仔,星期一至五幾乎日日都叫外賣,叫嚟叫去都係公司附近茶記,有位同事建議話不如叫炑八啦,佢話佢行過見到都幾吸引!我心諗起碼7、80一個餐啦!點知原來外賣自取40都唔洗,仲要有埋罐裝飲品真係超抵,九龍灣嚟講真係算平,再加上食物質素都唔差,個人推介雞扒蛋包飯,雞扒煎到啱啱好,保留肉汁唔乾身, 有4塊咁多㗎👍🏼蛋唔會老,而且飯底係茄汁炒飯正!飯量正常嘅啱啱好!建議可以先打電話叫定再去拎,咁就唔使等好太耐
打工仔食晏仔,
星期一至五幾乎日日都叫外賣,
叫嚟叫去都係公司附近茶記,
有位同事建議話不如叫炑八啦,佢話佢行過見到都幾吸引!
我心諗起碼7、80一個餐啦!
點知原來外賣自取40都唔洗,仲要有埋罐裝飲品
正!飯量正常嘅啱啱好!
建議可以先打電話叫定再去拎,咁就唔使等好太耐
煎雞扒蛋包飯
2021-04-29
5 分钟 (外卖自取)
午餐
煎雞扒蛋包飯
2021-04-26 1291 浏览
炑八分店好像越開越多,Mega Box的這一間就位於地面層的角落。雞扒蛋包飯,記得之前見過下午茶時段是HKD28/份超抵吃的,午餐就貴一點了,樣子吸睛,旋風蛋的造型和顏色都一絕,感覺很豐盛。烤牛肉流心蛋蓋飯,飯很多,相對看起來覺得肉很少,底下的鐵盤似乎沒有太大加熱的功能,流心蛋拌開後有點太濕潤了。泡菜豬肉湯配紫菜飯,材料很多,份量很喜人,湯底酸酸甜甜的很開胃。石頭蟹膏飯,石鍋夠熱,能持續製造出飯焦,蟹膏和蟹肉拌勻來吃,既夠味道又有口感。總體來說,炑八的食物大多屬於重口味之選。
雞扒蛋包飯
烤牛肉流心蛋蓋飯
泡菜豬肉湯配紫菜飯
總體來說,炑八的食物大多屬於重口味之選。
2021-02-02 2943 浏览
疫情下太太太耐冇出街食, 今日同個舊同事九龍灣搵食。 Patpat痕, 想食燒肉, 就你啦, 係地下果層搵倒呢間韓燒。門口有人排隊, 唔通有特價??🤔得6,7個人排, 排下囉。 5分鐘唔洗就入左坐。 ( 原來係午市剛剛開, 安排客人入坐需時, 入到去唔太full。) 本來兩個大男人想食午餐set 算, 不過咁咁耐冇出街食, 不如食好啲叫個午市燒肉二人前。😅最平果個488未加一同唔包野飲, 不過有牛(兩件雪花牛, 牛肋骨, 牛扒等l, 豬, 同 原隻八爪魚(有點驚喜), 仲有沙律, 大量菜, 加泡菜任添。🤤 慢慢燒1點唔夠燒到3點, 真係當搵個地方食下吹下水都ok。叫左兩柸野飲加埋一568 落樓, 食得好滿足, 夜晚都唔洗食啦(走小小菜贖罪) 。
門口有人排隊, 唔通有特價??🤔
2021-01-28
午餐
2021-01-21 1521 浏览
食晏時間等咗30分鐘都未拎到個外賣,已經有一班鼓譟嘅外賣自取客,個收銀姐姐都好好聲氣話今日多外賣,個經理唔理三七廿一,明明大家都企係拎外賣嗰個位等,都要叫人唔好企係到勁無禮貌咁叫人行出門口等,唔知以為佢係老細呀😡
外卖自取
2020-11-12 1914 浏览
Wow! This is a satisfying Korean barbecue dinner. We’d like to go back again.💰 good deal. We are surprised that there are unlimited refills of the appetisers/ salad/ grilled egg / corn with cheese💰💰 free fried chicken dish when you join their loyalty program. You can get more discount once you have spent certain amount of money. E.g. 500$ then you will get 5% off going fwd.😋 we like all the food 💁‍♀️💁service is good as the servers are responsive and friendly 🧹 cleanliness is good

😋 we like all the food
🧹 cleanliness is good

Grilled  egg  and  corn  with  cheese
Rib  fingers with  garlic  and  onion
Appetisers
2020-11-08
Appetisers
2020-07-24 3672 浏览
雞扒滑蛋再加個飯仲有少少沙律菜半喺側邊50幾蚊來講其實真係叫平嘅不過你問我係咪好好食呢就真係好一半囉總是覺得佢勁多味精超級甜要嘅話佢係一間韓國餐廳倒不如話佢一間靚小小嘅茶餐廳一啲韓國嘅風味都冇好似好多味精
想食韓國野、不過無得坐飛機、無得去旅行唯有向香港食返餐韓燒頂一頂睇中佢有個燒雞蛋邊,十足向韓國食0個款同老媽兩個人叫左個梨汁牛肋骨配大蝦、韓式牛骨清湯、牛舌煲仲有2個飯、配菜、泡菜  份量2個人食算幾多- 梨汁牛肋骨大大件!!多肉,D肉好夠肉味 (成餐飯最好味既)隻蝦成隻手掌咁大,但......肉質就幾倒米....有點"梅"- 韓式牛骨清湯真不錯,一樣肉多多,湯清甜、蘿白冧又甜!D湯飲晒!- 牛舌煲 ,唔記得左個名,都唔想提啦......  D 牛舌真係靭到考牙力、考耐性....食唔晒....都唔想食晒....-泡菜,個款海帶真唔錯!重叫多左一set! 送飯一流!!!餐飯三百幾蚊,2個人食算不錯 (如牛舌變得好味)不過環境、氣氛,服務都唔錯,餐飯都食得開心!(小氣:個牛舌好難食....."梅"大蝦)
想食韓國野、不過無得坐飛機、無得去旅行
唯有向香港食返餐韓燒頂一頂
睇中佢有個燒雞蛋邊,十足向韓國食0個款
同老媽兩個人
叫左個梨汁牛肋骨配大蝦、韓式牛骨清湯、牛舌煲
仲有2個飯、配菜、泡菜  份量2個人食算幾多

-泡菜,個款海帶真唔錯!重叫多左一set! 送飯一流!!!
餐飯三百幾蚊,2個人食算不錯 (如牛舌變得好味

不過環境、氣氛,服務都唔錯,餐飯都食得開心!
(小氣:個牛舌好難食....."梅"大蝦)
梨汁牛肋條配大蝦
2020-07-04
  • 梨汁牛肋骨
2020-07-14 1644 浏览
每當工作不算繁忙時,都想來這裡不用趕急地用餐,這裡的午餐較一般韓國餐廳便宜,而且好食,份量又足是次沒有選燒烤餐,其實最平的烤肉餐只是$108起,這裡除酒類外,其他都是不收加一服務費的,真的挺高性價比今天又是吃牛肋骨煲餐,喜歡它份量十足,配菜的白和紅蘿蔔都煮得軟腍入味,也是大大件的,令人吃得很滿足店家真的很慷慨,一碗牛肋骨煲起碼有五件牛肋骨,肉一定多過骨,牛肉味濃,醬汁帶點甜,吃了很多次了,味道從未失準過,每次都覺得很好吃,推介給大家最後最想推介是這裡的芽菜,其他配菜還有泡菜、海帶、蘿白等,都是任食的,但這裡的醃芽菜真的超好吃,蒜香加點麻油和鹽調味,非常開胃,每次來都忍不住要食兩三碟,同事也笑說下次可以只叫白飯配芽菜就夠了,哈哈

牛肋骨煲

醃芽菜

牛肋骨煲
醃芽菜
  • 牛筋骨煲
  • 芽菜
2020-07-02 2179 浏览
知道有呢間韓燒好耐,今日趁去Mega box 試下先! 剛到下午茶時間,D set 好抵,我哋最後都係食韓燒! 肉類好入味,質素可以,環境都舒適,枱分間距離合理,唔煙,食完無咩味,但燈光略嫌陰暗! 可再次光顧
可再次光顧
2020-06-30 1179 浏览
本身諗住去MegaBox行街見到ikea咁多人就試吓呢間新野,首先d前菜仲要冇乜味道,啲泡菜酸到好難入口,啲原味粉絲真係原味粉絲,首次d雞肉鐵板飯乾到pk,唔講以為食緊雞肉乾,雖然杯嘢飲係幾好飲但係係要另外加錢,仲要比成三百幾蚊食呢啲嘢🙄如果想行街食飯掃興可以值得一試
如果想行街食飯掃興可以值得一試

2020-06-11 1324 浏览
老公生日想食韓國菜所以訂咗屋企附近嘅九龍灣木朳,去到話有人生日出示身份證有85折優惠,都幾好呀 前菜有沙律,醃漬泡菜/芽菜/海帶,幾開胃好食。 我哋唔係好肚餓,選咗3款食物燒,豬腸/小牛排/鰻魚半份(好細少只有半隻手掌份量下次唔會再點)另外點咗海鮮煎餅/紫菜牛肉飯卷/蜂蜜炸雞~味道ok。有機會下次可以試燒烤套餐。
老公生日想食韓國菜
前菜有沙律,醃漬泡菜/芽菜/海帶,幾開胃好食。

只有半隻手掌份量

2020-06-11
庆祝纪念
生日
2020-05-15 1395 浏览
今日黎食石頭鍋飯,因為食唔到辣,所以冇落醬,所以覺得個飯有d乾,如果有埋唔辣既醬就好啦,配菜同飯焦好好食,下次都會再試其他。今日黎唔使等就有位,超級好彩,冇得預留位係一個可以改善既地方。

2019-12-12