2019-07-31 44 浏览
// 𝐃𝐈𝐌 𝐒𝐔𝐌 𝐈𝐂𝐎𝐍 // 今期既點心主題係蠟筆小新🖍️, 我上星期都去左睇蠟筆小新劇場版:蜜月風暴~拯救老豆大作戰! 一班蠟筆小新迷記得要去試試吃啦~我推薦呢度既左衛門流沙包!即叫即蒸既包好軟熟, 一搣開佢, 裡面仲係冒著煙㗎!鹹蛋黃同奶味幾香、幾突出, 流心度高, 好好味, 我自己都食左一個半個包點😋!另外, 蟹籽鮮蝦餃有驚喜, 裏面餡料多, 有兩粒大蝦, 質感爽口彈牙。動感屁屁奶凍 - 好得意!一郁個奶凍佢就會左搖右擺, 吸睛度相當高, 很有玩味。Food ordered:🖍️原隻鮑魚燒賣🦐蟹籽鮮蝦餃🐟海鮮蒸腸粉🐙杏片花枝丸🥪黑松露蝦多士🖍️左衛門流沙包🥧牛油蛋撻🍮動感屁屁奶凍🍉西瓜特飲🍍菠蘿特飲

動感屁屁奶凍 - 好得意
!一郁個奶凍佢就會左搖右擺, 吸睛度相當高, 很有玩味。

Food ordered:
  • 蝦餃
  • 流沙包
  • 流沙奶皇包
2019-07-29 63 浏览
諗住平日放假可以少人d, 今期主題係鬼馬既小生。黎到餐廳周圍佈置都係小生,見到就開心。只等了幾張枱就有位了,每人可以有把扇送。通常主題餐廳俾人感覺只係得個樣,味道麻麻。而呢間點心味道算不錯。豬豬造型既流沙包,裡面奶黃真係流出黎架,食果時要小心d熱。鮮芒果特飲,荔枝乳酪特飲。如果叫特飲可以扣除茶錢。海鮮蒸腸粉,有小生既朋友鮮蝦餃,都好大粒蝦椒鹽粟米豬扒飯,有少少辣小生pat pat係啫喱黎,震下震下好有動感。裡面還有雜果沙律,布甸

只等了幾張枱就有位了,每人可以有把扇送。

左衛門流沙包

豬豬造型既流沙包,裡面奶黃真係流出黎架,食果時要小心d熱。

鮮芒果特飲,荔枝乳酪特飲。如果叫特飲可以扣除茶錢。
海鮮蒸腸粉

海鮮蒸腸粉,有小生既朋友
鮮蝦餃

鮮蝦餃,都好大粒蝦
椒鹽粟米豬扒飯

椒鹽粟米豬扒飯,有少少辣
鮮雜果啫喱杯

海鮮蒸腸粉
鮮蝦餃
椒鹽粟米豬扒飯
鮮雜果啫喱杯
2019-07-28 93 浏览
過了兩年多,蠟筆小新聯名點心又回來啦,不只保留一些舊款式點心,這次又加入許多新的設計,整體還是兩個字「可愛」星期五晚上來吃晚餐,人很多需要拿號碼牌候位,蠟筆小新主題到10/14為止,為期三個月,喜歡就不要錯過喔桌邊有小新牌子可以拍照點飲料就不用付茶水費鮮芒果特飲 42荔枝乳酪特飲 42兩款喝起來都是養樂多的味道,水果味非常淡不過圖案杯套不一樣點了滿滿一桌的點心,一定要相機先食啦📷!玫瑰桃味雪沙 59 附送獨角獸杯墊味道也是很淡,而且喝起來是香精味,沒有玫瑰和桃味小新舉鐵炸雲吞 59這個是這次新款,個人覺得是全部點心最可愛的,炸雲吞外皮酥脆,裡面包著蝦子餡,沾醬酸甜!晚安龍脷柳腸粉 49外面很少吃到以龍脷柳為餡的腸粉,小新那一顆是蝦餃,龍脷柳肉還可以,整體味道清淡,要加多點醬油辣麻醬手撕雞腸粉 59想吃點辣味來刺激味覺,不過說好的麻將呢? 還是說是辣,麻 醬哈哈,吃起來只有辣油的味道腸粉是路邊小食攤捲起來的那種,但是整個黏在一起,像在吃一塊麵粉,一點都不滑手撕雞也是很硬很柴,味道單調,不推薦這一道!蝦蝦霸霸鮮蝦餃 59美冴開始罵人啦,小葵、小白、小新乖乖跪成一排😂蝦餃的皮偏厚,吃起來有

桌邊有小新牌子可以拍照
點飲料就不用付茶水費
鮮芒果特飲 42
荔枝乳酪特飲 42
兩款喝起來都是養樂多的味道,水果味非常淡
不過圖案杯套不一樣
鮮芒果特飲
點了滿滿一桌的點心,一定要相機先食啦📷!

玫瑰桃味雪沙 59 附送獨角獸杯墊
味道也是很淡,而且喝起來是香精味,沒有玫瑰和桃味

小新舉鐵炸雲吞 59

晚安龍脷柳腸粉 49

辣麻醬手撕雞腸粉 59

手撕雞也是很硬很柴,味道單調,不推薦這一道!
辣麻醬手撕雞腸粉

蝦蝦霸霸鮮蝦餃 59
美冴開始罵人啦,小葵、小白、小新乖乖跪成一排😂
蝦蝦霸霸鮮蝦餃

蝦餃的皮偏厚,吃起來有粉感,不是很滑,內餡調味正常

曖昧朱古力流沙包 49
阿呆出場啦
好萌!
曖昧朱古力流沙包
要拍照就一定要用筷子 戳進流沙包裡,再將朱古力擠出來,像是他們從嘴裡吐出來一樣🤣
朱古力的顏色很淡,味道沒有很濃,甜度偏高,外皮扎實
曖昧朱古力流沙包

動感屁屁奶凍 49
之前出過大受好評的屁屁奶凍,這次又回來啦

不過這屁屁做的顏色超怪,裡面氣泡很多,看起來一粒粒不光滑,屁屁不好吃,帶假假的草莓味🙃
奶凍底下是一層果凍,有一顆顆的蒟蒻,奶凍味道淡淡怪怪的,有種假假的味道
不過還是可以拿湯匙打打有彈性的屁屁

動感屁屁奶凍
2019-07-19
2019-07-28 20 浏览
成日行街見到呢間食點心嘅餐廳都有唔同嘅主題,一直都好想去試🥰🥰 今次係蠟筆小新嘅主題,因為有朋友好鍾意蠟筆小新,所以決定今次就去食。全部點心都有佢嘅特色,好多都係蠟筆小新嘅模樣,好可愛😆😆 得意到唔捨得食。而且味道都十分之唔錯,尤其呢度蝦類既點心,真係十分之高質!呢度嘅蝦係超級新鮮,爽口彈牙同埋大隻。尤其係蝦蝦霸霸鮮蝦餃真係食完會仲想食🤤 仲有動感超人宇宙蝦王 ($59) 呢個蝦膠包住啲大蝦🍤 炸到脆一脆正到😛最後食完點心我哋仲叫咗個甜品,動感屁屁奶凍 ($49),呢個甜品真係打卡都打左好耐啊🤣 仲要味道都唔錯雖然呢度點心價錢唔算平,但係真係好有特色值得一試。

雖然呢度點心價錢唔算平,但係真係好有特色值得一試。
2019-07-26 39 浏览
細個好少睇小新 覺得佢咸濕又核突🙊大個左愈睇愈鐘意😍😍今次小新系列點心 咁多款造型真係好得意😉😉推介必試既有幾款☺️.🍞黑松露蝦多士🦐現烤既蝦多士彈牙香脆加埋黑松露又好夾絕對係睇得又食得😆.🌽原隻鮑魚燒賣&栗米花枝網球蒸既點心質素不錯😇 鮮甜彈牙😋.當然...🐽不理不理左衛門流沙包🍑屁屁奶凍呢啲可愛造型點心都係唔可以錯過💁🏻‍♀️流黃鼻涕同打屁屁都係要用黎打卡既🤣🤣.除左點心之外仲有好多擺設同裝飾都係小新入面既角色👭👬真係可以滿足下童心❤️.人均消費:$280推介指數:👅👅👅👅👅👅👅(7/10)Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(5/10)
細個好少睇小新 覺得佢咸濕又核突🙊

除左點心之外
仲有好多擺設同裝飾都係小新入面既角色👭👬
真係可以滿足下童心❤️

人均消費:$280
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅(7/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(5/10)
点心代表又轉新主題啦!今次係鬼鬼馬馬既蠟筆小新🤩!雖然前年已經做過小新主題,但今次主題配合埋2020東京奧運,所以會見到好多做緊運動既小新🏋‍♀⚽🥊。.点心代表每一次既主題佈置都做得非常認真✨,換餐具、餐牌不在話下,又有小新同朋友仔既紙牌可以滿足你既影相癮,仲有限量既小新扇派‼,連餐廳到處都充滿小新既海報,勁色彩繽紛💐,門口仲可以小新同小白合照添🥰。-蝦蝦霸霸鮮蝦餃 $59上次小櫻主題我都有捧場,不過就覺得點心皮有啲厚🤪,今次小新主題改善哂,做到皮薄餡靚既效果👏🏻,混入左豬油渣既豬肉餡一如既往咁好食,蝦又夠爽口彈牙,又夠新鮮熱辣,好鬼惹味🤤。-不理不理左衛門流沙包 $49蛋黃餡起哂沙,真係好似流沙咁瀉出黎😳,又香奶味,熱辣辣食好正。流沙包做得唔錯,其實仲好想叫埋朱古力流沙包,可惜太飽🤧。-原隻鮑魚雞粒燴飯 $109呢個價錢有三大粒鮑魚好抵食👍🏻!份量都夠兩至三個人食架,飯底預先炒香左,配濃濃既雞汁食好快清哂!-雞肉鹹水角 $59本身對佢無乜期望,但原來好好食呀🥰!即使放左一陣先食都仲保持到外脆內軟既效果,外皮香糯酥脆,口感煙韌,轉左做雞肉餡更加有口感🤩。-原隻鮑魚燒賣 $79鮑魚比上次

蝦蝦霸霸鮮蝦餃 $59
上次小櫻主題我都有捧場,不過就覺得點心皮有啲厚🤪,

不理不理左衛門流沙包 $49
流沙包做得唔錯,其實仲好想叫埋朱古力流沙包,可惜太飽🤧。

原隻鮑魚雞粒燴飯 $109
呢個價錢有三大粒鮑魚好抵食👍🏻!

雞肉鹹水角 $59
本身對佢無乜期望,但原來好好食呀🥰!

原隻鮑魚燒賣 $79
鮑魚比上次更加大粒,口感嫩滑有咬口,非常入味。

咸牛肉芝士西多士 $69
上次唔夠肚食埋西多,有啲飲恨,今次終於食到😎。
新鮮炸出黎其實唔會難食得去邊,配咸牛肉餡可以令到西多士無咁寡,
不過我覺得楓糖漿有啲濃味🍯,有少少搶走左西多士既鹹香味。
(反而我覺得糖霜小新威化餅出奇地幾好食🍭)

小新舉鐵炸雲吞 $59
見佢個樣好得意就叫左,可惜黎到個陣小新有一邊鐵舉唔到🤪,
同佢舉到勁辛苦既表情好夾!炸雲吞好足料,成粒大蝦做餡,爽口彈牙,
炸得又夠脆,配泰式辣醬食多幾粒都仲得🥳!

合家歡草莓大福 $59
呢個有驚喜呀,豆沙餡微甜帶豆沙香😋,大福口感香滑軟糯,煙煙韌韌🍡,
配上酸酸甜甜既日本士多啤梨🍓,好滿足呀!

足球原味椰皇 $49
未送到上枱已經聞到好香既椰皇😍,
椰皇非常清甜😋,不過略嫌質感唔夠滑。

動感屁屁奶凍 $49
一場黎到,點可以唔打下小新個PatPat🥳!震騰騰咁好得意呀!
我打左好耐先捨得食佢haha!奶凍Q軟彈滑,牛奶味非常香🍼!

原個菠蘿特飲 $59
比起上次小櫻主題更濃味,亦都食到唔少果肉🍍,
同埋今次甜度適中,解暑一流🏄‍♂!
鮮芒果特飲 $42
即係芒果益力多沙冰,芒果味濃🥭,唔會係個種好假既香精味,
甜度亦適中,配益力多酸酸甜甜可以消膩🥳。
雖然距離食小櫻個一次唔係好遠,
但今次小新主題既點心質素明顯再提升左🥰。
之前都會以為呢啲主題餐廳會‘好睇唔好食’,
但点心代表就證明到,主題餐廳既食物質素都可以又睇得又食得👏🏻👍🏻!
‼蠟筆小新主題由7月16開始會做三個月,
想去既我建議可以上網訂左位先🤓,
因為星期六日都幾旺場,我食到四、五點都仲見到有人排隊👥。
2019-07-24 47 浏览
🔺點心代表呢間餐廳不時都會推出不同卡通主題嘅點心、甜品👍🏻繼上次食完百變小櫻系列 今次有蠟筆小新😊.點心得意搞鬼 當中動感屁屁奶凍真係抵死🙈小新個pat pat充滿彈性又滑嘟嘟🍑拎匙羹打落去仲震騰騰咁🙈🙈.黑松露蝦多士小編試左咁多款點心 呢個係重點推介😀蝦多士新鮮炸起,非常脆口👅黑松露份量十足 離遠都聞到濃郁嘅黑松露味道👍🏻.小新舉鐵炸雲吞 不理不理左衛門流沙包都好得意😀至於食物味道大致不過不失😉每枱仲會擺定好多pops俾大家拎黎影相👌🏻
🔺點心代表
呢間餐廳不時都會推出不同卡通主題嘅點心、甜品👍🏻
繼上次食完百變小櫻系列 今次有蠟筆小新😊
點心得意搞鬼 當中動感屁屁奶凍真係抵死🙈
小新個pat pat充滿彈性又滑嘟嘟🍑
拎匙羹打落去仲震騰騰咁🙈🙈
黑松露蝦多士
小編試左咁多款點心 呢個係重點推介😀
蝦多士新鮮炸起,非常脆口👅
黑松露份量十足 離遠都聞到濃郁嘅黑松露味道👍🏻
小新舉鐵炸雲吞 不理不理左衛門流沙包都好得意😀
至於食物味道大致不過不失😉
每枱仲會擺定好多pops俾大家拎黎影相👌🏻
2019-07-24 337 浏览
点心代表不時有唔同卡通主題,今次估唔到轉左蠟筆小新主題!作為一個蠟筆小新ge fans,一放假就迫不及待同男朋友去飲早茶!建議大家想去的話,中午12點前好去啦,咁就唔洗排長隊。每人會送一把小新扇!小新舉鐵炸雲吞呢個炸雲吞造型最吸睛!剛炸好,好脆口,個餡係爽彈蝦肉,必叫點心!不理不理左衛門流沙包SO CUTE!熱辣辣,真係好流沙架!略嫌係個包皮比較厚。蝦蝦霸霸鮮蝦餃的確係比較貴,3粒蝦餃就要$59,不過賣相同味道都叫做對得起價錢。個蝦餃皮造得好薄身,裡面啖啖蝦肉!真係做得好精緻!得意到唔捨得食!晚安龍脷柳腸粉呢一粒星係俾個賣相ge,味道係真心難食,腸粉皮好厚,龍脷柳少得可憐,冇味冇道咁!除左點心之外,門口位仲有個打卡位!
!建議大家想去的話,中午12點前好去啦,咁就唔洗排長隊。

每人會送一把小新扇

不理不理左衛門流沙包
SO CUTE!熱辣辣,真係好流沙架!略嫌係個包皮比較厚。
不理不理左衛門流沙包

真係做得好精緻!得意到唔捨得食

晚安龍脷柳腸粉
呢一粒星係俾個賣相ge,味道係真心難食
,腸粉皮好厚,龍脷柳少得可憐
,冇味冇道咁!
晚安龍脷柳腸粉

除左點心之外,門口位仲有個打卡位!
2019-07-20
$132 (早餐)
2019-07-23 26 浏览
上個月食左超級少女心嘅嘅百變小櫻Clear咭主題美食😍, 今個月點心代表出左蠟筆小新主題嘅點心、甜品同埋特色飲品呀~~~🤤🤤🤤今次叫左超多點心,有原隻鮑魚燒賣,海鮮蒸腸粉, 蟹籽鮮蝦餃,粟米花之網球,朱古力流心包,青芥末蝦餅漢堡, 牛油蛋撻, 炸春捲, 鮮蝦餃等等。🤩🏅==重點推介==🏅🍫朱古力流心包:其實味道係流心奶黃mix 朱古力, 所以味道好易入口,亦都好好味,記住食嗰陣用筷子戳小新個口。🍤炸春捲:特長春捲,目測長過1️⃣5️⃣cm, 外皮脆卜卜,內面係温熱的蝦蓉, 正!💯🌽粟米花之網球:肉肉球嘅表面係超甜粟米仔, 咬落去有少少肉汁,肉球有少許調味,味道適中唔會太鹹😋。~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 9/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 9/10💎性價比: 8/10💲人均:$200⏪回頭率:90%~~~~~📍点心代表尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓L308號舖~~~~~

🏅==重點推介==🏅
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📍点心代表
尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓L308號舖
~~~~~
2019-07-21
今次黎到卡通主題餐廳搵食,回憶童真一下。(是次主題為百變小櫻),餐廳設於the one 商場,開放式餐廳,面積不太,一眼睇曬大概500尺到... 餐廳格局唔會好華麗&花考,實實際際跟普通餐廳/茶記擺設無異(除非真係死忠,如果唔係會有點失望)波蘿炒飯;波蘿上都雕琢公仔出黎,算有d心思;份量唔算多(因為波蘿容量又唔係甘大),味道調味得唔錯,配料豐富,最重要係炒飯炒得都夠乾身。雞翼;有點令我喜出望外⋯⋯ 雞翼拆得一條骨,煎炸度岩岩好,能夠鎖住肉汁,香口得來又野味,再配上個醬汁,直情發揮到雞翼既極至

2019-07-22 54 浏览
如果唔係有主題點心,我諗除左強國人唔介意冇服務,冇禮貌,冇態度的話.....根本唔會想去食囉⋯⋯ 早上只有2個人做野,你唔夠人唔系食客嘅錯,我地要出去自己落單,倒水...個女職員又態度差,話唔系佢錯,話費事同你地一般見識⋯⋯點解可以咁講野😕我話過以後唔再去It’s not worth having lunch or dinner here because no service at all😡😡😡😡😡The dim sums there are not that tasty actually .....To be honest, I will not visit that restaurant again😑Really bad bad bad experience for our family gathering there.
2019-07-22
2019-07-21 44 浏览
開始放暑假 就算係weekdays都好多人... 朋友超鐘意小新啊!所以陪佢黎食 上次百變小櫻主題黎過一次感覺不太良好😧 小新主題好cute😛😛三個人可以叫多d野食 腸粉 朱古力流沙包 奶黃流沙包 蝦餃 蛋撻 糯米雞 玫瑰人參烏龍 荔枝沙冰etc 三人食即刻可以叫多幾款🤩不過我地只係order小新主題既點心 因爲係繁忙時間 所以用餐時間得一個鐘 我地等左好耐好耐 等極都唔見個兩籠流沙包.. 原來冇幫我地落單.. 全部食物味道都係不過不欣流沙包 唔係好流心 傳統茶樓一定好食好多 野食睇落好細份 但係原來都幾飽肚😯😯 食完會送返小新既扇! 我地over左一粒鐘比人趕走左.. 賣單既時候同waiter 講係因為漏單所以食唔切 佢好好咁送多份$500先有既小新紀念品比我地 我地差少少先夠$500 夜晚返去諗一諗先醒起又有另外一款腸粉冇上到 但係記得有落單 唔記得佢有冇計我地錢....漏單問題太嚴重
因爲係繁忙時間 所以用餐時間得
2019-07-20 59 浏览
<點心代表 crossover小新> 🍴原個西瓜特飲59 蚊🍉其實就係成個細西瓜 既西瓜汁 個西瓜都算新鮮幾清甜🍴原個菠蘿特飲59 蚊🍍都係原個菠蘿, 菠蘿幾香甜 所以菠蘿汁都 ok 🍴鮮雜果啫喱杯 49 蚊😍個啫喱就甘啱係小新個 patpat幾 q彈😂 入面有用沙律醬撈左既雜果 仲有彩色啫喱 唔錯既甜品 🍴雞肉咸水角 59 蚊🐤呢款咸水角比較淋身 同黏稠 入面既雞肉係有咬口嗰 d . 其實都係睇佢個公仔牌開心😂🍴牛油蛋撻49 蚊🥚牛油蛋撻用左小新人物既曲奇餅 應該係牛油曲奇黎 而佢個蛋撻皮都算酥脆 蛋皇算係幾滑 唔錯: 🍴炸雲吞59 蚊🔥好似小新好努力舉重甘 都幾得意 炸雲吞炸得幾香脆 蝦肉都彈牙 🦐唔錯🍴鮮蝦餃 59 蚊🦐好似小新媽媽鬧緊人 小白 小新 同妹妹甘😂 個餃皮 ok . 蝦肉多 幾得意既 🍴龍脷柳腸粉 49 蚊👍🏻腸粉上面好似小白同妹妹訓覺 不過出面張麵粉紙整開左 d有少少扣分 腸粉皮少少厚 入面有龍脷柳 個口感幾得意 🐟而小新好似瀨床出左皮竇甘 係粒蝦餃黎 都幾搞笑🦐 🍴原隻鮑魚燒賣79 蚊🔥小新帶小白散步 個燒賣都幾大粒 入面既蝦肉落足料 鮑魚仔都幾

<點心代表 crossover小新>

🍴原個西瓜特飲59 蚊🍉
其實就係成個細西瓜 既西瓜汁 個西瓜都算新鮮幾清甜
🍴原個菠蘿特飲59 蚊🍍
都係原個菠蘿, 菠蘿幾香甜 所以菠蘿汁都 ok

🍴鮮雜果啫喱杯 49 蚊😍

🍴雞肉咸水角 59 蚊🐤

🍴牛油蛋撻49 蚊🥚

: 🍴炸雲吞59 蚊🔥

🍴鮮蝦餃 59 蚊🦐

🍴龍脷柳腸粉 49 蚊👍🏻

🍴原隻鮑魚燒賣79 蚊🔥
小新帶小白散步 個燒賣都幾大粒 入面既蝦肉落足料 鮑魚仔都幾爽 不過似係就甘放落燒賣上面 如果熱 d更好 👍🏻

🍴左衞門流沙包49 蚊🐷
用左豬 左衞門整成既流沙包 都幾似左衞門 流沙都幾多 係咸蛋皇加奶皇 個味唔錯 🥚 夠沙口感

🍴椒鹽粟米豬扒飯79 蚊🐷🍚
都幾辣 佢個椒鹽落得都重手 . 飯係比較軟身吸汁撈埋 d幾甜既粟米 都 ok . 不過豬扒就煎得硬左 d希望會有改善#流沙包

#點心 #小新 #咸水角 #鮑魚 #蝦餃 #燒賣 #腸粉 #蠟筆小新

Score 平均分 <6.9/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#點心代表
尖沙彌敦道100 號 the one3 樓L308 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2019-07-20 39 浏览
午餐.1) 小櫻紫薯流沙包一點也不流沙只有少許紫薯在包的中間皮十分厚紫薯亦比較乾.2) 基路仔流沙奶皇包就不上是流沙只是勉強地有一點流質其他的都是乾涸的奶皇.3) 好友蒸腸粉這個是味道比較好的可是是面的彩色好友...感覺吃了好多色素.4) 小狼玉子燒賣相...麻煩貼紙可貼好一點嗎上菜前上面的小狼陣/符都糊掉了.5) 小狼西瓜特飲就是西瓜汁呀.6) 小櫻荔枝特飲冰比較多整杯喝起來很淡沒什麼味道.貼幾張點紙插點小旗便可以賣貴點味道又不是很好性價比低
午餐

只是勉強地有一點流質
其他的都是乾涸的奶皇

3) 好友蒸腸粉
這個是味道比較好的
可是是面的彩色好友...
感覺吃了好多色素

插點小旗
便可以賣貴點
味道又不是很好
性價比低
點心代表又轉主題啦😍今次係人見人愛既 蠟筆小新。其實人見人愛就未必啦, 小新咁百厭,不過佢可愛嘅patpat就一定係人都鍾意啦😜😂新主題開始嘅第二日我就已經嚟咗, 夜晚七點半嚟到,門口人山人海大排長龍呀😮 想嚟欣賞小新嘅pat pat,又唔想等咁耐嘅大家就記得早啲黎排隊啦~小合照。太肚餓又見到仲有好多客人等位,所以未黎齊都食住先🙈🙈晚安龍脷柳腸粉蝦腸牛肉腸叉燒腸就食得多喇, 龍脷柳腸粉就真係比較少見。 尤其係呢個晚安造型簡直冇得輸呀😍腸粉皮算蒸得滑,趁熱食味道唔錯。粟米花枝網球有粟米沾喺花枝丸上面,製成網球咁樣💛甜粟米加上軟彈牙的花枝丸👍炸雲吞舉雲吞啞鈴😂😂 鮮蝦雲吞炸得香脆, 點上酸酸甜甜嘅醬汁幾惹味。左衛門流沙包左衛門係奶黃流沙包, 剛剛蒸好熱騰騰嘅包流沙度一流👍 麵包軟熟,要趁熱食呀,凍左既話就唔流沙架啦。朱古力流沙包除咗鹹味嘅流沙包,一樣有甜味嘅流沙包。朱古力味香濃,流心度都係一流呀🍫原隻鮑魚雞粒燴飯除咗點心我哋仲叫咗一個燴飯,有3隻鮑魚呀,燴飯調味啱啱好,加埋雞粒燴得濕濕地,食落口唔會太乾又夠味,唔會太淡。香脆牛油蛋撻小新同小白的蛋撻😍 小新同小白係脆身嘅曲奇餅, 蛋撻皮酥脆

粟米花枝網球
有粟米沾喺花枝丸上面,製成網球咁樣💛
甜粟米加上軟彈牙的花枝丸👍

炸雲吞

朱古力流沙包
除咗鹹味嘅流沙包,一樣有甜味嘅流沙包。
朱古力味香濃,流心度都係一流呀🍫

原隻鮑魚雞粒燴飯

香脆牛油蛋撻
小新同小白的蛋撻😍 小新同小白係脆身嘅曲奇餅, 蛋撻皮酥脆,蛋味突出🥚

鮮雜果屁屁啫喱杯
成餐飯入面比較失望就係呢個啫喱杯啦, 面頭係生果粒加沙律醬, 至於下面就係啫喱。我自己唔係太鍾意沙律醬加係甜品呀😮 食食下會變咗啫喱都有沙律醬,好似有啲奇怪…

雪耳陳皮燉雪梨
雪梨燉得幾冧,甜度適中🍐

原個菠蘿特飲
飲品方面就叫咗個菠蘿特飲兩個人share, 菠蘿汁入面有新鮮嘅菠蘿肉, 飲落啖啖肉好正呀👍