2024-02-14 1008 浏览
尖沙咀近厚福街嗰邊原來有一間以🦕恐龍為主題嘅親子餐廳😍😍 店內有多款🚂🧸玩具、board game 、圖書 成間店舖都佈置咗好多恐龍公仔嘅裝飾,好得意呀😍帶住小朋友當然唔少得有佢哋最鍾意嘅兒童餐啦🤭🤭佢哋連餐具都係恐龍造型嫁🦕🦕✨恐龍仔仔兒童餐有意粉、炸雞粒、薯條、水果、蛋糕、雜果賓治 同 一份玩具我哋就另外叫咗一份Set Dinner 有✨餐湯 - 粟米忌廉蘑菇湯✨西班牙火腿蕎麥麵沙律 - 都幾大碟🤭配搭黑醋汁,酸酸地夠開胃✨黑松露牛油果pizza - 係我最鍾意嘅脆薄餅底😍😍 滿滿嘅芝士配搭牛油果同黑松露醬,健康得嚟,又香又好味👍🏻👍🏻✨吉列炸蝦配鹽酥雞粒 - 即炸熱辣辣夠香脆✨DnoRibs 恐龍牛肋扒 - 肉質夠嫩👍🏻 唔會煎到乾爭爭而且切好晒一件件,食起嚟更方便👍🏻👍🏻旁邊仲配搭佐兩款醬汁蜜糖芥末醬 / 黑椒汁 ✨ Tiramisu 蛋糕 - 帶有淡淡嘅咖啡香味又唔會太甜✨杏仁牛角窩夫雪糕 - 熱辣辣嘅牛角包窩夫🧇 酥脆得嚟仲好香牛油味配搭雪糕同杏仁一齊食口感更豐富😍😍臨走嘅時候仲有得喺門口位置夾公仔/扭蛋,食下野玩下玩具🤭唔經唔覺原來都玩咗差唔多三個鐘啦😆
尖沙咀近厚福街嗰邊
原來有一間以
🦕恐龍為主題嘅親子餐廳😍😍

✨恐龍仔仔兒童餐
有意粉、炸雞粒、薯條、水果、
蛋糕、雜果賓治 同 一份玩具

我哋就另外叫咗一份Set Dinner 有

肉質夠嫩👍🏻 唔會煎到乾爭爭

配搭雪糕同杏仁一齊食口感更豐富😍😍

• 恐龍牛肋骨配薯菜
2024-01-31 76 浏览
一出𨋢已經見到大大隻恐龍裝飾,仲有好多恐龍佈置同埋恐龍主題嘅圖書同玩具,仲有各式各樣嘅board game ,小朋友等嘢食期間完全唔會要求睇手提電話,食完都自動走去玩,等大人可以慢慢食慢慢傾,全晚都冇問過我可唔可以睇YouTube👍🏻👍🏻👍🏻 今次超級符碌,仲夾到公仔!😎 除咗小朋友嘅桌遊,俾大人玩嘅桌遊都唔少!呢度啲嘢食都好多選擇,沙律意粉pizza肉類乜都有,當然仲有兒童餐,有玩具、有fruit punch,成個餐都係小朋友鍾意嘅嘢!Main course 我哋食咗忌廉汁煮三文魚同埋香茅檸檬烤春雞,兩個主食得份量十足,味道好好。烤春雞好惹味,皮脆肉滑,係必食推介呀😋😋😋 三文魚啖啖肉,配埋酸酸甜甜嘅蕃茄仔,健康又開胃,啱晒小朋友食!呢度仲有啲好靚靚嘅甜品,不過今次太飽喇,下次再食。💡呢度地方闊落又多嘢玩,好適合開生日會,大家可以考慮吓🤭

😎 除咗小朋友嘅桌遊,俾大人玩嘅桌遊都唔少!

呢度仲有啲好靚靚嘅甜品,不過今次太飽喇,下次再食。

💡呢度地方闊落又多嘢玩,好適合開生日會,大家可以考慮吓🤭
2024-01-28
2024-01-30 62 浏览
進去的瞬間,被那些恐龍造型公仔和彩色牆壁給吸引住。整個地方充滿童趣和活力,跟小朋友去應該會好開心😆這裡的氛圍超級讚!桌子上擺滿了各種桌上遊戲,可以一邊吃美食,一邊跟朋友玩,或是跟他們比比誰夾公仔夾得更厲害😆食物和服務也是不錯的。他們的多味雞翼,有柚子口味、玫瑰口味、還有BBQ口味,每一口都帶來不同的驚喜。圖斯卡納三文魚,鮮嫩多汁,忌廉醬汁十分配👍🏻👍🏻 還有他們的韓式辣忌廉虎蝦意粉,辣而不過分,吃起來超過癮!忌廉醬汁和虎蝦的組合簡直就是絕配🤩最後,飲品招牌荔枝梳打,這杯清新的飲料喝了之後感覺心情都變好了!荔枝的甜味和氣泡水結合在一起,真的是超級爽口🩷服務員們總是笑容滿面,樂於助人。整個用餐過程中,他們的效率也非常高,讓我感受到無微不至的服務🫶🏻

2024-01-30 63 浏览
幾個朋友想約在尖沙咀搵個地方搵個舒服的地方慢慢食個晚餐傾下計, 見到厚福街有間樓上鋪叫恐龍餐廳, 個名咁得意, 原來入面有好多恐龍的公仔及不同款式的桌上遊戲等!環境很乾淨整齊, 也很適合帶小朋友去玩。巴馬火腿雜菌比薩$148Pizza是薄底的那種, 上面放了滿滿的芝士、蘑菇、火箭菜及巴馬火腿, 口感豐富, 香脆的pizza底加上咸香的火腿, 我裊喜歡火箭菜的味道, 食起來減少了芝士的油膩感覺。圖斯卡納三文魚$288三文魚很滑嫩,不會煮得太耐影響口感, 醬汁有點兒像白汁, 配上香草的香味。薯條配黑松露醬$58 薯條很熱很脆, 長長的一條, 沾上黑松露醬就更加香濃, 食唔停口。招牌脆皮鹹豬手$268鹹豬手已經幫我們砌好, 外皮很香脆, 我最喜歡加上蘋果蓉, 令豬手有少少的甜味。同朋友拎了幾款玩具玩, 好似好耐都未試過好似中學生時代咁大家一齊玩, 好有回憶, 有空都想再去多次。

巴馬火腿雜菌比薩$148

圖斯卡納三文魚$288

薯條配黑松露醬$58

招牌脆皮鹹豬手$268

2024-01-17
2024-01-18 57 浏览
很久沒有到尖沙咀厚福街食飯了,今次朋友提議到這間餐廳以恐龍為主題,全店每個角落都放了恐龍玩具,可以吸引小朋友。另外餐廳還有全能量輕食健康餐,非常健康。今次選了幾款美食都非常好味。。蝦肉牛油果香芒沙律,沙律菜新鮮已經不用多說了,蝦肉鮮甜爽口,另外芒果非常香甜,加適量沙律醬,非常健康好味。秘製燒烤醬豬肋骨,豬肋骨很入味,加上秘製的燒烤醬汁,與豬肋骨很夾,酸酸甜甜,味道剛好。經典英式炸魚薯條,大塊的炸魚柳,魚肉不乾,肉質鮮嫩,再加美味的薯條,好好味。貴妃荔枝茉莉茶,荔枝香甜與清香的茉莉茶,很清甜。玫瑰烏龍茶,淡淡清香的玫瑰及烏龍茶,很夾很清香。

今次選了幾款美食都非常好味。。

貴妃荔枝茉莉茶,荔枝香甜與清香的茉莉茶,很清甜。
玫瑰烏龍茶,淡淡清香的玫瑰及烏龍茶,很夾很清香。

2024-01-17 54 浏览
喂呀‼️‼️我好中意呢到‼️因為好多玩具玩🤣 作為一個巨嬰,玩玩具係必須的,仲要呢到好多小朋友玩具😂重拾一下你既童年回憶,玩下蘋果棋,仲有好多唔同種類board games🧩加勁多恐龍🦖🦕2024年係龍年,帶埋小朋友過來打卡同玩就岩晒啦😆可能玩到唔捨得走🤣d野食又大份好味,而家到新年前食套餐仲會送恐龍杯(送完即止)我覺得好cute❤️二人餐 $688(3個人食係絕對夠飽)沙律,好喝的小湯,天婦羅炸蝦,芝士條,燒春雞,夏威夷pizza,朱古力火山,抹茶火山,榛子朱古力,貴妃荔枝茉莉茶炸蝦勁脆,芝士條拉絲,燒春雞勁香又大隻,pizza好多料好味,2個甜品都係流心,好正😋
喂呀‼️‼️我好中意呢到‼️因為好多玩具玩🤣
作為一個巨嬰,玩玩具係必須的,仲要呢到好多小朋友玩具😂
2024年係龍年,帶埋小朋友過來打卡同玩就岩晒啦😆
二人餐 $688(3個人食係絕對夠飽)
2024-01-16 138 浏览
今晚放工同朋友到尖沙咀食晚餐,朋友說之前跟小朋友來過呢間以恐龍為主題既餐廳、cafe…食物質素好好而且空間感又大,又舒適,所以我地今晚就去左呢間位於厚福街既Dino Cafe恐龍餐廳。餐廳內內外外都會見到好多唔同既恐龍公仔、裝飾、board game等等,充滿童真,一進入餐廳好似立即放鬆了,輕鬆一下,開開心心食返餐好既。呢度又有得食又有得玩,大人小朋友都好歡喜。餐廳是西式餐廳,有多款意粉、pizza、小食、前菜、甜品、飲品⋯⋯仲有個2人餐,咁就唔洗煩惱。仲有一些輕食能量餐,又輕量一點,又健康。仲有兒童餐。所以呢間餐廳既野食真係應有盡有。我跟點了點了幾款美食一同分享。野飲方面點了一杯蘋果梳打,好解渴好好飲,而且仲有恐龍樣的攪拌棒,十分cute。朋友點了招牌水果茶,相量夠份量,大大壺,而且仲有個小蠟燭一直加熱著,十分貼心。水果茶又香濃又甜甜的,又新清又鮮甜。主食方面點了招牌明太子卡邦尼意粉,好濃郁既明太子拌勻了卡邦尼意粉,啖啖都食到明太子的味道,而且意粉都做得相當creamy..好好味呀。呢款意粉好惹味。另外點了一客蜜糖烤雞pizza…pizza是薄薄脆脆的pizza底,又香又脆,上面鋪了

我跟點了點了幾款美食一同分享。
蘋果梳打

招牌水果茶

郁蜜糖烤雞pizza
蜜糖烤雞pizza

另外點了一客蜜糖烤雞pizza…pizza是薄薄脆脆的pizza底,又香又脆,上面鋪了又多又濃的芝士,仲可以做到拉絲的,超邪惡。上面仲有甜甜的蜜糖烤雞、菇類,好足料又好味,pizza都做得相當出色。
霸王龍小食拼盤

仲有點了一款超滿足,大人小朋友都必愛吃的霸王龍小食拼盤,入面有超多唔同款既小食,有雞翼、炸雞粒、薯角、薯條、炸魷魚圈、洋蔥圈、芝士條⋯⋯超多選擇,又大大份,即點即炸,所以熱辣辣又香口又香脆,令人食指大動的金黃色呀。每款都好好味,正
過了一個輕鬆又愉快的晚上,暫時忘卻一下生活上既煩囂。
2024-01-15
蘋果梳打
招牌水果茶
郁蜜糖烤雞pizza
蜜糖烤雞pizza
2024-01-12 58 浏览
係網上面見到e間好似party room咁既餐廳有唔少家長都帶小朋友去邊玩邊食,但其實入面都有唔少勾起回憶既board game可以玩!😎😎.💎 $88 忌廉辣蟹撻 攞上檯個時已經聞到好香既芝士味撻皮非常鬆脆,有好重既牛油香味撻面鋪滿蟹肉同芝士而餡入面就有香甜的菇夾埋一齊食,非常滿足🤤🤤.💎 $268 秘製燒烤醬豬肋排豬肋排肉質鮮嫩多汁燒烤醬酸酸甜甜既可令豬肋排不太油膩同時令味道帶點酸甜更開胃令人一試難忘😋😋.💎 $148 蒜辣海鮮扁意粉意粉蒜香味十足軟硬程度恰到好處,而且好掛汁食到最後仲會有d辣味出黎令人食到停唔到口海鮮份量亦非常多,仲好鮮甜😍😍.💎 $32 提拉米蘇食完飯又點少得黎個飯後甜品提拉米蘇質地挺身,口感錦密有淡淡既咖啡味同酒味而且唔會太甜作為晚餐既結尾岩岩好🥰🥰
係網上面見到e間好似party room咁既餐廳

💎 $88 忌廉辣蟹撻

攞上檯個時已經聞到好香既芝士味
撻皮非常鬆脆,有好重既牛油香味
撻面鋪滿蟹肉同芝士
而餡入面就有香甜的菇
夾埋一齊食,非常滿足🤤🤤
💎 $268 秘製燒烤醬豬肋排

豬肋排肉質鮮嫩多汁
燒烤醬酸酸甜甜
既可令豬肋排不太油膩
同時令味道帶點酸甜更開胃
令人一試難忘😋😋
💎 $148 蒜辣海鮮扁意粉

意粉蒜香味十足
軟硬程度恰到好處,而且好掛汁
食到最後仲會有d辣味出黎
令人食到停唔到口
海鮮份量亦非常多,仲好鮮甜😍😍
💎 $32 提拉米蘇

食完飯又點少得黎個飯後甜品
提拉米蘇質地挺身,口感錦密
有淡淡既咖啡味同酒味
而且唔會太甜
作為晚餐既結尾岩岩好🥰🥰

2024-01-06 65 浏览
呢到仲要係小朋友鐘意既恐龍主題🦕🦖岩哂我呢啲已經去厭左playhouse 既父母🤗呢度除咗有大量岩大人細路既玩具、board game,嘢食都好有質素👍🏻佢哋有一個 Mr Dino二人餐,有湯、前菜、小食、兩個主菜、甜品同飲品,就算兩大一小一齊食都好夠飽😝德式脆皮咸豬手🐷外皮勁脆,熱辣辣脆卜卜😝豬手好大隻,餐廳會切開成一口大細,非常之細心,湊住小朋友都可以輕鬆食。熔岩火山🌋超級推薦‼️一定要試‼️超級好食😂香脆嘅麵包上淋滿左朱古力cream,一切就爆漿,口感好特別。呢到嘅兒童餐同兒童餐具都係恐龍主題🦖🦕有齊意粉、薯條、甜品、生果同嘢飲。兒童餐擺盤超可愛,仲有玩具送,小朋友真係好快樂🥰下次放假諗唔到去邊,不防考慮下。呢到仲有得夾公仔,小朋友真係會唔捨得走 😂

德式脆皮咸豬手🐷

熔岩火山🌋
超級推薦‼️一定要試‼️超級好食😂

2024-01-04 598 浏览
這間位於尖沙咀食街內的【為食恐龍‧恐龍先生】,主打多國菜,有小食、薄餅、意粉及甜品,還有多款色彩繽紛的飲品,款式甚多。午市有套餐供應,價錢合理,適合附近上班一族。晚市有二人餐,亦都有單點。餐廳有多款七八十後的兒時玩具,波子機、鈎魚機、夾公仔等等,另外還大量桌上遊戲,點完餐可以同朋友玩一會。平日晚市就比較少小朋友,適合朋友聚會玩樂,可以飲返杯,有啤酒、紅白酒供應。煙三文魚輕食沙律沙律清新爽脆,酸甜開胃。牛油果雞肉油酥餅油酥餅酥脆,中間夾上牛油果及雞肉。霸王龍小食拼盤拼盤足2-3人分享,有雞翼、芝士條、炸雞粒、洋葱圈等,份量十足,新鮮熱辣又香脆。招牌明太子卡邦尼意粉意粉每條都掛滿了明太子醬,入口有蟹子的卜卜脆,而且十分大碟又好味。抹茶白堊紀熔岩火山手撕包焗至外脆內軟,抹茶熔岩幼滑又不會過甜。最後飲返杯玫瑰烏龍茶消滯。光顧餐廳可以儲分玩夾公仔或者換禮物,消費$20=1分,多款恐龍的Lego,恐龍杯等,禮品精美。兒時至愛的波子機。
午市有套餐供應,價錢合理,適合附近上班一族。
晚市有二人餐,亦都有單點。
煙三文魚輕食沙律
沙律清新爽脆,酸甜開胃。
牛油果雞肉油酥餅
油酥餅酥脆,中間夾上牛油果及雞肉。
抹茶白堊紀熔岩火山
手撕包焗至外脆內軟,抹茶熔岩幼滑又不會過甜。
最後飲返杯玫瑰烏龍茶消滯。
兒時至愛的波子機。
不細心看不知道原來在尖沙咀厚福街有一家樓上桌遊任玩的親子西餐廳~以恐龍為餐廳名當然亦有不少的恐龍玩具佈置和裝潢都感覺到了party room一樣無論是大人還是小朋友都能開心暢玩呢ꪔ̤̥ ꪔ̤̮ ꪔ̤̱ ꗯ̤̮ ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . ˚○◦˚.˚◦○˚ . 𑁍 霸王龍小食拼盤 $168Tyrannosaurus Rex Snack Platter內包含:雞翼、芝士條、魷魚圈、鹽酥雞粒、薯角、洋蔥圈材料十分豐富呢🤍就最適合心大心細各款炸物都想嘗試的寶寶們了炸芝士條是超級能拉絲的mozzarella芝士芝士味雖然不算濃郁但是奶香十足魷魚圈和洋蔥圈的炸皮仍然保持酥脆而且不會過厚很讚唯一不足就是炸雞翼略嫌雪藏味太重🥲不推但拼盤底下居然有薯條!開心!𑁍 輕食沙律 $68 加配煙三文魚 $33吃得出來的沙律菜很新鮮很爽脆而且加入黑醋調味更加清新開胃加配的煙三文魚也有大概三至四片整體性價比、味道和份量都不錯ฅˆ‧⩊‧ˆฅ𑁍 威靈頓三文魚親子意粉 $188威靈頓三文魚也就是威靈頓牛扒的變奏版但就沒有了威靈頓牛扒的菌菇醬只是變成單純的酥皮包着三文魚柳威靈頓三文魚看起來個頭
不細心看不知道原來在尖沙咀厚福街
有一家樓上桌遊任玩的親子西餐廳~
以恐龍為餐廳名當然亦有不少的恐龍玩具
佈置和裝潢都感覺到了party room一樣

𑁍 霸王龍小食拼盤 $168
雞翼、芝士條、魷魚圈、鹽酥雞粒、薯角、洋蔥圈
材料十分豐富呢🤍就最適合心大心細
各款炸物都想嘗試的寶寶們了
炸芝士條是超級能拉絲的mozzarella芝士
芝士味雖然不算濃郁但是奶香十足
魷魚圈和洋蔥圈的炸皮仍然保持酥脆
而且不會過厚很讚
唯一不足就是炸雞翼略嫌雪藏味太重🥲不推
但拼盤底下居然有薯條!開心!

𑁍 輕食沙律 $68 加配煙三文魚 $33
吃得出來的沙律菜很新鮮很爽脆
而且加入黑醋調味更加清新開胃
加配的煙三文魚也有大概三至四片
整體性價比、味道和份量都不錯ฅˆ‧⩊‧ˆฅ

𑁍 威靈頓三文魚親子意粉 $188
如果三文魚柳能再大塊一點會較滿足嘻嘻ᖰ •̆•̥•̑ ᖳ

𑁍 黑松露鵝肝意大利飯 $178
黑松露和鵝肝都是非常霸道的東西
兩者的味道超級濃郁
所以很難在兩者之間取得完美的平衡!
而這些碟risotto便是以黑松露味為主
鵝肝味頗為淡薄甚至吃不到他的存在
Risotto口感偏向粉粉綿綿的 ๑ᵒᯅᵒ๑
如果希望是軟糯煙靭有咬口的寶寶們就要失望了
不過慶幸忌廉汁質地濃郁能包裹着每一粒米飯
Creamy質地也不會讓人感覺飽滯

推介指數:6.35/10

📍 為食恐龍‧恐龍先生 (尖沙咀)
Address: 尖沙咀厚福街8號H8 2樓

#princess_西餐
#princess_尖沙咀

#instafood #foodshare #food #foodie #foodlover #foodstagram #hkfood #hkfoodie #hkig #hkfoodig #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodblog #hkig #hkigfood #foodsharing #fooddiary #香港美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀cafe #尖沙咀好去處 #香港西餐 #西餐 #尖沙咀 #尖沙咀法國菜 #相機食先
2023-12-28 56 浏览
小朋友最愛恐龍🦖黎來,係位於尖沙咀市中心有呢間為恐龍主題嘅親子餐廳,餐廳入面仲有好多唔同種類嘅玩具,當然有好多關於恐龍嘅玩具啦,無論係小朋友同大人都可以一齊玩,而且餐廳都係充滿恐龍嘅裝飾好吸引!恐龍仔仔兒童餐有小朋友最愛😍意粉炸雞🍗同小蛋卷仲有玩具🧸煙燻三文魚藜麥沙律🥗三文魚好大塊,份量適中,食落都好fresh,菜都好新鮮香茅檸檬烤雞烤雞超級多汁而且好香,濃濃香茅檸檬,咬落嫰滑多汁比薩 🍕Pizza餡料豐富,餅底是脆餅干薄咸香滋味,番茄🍅薄餅醬加上滿滿菠蘿🍍同芝士🧀口感更豐富。牛角窩夫雪糕🍦真係好好食,窩夫🧇脆口鬆軟配上雪糕好好味😋

恐龍仔仔兒童餐
有小朋友最愛😍意粉
炸雞🍗同小蛋卷仲有玩具🧸

煙燻三文魚藜麥沙律🥗
三文魚好大塊,份量適中,食落都好fresh,菜都好新鮮

香茅檸檬烤雞

烤雞超級多汁而且好香,濃濃香茅檸檬,咬落嫰滑多汁

比薩 🍕

牛角窩夫雪糕🍦真係好好食,窩夫🧇脆口鬆軟配上雪糕好好味😋

2023-12-25 36 浏览
試過幾次即興想嚟,但都full booking . 今日好幸運,可以訂到枱。小朋友一入嚟就話:「嘩,點解哩度咁多嘢玩!」臨要走時又話:「我唔想走!」哩度唔係而家市面上好多親子餐廳咁會有波波池,滑梯等嘅設施。而係有點還完基本,有好多board game , 小遊戲等。適逢聖誕假期,有聖誕餐,對比散叫,抵好多。🙂餐湯-忌廉磨姑湯味道還好,絕非罐頭湯質素🙂前菜-沙律有蛋,蕃茄,意粉,沙律菜,很不錯🙂主菜-有多款選擇,我揀咗脆皮鹹豬手and 京醬烤鴨胸pizza 鹹豬手,皮脆,入味烤鴨胸,味道唔錯,不過pizza 皮我鍾意脆底🙂小食-今次揀咗天婦羅蝦,炸魚手兩款來說,天婦羅蝦更勝一籌🙂甜品- 揀咗tiramisu 同抹茶熔岩火山。本來想揀心太軟,但係冇晒。Tiramisu 下次可以唔揀,唔係好正宗嘅質地味道,正確來說我覺得係tiramisu 味嘅蛋糕。熔岩火山🙂飲品-熱果茶😍😍超推!好好飲,而家一壺咁多,茶壺亦能保暖聖誕/新年二人餐 $688整體來說,食物質素水準唔錯,服務好,食物同餐廳都係有心之作。仲有彩蛋,入咗會做會員後,走時按消費金額,會有代幣比你夾公仔!我哋仲夾到兩隻恐龍。個餐仲包咗件

適逢聖誕假期,有聖誕餐,對比散叫,抵好多。
🙂餐湯-忌廉磨姑湯
味道還好,絕非罐頭湯質素

🙂前菜-沙律
有蛋,蕃茄,意粉,沙律菜,很不錯

鹹豬手,皮脆,入味
烤鴨胸,味道唔錯,不過pizza 皮我鍾意脆底

🙂小食-今次揀咗天婦羅蝦,炸魚手
兩款來說,天婦羅蝦更勝一籌

🙂飲品-熱果茶
😍😍超推!好好飲,而家一壺咁多,茶壺亦能保暖

聖誕/新年二人餐 $688

整體來說,食物質素水準唔錯,服務好,食物同餐廳都係有心之作。仲有彩蛋,入咗會做會員後,走時按消費金額,會有代幣比你夾公仔!我哋仲夾到兩隻恐龍。個餐仲包咗件禮物!
——————————————
整體:🌟🌟🌟🌟(4/5)
2023-12-17 43 浏览
好多小朋友都好鍾意恐龍,最近發現有一間尖沙咀的為食恐龍‧恐龍先生,就帶咗外甥女去食飯。食物未到小朋友又會悶,所以呢度超級多玩具,又有小朋友最鍾意嘅恐龍,每個玩具玩兩分鐘又可以換第二個玩具。今日揀咗小朋友會食嘅西西里肉醬意粉、蜜糖烤雞pizza,有雞肉、雜菌、番茄、芝士。另外恐龍仔仔兒童餐就啱晒小朋友食,有意粉、炸雞、水果、蛋糕、賓治、仲有一件小玩具送。輕食沙律有好多蔬菜,酸酸甜甜,飲品叫了蘋果梳打,甜甜地都係小朋友最鍾意飲嘅飲品。重頭戲當然係甜品,杏仁牛角窩夫雪糕及朱古力味白堊紀熔岩火山,兩款甜品都真係好好食,窩夫有少少脆口,暖暖地配上雪糕好好味😋朱古力熔岩火山,啲朱古力cream滲入麵包連大人都好鍾意。

⭕最近陸陸續續都好忙,正日都未必有時間同另一半食聖誕大餐🥲所以一有時間我哋就一齊食飯🤣提早食下聖誕大餐😻今次就去咗呢間用恐龍為主題嘅餐廳🦖場內勁多玩具,勁多board game🥲我本身以為真係淨係啱小朋友啦,估唔到連大人朋友都啱玩,嘢食好食之餘,仲要係個場地好闊落,可以同朋友一路食嘢一路玩board game🤘🏻💗我地都玩到唔捨得走😁✨整體評分:9/10✨味道:8.5/10✨服務:9/10✨環境:8.5/10✨人均消費:~$300我哋都提早食咗個二人聖誕餐, 咁佢都係會包湯+ 前菜+ 主菜 +小食+ 甜品+ 飲品✨$568 for 2 ppl🔻是日餐湯- 蘑菇湯🔻煙燻三文魚藜麥沙律佢嘅三文魚其實份量都幾多嘅,好大塊,食落都好fresh🔻香茅檸檬烤雞佢呢個檸檬雞一定要食🤘🏻暫時係喺香港食過最好食嘅烤雞🍗超級juicy💦勁香,好濃香茅檸檬,仲有佢幫我將隻雞已經開曬邊,食起上嚟勁方便😁一烤完即刻拎上枱超正🔻蒜辣海鮮扁意粉已經叫佢小辣咗,食落去係幾惹味嘅,不過真係唔係好食得辣,都會覺得佢幾辣🤣🤣佢係偏向有少少泰式🔻吉列魷魚圈魷魚圈都炸得好香脆,不過就炸粉厚咗少少🔻鹽酥雞粒雞粒份量都多,勁鍾意

✨整體評分:9/10
✨味道:8.5/10
✨服務:9/10
✨環境:8.5/10
✨人均消費:~$300

🔻是日餐湯- 蘑菇湯

🔻煙燻三文魚藜麥沙律
佢嘅三文魚其實份量都幾多嘅,好大塊,食落都好fresh

🔻香茅檸檬烤雞

🔻蒜辣海鮮扁意粉

🔻吉列魷魚圈
魷魚圈都炸得好香脆,不過就炸粉厚咗少少

🔻鹽酥雞粒
雞粒份量都多,勁鍾意佢嗰個黑松露醬,一定要點埋嚟食

🔻熔岩火山 (抹茶/朱古力)
佢個甜品都勁有驚喜,佢嘅熔岩火山係一個焗咗嘅麵包,入面就會爆咗勁多抹茶醬/朱古力,我自己就比較鍾意食朱古力多啲,佢冇咁甜,抹茶都唔差嘅,不過又相對甜口啲啲,我覺得茶味可以再濃啲😆