2023-08-29 15 浏览
今次小篇👧🏻黎到太子《焼き鳥。来》呢間日式街頭串燒外賣店,睇餐牌價錢性價比好高,又平又多款,比起去堂食平一大截。⭐雞全翼串🐔整隻雞翼串燒,濃郁的日式醬汁雞肉風味,外皮烤得香脆,內裡肉質鮮嫩多汁。⭐金菇肥牛卷串🐂肥牛片包裹著新鮮金菇,再以日式醬汁燒烤,肉嫩爽口多汁。⭐豬頸肉串🐷經過燒烤後,豬頸肉更加嫩滑,惹味可口。⭐焦糖燒菠蘿💛新鮮的菠蘿切片再以焦糖燒烤,每一片菠蘿都帶有焦糖的香甜,非常開胃。

⭐雞全翼串🐔

⭐金菇肥牛卷串🐂

肥牛片包裹著新鮮金菇,再以日式醬汁燒烤,肉嫩爽口多汁。

⭐豬頸肉串🐷

經過燒烤後,豬頸肉更加嫩滑,惹味可口。

⭐焦糖燒菠蘿💛

• 焦糖燒菠蘿
  • 豬頸肉串
  • 金菇肥牛卷串
2023-08-22 8 浏览
原來大南街都有外賣串燒店㗎🤓 今日經過呢間焼き鳥。位於大南街轉角位鋪面乾淨企理,估唔到仲有自助嘅串燒售賣機,真係第一次見😝串燒即叫即做,見到有人買緊,陣陣燒烤味好吸引,搞到我都忍唔住買咗幾串試下~🌸金菇肥牛卷串💰20一口一件,肥牛燒得剛剛好,唔會燒到好乾,夠晒Juicy🌸 豬頸肉串💰18豬頸肉醃得好入味,將一片片嘅豬勁肉串起黎燒更具口感,脆邊效果又唔太肥膩,陣陣香炭燒香味🌸免治雞肉串配日本蛋💰35免治雞肉中又帶點雞軟骨嘅爽脆口感,外面塗上蜜糖🍯,沾上蛋醬好好味🌸雞泡魚乾 💰38雞泡魚乾係我必叫項目,貪佢食落唔肥🤣用蜜糖燒過嘅雞泡魚乾,大分香口,送酒一流!整體來講,呢間串燒店都可以列入街頭小食之選
原來大南街都有外賣串燒店㗎🤓
今日經過呢間焼き鳥。位於大南街轉角位
鋪面乾淨企理,估唔到仲有自助嘅串燒售賣機,真係第一次見😝

🌸金菇肥牛卷串💰20
一口一件,肥牛燒得剛剛好,唔會燒到好乾,夠晒Juicy

🌸 豬頸肉串💰18

🌸免治雞肉串配日本蛋💰35

🌸雞泡魚乾 💰38
雞泡魚乾係我必叫項目,貪佢食落唔肥🤣
用蜜糖燒過嘅雞泡魚乾,大分香口,送酒一流!

整體來講,呢間串燒店都可以列入街頭小食之選
2023-08-19 14 浏览
香港比較少專賣日式串燒嘅外賣店🐔太子就新開左一間燒鳥專門店,見佢鋪仔細細,竟然都有自助點餐系統😮呢度部份嘅食材由日本直送🇯🇵亦都有豬同牛等其他肉類嘅串燒,仲有一啲日式炸物,所有串燒都係即叫即燒,保證拎上手都仲係熱辣辣🔥日本雞皮串 $15去日本燒鳥店必叫嘅燒雞皮🤤呢度燒得幾出色,雞皮串上下都燒到脆身,中間就保留咗煙煙韌韌嘅口感,媲美日本食到嘅味道💕雞全翼串 $15雞翼同樣燒得好靚,而且size都幾大隻😍雞翼表面搽上咗燒汁,所以味道會甜甜地,而入面就肉質嫩滑,燒到啱啱好😎雞胸脆骨 $28有別於平時食到嘅雞軟骨粒,雞胸脆骨係呈長條形,而且唔會連住啲肥膏,而係連住少少雞肉,相對上冇咁邪惡🤓而入口質地同樣爽脆😆焦糖燒菠蘿 $18呢度嘅另一款招牌之選🍍店員喺表面灑上咗少少砂糖,所以有啲焦糖嘅效果,咁樣燒出嚟嘅菠蘿又香又甜,好快就食晒😝海膽忌廉薯餅 $30除咗嚟食佢嘅串燒之外,亦都叫咗款炸物,忌廉薯餅一份有兩件,性價比唔錯👍🏻而且表層唔怕炸到油淋淋,可惜嘅係疑似比錯咗蟹肉忌廉薯餅我,雖然味道都唔錯,但係就食唔到海膽味😢

日本雞皮串 $15

雞全翼串 $15

雞胸脆骨 $28

焦糖燒菠蘿 $18

海膽忌廉薯餅 $30
2023-08-17 11 浏览
之前食過九龍城店,原來太子都開左經過附近都聞到串燒香味佢係即叫即燒,可以望住師傅燒串燒過程側邊仲有兩部自助點餐機,非常方便👍🏻👍🏻👍🏻雖然只做外賣,但係都有一張小枱可以買完即刻食如果住附近可以買外賣返屋企慢慢嘆☺️☺️☺️💜雞軟骨串🐔好有咬口嘅雞軟骨配埋醬汁,不錯不錯💜日本雞皮串🐔燒得非常脆,加埋少少味粉好香好好味,一啲都唔油膩推介推介😋😋😋💜紫蘇無骨雞中翼🐔肉質好嫩滑,好juicy入面釀左紫蘇葉,非常夾好味好味🤤🤤🤤💜洋蔥五花腩肉串🐷五花腩肥瘦適中加埋有洋蔥中和,感覺幾好💜鰻魚芝士串🐠🧀切開左有四小舊鰻魚雖然肉眼唔係好見到芝士但食落去又有淡淡嘅芝士味味道幾特別
之前食過九龍城店,原來太子都開左
經過附近都聞到串燒香味
佢係即叫即燒,可以望住師傅燒串燒過程
側邊仲有兩部自助點餐機,非常方便👍🏻👍🏻👍🏻
雖然只做外賣,但係都有一張小枱可以買完即刻食
如果住附近可以買外賣返屋企慢慢嘆☺️☺️☺️

💜雞軟骨串🐔
好有咬口嘅雞軟骨配埋醬汁,不錯不錯

💜日本雞皮串🐔
燒得非常脆,加埋少少味粉
好香好好味,一啲都唔油膩
推介推介😋😋😋

💜紫蘇無骨雞中翼🐔
肉質好嫩滑,好juicy
入面釀左紫蘇葉,非常夾
好味好味🤤🤤🤤

💜洋蔥五花腩肉串🐷
五花腩肥瘦適中
加埋有洋蔥中和,感覺幾好

💜鰻魚芝士串🐠🧀
切開左有四小舊鰻魚
雖然肉眼唔係好見到芝士
但食落去又有淡淡嘅芝士味
味道幾特別
2023-08-09 34 浏览
照燒雞扒丼 $68🐥我想自己幫佢改名為抵食照燒雞扒丼 🤣 因為晚餐黎講係好抵食🤩有前茶 凍凍地既螺肉🐚🐚照燒汁醬濃郁~雞扒煮到岩岩好😍份量都ok 雞肉夠滑又有甜甜地既肉汁😋仲有金菇菜係到呢個價錢包埋餐飲真係抵🥳🥳燒全雞翼$18 🐣鍾意食燒全翼係因為會有好多肉食🤩成隻都可以食係最開心😆 佢係用蜜汁燒嘅 咬落去甜甜嘅蜜汁👍🏻燒鳥來📍太子大南街57號地舖#雞全翼 #雞心 #京蔥雞肉 #雞皮 #赤魚一夜干 #串燒店 #太子美食 #新店
照燒雞扒丼 $68🐥
照燒汁醬濃郁~雞扒煮到岩岩好😍份量都ok
雞肉夠滑又有甜甜地既肉汁😋仲有金菇菜係到
呢個價錢包埋餐飲真係抵🥳🥳

燒全雞翼$18 🐣

燒鳥來
📍太子大南街57號地舖

2023-08-06 28 浏览
途經大南街聞到陣陣烤肉香氣,發現曾於九龍城試過的日式串燒店,忍不住停下過一過口癮餐廳外觀以銀色為主調,門口特設大烤爐,可以看到師傅即叫即燒特設自助點餐機供顧客下單和付錢,整個操作簡單除外賣外有兩張小枱可供立食,燒好後立即享用餐牌款式選擇多而且價錢親民,屬掃街之選日本雞皮串燒至脆卜卜,本身帶有韌性, 口感層次豐富牛肉串一口一粒,每口都充滿香濃肉汁及牛肉味海鮮赤魚一夜干油脂分佈均勻,魚肉咸香又有質感,超香口墨魚丸大大粒,配上店家秘製醬汁,超彈牙又爽口
餐廳外觀以銀色為主調,門口特設大烤爐,可以看到師傅即叫即燒
特設自助點餐機供顧客下單和付錢,整個操作簡單
除外賣外有兩張小枱可供立食,燒好後立即享用
餐牌款式選擇多而且價錢親民,屬掃街之選
日本雞皮串燒至脆卜卜,本身帶有韌性, 口感層次豐富
日本雞皮串
牛肉串一口一粒,每口都充滿香濃肉汁及牛肉味
牛肉串
海鮮赤魚一夜干油脂分佈均勻,魚肉咸香又有質感,超香口
赤魚一夜干
墨魚丸大大粒,配上店家秘製醬汁,超彈牙又爽口
墨魚丸
2023-08-05
日本雞皮串
牛肉串
赤魚一夜干
墨魚丸
2023-08-05 11 浏览
今晚得一個人食飯,又唔係勁肚餓,唔想煮,係屋企附近間《焼き鳥。来 》買幾串串燒返屋企嘆下,飲下啤酒煲下劇,就是爽🥰有自助點餐機方便落單,等大約10-15分鐘就有得拎。✨雞全翼串 - 不愧為「燒鳥」專門店,呢個燒雞翼串真心好食。外層搽上少少蜜糖,甜甜地,焦香脆口,內裡雞肉嫩滑。✨雞胸脆骨串 - 脆卜卜口感一流。✨牛肉丸 - 幾彈牙。✨焦糖燒菠蘿 - 我最愛嘅串燒甜品,又甜又多汁,加上少少焦香,正。賣相都有少少心思。

有自助點餐機方便落單,等大約10-15分鐘就有得拎。

✨雞胸脆骨串 - 脆卜卜口感一流。
✨牛肉丸 - 幾彈牙。
2023-08-03
九龍城日式串燒外賣店「燒鳥來」煞到入太子,咁就方便好多啦,地鐵站出口行3分鐘大南昌街,如果大家想食日式燒肉就方便得多。燒肉質素一如既往好食,除咗肉嘅質素之外,當然醬汁都好重要,而且即叫即燒,熱辣辣。燒肉店非常有講究,投資了一台大大的自動燒肉機,只要將一串串的燒內放機內面就經過運輸帶,再放上燒烤爐,由師傅塗上秘製日式醬汁及灑上鹽花、椒鹽、黑椒等燒至焦香。order少少回去食宵夜嘆啤酒,好似去日本旅行總會買外賣回酒店嘆番杯一樣。🐔燒雞全翼🐔燒雞肝🐔紫蘇雞中翼🐔燒雞脆骨🐟赤魚一夜干🐮 燒牛肉燒雞翼~我自細鍾意食🎶🎵所以來了兩串燒雞全翼,另外再點了紫蘇雞中翼,雞中翼入面樣了紫蘇葉,令燒雞翼嘅味道更加豐富。超推薦大家必食雞肝,燒得軟綿綿剛剛熟,其次係燒雞脆骨,比起平時雞軟骨更加爽脆,而且不會肥膏,兩款下次都會再痾打💯一夜干係日式居酒屋傳統食物之一,製作過程會用鹽醃制,令與可以保存耐一點,而且葉這過程會令餘生嘅續集變得紮實,加添了一浸鹹香味,用甜甜的日式燒烤醬就可以平衡了一夜干魚的鹹,再灑上七味粉燒,贊。

🐔燒雞全翼
🐮 燒牛肉

• 紫蘇無骨雞中翼
  • 赤魚一夜干
2023-07-27 7 浏览
有時返咗香港都好掛住日本嘅串燒,又方便又好味😋特別係深夜食下串燒配下啤酒真係好爽😄等20分鐘左右就有啦👍👍原來香港都可以食到日式嘅串燒,仲要好好味🤤燒鳥來顧名思義主打嘅就係燒雞,今次試咗最好食嘅燒雞翼,咬落去啖啖肉又juicy🤤仲有汁好香口👍👍燒免治雞軟骨棒配上生蛋汁🤤雞皮有啲乾,但係都好香,加埋燒雞軟骨就完美啦😆燒翠玉瓜,一定係健康之選,原來仲有主菜例如唔同嘅飯可以選擇👍👍

2023-07-20 19 浏览
星期五去朋友屋企飲野,見時間尚早落樓下附近睇下有咩餐廳諗住買外賣返去邊食邊飲啦~落樓下行一個街口就聞到好香串燒味就見呢間好顯眼又有新時代感既串燒舖門口有自助可以用,超方便~仲有圖睇,唔洗怕淨睇字唔知咩樣啦🤭🤪另外,都有手寫落單,都一樣有圖片參考叫左自己份量既串燒,因為朋友喉嚨痛就冇辦法啦雞皮一燒起,望住佢脆卜卜既樣,忍唔到返處樓先食啦,就即場食左佢啦外脆內軟,調味都岩岩好,仲要熱辣辣,果然即刻食呢個決定係冇錯既因為叫左雞翼,都預左要耐小小,所以見到人地叫左燒菠蘿,我都忍唔住叫番份見到燒烤哥哥落左小小白糖係菠蘿面,再用火槍燒燒佢,真係睇到都流曬口水呀~每份串燒既照燒醬好香,燒完每串都好鬼香,於是就拎完跑番上去飲住野食~~雞翼燒到岩岩好唔會過熟好鞋冇曬汁,又唔會見紅,仲好juicy~洋蔥五花腩唔會好肥膩,但又唔會瘦,肥瘦均勻,正呀仲叫左燒秋葵,唔算多地方有,都幾特別,我唔太好,但朋友好鍾意食,仲話正過毛豆總結係如果屋企樓下都有間日式串燒,仲要做得咁好,都好開心呀~

落樓下行一個街口就聞到好香串燒味

就見呢間好顯眼又有新時代感既串燒舖

另外,都有手寫落單,都一樣有圖片參考

叫左自己份量既串燒,因為朋友喉嚨痛就冇辦法啦

洋蔥五花腩唔會好肥膩,但又唔會瘦,肥瘦均勻,正呀

2023-07-07
15 分钟 (外卖自取)
宵夜
適合宵夜的串燒🍢(只有外賣)🍽️燒鳥來📍太子放工行去地鐵站,竟然聞到燒烤嘅香味,搞到我忍唔住買咗幾串黎試下😆🐾日式雞皮串佢係仲好食過台灣嘅雞皮串,如果真係雞皮愛好者,絕對要叫,如果你鍾意食辣,佢仲會比一包辣粉你加上去😍🐾京蔥雞肉串一定一定要京蔥同埋雞肉一齊食,真心好多汁,但就要個口大啲先到🐾多春魚燒到兩邊脆脆的,食落去好香口,絕對唔會食到燶嘅味👍🏻🐾洋蔥五花腩肉串唔好講笑,真係人人都要叫一串黎食,好好好好食,超級推薦,唔食真係會後悔🤤🐾蟹肉忌廉薯餅一口咬落去真係食到啖啖蟹肉忌廉薯蓉嘅味,不過就真係好熱,要攤凍啲先好食超級可惜,當日去到冇晒鰻魚芝士串😭不過唔緊要,下次收工再食過🤪🐾評分-食物:🩵🩵🩵🩵🩵-氣氛:🩵🩵🩵🩵🩵-衛生:🩵🩵🩵🩵🩵
適合宵夜的串燒🍢(只有外賣)
🍽️燒鳥來📍太子

🐾日式雞皮串
🐾京蔥雞肉串
🐾多春魚
燒到兩邊脆脆的,食落去好香口,絕對唔會食到燶嘅味👍🏻
🐾洋蔥五花腩肉串
🐾蟹肉忌廉薯餅

🐾評分
-食物:🩵🩵🩵🩵🩵
-氣氛:🩵🩵🩵🩵🩵
-衛生:🩵🩵🩵🩵🩵
  • 洋蔥五花腩
2023-07-12 10 浏览
之前網上見到大南街有間性價比高嘅「日式串燒」已經心郁郁想去試!咁啱呢日喺附近做完嘢就過嚟外賣啦😋🤟未行到埋去已經遠處傳來陣陣香味😍店舖仿如街頭日式風味~開放式廚房可以近距離看到師傅控制火喉嘅功架店外更設有自助售賣機方便客人電子支付購買現場即點即燒非常惹味外賣包裝好返到屋企仍暖暖的👍串燒款式比較獨特又價錢親民😋今次我哋就點選咗幾款試試:1)牛肉串🍡充滿黑椒味,肉質鮮嫩多汁~2)金菇牛肉卷串🍡滿滿金菇包住嘅牛肉,配埋醬油juicy勁滿足~3)免治雞肉串配日本蛋🍡鮮嫩雞肉中夾雜雞軟骨,再沾埋日本蛋醬感覺特別又有口感!4)雞軟骨串🍡咬口爽脆,加上多次來回嘅醬汁燒製味道不錯!5)紫蘇無骨雞翼串🍡皮脆香口又啖啖肉配上中間嘅紫蘇葉味道更加獨特6)雞全翼串🍡燒到外脆內嫩醬汁搭配起來很豐富

未行到埋去已經遠處傳來陣陣香味😍
外賣包裝好返到屋企仍暖暖的👍

串燒款式比較獨特又價錢親民😋
今次我哋就點選咗幾款試試:
1)牛肉串🍡
充滿黑椒味,肉質鮮嫩多汁~
2)金菇牛肉卷串🍡
滿滿金菇包住嘅牛肉,配埋醬油juicy勁滿足~
3)免治雞肉串配日本蛋🍡
鮮嫩雞肉中夾雜雞軟骨,再沾埋日本蛋醬
感覺特別又有口感!
4)雞軟骨串🍡
咬口爽脆,加上多次來回嘅醬汁燒製
味道不錯!
5)紫蘇無骨雞翼串🍡
皮脆香口又啖啖肉
配上中間嘅紫蘇葉味道更加獨特
6)雞全翼串🍡
燒到外脆內嫩
醬汁搭配起來很豐富

2023-07-09 24 浏览
今日經過太子燒鳥來, 呢間日式串燒外賣店好遠都聞到陣串燒味, 就即刻叫返幾串食下整體的雞肉都做得好出色, 唔同部位嘅雞肉都可以選擇,除咗雞肉, 都有牛、豬等選擇啲串燒全部即叫即燒, 超有日式嘅感覺我就叫咗豬頸肉串豬頸肉好有咬口, 火候啱啱好, 面頭仲有甜甜地嘅燒汁😋雞全翼串雞翼都幾大隻, 外層燒到焦香, 鎖住咗啲肉汁, 肉質鮮嫩, 幾惹味😋紫蘇無骨雞中翼係無骨雞中翼入邊釀咗紫蘇葉, 幾有特色蒜蓉牛油燒金菇, 牛油味超香, 金菇爽脆多汁👍焦糖燒菠蘿超級多汁清甜, 面頭仲有啲焦糖, 幾開胃👍
今日經過太子燒鳥來, 呢間日式串燒外賣店
好遠都聞到陣串燒味, 就即刻叫返幾串食下

啲串燒全部即叫即燒, 超有日式嘅感覺

我就叫咗豬頸肉串
豬頸肉好有咬口, 火候啱啱好, 面頭仲有甜甜地嘅燒汁😋

雞全翼串

紫蘇無骨雞中翼
係無骨雞中翼入邊釀咗紫蘇葉, 幾有特色

蒜蓉牛油燒金菇,
牛油味超香, 金菇爽脆多汁👍

焦糖燒菠蘿
超級多汁清甜, 面頭仲有啲焦糖, 幾開胃👍
2023-07-08 16 浏览
位於太子大南街57號的燒鳥來,開業將近一年時間,由於即叫即燒,所以食物有保證,以最佳狀態給顧客,而且店員十分友善,餐牌上仲有小朋友喜歡的焦糖燒菠蘿,粟米等等,所以都吸引小朋友黎光顧。現在做緊優惠,在下午5點前黎精選便當有折扣串燒便當$58雞扒便當$38金菇肥牛便當$48便當有日式小食,蔬菜同送埋汽水今日我叫串燒便當$58,串燒便當中有豬頸肉$18,牛肉$25,京蔥雞肉串$15另外我亦叫左燒烤一定唔少得既雞全翼$15,燒粟米$15同埋紫蘇無骨雞翼$23落單後店員就著手準備,先由雪櫃取出食材,非常衛生把食材放在電爐上燒烤三次四次後令食材表面燒到好靚的金黃色再把食材放上燒烤爐上調味擦上秘製照燒汁,蒜鹽牛肉同雞肉肉質鮮嫰,而無骨雞肉燒到脹卜卜🤩
位於太子大南街57號的燒鳥來,開業將近一年時間,

由於即叫即燒,所以食物有保證,
以最佳狀態給顧客,而且店員十分友善,

現在做緊優惠,
在下午5點前黎精選便當有折扣
串燒便當$58
雞扒便當$38
金菇肥牛便當$48
便當有日式小食,蔬菜同送埋汽水

今日我叫串燒便當$58,
串燒便當中有豬頸肉$18,牛肉$25,京蔥雞肉串$15

落單後店員就著手準備,
先由雪櫃取出食材,
非常衛生
把食材放在電爐上燒烤三次四次後
令食材表面燒到好靚的金黃色
再把食材放上燒烤爐上調味
擦上秘製照燒汁,蒜鹽

牛肉同雞肉肉質鮮嫰,而無骨雞肉燒到脹卜卜🤩

串燒便當
2023-07-08
串燒便當
  • 燒粟米
  • 紫蘇無骨雞中翼
  • 京蔥雞肉串
2023-07-07 663 浏览
We wanted to eat something before dinner, so I came to order some skewers from @yakitorikuru that only accepts take-away. I didn’t order a lot as I had dinner plan after. The idea of this place is similar to Japanese street food places that they would make it in front of you after you order. The smell from this shop was so nice that you could recognise the place is not too far away. Stood right on the corner, the design is very noticeable and I really appreciate them working under this hot weath

The smell from this shop was so nice that you could recognise the place is not too far away. Stood right on the corner, the design is very noticeable and I really appreciate them working under this hot weather.

The texture was quite nice and was not dry at all. It remained juicy even though I ate them only after I arrived home. Though the temperature cooled down a bit due to travel, it didn’t affect much with the taste.
Also, as a mushroom lover, the butter and garlic flavour was evenly spread on it.
🥂Onions and Pork Belly $23
Onions and Pork Belly

🥂Chicken Soft Bone $13
Chicken  Soft  Bone

🥂Capelin $13
Capelin

🥂Mushrooms in Garlic and Butter Sauce $30
Mushrooms  in  garlic  and  butter  sauce

They work near midnight and would be a great place for some quick snacks or late-night supper. Also, be mindful that the price between whatsapp ordering and ordering at the place is slightly different, the latter one is a bit cheaper.
📍Yakitori Kuru
G/F, 57 Tai Nan Street, Prince Edward