2019-07-08 128 浏览
呢間無極真係啱晒一班牛魔王啦,呢間餐廳出名用石板黎燒牛肉而且有唔同款式唔同部位嘅牛肉俾大家揀。仲有最特別既地方就係佢會提供一個大既熱石比你自己煎塊牛排,要幾多成熟自己話事。大家可能會擔心d油同d肉汁勁得濟會彈到落件衫到,好彩呢度會提供比每個客人一件圍裙,都幾細心(雖然都會有漏網之魚)。係牛排上之前可以去簡岩自己心水既醬汁,目測都有8款左右,試過燒牛肉汁同芥末都唔錯,幾夾味。套餐方面我就揀咗牛小排,食落好淋得黎又非常juicy,都幾推薦大家一試。
- 近日熱石牛係香港興起左一鼓熱潮,所以今次趁放假就同朋友聚一聚,就黎到位於尖沙咀既『無極牛排』感受下呢鼓熱潮!因為由1成熟自己加熱到自己想要既熟成度都比較有趣!- 一出門口就見到『無極』兩隻大字,個人感覺有啲太極,唔知兩者之間有冇關聯呢!?- 餐牌簡單易明,只有四種牛同埋唔同Size,同埋套餐,飲品~同時佢餐廳都有解釋埋四種牛有咩分別,可以令你試你想試既!- 佢有一個自助既醬汁站,你可以過去自由調配你想體驗既醬汁,佢有:蒜蓉,辣味增,芥末籽醬,辣根,Wasabi,胡麻醬,燒肉汁等等多種醬汁任你揀!- 如果係套餐,沙律就可以無限添加~配上胡麻汁或者沙律汁,作為前菜用黎開胃一流!- 無骨牛小排相對牛柳而言,牛小排會比較多脂肪,但當然整體而言並唔算多,而且肉質會比較軟身,熟成度就因你個人而異去調整,牛肉味濃,配合上少量既脂肪會更加刺激你既味蕾,正!- 每一件牛既大小,都可以因應自己既喜好去切,5成?7成?全熟? 都係由你決定!
就黎到位於尖沙咀既『無極牛排』感受下呢鼓熱潮!
因為由1成熟自己加熱到自己想要既熟成度都比較有趣!

- 一出門口就見到『無極』兩隻大字,
個人感覺有啲太極,唔知兩者之間有冇關聯呢!?

- 餐牌簡單易明,只有四種牛同埋唔同Size,
同埋套餐,飲品~
同時佢餐廳都有解釋埋四種牛有咩分別,可以令你試你想試既!

- 如果係套餐,沙律就可以無限添加~
配上胡麻汁或者沙律汁,作為前菜用黎開胃一流!

- 無骨牛小排
相對牛柳而言,牛小排會比較多脂肪,但當然整體而言並唔算多,
而且肉質會比較軟身,熟成度就因你個人而異去調整,
牛肉味濃,配合上少量既脂肪會更加刺激你既味蕾,
正!

- 每一件牛既大小,都可以因應自己既喜好去切,
5成?7成?全熟? 都係由你決定!
2019-06-30
2019-07-07 87 浏览
We were looking for a place to eat and noticed this building in TST which seemed to have a lot of restaurants. Upon looking at the posters, we decided to try this one as we were really craving some steaks that night.When we arrived, we were greeted by a very pleasant server who showed us to our table and explained how the menu worked.Basically, the menu served 4 different cuts of beef in 3 different serving sizes each, allowing you to either go all out on your favorite cut, or try a variety. We
Basically, the menu served 4 different cuts of beef in 3 different serving sizes each, allowing you to either go all out on your favorite cut, or try a variety. We went for the latter and ordered 200g each of all 4 cuts (Top Blade, Tenderloin, Sirloin and Boneless Short Rib).
The meat was served one by one on a red hot sizzling stone, cooked by default rare, in which you have maximum control over how well done you want your steaks. The restaurant also has a huge selection of sauces and flavorings in which you could choose from, ranging from the basic salt, pepper and mustard to korean soybean paste as well as garlic. Now for a review of each cut:-
Top Blade - Tender and very flavorful, this was the least expensive cut, but had a lot of beef flavor to it which was absolutely delicious
Tenderloin - Extremely tender although not as strongly flavored, was very fun pairing it up with the different condiments.
Sirloin -  Another very flavorful option, although on the leaner side which was perfect for me. This was best cooked on the rarer side and was perfect with just a tiny sprinkle of salt and pepper.
Shortrib - This was by far my favorite cut, with a beautiful marbling which provided a deep beef flavor as well as a very tender and juicy texture.

Overall, a VERY affordable place serving some mouth-watering steaks and 100% would come again!
  • Boneless Short Rib
2019-07-06 124 浏览
鐵板牛扒食得多 石燒牛扒都係第一次今次嚟到呢間主打牛扒嘅專門店牛肉只有四種選擇 重量有三種選擇餐廳環境寛廠舒適 木元素令人感覺自然價錢要套餐就已經可以無限添加白飯沙律同埋湯咁嘅價格又有牛扒食真係幾抵㗎醬料方面亦都非常有特色選擇五花八門無骨牛小排值得一試平時食牛仔骨得個小小肉又要論骨今次無骨真係啖啖肉好爽而且牛小排肉味非常濃郁令人一試難忘另一個特別嘅牛部位係比較少見嘅牛肩胛而且仲係老闆推薦肉質鮮嫩得來有咬口 亦都係非常唔錯
鐵板牛扒食得多 石燒牛扒都係第一次

另一個特別嘅牛部位係比較少見嘅牛肩胛
而且仲係老闆推薦
肉質鮮嫩得來有咬口 亦都係非常唔錯
2019-07-06 58 浏览
無極牛扒位於樓上鋪 但係餐廳環境都算非常舒適而且老闆非常親民會主動search客人同埋同客人傾計顧客可以自己揀牛肉部位同埋要幾多Gram醬料方面除咗海鹽同埋黑椒之外仲有芝麻沙律汁同埋沙律醋另外可以自己出去攞特別醬料例如芥末 法式芥末 燒汁等等今次就試咗牛肩胛同埋牛小排分別係$158同埋$218.300 gram 認真抵食上枱嘅時候熱石吱吱作響 而且香氣撲鼻非常之咁吸引而且每分餐都包沙律,湯同埋飯 仲可以refill牛小排非常有口感而且肉味香濃突出 肉質鮮嫩而且充滿油香真係好好食令一款牛肩胛亦都係比較少食到嘅部位所以值得一試牛肩胛油脂會比較少 肉感較重
無極牛扒位於樓上鋪

今次就試咗牛肩胛同埋牛小排
分別係$158同埋$218.300 gram 認真抵食
上枱嘅時候熱石吱吱作響 而且香氣撲鼻
非常之咁吸引
而且每分餐都包沙律,湯同埋飯 仲可以refill

牛小排非常有口感
而且肉味香濃突出 肉質鮮嫩
而且充滿油香
真係好好食

令一款牛肩胛亦都係比較少食到嘅部位
所以值得一試
牛肩胛油脂會比較少 肉感較重
2019-07-05 88 浏览
無極牛扒位於樓上鋪 但係餐廳環境都算非常舒適而且老闆非常親民會主動search客人同埋同客人傾計顧客可以自己揀牛肉部位同埋要幾多Gram醬料方面除咗海鹽同埋黑椒之外仲有芝麻沙律汁同埋沙律醋另外可以自己出去攞特別醬料例如芥末 法式芥末 燒汁等等今次就試咗牛肩胛同埋牛小排分別係$158同埋$218.300 gram 認真抵食上枱嘅時候熱石吱吱作響 而且香氣撲鼻非常之咁吸引牛小排非常有口感而且肉味香濃突出 肉質鮮嫩而且充滿油香真係好好食令一款牛肩胛亦都係比較少食到嘅部位所以值得一試牛肩胛油脂會比較少 肉感較重
無極牛扒位於樓上鋪

令一款牛肩胛亦都係比較少食到嘅部位
所以值得一試
牛肩胛油脂會比較少 肉感較重

2019-07-04 166 浏览
熱石牛排係香港興左好一排,一直未去試,今次就決定自己一個去獨食。一黎到,因為自已獨食既關係,就去坐左係窗邊睇下街景咁。環境都唔錯,睇落開左唔算耐,周圍都幾乾淨。我點左無骨牛小排,套餐,無張添加。佢好快就送左沙拉黎,椰菜為主,醬汁有兩種,自已隨便落。其實我都幾鐘意呢種自已黎既方式,對自己口味一啲。牛排送上黎之前,就拎左個圍裙俾我,話我著白色衫,怕我彈到一身都係,都幾好幾貼心。呢度黎個溫馨提示,佢食牛排都有一個自助既調味料吧,俾你自已任選。種類仲好多,有十種左右,當然佢有廚師推介同客戶推介兩種建議,但心大心細既我都係呢啲醬料面前猶豫左好一陣。所以,建議大家,上牛排之前就好去選醬汁啦,唔係搞得太耐就怕牛排太熟啦。黎到主菜—牛排。我點既係300g既份量,個人覺得呢個份量絕對夠鐘意食肉既女士們食。但如果你係男既,我反而建議你點兩種200g既牛排,一黎價錢同400g既差唔多,甚至再少啲,二黎又可以試多種牛排,三黎可以食飽啲。我覺得咁樣會更夠喉。牛排既口感方面,我覺得都十分唔錯,啖啖肉之餘,我聽足侍應建議,食一啖先切一啖,而唔會好似平時咁一次過切曬,咁就避免左肉汁流失,同熟到老曬既問題啦。味道方面,

我點左無骨牛小排,套餐,無張添加。

味道方面,我覺得牛排同佢張紙建議既醬汁都幾夾,陪起上黎好食好多,而且可以試多種口味。而我個人覺得辣味噌最濃味,岩曬重口味人士。

總括黎講,呢一餐我都幾滿意,食物唔錯之外,職員都好親切,主動話你知點食先最好食,唔使我食錯方法,浪費曬啲錢同塊牛排。
2019-07-04 150 浏览
最近突然好想食牛,所以就找到這家餐廳專門食牛的,見到呢間幾特別,特別之處是熱石,自己可以調教牛肉的熟度。餐廳環境不錯,坐得舒服,可以慢慢坐著嘆餐牛,適合同情侶或朋友一起來,慢慢食慢慢傾,店員都唔會有意思要趕走你。 呢度有4牛比你選,分別有牛肩胛,無骨牛小排,牛柳,西冷,好似叫車仔麵個做法,tick自己想要的牛部位。我地落左order後,就自己去自助檯拿醬料,呢度有燒肉汁,喼汁,酸汁,茄汁,芥末,可以按個人口味自己選,呢幾種汁都唔錯呢。 我地叫左牛肩胛和無骨牛小排兩個套餐,有飯同任食沙律送,牛肩胛同無骨牛小排都係比較少見的,不過肉質比我地想像中的好味道,肉質好軟,不會很韌,如果想食熟小小,可以系熱石上自己再煎過一陣,因為塊熱石的熱可以維持到幾耐。

2019-06-26
2019-07-03 118 浏览
最近朋友想食牛肉,所以我地就來尖沙咀穩牛肉食,見到呢一間幾特別,叫熱石牛,第一次聽都沒有試過,所以就決定入來試試新野。舖面雖然不算很大,不過勝在座位闊落,坐得幾舒服,座窗邊仲可以睇到街景,景觀不錯。我地一坐低就開始點野食物,值得一讚的事,呢度點餐好環保,使用可擦的走個筆劃。餐牌上有4種牛比我地揀,包括牛肩胛,西冷,牛柳同無骨牛小排,呢個外面還少見。我地揀左牛肩胛同無骨牛小排套餐。揀完牛肉,我地就到自助檯拎醬汁,醬汁有芥末,燒肉汁,日式醋等。我就揀左芥末汁。不久,牛就上菜了,餐廳好貼心,怕我地被彈到件衫,所以比左圍裙我地為主。無骨牛小排同牛肩胛嘅肉質好軟熟,配上芥末汁更加新奇,食另有種味覺的刺激,值得一試,不會有太多脂肪,食上口都冇咁大罪惡感,比我們想像的好味!配上飯同任添沙律,非常滿足!

2019-06-26
2019-07-03 70 浏览
因為見呢排熱石牛都幾出名就搵左尖沙咀呢間試下呢間係樓上鋪黎,我地7點半左右去到都有唔少人黎食。呢到有bar枱同卡位因為好肚餓所以叫左300g 牛柳,再加左$30要左套餐,可以任添飯、沙律同埋湯,湯係日式味噌湯沙律細細碟,係前菜黎,食完再食主食,所以細細份就夠,唔夠可以再添。門口果邊可以自選醬汁,一個碟有4個,個人覺得燒汁、芥末同埋韓式辣醬都唔錯牛柳黎到啦,上黎果時仲係好熱架,好香,300g都已經好厚,可以自己控制熟度,我就比較鐘意食熟少少,所以我就切開佢等佢快啲熟牛柳好腍好有牛味,我最後食晒
因為見呢排熱石牛都幾出名就搵左尖沙咀呢間試下

呢間係樓上鋪黎,我地7點半左右去到都有唔少人黎食。

呢到有bar枱同卡位

牛柳黎到啦
牛柳好腍好有牛味,我最後食晒

2019-07-02 64 浏览
今日做完gym同友去食飯, 朋友介紹間熱食牛店, 所以就二話不說咁上左去食, 一上到樓都有小小surprise, 因為之前去幾間熱石牛店都係好多煙同好逼, 呢間就好闊落, 感覺好舒服首先我點左一個300G既牛柳, 而我朋友就點左無骨牛小排, 加$30可以無限添加白飯,沙律及湯,仲有一罐汽水, 係等緊牛個時就可以出去整醬汁, 有成多種醬汁遲擇自己最鍾意都係鹽, 配落d 牛到真100分!講番牛柳先, 牛柳好腍好有牛味, 好食!而我朋友個無骨牛小排雖然無牛柳咁腍, 但都好Juicy!暫時係食過咁多間熱石牛之中最高質的!如果你鍾意整幾成熟就可以整幾成熟, 係你自己去整, 所以好容易就控制到自己的口味.其實呢間店有好多細心位, 例如會比圍裙客人去防止d汁彈到落件衫到! 加上員工會好細心介紹野食同點樣食! 加上佢地係唔收加一的, 值得支持!!
而我朋友個無骨牛小排雖然無牛柳咁腍, 但都好Juicy!
暫時係食過咁多間熱石牛之中最高質的!

2019-06-27 160 浏览
朋友話未食過石板燒牛 上網search到呢間新開既樓上舖 有牛小排食 就吸引左過來試下 牛肉價錢視乎size 同部位 以中size 300g來講價錢由128-188不等 我揀左出面少見d既牛小排200g 轉餐 有湯 飯 沙律 野食 (加28蚊野飲可以轉生啤 好抵)沙律可落和風汁/麻醬 我落左麻醬好好味呀 等左一陣就有得食啦 我塊牛小排好靚 😍😍一切開好粉嫩 剪一陣五成熟就可以食喇牛肉無筋 牛味超濃郁 好正呀🤤🤤醬汁係自助拎的 最鐘意食芥末醬 甜甜辣辣又唔會搶左牛本身既味 仲有粒粒芥末籽 朋友叫左牛柳 佢話都幾好味 但無牛小排咁腍 相對較有嚼頭 另外 個味噌湯好好飲呀 絕對唔係一般街外飲既貨色 喜出望外 同好友飲住生啤食靚牛 人生一樂也!店員好friendly 有服務但唔收加一服務費 一人200零蚊既晚餐 性價比好高 有下次!

沙律可落和風汁/麻醬 我落左麻醬好好味呀

牛肉無筋 牛味超濃郁 好正呀🤤🤤

2019-06-27
2019-06-27 146 浏览
最近興起食石燒牛肉 呢間新開上樓店響尖沙咀鬧市 地點好就腳 今日早收工就過來試下 呢間係tick menu 落單形式 有4種牛肉揀 牛柳 牛小排 西冷 同牛肩胛 我同朋友分別揀左300g牛柳同200g牛小排 加30蚊轉餐 有飯 沙律任食 湯 同汽水 都幾抵食 我地另外加多28蚊仲可以升級飲asahi 生啤 😋😋沙律🥗菜新鮮爽甜 落和風汁好清新等緊牛既時候出去裝定醬汁 超多款式 好多出面食燒肉既專門店都無既汁 例如pommery mustard, HP 醬 辣味噌 等等 牛柳上台時係一成熟 食客自己決定燒幾耐幾成熟 牛柳肉味好濃郁好香口 點酸汁唔錯 幾惹味 但其實只落少少鹽已經好夠味了 中等size 的300g份量已超多!啖啖肉好滿足呢 呢份係朋友既牛小排 都好正 比牛柳相對更腍身 呢間店幾闊落 坐得幾舒服 同坊間一般食石燒牛既「快餐」感覺好唔同!而且無限時 唔會食得趕 可以慢慢嘆 牛肉質素高 呢個價錢來講覺得超值 下次要來試埋其他部位先!

沙律🥗菜新鮮爽甜 落和風汁好清新

呢份係朋友既牛小排 都好正 比牛柳相對更腍身

2019-06-27
  • 無骨牛小排
爸爸一向鍾意食日本野同時又係食肉獸 所以特登帶佢上嚟無極食 啱曬佢心水~鋪頭門口有兩隻牛牛做裝飾 非常咁得意揀牛時發現原來呢到有出面少見嘅牛小排同牛肩胛 店員見我地兩個揀牛揀得好苦惱都好親切過嚟同我地講下啲牛有咩分別 就推薦左牛肩胛比爸爸 因為少啲油脂 啱老一輩食多啲 而牛小排就啱啲鍾意食多油花嘅人我地就加埋30蚊個set可以任添沙律、飯同湯食完沙律 店員提醒我地可以到出面揀醬汁喜仲特別推介我地日式醋汁mix wasabi👍🏼👍🏼呢到仲有好多特別嘅醬汁揀 好多元化 附合唔同人口味~上牛時會有圍裙可以著 非常咁貼心啲牛牛終於嚟喇 啲牛油香即刻撲鼻而來連同肉板上的煎牛聲真係忍唔住想一口咬開啲肉牛肉睇落好厚實 肉汁好豐盛 個人鍾意食生啲嘅牛肉 所以唔洗再特別煎就可以即刻食果然 同想像想嘅口感一樣 外焦香內軟嫩 因為牛小排本身油甘香較重 所以可以食到啲牛油係口肉徘迴 其後個啲就沾左不同醬汁品嚐 店員推介嘅醬汁真係好特別 唔會蓋過啲牛味 反而令襯托出牛油濃郁嘅味道而爸爸嘅牛肩胛都試左幾舊 果汁冇咁肥 但完全唔影響牛油味 唔同唔係肉質會較實 適合鍾意食較有咬口感牛扒嘅朋友 老豆都覺得好啱心水 如
鋪頭門口有兩隻牛牛做裝飾 非常咁得意

我地就加埋30蚊個set可以任添沙律、飯同湯
呢到仲有好多特別嘅醬汁揀 好多元化 附合唔同人口味~

上牛時會有圍裙可以著 非常咁貼心
啲牛牛終於嚟喇 啲牛油香即刻撲鼻而來
連同肉板上的煎牛聲真係忍唔住想一口咬開啲肉

而爸爸嘅牛肩胛都試左幾舊 果汁冇咁肥 但完全唔影響牛油味 唔同唔係肉質會較實 適合鍾意食較有咬口感牛扒嘅朋友 老豆都覺得好啱心水 如果想食牛 又怕太肥 一定要嚟呢到點牛肩胛~

• 牛肩胛
2019-06-24 229 浏览
係門口一出lift就有燒肉香味入面既裝飾好多都係同肉有關既掛畫(肉!全部都係肉!)睇得出餐廳老闆對肉既愛同了解仲有好多圖介紹牛既唔同部位突然覺得有啲似去左牛肉博物館.餐牌上既種類唔算多有4款肉(牛肩/牛柳/西冷/牛小排)唔同份量俾大家選擇 200g/300g/400g見到4款揀就想試多款肉所以今次決定單點三份肉,唔加錢轉套餐(因為有飯有湯有沙津應該食唔晒😂).第一份上枱既係牛肩胛因為出面餐廳比較少見所以試一試佢既肉質比較結實,好好咬口😋😋而且脂肪少所以肉味好出但又唔會乾乾的👍🏻👍🏻加少少鹽已經好味.第二份就係無骨牛小排一切落去已經 feel到佢非常非常軟熟好似同我平時買既牛排有啲唔同入口就有份油脂香湧出黎肉汁比起第一塊多~就算煎耐少少都唔會柴(係呀食得唔夠快有少部分煎耐左)個人非常喜歡.最後一份就係平時見得多既西冷同樣都係厚實既肉質鐘意有口感既不妨一試個人建議唔好放係石板太耐5成熟左右就啱啱好.佢地既醬汁係自助式既有燒肉汁/喼汁/酸汁/茄汁/芥末..多到記唔哂你想點組合都得.記住佢地塊石板非常耐熱食完仲keep住熱一段時間(食得太慢塊牛會熟左).整體黎講雖然地方唔算好大但坐位都好闊落唔
係門口一出lift就有燒肉香味

入面既裝飾好多都係同肉有關既掛畫
(肉!全部都係肉!)

睇得出餐廳老闆對肉既愛同了解

仲有好多圖介紹牛既唔同部位

突然覺得有啲似去左牛肉博物館

餐牌上既種類唔算多
有4款肉(牛肩/牛柳/西冷/牛小排)
唔同份量俾大家選擇 200g/300g/400g
見到4款揀就想試多款肉

第一份上枱既係牛肩胛

因為出面餐廳比較少見所以試一試
佢既肉質比較結實,好好咬口😋😋
而且脂肪少所以肉味好出
但又唔會乾乾的👍🏻👍🏻
加少少鹽已經好味

第二份就係無骨牛小排

一切落去已經 feel到佢非常非常軟熟

好似同我平時買既牛排有啲唔同

入口就有份油脂香湧出黎

肉汁比起第一塊多~

就算煎耐少少都唔會柴
(係呀食得唔夠快有少部分煎耐左)

個人非常喜歡

最後一份就係平時見得多既西冷

同樣都係厚實既肉質
鐘意有口感既不妨一試
個人建議唔好放係石板太耐

5成熟左右就啱啱好

佢地既醬汁係自助式既

有燒肉汁/喼汁/酸汁/茄汁/芥末..

多到記唔哂

你想點組合都得

記住佢地塊石板非常耐熱
食完仲keep住熱一段時間
(食得太慢塊牛會熟左)

整體黎講
雖然地方唔算好大

但坐位都好闊落
唔會要人坐得好擠迫
同埋好貼心既係佢地有圍裙提供

唔怕彈到d油落身
想食吓肉傾吓計都幾合適~