位於旺角的這家烤魚餐廳,提供了一系列美味的烤魚菜餚,讓人流連忘返。餐廳地理位置優越,方便前往,是品嚐正宗烤魚的絕佳選擇。這家餐廳的招牌菜之一是鮮青椒味江團魚。魚肉鮮嫩多汁,配以香辣的青椒調味,口感獨特。每一口都能感受到魚肉的鮮美和辣椒的香辣,令人回味無窮。除了烤魚,他們還提供了其他精彩的菜品。其中烤羊架是一道不可錯過的美味。羊肉烤得剛剛好,咬上一口,肉汁四溢,帶著微微的炭烤香氣,絕對是肉食愛好者的最愛。烤扇貝是另一道令人驚艷的菜品。扇貝新鮮肥美,經過烤制後,外表金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,帶有淡淡的海鮮甜味,絕對是海鮮愛好者的最佳選擇。除了以上的主打菜品,餐廳還提供了烤茄子和蒜蓉烤鮑魚等多種選擇,滿足不同口味的食客需求。烤茄子的外皮烤得香脆,內裡軟綿,搭配著特製醬汁,回味無窮。而蒜蓉烤鮑魚則是鮑魚的鮮美與蒜蓉的香氣結合,口感豐富。此外,餐廳提供了多種飲品選擇,其中藍妹啤酒是一款非常受歡迎的選擇。這款啤酒清爽宜人,搭配著烤魚的美味,絕對能為用餐體驗增添一份愉悅。最後,餐廳的至尊水果茶是一道絕佳的結尾。這款茶飲清新甘甜,水果的香氣四溢,喝上一口,讓人感到舒爽愜意。總的來說,這家位於旺角的烤魚餐

總的來說,這家位於旺角的烤魚餐廳以其豐富多樣的菜品和舒適的用餐環境,為食客帶來了一場美味的盛宴。無論是鮮青椒味江團魚、烤羊架、烤扇貝還是其他菜品,都散發著誘人的香氣和美味。如果你是烤魚愛好者或是想要品味不同的美食,這家餐廳絕對值得一試。
2023-11-28 8 浏览
毛血旺烤魚❤️烤魚好香好辣好好食 好正…………………………………….蘋果蘆薈梳打❤️飲落去甜度適中,好清爽…………………………………….至尊水果茶❤️百香果味好濃 水果都好新鮮
毛血旺烤魚❤️
烤魚好香好辣好好食 好正
…………………………………….
蘋果蘆薈梳打❤️
飲落去甜度適中,好清爽
…………………………………….
至尊水果茶❤️
百香果味好濃 水果都好新鮮

2023-11-27 31 浏览
今日又去咗人氣烤魚店 ─ 烤魚工房佢地嘅口味正宗、地道而且都好抵食所以都好好多人排哂隊依家仲有宵夜套餐午市又有任食配菜,超抵▫️鮮青椒味江團魚我地叫咗小麻小辣!烤魚面鋪滿辣椒花椒,非常震撼,越食越過癮江團魚接近無骨,啱哂本身因為怕魚骨而唔食魚嘅人魚皮烤得香脆,魚肉嫩滑味道可以媲美深圳探魚烤魚 兩個人食一條份量就啱啱好▫鴨血配料我地加咗鴨血,份量都幾多,抵食▫烤茄子▫烤鮮魷魚用料新鮮 口味驚艷▫錫紙花甲呢個係必食!$49 但有好多花甲每一個花甲殼都有兩粒肉下面仲有金菇同粉絲,索哂啲汁好好食▫️蔥油拌麵蔥油好香,唔夠飽食一個就啱晒▫️水果茶▫️冰爽葡萄紅柚勁大杯,而且真材實材水果茶真係有好多水果!

今日又去咗人氣烤魚店 ─ 烤魚工房
佢地嘅口味正宗、地道
而且都好抵食
所以都好好多人排哂隊

依家仲有宵夜套餐

午市又有任食配菜,超抵

▫️鮮青椒味江團魚
我地叫咗小麻小辣!
烤魚面鋪滿辣椒花椒,非常震撼,越食越過癮
江團魚接近無骨,啱哂本身因為怕魚骨而唔食魚嘅人
魚皮烤得香脆,魚肉嫩滑
味道可以媲美深圳探魚烤魚
兩個人食一條份量就啱啱好

▫鴨血
配料我地加咗鴨血,份量都幾多,抵食

▫烤茄子▫烤鮮魷魚
用料新鮮 口味驚艷

▫錫紙花甲
呢個係必食!$49 但有好多花甲
每一個花甲殼都有兩粒肉
下面仲有金菇同粉絲,索哂啲汁好好食

▫️蔥油拌麵
蔥油好香,唔夠飽食一個就啱晒

▫️水果茶▫️冰爽葡萄紅柚
勁大杯,而且真材實材
水果茶真係有好多水果!

2023-11-26 15 浏览
湯汁濃郁,唔會太鹹,魚肉嫩滑,份量好足,口味多樣有辣有唔辣。仲有燒烤可以揀,晏晝仲可以免費任叫配菜。環境乾淨,座位空間較大,就嚟聖誕仲有一啲聖誕裝飾,好有氛圍。
2023-11-25 21 浏览
上次同幾個同事去烤魚工坊.."等位一粒鐘'食咗一個鐘就趕我哋走,就唔俾我哋落單,服務態度好差上菜慢太浪費時間,一D都唔低食:串燒又冇辣'要自己俾辣粉;下次不會再幫襯'👎👎👎

👎👎👎
2023-11-25 24 浏览
Nice food and servicePretty nice experience overall, fish is very fresh love it and recommend it!
Nice food and service

love it and recommend it!
  • 毛血旺烤鱼
香港烤魚界嘅絕對神店!佢嘅夜店風格令佢成為最受歡迎嘅烤魚店之一。佢係香港最正宗、最地道、同埋最受香港年輕人歡迎嘅烤魚品牌店。佢嘅口味就係道地大陸烤魚,連續六年都排隊王!佢嘅烤魚更可以媲美深圳嘅探魚,用料新鮮,每一口都令人驚艷!唔使講,烤魚工房成為年輕人必打卡嘅網紅熱點店!一踏入烤魚工房,你就會被佢嘅夜店風吸引住。鮮豔嘅燈光、搖滾音樂同埋時尚裝潢,營造出一個年輕、活力嘅氛圍。佢嘅烤魚選用最新鮮嘅食材,令每一道菜都充滿驚艷嘅味道。佢嘅招牌烤魚,咬落去鮮嫩多汁,香氣四溢,令你欲罷不能。佢嘅烤魚更係繼承咗大陸嘅經典風味,每一口都帶你遨遊於美食的世界。烤魚工房嘅口味一直以來都深受香港年輕人嘅喜愛。佢嘅烤魚香辣可口,辣度剛剛好,讓你嘴巴上癮。如果你唔太受得住辣,佢都有其他口味選擇,例如酸菜等等,滿足不同口味嘅需求。佢嘅烤魚都有多種魚類選擇,保證新鮮美味。除咗烤魚,烤魚工房仲有其他美食可以選擇。佢嘅炸魷魚、同埋酥炸雞翼都係絕對的必試之選。仲有清爽爽口嘅魚皮平衡你嘅餐桌。最後,唔可以錯過佢嘅特色飲品。總括而言,烤魚工房絕對係香港烤魚界嘅一顆明星。夜店風格、正宗口味同新鮮食材,加埋年輕人必打卡嘅網紅風,

總括而言,烤魚工房絕對係香港烤魚界嘅一顆明星。夜店風格、正宗口味同新鮮食材,加埋年輕人必打卡嘅網紅風,絕對令你愛不釋手。如果你想嚐到最正宗、最地道嘅烤魚工房,係香港烤魚界嘅一顆明星!佢以夜店風格聞名,深受年輕人喜愛。佢係香港最正宗、最地道嘅烤魚品牌之一,香港嘅年輕人非常喜歡呢度。佢揀用地道大陸風味嘅烤魚,已經連續六年當排隊王!烤魚工房嘅烤魚可以媲美深圳嘅探魚,食材新鮮,口味驚艷到爆燈!再加上佢嘅網紅風,年輕人一定會打卡㗎!

用餐优惠
試食活動
召集烤魚控,今次為大家帶來一間走夜店風裝修既烤魚店,餐廳好受年輕人歡迎,今次夜晚黎都座冇虛席,好有驚喜😊香辣豆花烤魚魚肉根據店員推介叫左江團魚,嫩滑厚肉又唔會多骨,烤魚口味有幾款選擇👍🏻今次揀左辣辣地既香辣豆花,豆花好嫩滑,非常惹味,底層仲有入味的爽口芽菜,一口接一口另外仲可加配菜,碟碟$20大大份好抵食今次叫左萵筍同蓮藕,吸左湯汁之黎好惹味烤茄子必點原條香烤茄子! 可以request多蒜或多葱,重口味之選! 啖啖茄子肉大滿足🍆烤娃娃菜烤饅頭仲叫左啲烤物,娃娃菜爽口多汁,饅頭外皮香脆沾上甜奶更滋味至尊水果茶大大杯打卡一流😊入面滿滿水果包括橙、火龍果、藍莓、士多啤梨、奇異果、西瓜等等,成杯好清新,水果控必試😆冰爽葡萄紅柚紅柚味酸酸甜甜,仲有啲粒粒有助解膩

香辣豆花烤魚

另外仲可加配菜,碟碟$20大大份好抵食
今次叫左萵筍同蓮藕,吸左湯汁之黎好惹味

烤茄子

烤娃娃菜
烤饅頭
仲叫左啲烤物,娃娃菜爽口多汁,饅頭外皮香脆沾上甜奶更滋味

冰爽葡萄紅柚
紅柚味酸酸甜甜,仲有啲粒粒有助解膩

2023-11-20 45 浏览
好吃哦!烤鱼口味超多可选。菜单上配了图,可以清晰看到配料。我们两个人纠结了半天,点了江团鱼+古镇水码头毛血旺。手机点单好方便,配料可以放心摘除你忌口不吃的东西。烤鱼一端上来,那熟悉的浓烈花椒味道,直接香得我七荤八素,一闭眼就是内地的家的味道。口水都要流下来。店员小哥说,滚沸等三分钟可食;我是一秒也等不了。尝了一口鱼肉,我直接十脸震惊——江团鱼怎么能这么好吃? !真的是超新鲜,鱼肉吃下去还有充满活力的迹象。我从不期待烤鱼店可以活鱼现杀,但这个水准的肉质真的惊喜到我,绝对吊打深圳的探鱼。鱼皮也很韧很弹。这么新鲜美味的蛋白质,我直接宣布,这餐就是健康减肥海鲜餐②说点什么。
好吃哦!

质真的惊喜到我,绝对吊打深圳的探鱼。鱼皮也很韧很
②说点什么。
烤鱼
烤鱼
  • 毛血旺烤鱼
  • 至尊水果茶
平日聽大家吃烤魚 都聽多了但自己吃 也真的第一☝️次真是個快樂的☝️~~鮮青椒味江圍烤魚(中麻中辣)$329四個宇「香、辣、麻、滑」完~~~店員貼心的推了江圍魚給我們 就來試試 真的不錯!!厚重紮實~ 滿滿的魚肉 不會吃骨頭的也不怕他們早已把一排骨頭🦴去掉 只有幾條大骨頭🦴魚頭位的肉 滑到不得了 再麻辣辣正~還附送了一碟豆腐 泡進去滾 花椒味好濃郁 好吃~至尊水果茶 $43哈哈 還好有點這杯 烤魚吃到雙唇麻麻紅紅時喝一口 馬上降溫緩沖 哈哈哈吵這杯的水果🍉塞好塞滿 喝起來有夠像小時的Jelly小吃甜甜微酸(另一半一般都沒有怎麼愛水果 茶(誰知道喝了一口後就一直喝一直喝🤣重慶把把燒 $169/48串完全被照片吸引到串燒們到桌時 内心OS「能吃光嘛 份量也太狂了吧」串燒的辣感、孜然野味香辣 吃得過癮吃一吃烤魚 再一口串燒 快樂~咬得爽爽(羊肉串、雞腎串、雞脆骨串、魚豆腐串 推推推😆紅糖糍粑 $42大家都知道我地好中意食糍粑食到吾好食既 就會傷心💔  但~~這份可以😌他們所用的紅糖好香 一定要沾好沾滿外外皮一小顆一小顆脆脆 內裡Q靭~而且吃到滿口麻麻辣辣時 吃一口 馬上soft 到~(然後可以繼
平日聽大家吃烤魚 都聽多了
但自己吃 也真的第一☝️次
真是個快樂的☝️~~
鮮青椒味江圍烤魚(中麻中辣)
鮮青椒味江圍烤魚(中麻中辣)$329
四個宇「香、辣、麻、滑」完~~~
店員貼心的推了江圍魚給我們 就來試試 真的不錯!!
厚重紮實~ 滿滿的魚肉 不會吃骨頭的也不怕
他們早已把一排骨頭🦴去掉 只有幾條大骨頭🦴
魚頭位的肉 滑到不得了 再麻辣辣正~
還附送了一碟豆腐 泡進去滾 花椒味好濃郁 好吃~
至尊水果茶 $43
(誰知道喝了一口後就一直喝一直喝🤣
重慶把把燒 48串
重慶把把燒 $169/48串
完全被照片吸引到
串燒們到桌時 内心OS「能吃光嘛 份量也太狂了吧」
串燒的辣感、孜然野味香辣 吃得過癮
吃一吃烤魚 再一口串燒 快樂~咬得爽爽
(羊肉串、雞腎串、雞脆骨串、魚豆腐串 推推推😆
紅糖糍粑 $42
大家都知道我地好中意食糍粑
食到吾好食既 就會傷心💔  但~~這份可以😌
他們所用的紅糖好香 一定要沾好沾滿
外外皮一小顆一小顆脆脆 內裡Q靭~
而且吃到滿口麻麻辣辣時 吃一口 馬上soft 到~
(然後可以繼續吃烤魚和串燒了 哈哈😆

已說下次想吃😋烤魚 再來「烤魚工房」~
係到問左幾次港島有無~(笑哭)
睇黎 黎緊有人有興趣 另一半都應該會帶R大家一齊去的🤣
而且店裡空間一整層 寬闊一堆人去也不怕 YA
2023-11-09
鮮青椒味江圍烤魚(中麻中辣)
重慶把把燒 48串
  • 鮮青椒味江圍烤魚
2023-11-17 66 浏览
同同事過咗嚟旺角食午餐去咗烤魚工房叫咗個毛血旺烤魚之後仲加咗啲串燒。一入到去店員已經提醒烤魚嘅配菜可以以$20嘅價錢任添加,雖然任添加嘅配菜以素菜為主但感覺好抵食。毛血旺烤魚(唔記得咗同事嗌咩魚)上菜已經聞到好香嘅香料味道,烤魚本身已經有有些配菜例如黃喉,毛肚,鴨血等等另外現在做推廣,配菜可以任加,我覺得最好食係火鍋粉,即係薯粉可以吸到烤魚啲湯汁串燒肥腸串燒豆皮(可以自選辣度)豆皮入面夾住咗啲香菜食落好香口,我唔食肥腸,所以冇試到烤生蠔生蠔原隻燒,上菜時個殼熱辣辣好香蒜蓉味紅糖糍粑炸到好脆口外脆內軟配埋黃豆粉,感覺一流呢度晚餐烤魚工房比較多人,但午市人唔算多,所以食得好舒服,又唔使排隊正正正

毛血旺烤魚(唔記得咗同事嗌咩魚)

串燒肥腸串燒豆皮(可以自選辣度)
豆皮入面夾住咗啲香菜食落好香口,我唔食肥腸,所以冇試到

烤生蠔
生蠔原隻燒,上菜時個殼熱辣辣好香蒜蓉味

紅糖糍粑
炸到好脆口外脆內軟配埋黃豆粉,感覺一流

2023-11-15 45 浏览
今日去到旺角烤魚工房食,超級好食!份量好足夠,價錢實惠,值得一大班人慶祝嘅時候去食,服務態度好好,員工都好溫柔照顧周到,如果大家經過旺角的時候,可以去試吓。好食!
今日去到旺角烤魚工房食,超級好食!

2023-11-14 49 浏览
很好吃! 份量很足夠 三個人食都好夠飽 85個字豆花很軟熟條魚小辣,味道很適中仲嗌咗個芥末魚皮 超級好味 好彈牙同埋好新鮮員工服務幾好, 好肯幫人下次會再嚟食 試埋其他味 環境幾好, 地下不會太油
很好吃! 份量很足夠 三個人食都好夠飽 85個字豆花很軟熟
條魚小辣,味道很適中
仲嗌咗個芥末魚皮 超級好味 好彈牙同埋好新鮮
員工服務幾好, 好肯幫人
下次會再嚟食 試埋其他味
環境幾好, 地下不會太油
2023-11-13 53 浏览
旺角烤魚工房是一間充滿懷舊燈箱 夜店風打卡網紅烤魚店📸當然要同朋友去試一試✨烤魚三部曲. 我地先簡選魚款 分別有江團魚,青江魚同埋海爐魚。經店員推介 我地選擇江團魚之後我地再簡埋湯口味. 至少有6款比我地選擇. 有青椒味. 毛血旺口味,鹹蛋蒜香酸菜味等等. 12-3:30p.m.原來有任食配菜🤩等我下次放假午市過嚟先🤟🏻同朋友簡左鮮青椒味烤魚配江團魚. 用料新鮮🫶🏻食落魚質好嫩滑 入味. 青椒口味同魚肉好夾 又惹味絕對能夠媲美內地品牌烤魚店🤟🏻不愧係連續六年嘅排隊王👍🏻另外再叫左鴨血同萵筍作為配菜. 食完魚之後叫店員再加湯當作火鍋。除左烤魚之外 餐廳仲有多款小食串燒選擇。我地簡左串烤小饅頭 同埋蒜蓉烤鮑魚 2杯特色飲品 至尊水果茶& 蜂蜜蘋果蘆薈綠茶

除左烤魚之外 餐廳仲有多款小食串燒選擇。我地簡左串烤小饅頭
同埋蒜蓉烤鮑魚
2杯特色飲品 至尊水果茶& 蜂蜜蘋果蘆薈綠茶
  • 鮮青椒味烤魚
2023-11-12 53 浏览
好味!今天和屋企人經過旺角,不知道吃什麼,發現了這家烤魚,便過來試試。剁椒味江團魚,魚很大條,很入味,上菜速度很快,環境夠大,夠闊落。旺角分店不用等位,食物選擇也有很多,現在還有活動,有鳳爪和雪糕送。
好味!