2019-08-17 2037 浏览
同舊同事興祝生日🎂就揀左黎韓燒🥩開始左冇耐,旁邊個位就話見到小小強🤮😱即刻影響食慾🤢周身唔自在😖.🐮韓牛貝身肉 $220雪花分佈都好平均,薄薄的一片好快熟,食落好juicy🤩.👅角切上等鹽烤牛舌 $138 都幾厚切,但唔韌,加上落左鹽同黑椒,燒完唔點醬都已經好入味😋.🥩韓牛西冷二吃 $260都幾juicy,唔韌。為左易啲熟,我將佢剪開先燒😆.🥤柚子冰茶 $88/瓶 🥤覆盆子冰茶 $88/瓶 覆盆子味道飲落似藥水,唔好飲🥴柚子冰茶好好多😆.🍺Somac Tower $168/塔 見到有好幾枱都叫呢個,完全係打卡呃like😂所以我地又貪玩叫埋一份🤪自己斟又幾好玩😝佢係將燒酒同啤酒混合一齊,飲落啤酒味重啲,唔算太特別。純粹係幾得意😆.記得瘋狂refill芝士粟米同爐邊蛋🤩🤩🤩整體食物質素只係一般,餐廳又唔夠人手,落order又揾唔到人,仲要有漏單既情況,環境又唔太乾淨,再食既意慾不大🙅🏼‍♀️

🐮韓牛貝身肉 $220
雪花分佈都好平均,薄薄的一片好快熟,食落好juicy🤩

👅角切上等鹽烤牛舌 $138

🥩韓牛西冷二吃 $260
都幾juicy,唔韌。為左易啲熟,我將佢剪開先燒😆

🥤柚子冰茶 $88/瓶

🥤覆盆子冰茶 $88/瓶
覆盆子味道飲落似藥水,唔好飲🥴柚子冰茶好好多😆

🍺Somac Tower $168/塔

2019-08-07 1405 浏览
首先牛好韌 豬肉牛肉只靠鹽吊味 扮晒貴價韓牛 好唔抵。但最大問題係食食吓有個員工喺隔離枱捉曱甴,唔捉都算,一捉我地即刻留意到枱側邊嘅裝飾木條有成六、七隻曱甴係同一位置。應該入面仲有好多隻我地見唔到。仲要係eye level位置。我真係咁大個都未試過同一時間見咁多隻曱甴。仲要啲員工可以若無其事,好似唔覺得有問題咁。我明白食肆一定會有曱甴,但都唔係多得咁誇張,肯定其他位置都有好多。真係嚇到即刻唔敢食,走都走唔切。呢間初初開嘅時候都唔錯,但點解變到咁。真係以後都唔會再去。🤮
首先牛好韌 豬肉牛肉只靠鹽吊味 扮晒貴價韓牛 好唔抵。

2019-08-07
  • 芝士粟米
2019-08-02 889 浏览
一家三口去食,一入門口無乜韓式既氣氛。一坐底就比左呢啲前菜,蘿蔔,生菜同埋芽菜係任叫,沙律就唔系。蘿蔔好吃,但個生菜就唔系正宗韓國包燒肉戈隻生菜。排骨唔錯,燒完都唔會好硬好難咬呢塊牛最好吃,好有牛味同埋一啲都唔老燒完仲好多肉汁好好食好滿足,同埋佢個醬汁都幾好吃。甜米水,一般,個人覺得韓國黃色罐戈隻好飲啲呢個普普通通,但都算足料既最後叫埋個炸雞,個雞好滑好好食!但啲芝士粉唔系幾夠,啲薯條用黎點芝士超好食!
一家三口去食,一入門口無乜韓式既氣氛。

排骨唔錯,燒完都唔會好硬好難咬

甜米水,一般,個人覺得韓國黃色罐戈隻好飲啲

呢個普普通通,但都算足料既

2019-07-22 676 浏览
夏天得多餐廳都用桃做主題,最近炑八也推出不同款式的桃味甜品及飲品。夢幻飄飄燒烤套餐 $588有大八瓜魚、特級牛骨、春川雞腿、豬五花肉、牛胸腹及墨魚,這絕對可以三人吃,份量很多,醃製的醬料非常入味,肉質嫩滑,加上生菜及包著其他配菜吃更加美味。配菜、生菜、爐邊蛋及芝士粟米不限量可續添。牛肋骨煲 $128炑八招牌菜,必點,牛肋骨煲至軟腍,牛味完全溶入湯中,湯有濃濃的牛肉甜味。白桃冰沬 $68抵食,兩隻新鮮白桃肉,足料。白桃冷泡烏龍茶 $38

夢幻飄飄燒烤套餐 $588

牛肋骨煲 $128

白桃冰沬 $68
抵食,兩隻新鮮白桃肉,足料。

白桃冷泡烏龍茶 $38
2019-07-17
用餐优惠
試食活動
  • 烤肉拼盤
2019-07-21 620 浏览
下班後,就和最熟的同事來個二人晚餐聚,好好忘憂一下,選址在我想吃好久了的炑八韓烤!銅鑼灣這家佔地一層,面積很大。我們吃燒烤,他們就給了手機袋和圍裙。點餐不久後就開始上前菜,有好多碟!胡麻醬沙律一盤,然後一碟碟的泡菜蘿蔔等等,都是健康的蔬菜呢。牛肋骨煲是我要點的,大大件牛肋骨炆得軟軟的,啖啖肉又有牛香。因為底部深啡色的牛肉汁味道香甜,蘿蔔也煮得很入味,我們忍不住吃多了飯呢。其實我們一看餐牌就看到這個夢幻飄飄燒烤套餐,原來是有超大的一盤!加了乾冰,營造了充滿仙氣的夢幻效果!盤內牛豬雞和海鮮都齊了。每款都大大件,份量十足!店員加了芝士粟米和泡菜蛋在爐邊~我們先燒大片嚴選牛胸腹,一下子就橫跨了整個爐。雪花分佈平均,牛味突出,燒起來特別香。特級牛骨又是一大片,它先經醬汁醃過,所以味道甜甜的,肉質又軟嫩,也是很好吃!到海鮮類,墨魚有很多片,放上不久就卷起來,入口爽爽的,有海水的鹹香味。大八爪魚更是一大坨,剪起來逐條燒,一放上爐就卷起縮小。真新鮮!雖用辣汁調味過,都掩蓋不到它的鮮味,質感彈牙,很好咬口呢!豬五花又是一大條,細心的店員過來幫我們剪開一片片。燒香後油脂層香口不油膩,點爐邊芝士粟米吃、加泡

夢幻飄飄燒烤套餐

嚴選牛胸腹

特級牛骨

墨魚、大八爪魚

豬五花又是一大條,細心的店員過來幫我們剪開一片片。燒香後油脂層香口不油膩,點爐邊芝士粟米吃、加泡菜和蒜片作生菜包吃、或就這樣吃也可以!
豬五花肉

春川雞腿有四大件。燒熟後肉質仍然嫩滑,皮又香脆~ 中途店員還為我們添加爐邊蛋和芝士粟米。
春川雞腿

白桃系列有甜品和飲品,我們都點了!白桃冰沫有一大盤,有原個開邊白桃在頂部,白桃粒在中層。然後底部是軟綿綿的雪花冰沫,用匙吃就可以了。它還附上一小碟白桃汁用來跟冰沫吃,味道香甜,是既吸晴又充滿少女味道的甜品
白桃冰沫

最後來個白桃冷泡烏龍茶醒醒神。甘香的茶跟香甜白桃好夾,還有薄荷葉讓味道更清新。
白桃冷泡烏龍茶

不知不覺,我倆就吃了好多,說著吃著近三小時,相當滿足啊
2019-07-17
春川雞腿
白桃冰沫
白桃冷泡烏龍茶
2019-07-14 698 浏览
炑八食下午茶真係抵到爛🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️$50内有一個飯或者麵,小食,一杯嘢飲。🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️成日都食唔晒。我哋帶咗兩個餐。牛肉丼,牛肉份量都算足,加埋生蛋黃仲正☺️☺️☺️,自己加啲豉油,100分!!!!!😍😍另一個主菜係韓式撈麵,我就唔係太鍾意🤢你食食吓會覺得好膩🤢唔想再食落去。另外小食方面,炸雞脾🤩睇張相都知勁大隻😍真係有機會食唔晒,好好味👍🏻🥰我一個小食就係炸雞加薯條, 啲粒粒炸雞幾好味🥰薯條就反而冇咁好食,有少少淡,太淋🤢🤢唔係即炸俾你嗰啲😔,嘢飲就冇咩特別👍🏻環境方面算乾淨😊係因為下午茶同埋喺銅鑼灣食,所以特別多人,要搭枱😭😭張枱已經唔係大,所以食起嚟有少少辛苦🙂
2019-03-20
2019-06-22 620 浏览
原本係open rice 見到評價唔錯諗住試下啦,但唔知係職員人少定咩,結果成餐受氣都飽晒🤡點餐時問清楚,點計「半份」,店員妹妹已經反晒白眼話:「咪一份一半囉🙄」然後中途食到一半,店員妹妹問都唔問就係張枱度搶牙簽,隻手完全掂晒啲食物,然後仲要望都唔望對唔住都無聲就轉身走⋯⋯雖然烤肉同柚子沙律不失為過,但依其份量/受氣程度,不禁令人思疑係咪物有所值。

韓國牛肉群肉
榴子汁沙律
2019-06-22
2019-05-31 1515 浏览
銅鑼灣返工,經常都唔知食咩好,今日做野遲左食飯,同事就話去食炑八下午茶,咁就黎試下啦。雖然係下午茶時段,但係都好多人係到食,睇黎下午茶都好受歡迎。坐底一陣店員就比左啲前菜我地食,前菜係免費提供同埋可以refill嫁。炑八烤牛肉流心蛋粉絲 $48就算係下午茶份量都好多,而且粉絲都唔會太乾,加埋烤牛肉嘅醬汁再撈埋流心蛋汁,好juicy好惹味。鐵板芝士泡菜豬肉飯 $48鐵板飯就比較乾身啲,始終鐵板會keep住熱水份就慢慢蒸發左,雖然係芝士泡菜,但都唔會好膩,食到咁上下再加埋餐廳提供嘅醬汁,鹹淡岩岩好,好好食。安東雞翼湯麵 $54雞翼湯麵係最遲黎嘅,等嘅時間真係耐好多,唔太特別驚喜,個湯底都一般。整體黎講都係好食嘅,但價錢比一般下午茶都貴,但係份量同味道都啦錯,仲有任食前菜,食飯又多一個選擇啦。

炑八烤牛肉流心蛋粉絲 $48
鐵板芝士泡菜豬肉飯 $48
安東雞翼湯麵 $54

2019-05-01
2019-05-20 699 浏览
條鰻魚一食落口好似食緊膠咁,重勁柔軟,扭極都唔斷。D staff重好冇禮貌 以前食過其他分店都唔係咁 以後都唔會嚟銅鑼灣呢間。落單睇到又唔應一聲,至少都比我知道你睇到我啊,D野食嚟到又大大力擺上張檯到就算。
條鰻魚一食落口好似食緊膠咁,重勁柔軟,扭極都唔斷。

之前來過這間吃下午茶, 有一款下午茶非常抵食,大概是40至50元(忘了)有我最喜歡吃的紫菜飯卷(a+b餐,有雞肶或其他選擇,仲有特飲),及任吃前菜。不過今天再來吃下午茶,發現此餐已經取消。由於感冒未清,所以今次只能點這個雞扒蛋包飯, 蛋包飯ok,但是雞扒沒有什麼味道。42元不包飲品但有湯。價錢相宜,職員沒有什麼禮貌,都是預咗的了。下午茶在兩點半,但是你如果在2點29分去到,他們仍然要你在門口等待。 餐廳內有大量座位,而他們仍要把客人塞在你面前。這樣的待客之道,我應該也不會再幫襯了。銅鑼灣實在有很多選擇。仲有大家要小心他們的餐具。之前我就放了一個之前客人使用過的匙羹在口中已經成為我的惡夢。加上任吃前菜的下午茶已經取消,就不會再來了。
價錢相宜,職員沒有什麼禮貌,都是預咗的了。
仲有大家要小心他們的餐具。
之前我就放了一個之前客人使用過的匙羹在口中
已經成為我的惡夢。
加上任吃前菜的下午茶已經取消,就不會再來了。
雞扒蛋包飯
2019-05-09 552 浏览
又係大魚大肉既節奏🥰!!銅鑼灣炑八位於黃金廣場一樓,位置極方便,佔地頗廣,大量卡位,兼有privacy 唔會聽到隔離講野,坐得舒服,是我和朋友喜歡這分店的原因。今次同男仔來食,食量較大,可以食傳說中的燒烤套餐($510)🤩🤩🤩🤩🤩超正,有齊牛前胸、梨汁豬梅肉、厚切五花肉、春川雞髀、特大魷魚、大蝦、雞髀菇、秋葵、粟米,真正係豬牛雞海鮮蔬菜都有齊。而最正既係可以以優惠價($150)追加嚴選韓牛胸腹(原價$245)或加+$86要王者牛肋骨(每份只限追加一次)!另外仲有任添的泡菜爐邊蛋及芝士栗米,以及數款不同泡菜前菜及沙律。沙律柚子味甜甜的幾開胃。燒烤方面,我最喜歡既一定係呢條豬五花,店員很好,見我雞手鴨腳仲幫我燒埋。燒豬腩加蒜片用生菜包住食真係最正既配搭🤩燒左幾轉,塊板好快又燒到好多鑊燶...還好店員都好樂意同我地換板。韓牛不錯的樣子🥰雪花都幾細緻,入口有少少似和牛,牛脂香較重。很可惜的是,我地燒耐左😭😭😭😭雖然也是好吃但有點浪費了,兩分鐘已算太久了!每邊燒30秒的話相信可以吃到更美感覺。魷魚好在店員主動過來幫忙燒😂我地自己唔識點剪。另外我覺得較難燒的是雞髀,因為肉比較厚,表面燒燶到黑晒但係

沙律柚子味甜甜的幾開胃。

魷魚好在店員主動過來幫忙燒😂我地自己唔識點剪。

另外我覺得較難燒的是雞髀,因為肉比較厚,表面燒燶到黑晒但係入邊都唔熟,建議剪開佢先燒。

另外今次見到呢度做緊韓國草莓節,好吸引啊!點了兩杯草莓特飲,草莓梳打($38)和草莓菠蘿綠茶($38)。
草莓份量毫不吝嗇,每杯都有好多塊草莓片,記得要搞勻先飲,味道更均勻。

最後最後,是晚重頭戲,係甜品草莓冰沫($62),真係估唔到佢賣相係咁靚!!超大碗,好似有成盒士多啤梨既份量啊🤤🤤士多啤梨醬另上,可以自己控制分量,冰沫口感細緻綿滑,除了有雪糕,冰沫中間更有幾粒白色丸子!
2019-05-07 420 浏览
最近出面成日落雨,係銅鑼灣行完sogo餓餓地走上左炑八食韓燒。韓國其中一樣最出名係醬油蟹,咁岩見餐牌呢家點兩份有優惠,友人未試過,一於試下!上菜既時候,除左有原隻醬油蟹,仲會跟埋蟹糕醬飯。醬油蟹啖啖肉,肉質滑嘟嘟,配埋咸咸地既醬油,簡直一流!蟹膏醬有鮮甜蟹味,配飯或者放係蟹殻連醬料拌勻一齊食都相當好味!食晒醬油蟹,仲唔夠喉,原來呢家出左半份既燒肉選項,豬同牛都點左幾款半份,兩個人食岩岩好!燒到肉質焦脆再加上泡菜、蘿蔔等配菜,再用生菜包住黎食,非常滋味!

• 前菜
  • 醬油蟹
  • 泡菜
  • 五花腩
  • 芝士生蠔
2019-05-01 286 浏览
東西一般,員工態度超級無敵差,一點都沒有服務員該有的態度,特別是店長,說話語氣像是欠了她八百萬一樣,超級無語,還有結帳時的態度也是超級無敵爛,那眼神真的不想多說,第一次遇到這種人,結帳時也不說價錢,找錢時也不說話,臉色也是無敵難看,根本沒有惹到她⋯⋯一臉高傲的樣子真的不像服務員應有的態度,搞得這一頓飯吃得很不開心,再也不會來這家分店了,他們到底知不知道顧客是上帝⋯⋯可能今天也是我倒霉去這種店吃飯。
可能今天也是我倒霉去這種店吃飯。
2019-05-01 293 浏览
態度太差了,一個矮矮的男服務員一上來就批哩啪啦上烤肉的用具和盧邊蛋,然後我們第一次,看了菜單比較想吃飯和炸雞之類的,然後我們就說不吃烤肉,他就來收走那些東西。然後吃飯的時候就一直在旁邊監視我們⋯⋯和別人討論。這頓飯吃得好像是得罪他一樣。很不開心,然後走過去很大聲地「嘖嘖」,我和朋友就很奇怪 哪裡招惹他了嗎?反正這種態度和這種員工是不會再來第二次了。印象很差,來店也是消費者憑什麼受服務員的氣......可能這種店一定要消費很高才能去吃吧。。。
2019-04-30 409 浏览
有一次一個人行經銅鑼灣又想食韓國野又咁岩有人派傳單就去左呢間韓國餐廳餐廳設計與普通韓燒餐廳差不多不算是好特別我麻麻地無腳位俾我申直對腳小弟一向好鐘意食牛肋骨煲,見到餐牌有二話不說就點了菜, 侍應總算快手但不會有太多回應首先個前菜泡菜就一般, 中規中矩, 不要有太大期望個湯就好一般, 同熱水差不多,呢個就比較失望。來到主菜牛肋骨煲啦無失望既,牛肋骨入味,骨肉都差不多分離好易入口, 湯汁濃都入哂配菜中不過份量不是太多男仕字未必夠
有一次一個人行經銅鑼灣又想食韓國野
又咁岩有人派傳單就去左呢間韓國餐廳
餐廳設計與普通韓燒餐廳差不多
不算是好特別
我麻麻地無腳位俾我申直對腳
首先個前菜
泡菜就一般, 中規中矩, 不要有太大期望
個湯就好一般, 同熱水差不多,呢個就比較失望。

來到主菜牛肋骨煲啦
無失望既,牛肋骨入味,骨肉都差不多分離
好易入口, 湯汁濃都入哂配菜中
不過份量不是太多
男仕字未必夠