2022-08-16 51 浏览
屋企人好中意食廣東菜🍽️,因為我地住喺油尖旺區👨‍👩‍👧‍👦,所以就搵下附近有冇啱食嘅粵菜。就搵到呢間位於尖沙咀嘅熺會館,見到裝修古色古香,而且菜式多樣,忍唔住要入去試下! 食物的種類實在太多,大量各式肉類,蔬菜類同飲品、甜品。真系滿足曬我呢個大胃王。最特別介紹馳名生炒菠蘿咕嚕肉 $178,咕嚕肉炸至金黃色,再將炸好的肉連同配料和咕嚕汁炒成。外面是一層濃鬱的芡汁,豬肉味夾雜著芡汁的甜味,鹹甜得宜。🐷紅燒豆腐煲$158,紅燒豆腐煲。個醬汁非常惹味,原本平平無奇的豆腐變得很入味。 熺會小炒王有好多配料,爆炒之後夠曬香口!👅熺會館真係一間我會不斷想去食既餐廳,🥳環境舒服,食物高質,大家都快d黎試下啦!

熺會小炒王有好多配料,爆炒之後夠曬香口!👅

2022-08-16 36 浏览
今日做完運動,😆就揾左尖沙咀一間超人氣臺式火鍋放題店-「熺會館」享用一餐豐富的火鍋放題,補充返D能量。熺會館花膠雞湯鍋系招牌湯底,用料十足, 超級多花膠,飲落去好creamy,滿口都系骨膠原。主角當然唔少得花金古刺身,刺身爽口而且新鮮嫩滑,同個湯底好夾;仲有香炸魚片頭好有咬口,五好大舊好抵食。個老油條都。金沙椒鹽鮮魷魚,好香好脆,一食就停唔到口!入面中有好多菜式,例如各式既正宗廣東菜任君選擇。食物真系好正宗,而且服務周到,店員會過來問我地食物既評價,得閒再約朋友來encore.😊

主角當然唔少得花金古刺身刺身爽口而且新鮮嫩滑,同個湯底好夾;
仲有香炸魚片頭好有咬口,五好大舊好抵食。個老油條都。
金沙椒鹽鮮魷魚,好香好脆,一食就停唔到口!

2022-07-13 222 浏览
今日去左試間新火鍋店環境舒適 見到有廂房 私隱度高 岩晒一班人開party試左招牌花膠湯底超濃 奶白色既湯 材料勁多 花膠絕對無手軟大大隻 都有7,8舊一飲d骨膠原係痴住成個嘴打邊爐就點可以無牛叫左極品牛頸脊 出面少有既牛胸爽鐘意食魚既又點可能唔叫鱔片同脆骨腩兩者都勁爽加埋本身預先叫左既海鮮鮑魚 聖子 蝦 超大隻蠔 仲有個黑松露餃都係佢地特色野叫左一碟打邊爐 佢地又送左碟炸既俾我地試除左邊爐 佢地仲有小食同刺身三文魚 象拔蚌 基本野佢地仲有d貴價魚 或者新鮮捉既不況一試同埋甜品黑糖糕必試
今日去左試間新火鍋

佢地仲有d貴價魚 或者新鮮捉既
不況一試

同埋甜品黑糖糕必試
2022-06-29 215 浏览
媽咪生日🎂,book間房試新野😋😋,象拔蚌刺身好爽口,試埋佢個章紅刺身🤪正,龍蝦上湯烏冬,比平時食開的伊麵底更好味。火鍋🍲我們選擇左花膠雞,先飲湯,後打邊爐。正正正😍😍,下次聚餐可以多一個選擇😋
2022-06-25
庆祝纪念
生日
黑豚豬
2022-06-26 179 浏览
星期五心血來潮,好想飲花膠雞湯。和朋友擇左山林道一間可以食火鍋或者小菜的餐廳 - 熺會館。來到餐廳,第一個感覺就係好舒服,因為冷氣好充足,完全唔怕大熱天時打邊爐而且餐廳的座位很寬敞,侍應服務態度好有禮貌。坐下來,第一時間叫花膠雞湯。個湯好足料有驚喜,好足料,應該有至少六塊花膠,湯味濃郁清甜,有膠質,而且雞好滑,食得出是新鮮雞。好滿意,只是略嫌得半隻雞,我哋5個人唔夠分飲完湯,我哋最後決定加湯打邊爐。先黎一碟牛肉 - 手切本地牛頸脊睇相已經看得出,食材好新鮮。呢碟牛,好味到升仙,好濃牛味,牛肉好滑,師傅刀工好厲害大家食到興奮到仲有好多食物唔記得影相# 一試難忘花膠雞湯# 升仙牛肉
星期五心血來潮,好想飲花膠雞湯。
和朋友擇左山林道一間可以食火鍋或者小菜的餐廳 - 熺會館。

而且餐廳的座位很寬敞,侍應服務態度好有禮貌。

飲完湯,我哋最後決定加湯打邊爐。
先黎一碟牛肉 - 手切本地牛頸脊

大家食到興奮到仲有好多食物唔記得影相

# 一試難忘花膠雞湯
# 升仙牛肉
2022-06-24
2022-06-17 436 浏览
兄弟姊妹聚會,見新開張試試,四個人食唔多只叫四款小菜,味道出奇ok好味(因見主打火煱刺生)侍應介紹上湯龍蝦烏冬,龍蝦足斤両,啖啖肉好入味,烏冬又好入味,比配伊麵無咁滯;水煮魚又幾好味,唔會太辣,配料足,第一次見用星斑魚整,味精又幾夾,好味;另外兩個小菜水準都唔錯,食到好飽。侍應話新開張優惠生啤買一送一,試埋都幾抵飲唔錯。環境舒適乾淨,地方闊落,有電視,四個人坐傾下計幾舒服,食完龍蝦侍應會主動換碟,服務細心,下次家庭聚會可以試埋火煱和刺生,再寫評,可encore
2022-06-03
  • 上湯龍蝦烏冬
  • 水煮魚
2022-06-07 349 浏览
熺會館招牌花膠雞湯鍋火鍋出色,飲完再飲🤤🤤,牛頸脊新鮮,黑豚豬頸肉爽滑😋炸黑松露餃好味,象拔蚌新鮮抵食,最緊要待應服務有禮👍🏻環境舒服乾淨,會再光顧🥳🥳
  • 花膠雞湯
  • 炸黑松露餃
2022-06-02 282 浏览
想同朋友食個靚火鍋 必到食材新鮮之餘 擺盤一點都唔馬虎最有驚喜既係牡丹蝦 上到台仲見到生猛猛第一次食到爽口而鮮甜既生蝦 的確幾出色 花膠雞湯 一食就知係新鮮雞 無雪味👍要試最主要係服務周到 侍應好有禮貌 環境坐得舒服 食飽後加個甜品無得輸啦
想同朋友食個靚火鍋 必到
食材新鮮之餘 擺盤一點都唔馬虎
最有驚喜既係牡丹蝦 上到台仲見到生猛猛
第一次食到爽口而鮮甜既生蝦 的確幾出色
花膠雞湯 一食就知係新鮮雞 無雪味👍要試

2022-06-01 227 浏览
約左好耐既晚飯,終於成功去左尖沙咀山林道熺會館打邊爐😍入到去感覺好舒服,好乾淨我地6個人,比左一間房我地👍講野大聲D , 都唔怕人哋投訴第一件事,就要叫熺會館花膠雞湯鍋👍超正,真係足料嫁,女士們一定喜歡😍 覺得唔夠,仲可以添飲飲夠先加湯,變成邊爐湯底👍👍我地6位,每人飲左2碗,碗碗都有花膠😍不過我哋怕飲得太飽,就食無到打邊爐既美食一路飲花膠湯,一路混醬有一個9格既醬料架❤️可以慢慢混醬另外我哋總叫左極品冬瓜瑤柱鍋,川式麻辣鍋做邊爐湯底❤️象拔蚌😍珊瑚蚌🥰手切本地牛頸脊 😘黑豚豬頸肉❤️熺會館即炸響鈴👍白蘿蔔😊萵荀☺️脆芝士腸😋熺會館四寳餃🤪熺會鮮肉黑松露餃🤩准山麵,四川紅薯粉🤩炸魚皮🤩金沙椒鹽墨魚咀🤩椒鹽一口豆腐🤩熺會炸黑松露餃最後總食左馬拉糕,估唔到食到好飽比佢香味,完完全全吸引左😍😍好食,好綿,甜道岩岩好今晚超滿足,好好食如果多人一齊食,就可以試更多😋我覺得炸物,肉類,面類好好好食 金沙椒鹽墨魚咀,椒鹽一口豆腐好夠味👍中意黑松露既人一定要試熺會炸黑松露餃同熺會鮮肉黑松露餃平時打邊爐,我一定要配公仔麵今次我試左個淮山麵,都係好好食煮左好耐,都唔會太綿最緊要一定一定要食花膠雞湯鍋總回味緊😋😋
約左好耐既晚飯,終於成功
去左尖沙咀山林道熺會館打邊爐😍
入到去感覺好舒服,好乾淨
我地6個人,比左一間房我地👍
講野大聲D , 都唔怕人哋投訴

第一件事,就要叫熺會館花膠雞湯鍋
👍超正,真係足料嫁,女士們一定喜歡
😍 覺得唔夠,仲可以添飲
飲夠先加湯,變成邊爐湯底👍👍

我地6位,每人飲左2碗,碗碗都有花膠😍
不過我哋怕飲得太飽,就食無到打邊爐既美食

一路飲花膠湯,一路混醬
有一個9格既醬料架❤️可以慢慢混醬

另外我哋總叫左
極品冬瓜瑤柱鍋,川式麻辣鍋做邊爐湯底
極品冬瓜瑤柱鍋,川味麻辣鍋

☺️脆芝士腸
熺會館四寶餃

😋熺會館四寳餃
🤪熺會鮮肉黑松露餃

🤩准山麵,四川紅薯粉
🤩炸魚皮
🤩金沙椒鹽墨魚咀
🤩椒鹽一口豆腐
椒鹽一口豆腐

🤩熺會炸黑松露餃

最後總食左馬拉糕,估唔到食到好飽
比佢香味,完完全全吸引左😍😍
好食,好綿,甜道岩岩好

馬拉糕

今晚超滿足,好好食
如果多人一齊食,就可以試更多😋
我覺得炸物,肉類,面類好好好食
金沙椒鹽墨魚咀,椒鹽一口豆腐
好夠味
👍中意黑松露既人
一定要試熺會炸黑松露餃同熺會鮮肉黑松露餃
平時打邊爐,我一定要配公仔麵
今次我試左個淮山麵,都係好好食
煮左好耐,都唔會太綿

最緊要一定一定要食花膠雞湯鍋
  • 金沙椒鹽墨魚咀
  • 熺會炸黑松露餃
  • 熺會鮮肉黑松露餃
2022-05-24 207 浏览
好耐無同8個朋友可以同枱食飯😋專登去咗間可以book房,又可以打邊爐坐得舒舒服服嘅火鍋店!約咗朋友7:30 ,因為早咗收工所以早咗入座,好在有前菜叫😍食咗個椒鹽豆腐同椒鹽九肚魚都好好食!朋友到齊就叫咗個招牌花膠雞煲湯底同鴛鴦湯底,個花膠燙底超級好食(必食)😋因為太耐無咁齊人出街食飯😂所以就叫咗幾樣侍應推介嘅好嘢食,加拿大象拔蚌唔算貴,超大碟。珊瑚蚌、鱔片同牛頸脊都好新鮮!黑松露餃子超香,另外就叫咗幾樣打邊爐必食嘅魚皮、響鈴、皇帝菜等⋯⋯食到10點幾埋單,每人都係五百蚊有找超抵食,最緊要坐得舒服環境乾淨👍🏻
花膠雞煲

芫荽蕃茄鴛鴦湯底