2022-11-04 26 浏览
之前係ig 見到佐敦新開左間串燒小店 而且價錢都幾抵食就諗住試下~用qr code落完單等咗一陣好快就上檯!串燒應該係即叫即製,所以都好夠熱~檯上面有秘製香辣粉同辣椒粉,碟上面都附上泰式酸汁同沙爹醬,不過串燒本身已經好夠味,所以都冇咩點加✅燒牛舌芯唔算厚切但都好有咬口唔乾✅汁燒白鱔呢個好食!厚肉無骨,好彈牙爽口✅孜然羊肉串唔會太羶,加埋孜然粉幾惹味✅孜然雞柳串簡單嘢好難唔好食🫶🏻✅帆立貝幾好食唔會煩得太乾✅半打蒜蓉原殼燒生蠔生蠔好飽滿唔腥!蒜味都幾重~幾正!🙊清酒蒜蓉焗蜆蜆嘅數量都幾多,但有點細隻同乾身,可取之處清酒味幾重🫶🏻可以試下蜆撈酒飲xd 自創fusion🙊免治軟骨雞肉棒好乾而且冇咩味🫡🙊墨魚嘴男朋友話好腥🙈Overall 經過可以試下~避開🙊都唔錯!而且鋪頭都幾多打卡位幾正~

✅燒牛舌芯
唔算厚切但都好有咬口唔乾

✅汁燒白鱔
呢個好食!厚肉無骨,好彈牙爽口

✅孜然羊肉串
唔會太羶,加埋孜然粉幾惹味

✅孜然雞柳串
簡單嘢好難唔好食🫶🏻

✅帆立貝
幾好食唔會煩得太乾

✅半打蒜蓉原殼燒生蠔
生蠔好飽滿唔腥!蒜味都幾重~幾正!

🙊清酒蒜蓉焗蜆

🙊免治軟骨雞肉棒
好乾而且冇咩味🫡

🙊墨魚嘴
男朋友話好腥🙈

2022-10-16 26 浏览
🍡依家約朋友出去食飯🥳就係因為疫情少咗見面❤每次見到面大家都雞啄唔斷😂所以造就左依家串燒店近日成為左美食嘅熱潮🔥幾個女仔一個「墟」🧒🏻👩🧑🏻👱🏻👱🏻‍♀️一路傾❤一邊order串燒食就啱晒喇🥳🔥今我個朋友仔揀咗佐敦呢間細細間嘅串燒店🍡呢串燒店細細間座位唔🥳但係感覺就俾你好似返咗鄉下嘅感覺🇯🇵超正呀🥳🥳🍡最鍾意佢地個「焱燒自家製叉燒串」❤新鮮燒出嚟嘅味道好特別🔥唔會「諧霎霎」而且又多汁✅同埋「秘製燒春雞半隻 」🐔雞肉超滑又juicy❤️勁惹味喔❤🥳🥳🍔迷你軟殼蟹漢堡 $68🐤秘製燒春雞半隻 $78🦆鵝肝多士 $68🐠鱈魚乾 $26🍡原燒玉子 $18🐔免治軟骨雞肉棒 $26🐂鹽燒安格斯一口牛 $38🐮鹽燒牛舌芯 $39🐽焱燒自家製叉燒串 $19🐥鹽燒雞軟骨$17🐦汁燒火雞腎 $17🥤忌廉 $12☕️烏龍茶 $12

🍔迷你軟殼蟹漢堡 $68

🥤忌廉 $12

☕️烏龍茶 $12

• 迷你軟殼蟹漢堡
2022-10-13 29 浏览
˜”*°•.˜”*°• 焱燒串燒專門店。•°*”˜.•°*”˜ 今次我要同大家分享我最近食左一間串燒店佢位置係位於佐敦柯士甸附近既一條小巷💕雖然地點隱蔽,但食物都非常高質佢就係叫焱燒串燒專門店💁🏻‍♀️雖然佢嘅鋪面細細, 位置都唔算太多!但其實感覺好地道🥰價錢好實惠🤩食材又好優質😍師傅烤肉嘅功力都非常之好😋入邊嘅擺設係以霓虹燈為主, 仲有好多唔同嘅金句🤣 ❣️飲唔到咪戒咗佢囉❣️😝 非常有創意佢哋串燒方便真係有好多選擇有牛豬雞羊海鮮蔬菜炸物焗物驚唔夠飽⁉️吾會🤣餐廳有埋薯條漢堡包添✿ 鹽燒牛舌芯 💵 HK$39牛舌芯係厚身既, 肉質好腍同柔軟, 但亦帶點爽口彈牙,牛味香濃✿ 焱燒孜然牛肉串 💵 HK$38✿ 鹽燒安格斯一口牛 💵 HK$39呢兩款我都覺得非常好食牛味一樣係咁濃烈, 加上各種唔同嘅香粉🥰令到肉味更加滋味無窮啦✿ 麻辣五花腩 💵 HK$20五花腩上邊鋪滿麻辣粉, 食落口加埋五花腩嘅油脂間麻辣粉嘅混合🥰好惹味✿ 鹽燒香脆雞皮 💵 HK$20雞皮燒得超香脆🫠香脆中亦都帶有少少煙韌✿ 甜辣雞翼(3隻) 💵 HK$26雞翼燒得好入味🥰甜辣既醬汁鋪滿整隻雞翼🤩雞肉仍然燒得好為之入

今次我要同大家分享我最近食左一間串燒店
佢位置係位於佐敦柯士甸附近既一條小巷💕
雖然地點隱蔽,但食物都非常高質
佢就係叫焱燒串燒專門店💁🏻‍♀️

雖然佢嘅鋪面細細, 位置都唔算太多!
但其實感覺好地道🥰

✿ 鹽燒香脆雞皮 💵 HK$20
雞皮燒得超香脆🫠香脆中亦都帶有少少煙韌

✿ 甜辣雞翼(3隻) 💵 HK$26
雞翼燒得好入味🥰
甜辣既醬汁鋪滿整隻雞翼🤩雞肉仍然燒得好為之入味同好嫩滑, 保留到肉質既juicy 😙

✿ 孜然羊肉串 💵 HK$22
食樣平時我最怕”蘇”味, 但呢覺羊肉串真係無咩”蘇”味👍🏻仲有勁多孜然粉! 勁香❣️而且肉質都好腍

✿ 韭菜 💵 HK$15
份量勁大棵😂超多既孜然味🤤
唔會燒到韭菜好乾好淋😆仲保留到韭菜原有嘅味道! 好正🤣

✿ 金菇肥牛卷 💵 HK$22
✿ 香蔥肥牛卷 💵 HK$22
金菇香蔥肥牛卷燒得好惹味😍
尤其是金菇肥牛, 除咗肉味香濃外☺️ 金菇燒到仲保留好多水份係到超級好食😌

✿ 台灣腸 (2條) 💵 HK$24
台灣腸係我食串燒必叫嘅😍😍😍大大條🥰任何嘅台灣腸我都覺得好好食😚

✿ 鹽燒鯛魚餃2件 💵 HK$68
呢個鹽燒鯛魚食材非常高質👍🏻👍🏻👍🏻
魚肉非常滑溜但外皮又燒得好香脆

✿ 尖椒 💵 HK$12
辣辣嘅尖椒係我嘅串燒必點之一🌟

✿ 燒年糕 💵 HK$18
年糕燒得好煙韌, 食落去係好香濃既米味
外面沈咗好多紫菜, 味道有啲似章魚小丸子🤤正

✿ 牛油蒜蓉焗娃娃菜 💵 HK$30
娃娃菜索晒超香濃嘅牛油味,落足重蒜🤤
啖啖娃娃菜都充滿咗牛油同蒜嘅味道🫠超滿足 ‼️

✿ 原條蒜香茄子 💵 HK$36
串燒又點能夠唔食茄子呢🥳
但估唔到佢呢個原條茄子係可以咁巨型🤭
係我兩隻手掌咁大
師傅燒呢個茄子嘅功力非常好‼️
佢唔會燒到茄子好燶或者成個底淋晒
佢係可以做到剛剛軟綿綿🥰
可以成條茄子肉起出嚟🤤 充滿水份嘅茄子再加埋香濃嘅孜然粉辣粉🫠
真係食多個都嫌唔夠😂

✿ 黑松露薯條 💵 HK$32
估唔到串燒店都有黑松露薯條
黑松露薯條都揸得非常香脆如果黑松露嘅份量可以再多啲就更Perfect啦

📍焱燒串燒專門店 (佐敦)
佐敦偉晴街81-87號翡翠閣地下B號舖
前幾排介紹幾間串燒,唔好俾佢停,繼續搵下啲小店介紹下今次呢間係佐敦內街,其實地點都算幾方便啲串燒質素唔錯,同埋最緊要係串燒黎講好抵食坐得又舒服__________________________🔹鹽燒原條盲曹 $108👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️都幾大條好抵食,有半截前臂咁長外皮燒得好香口脆身不過因為係鹽燒,所以真係有少少咸但咁香口又真係好想食,好矛盾呀嗎.最最最驚喜係裏面嘅魚肉真係好嫩滑仲要啖啖肉,唔算好多骨隔籬枱個女仔一個人自己啪晒成條然後同個老闆講好好食(笑咗).🔹原殼焗生蠔 $148半打👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️原本應該係$148有六隻,老闆話廚房得返兩隻,然後問我哋可唔可以兩隻蠔+1條原條盲曹,收返我哋$148梗係好㗎!可以平啲又可以食多啲款最鍾意呢啲咁親民嘅老闆.點解要強調係原殼因為太多黑心餐廳,係將啲急凍離殼蠔,放上去個空殼度燒,但又收返你原殼價錢賺錢.呢間生蠔算幾鮮,size唔算細隻無論芝士同蒜頭,算重口得黎又唔會搶晒生蠔味.🔹原條燒蒜蓉茄子 $35👰🏻:🌕🌕🌕🌘🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto fri
前幾排介紹幾間串燒,
唔好俾佢停,繼續搵下啲小店介紹下
今次呢間係佐敦內街,其實地點都算幾方便
啲串燒質素唔錯,同埋最緊要係串燒黎講好抵食
坐得又舒服
__________________________
🔹鹽燒原條盲曹 $108
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ⭕️
都幾大條好抵食,有半截前臂咁長
外皮燒得好香口脆身
不過因為係鹽燒,所以真係有少少咸
但咁香口又真係好想食,好矛盾呀嗎
最最最驚喜係裏面嘅魚肉真係好嫩滑
仲要啖啖肉,唔算好多骨
隔籬枱個女仔一個人自己啪晒成條
然後同個老闆講好好食(笑咗)
🔹原殼焗生蠔 $148半打

👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
原本應該係$148有六隻,
老闆話廚房得返兩隻,
然後問我哋可唔可以兩隻蠔+1條原條盲曹,
收返我哋$148
梗係好㗎!可以平啲又可以食多啲款
最鍾意呢啲咁親民嘅老闆
點解要強調係原殼
因為太多黑心餐廳,係將啲急凍離殼蠔,
放上去個空殼度燒,
但又收返你原殼價錢賺錢

呢間生蠔算幾鮮,size唔算細隻
無論芝士同蒜頭,算重口得黎又唔會搶晒生蠔味
🔹原條燒蒜蓉茄子 $35

👰🏻:🌕🌕🌕🌘🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ⭕️
調味唔錯又夠入味,蒜蓉味夠重手,帶微酸
茄子夠肥夠多肉,蒸得夠透又唔會太水
🔹清酒蒜蓉焗蜆 $42

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ⭕️
清酒焗走晒啲酒精,但留低酒香同酒甜味
蜆肉幾大粒又新鮮,
唔會得啲殼,粒粒都有肉
🔹孜然羊肉串 $18
👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
孜然味夠又唔會過份重手
羊有羊味,又唔會蘇

___________________
  • 燒肓曹
2022-10-05 41 浏览
唔知大家知唔知其實佐敦都係個美食天堂🤤上個星期去買嘉多娜布甸包既時候意外發現左呢間小店😀見到裏面幾靚而且食物款式又多🍻於是試一試:🍴 原隻燒聖子 (蒜蓉) $128當日嘅聖子就唔算好大😃不過勝在新鮮彈牙👌🏻配埋海量蒜茸好香口🧄🍴 鹽燒牛舌芯👅 $39牛味濃郁🐮外脆內軟又帶啲彈性🤣調味岩岩好唔洗點其他醬汁已經夠味😙🍴 汁燒墨魚咀🐙 $28爽口彈牙😆厚切所以好有口感😌🍴 汁燒豬柳串🐷 $18推薦⭐️肉質嫩滑😎仲幾juicy😍🍴 香草豬頸肉🐷 $24大推🫶🏼肉質非常爽口帶啲炭燒既香味🔥肥瘦都均勻🐷點埋佢比既泰式酸辣汁一齊食好夾👍🏻超有泰國風味🇹🇭🍴 灸燒明太子蟹肉飯團🍙 $48平時串燒店比較少見有燒飯團🍙所以叫左試下😳啲蟹肉絲同飯混埋一齊🦀面頭既明太子醬辣辣地但整體無咁膩😀另外好鍾意食啲飯焦🤣🍴 原條蒜香茄子🍆 $36夠晒重口味😆鋪滿蒜蓉辣椒🌶️軟綿綿又厚肉😃有碗白飯就好😝🍴 燒焦糖菠蘿🍍 $18必食⭐️面頭見到有層薄薄既焦糖又清甜又多汁🍍一個人食兩串都無問題☺️整體來講,味道中上🫶🏼價錢又唔貴😆值得一提既係呢到既辣椒粉都係店家自家製☺️另外仲有泰式酸辣汁同埋沙嗲醬🥜誠意十足🔥呢到比起其他串燒店選擇多

🍴 原隻燒聖子 (蒜蓉) $128

🍴 灸燒明太子蟹肉飯團🍙 $48

🍴 原條蒜香茄子🍆 $36
夠晒重口味😆鋪滿蒜蓉辣椒🌶️軟綿綿又厚肉😃有碗白飯就好😝

🍴 燒焦糖菠蘿🍍 $18

整體來講,味道中上🫶🏼價錢又唔貴😆值得一提既係呢到既辣椒粉都係店家自家製☺️另外仲有泰式酸辣汁同埋沙嗲醬🥜誠意十足🔥呢到比起其他串燒店選擇多😍約埋三五知己一齊收工過來chill下真係不錯既選擇🤤今個Happy Friday大家知要去邊到啦😏
2022-09-25
  • 原條蒜香茄子
  • 燒焦糖菠蘿
2022-10-02 23 浏览
柯士甸站附近有很多好吃的小店今次就跟朋友來到焱燒吃串燒店內有很多特式的霓虹燈牌 吃串燒都可以打卡可以掃QR code下單夠方便 但要留意只收現金 蒜蓉燒蟶子很新鮮 蟶子皇的size很大隻 鮮甜爽口很大量的蒜蓉夠香口 另外再沾了店家自製的海鮮酸辣汁 滋味提升有幾十款串燒選擇 我們點了十幾款分享鹽燒牛舌心 肉質柔軟有彈性汁燒五花腩 肥瘦相間的口感 個人認為是必食雞內臟三寶 有齊雞肝雞心雞子 雞肝好甘香燒韮菜 一排的原條韮菜加了孜然粉很香口雞髀菇和翠玉瓜燒完依然夠juicy 原條蒜香茄子很夠味 帶點點辣很開胃燒焦糖菠蘿 燒過的菠蘿特別甜 燒烤必吃
柯士甸站附近有很多好吃的小店

燒韮菜 一排的原條韮菜加了孜然粉很香口

雞髀菇和翠玉瓜燒完依然夠juicy

原條蒜香茄子很夠味 帶點點辣很開胃

燒焦糖菠蘿 燒過的菠蘿特別甜 燒烤必吃
近年開咗好多串燒店,娘娘同兵仔都係重口味人士,鐘意食呢啲惹味的串燒,所以都試過好多串燒店,而今日介紹呢間係值得推薦,大家可以試下,係喺佐敦嘅一間小店。💂🏻‍♀️《吉列炸蝦》$28試咗呢個吉列炸蝦,一碟有四隻而且都幾大隻吓,炸得好香脆,唔會有油益味,點埋蛋黃醬食無得彈,同娘娘好快就清咗。🤭評分: 83/100💂🏻‍♀️《牛油蒜蓉焗帆立貝》$38呢個一上碟真係好香濃郁的蒜香味,帆立貝焗完都唔會話好韌,同牛油蒜蓉個味好夾👍🏻而且份量很多,cp值好高。評分: 85/100💂🏻‍♀️《各款串燒》$16-$26燒年糕 $18 -燒完嘅年糕外脆內軟,加埋醬油同埋紫菜一齊食好好味。😍煙肉帶子卷 $26 -惹味嘅煙肉包住帶子一齊燒,出奇地好夾。汁燒火鶏腎 & 鹽燒雞軟骨 各$17 - 雞腎燒得啱啱好,雞軟骨好惹味,必嗌阿呢兩樣。台灣腸 $24- 其實串燒嗌腸仔實無死,台灣腸個味好特別,又燒到外皮好脆,而家諗起都想食。❤️牛丸 & 芝士竹輪 $18/22 -牛丸好彈牙不過不失,芝士竹輪做串燒原來咁正,中間芝士爆哂汁流晒出嚟👍🏻👍🏻評分: 88/100💂🏻‍♀️《白汁芝士金菇》+《免治軟骨雞肉棒》$30 /$26好多

💂🏻‍♀️《吉列炸蝦》$28
評分: 83/100

💂🏻‍♀️《牛油蒜蓉焗帆立貝》$38
評分: 85/100

💂🏻‍♀️《各款串燒》$16-$26

評分: 88/100

好多金菇好多芝士,白汁嘅鹹度都做得啱啱好,唔會話好膩,好抵食。雞肉棒調味幾好,而且食到軟骨有啲咬口,送酒一流🤤
評分: 78/100

💂🏻‍♀️《迷你軟殼蟹漢堡》$68
呢個係餐廳推介嘅,嗌咗黎試
下,細細舊食完都唔會覺得好飽。軟殼蟹好酥脆而且炸至金黃色,十分惹味。
評分: 80/100

💂🏻‍♀️《麻辣蒜蓉焗蜆》$43
份量多到嚇親,因為前面嗌咗好多芝士,呢一個嗌麻辣汁試下,佢麻辣汁好有重慶味道,辣度啱啱好,啲蜆都好新鮮😍
評分: 82/100

💂🏻‍♀️《原條蒜香茄子》$36
燒得好軟身,又好多蒜蓉同調味料,2個人食啱啱好👍🏻
評分: 85/100

總結:
成個環境好舒服,好啱同朋友食下串燒傾下計。餐廳嘅裝修有好多霓虹燈做裝飾,都好適合打卡。而且全新嘅價錢都算平大家經過佐敦可以試吓。
焗白汁芝士金菇
麻辣蒜蓉焗蜆
迷你軟殼蟹漢堡
焗白汁芝士金菇
麻辣蒜蓉焗蜆
迷你軟殼蟹漢堡
原條蒜香茄子
有個好鍾意食串燒嘅朋友每次同佢約食飯 都係食串燒嘅機會我都好鍾意食串燒熱辣辣即叫即燒 撒上惹味孜然粉/辣粉 傾住計 飲番一兩杯咁 真係好正今次係佐敦食到一間小店位置唔多 串燒整得好好食 以串燒店黎講 價錢絕對係好抵食嘅🥢鹽燒牛舌芯🌟($39*)🥢鹽燒安格斯一口牛✨($39*)🥢焱燒自家製叉燒串🌟($19*)🥢土匪雞翼✨($26*/3隻)🥢椒鹽燒魷魚鬚($22*)🥢韮菜✨($15*)🥢蓮藕片($ 14*)🥢汁燒大啡菇🌟($22*)🥢翠玉瓜✨($14*)👉🏻牛舌芯嘅牛味濃+爽嫰口感嘅牛舌芯 淨食或者沾沙嗲醬食都好夾 👉🏻見到寫住「自家製」叉燒串就點黎試下 有種食緊豬護心肉嘅感覺 口感唔硬又唔乾 味道鹹甜香口👉🏻汁燒大啡菇不得了 一咬落去就是juicy到不得了 必定要點 唔止得汁燒還可選燒芝士大啡菇👉🏻串燒盤附上兩碟沾醬 分別係沙嗲醬和泰式酸辣汁 前者沙嗲醬大推裡面仲有花生粒 好香好惹味 後者酸辣開胃得黎突出到燒肉的油香🥢焱燒香烤羊架🌟($45*)🥢清酒蒜蓉焗蜆✨($43*)🥢娃娃菜🌟($14*)🥢汁燒白鱔🌟($42*)👉🏻羊架好易食到一係太生 一係太熟太乾 但呢件燒羊架keep到肉汁 口感

有個好鍾意食串燒嘅朋友
每次同佢約食飯 都係食串燒嘅機會
我都好鍾意食串燒
熱辣辣即叫即燒 撒上惹味孜然粉/辣粉
傾住計 飲番一兩杯咁 真係好正

今次係佐敦食到一間小店
位置唔多 串燒整得好好食
以串燒店黎講 價錢絕對係好抵食嘅

🥢鹽燒牛舌芯🌟($39*)
🥢鹽燒安格斯一口牛✨($39*)
🥢焱燒自家製叉燒串🌟($19*)
🥢土匪雞翼✨($26*/3隻)
🥢椒鹽燒魷魚鬚($22*)
🥢韮菜✨($15*)
🥢蓮藕片($ 14*)
🥢汁燒大啡菇🌟($22*)
🥢翠玉瓜✨($14*)

🥢焱燒香烤羊架🌟($45*)
🥢清酒蒜蓉焗蜆✨($43*)
🥢娃娃菜🌟($14*)
🥢汁燒白鱔🌟($42*)

👉🏻羊架好易食到一係太生 一係太熟太乾 但呢件燒羊架keep到肉汁 口感唔乾 帶一點羊羶味 加上孜然粉作調味 岩哂好羊肉嘅朋友

👉🏻肥美嘅燒白鱔 大條、厚肉又豐富嘅油脂香 魚皮燒得微脆 大推

👉🏻瓜菜類都燒得有爽脆嘅口感 而中間保留到水份 多數都十零蚊一份 好味又抵食

🥢原條蒜香茄子🌟($36*)
👉🏻必點原條蒜香茄子 調味配得好好食 加上軟糯的茄子加粒粒蒜香 本身唔太好茄子嘅我都停唔到地食左半條

🥢燒年糕($18*)
2022-09-23 22 浏览
佐敦呢頭有好多街坊隱世小店,而呢間港式串燒小店座位闊落,有分室外同室內位,仲有啲霓虹燈打卡位。串燒款式好多,肉類、菜類乜都有,仲有好多唔同款式嘅啤酒同清酒提供!平時串燒店嘅款式佢都有齊,連平時放題嘅炸物都有,有平時最鍾意嘅榴槤炸彈!。小店用QR code落單,因為得兩位店員,所以上菜要少少時間,可以叫定杯嘢飲吹下水等下🍻。------------------------------同朋友去Happy Hour一下,兩個女仔叫咗下面唔同款式各一串,加埋一杯嘢飲,人均$250食得勁飽,真係幾抵食!佢有提供兩種辣粉同兩隻秘制各醬汁,一隻汁好似越南撈檸粉果種酸酸辣辣嘅汁🌶;另一種微辣,帶有少少沙爹味,可以根據個人口味去揀返黎點肉食!。🐂牛肉類:▪︎ 鹽燒安格斯一口牛 $39▪︎ 焱燒孜然牛肉串 $19🐓雞肉類:▪︎ 汁燒火雞腎 $17▪︎ 💖甜辣雞翼(三隻) $26外皮唔脆係淋身嘅,但味道甜甜辣辣,幾惹味▪︎ 孜然雞柳串 $17▪︎ 💖免治軟骨雞肉棒 $26免治雞肉夾雜住啲雞軟骨,食落脆口有口感🧄焗類:▪︎ 💖蒜蓉焗什菇 $30▪︎ 牛油蒜蓉焗帆立貝 $38▪︎ 牛油蒜蓉焗娃娃菜 $30🥬菜類:▪︎ 原條蒜香茄子

🐂牛肉類:
▪︎ 鹽燒安格斯一口牛 $39
▪︎ 焱燒孜然牛肉串 $19

🐓雞肉類:
▪︎ 汁燒火雞腎 $17
▪︎ 💖甜辣雞翼(三隻) $26
外皮唔脆係淋身嘅,但味道甜甜辣辣,幾惹味
▪︎ 孜然雞柳串 $17
▪︎ 💖免治軟骨雞肉棒 $26
免治雞肉夾雜住啲雞軟骨,食落脆口有口感

🧄焗類:
▪︎ 💖蒜蓉焗什菇 $30
▪︎ 牛油蒜蓉焗帆立貝 $38
▪︎ 牛油蒜蓉焗娃娃菜 $30

🥬菜類:
▪︎ 原條蒜香茄子 $36
▪︎ 💖燒焦糖菠蘿 $18
▪︎ 汁燒大啡菇 $22
有得揀汁燒或者白汁芝士,揀咗汁燒,好juicy多汁,但就唔夠入味相對淡口
▪︎ 💖日本甜薯 $14
一串有六粒,好抵食!

🍢特色類:
▪︎ 💖燒年糕 $18
面頭有啲紫菜絲,鹹鹹香香咁,外皮燒得香脆,味道幾好但唔夠軟熟
▪︎ 💖鱈魚干 $26
烘烤過嚟,香脆似薯片,幾香口,拎黎送酒一流
▪︎ 煙肉帶子卷 $26

▪︎ 蒜香螺肉 $28

🍹冰極檸檬茶 $12
🍵烏龍茶 $12

🌟Encore指數:8/10
基本上味道大部分都正常發揮,有幾款💖覺幾特別可以一試!小店勝在款式夠多,坐落同朋友吹水飲酒都舒服,而且幾抵食!

p.s. 小店暫時淨係收現金同轉數快㗎咋!
2022-09-20 299 浏览
和朋友閒時來聚一聚,珍惜每一刻,燒出氣氛,這個店太多種類串燒,好想吃多👉原殼燒生蠔半打白汁芝士燒生蠔,看著都有食慾,聞到超香芝士味,加埋我最愛白汁,蠔燒完都大大隻,蠔肉燒耐左沒有縮水,食落肥美蠔肉加上白汁芝士,超惹味流口水嗎~愛吃蠔的應該愛吃👉土匪雞翼雞肉非常嫩滑,外脆內軟,越食越想食多幾隻👉汁燒大啡菇大大啡菇,厚度十足,燒汁超香,一口咬上,菇帶來少少爆汁,燒得不會太乾,真會識燒😘👉原條蒜香茄子佈滿蒜蓉的茄子,燒出蒜香味,這道菜是非常健康,茄子含有豐富纖維,葉酸,鉀等等營養補充劑👉露荀脆脆的露荀,燒得外見內爆汁,哈哈,好吃😉👉忌廉冰涼不含酒精的忌廉,配上串燒,非常適合👉初吻柚子酒初吻,俾這個詞吸引,又是柚子味,又是油,三個歸類的飲品,就點了它,打開瓶蓋就聞到柚子味,飲落由口至鼻繞過一陣酒香,超香,口感清爽、甜中帶酸容易入口,日本果酒超香讓人回味無窮。品嚐及閒聊的時刻👉環境好有特色,又氣氛熾熱,牆上牌子也很搞笑

👉原殼燒生蠔
流口水嗎~愛吃蠔的應該愛吃
原殼燒生蠔(白汁芝士)

👉土匪雞翼
雞肉非常嫩滑,外脆內軟,越食越想食多幾隻
👉汁燒大啡菇
汁燒大啡菇 $22+ 土匪雞翼 $26

👉原條蒜香茄子

👉露荀
脆脆的露荀,燒得外見內爆汁,哈哈,好吃😉
原條蒜香茄子 $36 + 露荀 $18

👉忌廉
冰涼不含酒精的忌廉,配上串燒,非常適合
👉初吻柚子酒
忌廉 $12 + 初吻柚子酒 $198

柚子酒

品嚐及閒聊的時刻

👉環境
好有特色,又氣氛熾熱,牆上牌子也很搞笑

店舖

2022-09-17
原殼燒生蠔(白汁芝士)
汁燒大啡菇 $22+ 土匪雞翼 $26
原條蒜香茄子 $36 + 露荀 $18
忌廉 $12 + 初吻柚子酒 $198
柚子酒
店舖
2022-09-13 22 浏览
上星期週末去咗佐敦附近探朋友,佢帶咗我去試一間街坊式嘅串燒小店dinner😌 本身期望唔太大,但原來呢啲小店都幾有驚喜☺️ 平時最鍾意就係呢啲唔係幾出名、唔使排隊但又高質嘅小店🤤🌟 豬牛雞類。焱燒自家製叉燒串 $19。鹽燒牛舌芯 $39。鹽燒安格斯一口牛 $39。士匪雞翼 $26。煙肉荔枝卷 $22。台灣腸 $24肉類整體嚟講都好唔錯,最緊要係個性價比夠哂高☺️ 當中最鍾意係鹽燒牛舌芯同佢個叉燒串,價錢好親民,肉質又夠腍,佢嘅每款串燒都可以點佢嘅自家製泰式酸辣汁同沙嗲醬,夠哂惹味!不過我覺得大部分就咁食都已經好夠味😋🌟 魚類。汁燒白鱔 $42。鹽燒原條盲曹 $118見唔少人推介白鱔,所以都試一試!白鱔燒得非常香脆,肉質彈牙有咬口,唔錯!而盲曹亦係驚喜之作,火候燒得剛剛好,肉質好鮮嫩🤤 再點埋個泰式酸辣汁一齊食,無得頂👍🏻🌟 蔬果類。燒焦榶菠蘿 $18 。翠玉瓜 $14。韭菜 $15。汁燒大啡菇 $22。蒜蓉焗金菇 $30當然,食串燒又點少得叫返啲生果蔬菜食下🤤 而當中比較推薦嘅係燒菠蘿同大啡菇,兩樣都燒到好juicy,菠蘿仲有甜甜哋嘅焦糖面,推介!另外,金菇同韭菜嘅份量都好多下,食極都仲有

🌟 豬牛雞類

。翠玉瓜 $14
。韭菜 $15
。汁燒大啡菇 $22
。蒜蓉焗金菇 $30

當然,食串燒又點少得叫返啲生果蔬菜食下🤤 而當中比較推薦嘅係燒菠蘿同大啡菇,兩樣都燒到好juicy,菠蘿仲有甜甜哋嘅焦糖面,推介!另外,金菇同韭菜嘅份量都好多下,食極都仲有😆 翠玉瓜就略嫌太多調味粉,但整體嚟講都好唔錯!

總括而言,估唔到呢間咁唔起眼嘅街坊小店都幾高質,性價比高之餘,野食質素都有返咁上下😎 成間店都好有人情味,店員都會同我哋吹下水,最後仲會問我哋嘅意見,值得再次幫襯🙌🏻

2022-09-09 17 浏览
每次去偉晴街都係飲野happy hour多,原來街尾有間門面低調既隱秘串燒店🤤 串燒款式好多,而且性價比好高,差唔多樣樣叫哂都唔洗$500,佐敦區黎講串燒店既質素算十分不錯👍🏻 店鋪雖然唔大,但約埋三五知己黎chill下飲酒食串燒剛剛好🤪 裝修有種清吧好舒服既感覺,加埋幾個潮語燈牌,想拎杯啤酒影相打卡絕對無難道🫶🏻🍞鵝肝多士真係超級大推🔥 $68有2件咁高質既鵝肝多士,性價比爆燈⚡️⚡️ 最怕食鵝肝成口都係油,好多時食一舊都覺得太膩,但呢個真係好正,一個人食哂2舊都嫌唔夠喉,絕對會因為個多士而再番去食🤤🐥土匪雞翼 可能係米線鋪食慣左比較重味既土匪雞翼,略嫌稍為淡味咗少少,但勝在多汁juicy,雞翼都好大隻,調味方面濃味多小小就完美🤭🐮牛舌串有時食串燒店食牛舌會有種雪藏味同so味,但呢個調味真係剛剛好,再配埋店鋪自家調製既醬汁,只可以講,無得頂!🤪🍆燒茄子串燒點可以唔點茄子~ 超級重蒜,十分入味👍🏻茄子迷既朋友自己一個食哂大半條🤣

加埋幾個潮語燈牌,想拎杯啤酒影相打卡絕對無難道🫶🏻

🍞鵝肝多士

🐥土匪雞翼

🐮牛舌串

🍆燒茄子

2022-09-07 24 浏览
呢日去完附近好出名嘅麵包店,經過見到間串燒店,之前好似冇見過,應該開咗無耐,就一於試吓佢🤰🏻🌝白汁芝士大啡菇 $20呢個價錢真係幾抵食芝士落得毫不吝嗇🥹仲要係好香奶味嘅芝士大啡菇非常juicy, 跟埋芝士食好正🌝燒焦糖菠蘿 $16焦糖燒到焦香薄薄一浸係面,跟埋多汁酸甜嘅菠蘿食可以解膩🌝原殼燒生蠔$148 半打生蠔雖然唔係隻隻都大隻,但食落多汁唔腥,好惹味🌝土匪雞翼 $25燒到鹹香又多肉汁🌝焱燒自家製叉燒串 $18半肥瘦岩岩好,食落甜甜哋帶焦香🌝鹽燒牛舌芯 $38咬落幾爽口,調味亦剛好🌝鹽燒雞軟骨 $16好有口感,食落幾爽
呢日去完附近好出名嘅麵包店,
經過見到間串燒店,
之前好似冇見過,應該開咗無耐,
就一於試吓佢🤰🏻

🌝白汁芝士大啡菇 $20
呢個價錢真係幾抵食
芝士落得毫不吝嗇🥹
仲要係好香奶味嘅芝士
大啡菇非常juicy, 跟埋芝士食好正

🌝燒焦糖菠蘿 $16
焦糖燒到焦香薄薄一浸係面,
跟埋多汁酸甜嘅菠蘿食可以解膩

🌝原殼燒生蠔$148 半打
生蠔雖然唔係隻隻都大隻,
但食落多汁唔腥,好惹味

🌝土匪雞翼 $25
燒到鹹香又多肉汁

🌝焱燒自家製叉燒串 $18
半肥瘦岩岩好,食落甜甜哋帶焦香

🌝鹽燒牛舌芯 $38
咬落幾爽口,調味亦剛好

🌝鹽燒雞軟骨 $16
好有口感,食落幾爽
2022-09-06 305 浏览
【佐敦抵食惹味串燒店🔥焱燒串燒專門店】-今日同大家介紹下呢間係佐敦嘅串燒店😝☄️🔥 焱燒串燒專門店🔥☄️雖然店舖唔太😆但勝在多選擇價錢又合宜係個幾適合同朋友放工放學食飯聚會🍻啤啤佢嘅地方✅-餐廳大概有五六張枱😛仲設有室外位置入面佈置咗色彩繽紛嘅霓虹燈🌈『阿姨🧍🏻‍♀️我不想努力了』『飲唔到咪戒咗佢🍺』充滿玩味🤣串燒店夜晚好熱鬧😆大多數都係一大班fd 飲酒傾計食串燒🍻食物方面💁🏻‍♀️海鮮🦞、豬肉🐷雞肉🍗羊肉🐑蔬菜類🍆炸物同焗類都有有得用QRcode落單非常方便🙋🏻‍♀️-💁🏻‍♀️調味料🧂✅泰式酸辣汁:酸酸辣辣夠醒胃✅秘製沙嗲汁:味道偏甜幾惹味✅自家製香辣粉:幾香辣帶點芝麻香✅辣椒粉🌶-😋燒焦糖菠蘿🍍$16菠蘿有層薄薄嘅焦糖脆😝食落勁香甜多汁🤩餐廳仲好細心咁切開成幾塊😍食起上嚟好方便😏超推薦❗️好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖-😋原條蒜香茄子🍆$35食串燒點少得茄子😝呢到茄子唔會燒到好燶😗口感軟綿綿可以連皮食😆多汁軟嫩的茄子肉搭配濃濃的孜然粉與蒜蓉🥹真係好正🤤好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋烤韭菜 $14份量好多🥰聞到好香孜然味,口感鮮香爽口🤪好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑-😋鹽燒牛舌芯👅 $38牛舌厚身😍食落鮮甜爽脆、彈牙,肉
【佐敦抵食惹味串燒店🔥焱燒串燒專門店】

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖

😋原條蒜香茄子🍆$35

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

😋烤韭菜 $14
份量好多🥰聞到好香孜然味,口感鮮香爽口🤪

😋鹽燒牛舌芯👅 $38
牛舌厚身😍食落鮮甜爽脆、彈牙,肉質柔嫩🥰大滿足!

😋鹽燒燒安格斯一口牛🐮 $38

😋鱈魚乾🐟 $28
鱈魚乾食落鬆脆魚味濃郁😝可以點沙律醬食😛好食!佐酒一流🍺

炸一口芝士

😋炸一口芝士(五粒)🧀 $28
炸一口芝士外皮香脆😝入面嘅芝士溶化🤩超邪惡!

好味指數:🌕🌕🌕🌖🌑

😋忌廉溝鮮奶🥛$15罐

📍焱燒串燒專門店 (佐敦)
佐敦偉晴街81-87號翡翠閣地下B號舖
💸人均消費:$250

#油麻地為食貓#油麻地美食#佐敦為食貓#佐敦美食#串燒店#串燒#鵝肝多士#燒茄子#焱燒串燒專賣店
串燒
2022-09-05
鵝肝多士
清酒蒜蓉焗蜆
鱈魚乾
炸一口芝士
好耐冇捐窿捐罅搵嘢食🤪居然搵到間性價比幾高嘅串燒店🍢唔貴,除咗烤肉同蔬菜仲有海鮮俾你揀 🤤 食咗啲咩,今次真係講唔晒,精選幾款俾大家😬🍆原條燒茄子燒茄子真係一樣不敗嘅串燒食品 😝口感軟嫩,仲要夠多蒜!! 食兩份都唔過份🥓煙肉荔枝卷雖然煙肉未燒到脆口,但咁樣就可以保留到荔枝嘅香甜同埋水份💦食串燒食到味蕾麻痹嘅時候可以嗌返一兩串中和下🐂 金菇肥牛卷食呢個一定要配埋餐廳自家製嘅沙嗲醬👍成件事惹味好多🐷香草豬頸肉圖中一條條冇串起嗰啲就係豬頸肉,份量多,適合配啤酒😆幾欣賞餐廳嘅串燒唔係死咸或者剩係得孜然粉,真係會有唔同嘅醬汁做搭配😌

🍆原條燒茄子

🥓煙肉荔枝卷