❣️去中環食野唔一定貴,呢間串燒店串燒只係$18起,仲要款款都幾好味道,性價比高!❣️ 最推介係燒貝殼類,真係幾鮮甜滋味❣️ 啤酒都有買一送一,適合邊傾邊食~✨浜燒日本活北寄貝$58/隻- 大大隻厚身,口感唔錯,味道鮮甜,配上牛油香好滋味🦪蒜蓉燒蠔(兩隻)$44 - 抵食之選,蠔肉厚身肥美,滿滿海鮮香🐷鹽燒豬肋肉(稀有部位)$24 - 超級推介,外層香脆但保留左肉質juicy、油脂香口感,好高水準✨紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝$58/隻- 帶子超厚身,又鮮甜,上面係勁多蒜加粉絲,夠曬惹味🐑辣辣地羊架/秘制燒羊架$48- 好厚身肉質軟嫩,特別鍾意辣辣調味,好惹味✨明太子淮山燒$26- 上面厚厚一層明太子,燒香過好香口✨豚肉節瓜波板糖(附月見)$38- 一層豚肉一層節瓜,最鍾意係個濃蛋香月見另外仲有鹽燒萵筍、鹽燒秋葵、尖椒皮蛋燒豆皮(小辣)、蟹味噌燒墨魚鬚等好多款串燒,鍾意日、川、港、泰風味都有,真係好特別。 值得一讚嘅係,野飲大大杯,仲有爆打香水檸檬青檸梳打(杯)好清新refreshing~

❣️ 最推介係燒貝殼類,真係幾鮮甜滋味
❣️ 啤酒都有買一送一,適合邊傾邊食~

✨浜燒日本活北寄貝$58/隻
浜燒日本活北寄貝

- 大大隻厚身,口感唔錯,味道鮮甜,配上牛油香好滋味

🦪蒜蓉燒蠔(兩隻)$44
蒜蓉燒蠔(兩隻)

- 抵食之選,蠔肉厚身肥美,滿滿海鮮香

🐷鹽燒豬肋肉(稀有部位)$24
鹽燒豬肋肉(稀有部位)

✨紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝$58/隻

- 帶子超厚身,又鮮甜,上面係勁多蒜加粉絲,夠曬惹味

🐑辣辣地羊架/秘制燒羊架$48

- 好厚身肉質軟嫩,特別鍾意辣辣調味,好惹味

✨明太子淮山燒$26

- 上面厚厚一層明太子,燒香過好香口

✨豚肉節瓜波板糖(附月見)$38

- 一層豚肉一層節瓜,最鍾意係個濃蛋香月見

紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
浜燒日本活北寄貝
蒜蓉燒蠔(兩隻)
鹽燒豬肋肉(稀有部位)
紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
2024-11-18 1331 浏览
之前食過旺角燒烤堂,最近試埋中環店,8點左右都幾多人等位,熱鬧嘅。🤩座位都幾闊落,又唔會同隔離枱好近,仲有d卡位,食得幾舒服。🥸串燒款式都好多吓,幾特別嘅係同款食材都仲有唔同口味選擇(例如日式、川味)。☺️試咗好多款串燒,分享吓特別有印象嘅俾大家:👅牛舌拖羅俾拖羅二字吸引咗,口感好爽滑,好彈牙,好不錯!🥰🐔汁燒鮮雞肝幾似日本食到嘅感覺,夠大粒、又creamy!😌🐣鹽燒雞皮好薄好脆好香口,冇咩脂肪,食落唔會好膩!🤪🦢焦糖青蘋果鵝肝多士塊麵包係有芝士粒!驚喜咗!鵝肝味道濃郁juicy,青蘋果甜甜哋、爽脆解膩。好食!😋🌯鹽燒豚肉荔枝卷係用荔枝肉卷住豚肉,食到中段食依個,真係好解膩,荔枝又甜又多汁!😍🌯鹽燒豚肉露筍卷係用豚肉片卷住露筍,豚肉唔柴有彈性、露筍爽脆冇渣,已經好正!😛因為大部分都偏日式口味,唔會過鹹、又食到食材原味道。唔夠味可以自己加辣粉/ 椒鹽。🥸丫!最後,Sapporo啤酒買一送一,幾貼心嘅優惠。串燒+啤酒,定律嚟架啦!🤩

試咗好多款串燒,分享吓特別有印象嘅俾大家:

👅牛舌拖羅
俾拖羅二字吸引咗,口感好爽滑,好彈牙,好不錯!🥰

🐔汁燒鮮雞肝
幾似日本食到嘅感覺,夠大粒、又creamy!😌

🐣鹽燒雞皮
好薄好脆好香口,冇咩脂肪,食落唔會好膩!🤪

🦢焦糖青蘋果鵝肝多士

🌯鹽燒豚肉荔枝卷

🌯鹽燒豚肉露筍卷

2024-11-15
放工後想飲返杯野輕鬆吓,但飲酒嘅時候總會想食返啲香口野送酒!未食飯但又想飲返杯放鬆下,燒烤堂就啱晒你!餐廳設有中英文Menu,食物款式都幾多,一共分為11類!燒鳥、燒牛、燒羊/鴨、燒豚、手工必機卷物、海鮮、燒魚、前菜、得意作、穀物、野菜&甜品!白桃梅酒(杯)$58 生啤 $48先點2杯野飲飲住先,邊飲邊等串燒!白桃梅酒,酸酸好啱女仔!牛油芝士焗雜菇 $42最先黎到嘅係牛油芝士焗雜菇,滿滿嘅芝士好吸引,即刻食仲有拉絲效果,雜菇夠腍仲吸滿牛油,好香口孜然燒蒜蓉茄子 $36送到黎已經聞到好香嘅孜然蒜蓉味!茄子肉軟綿,蒜蓉夠晒多,絕對係惹味之選!送酒一流!蒜蓉蠔(兩隻)$44之後再黎幾款海鮮,蒜蓉蠔大大隻,燒完之後蠔身都非常飽滿,入口嫩滑無腥味~日式燒白鱔 $48燒白鱔價錢比出面平,但份量都十足,白鱔都幾厚肉同肥美,外皮就燒到脆脆地,好香口~紫蘇雞皮蝦 $48依加好興嘅雞皮蝦,雞皮燒到又薄又脆,蝦肉爽口彈牙,感覺有啲似連埋蝦殼一齊食!鹽燒豚肉荔枝卷 $22荔枝同豚肉依個組合相信一啲都唔陌生,清甜多汁啲荔枝配上咸咸地嘅豚肉,食多幾件都唔怕膩。牛油果豚肉卷 $28牛油果豚肉卷就會感覺飽肚啲,牛油果
1932 浏览

白桃梅酒(杯)$58 生啤 $48
先點2杯野飲飲住先,邊飲邊等串燒!白桃梅酒,酸酸好啱女仔!

牛油芝士焗雜菇 $42

孜然燒蒜蓉茄子 $36

蒜蓉蠔(兩隻)$44

日式燒白鱔 $48

紫蘇雞皮蝦 $48

鹽燒豚肉荔枝卷 $22

牛油果豚肉卷 $28
牛油果豚肉卷就會感覺飽肚啲,牛油果燒到好淋,連埋豚肉食,感覺有啲似配牛油果醬食,都幾特別。

鹽燒A4宮崎和牛 $58
食串燒點少得牛肉串,A4宮崎和牛肉質軟淋,仲帶有脂肪香添!

汁燒赤雞心 $22
無諗過雞心會咁肥咁大粒!每串有3-4粒視乎大細!入口外層有少少爽彈,有口感但唔會太韌。

蟹膏燒飯糰。明太子燒飯糰 $38
最後仲有2個飯糰,紫菜另上自己包,飯糰上面舖滿晒蟹膏/明太子,最鍾意佢啲飯燒到微脆,香口又有口感!

喺中環返工嘅話,放工可以過去輕鬆下~

📍📍📍📍📍📍📍📍📍
Skewer Kitchen 燒烤堂
Shop A, G/F, On Hing Terrace, 1 On Hing Terrace, Central
2024-11-13 1015 浏览
燒烤堂真係食過翻尋味嘅地方,今次去中環分店試下,裝潢有居酒屋feel!氣氛又好好,啱晒一班人happy hour🍻!必食推介!🧇焦糖青蘋果鵝肝多士 - 鵝肝好香配埋青蘋果嘅酸同爽脆,諗起都想食多件!🍭豚肉節瓜波板糖- 豚肉加節瓜一層層整到成枝波皮糖咁,配埋個蛋黃同特調醬汁,惹味又好豐富口感,未食過真係要試下!串燒真係睇個人偏好,呢到用食材分類,淨係蔬菜豚肉串都有四五款,選擇困難嘅我哋.. 決定why not both!🍢牛油果豚肉卷、鹽燒豚肉荔枝卷、鹽燒豚肉蘆筍卷嗱!真係各有千秋,我最愛鹽肉豚肉荔枝卷。🍅桂花蜜糖本地蕃茄- 呢個開胃解膩一流,做前菜或中段留力再進攻都得🦪蒜蓉燒蠔- 浜燒日本活北寄貝師傅燒得好好,食材亦新鮮,又嫩又鮮味🍢三黃雞腿腿肉- 三黃雞燒到啲油香出晒黎🍢鹽燒牛舌拖羅- 牛舌夠爽口又有牛味🍢雞皮墨魚滑- 燒到脆脆嘅雞皮包住彈牙嘅墨魚滑,係咪諗起都吸引先?🍢鹽燒淮山 - 個人喜好之選,幫助消化添呀🍍燒菠蘿都有兩款- 蜜糖燒菠蘿- 黑糖菠蘿食完兩串燒又甜又多汁嘅菠蘿之後,梗係飲啲酸野啦!叫左兩杯飲品:🍹青檸菠蘿梳打🍹手打菠蘿乳酸今晚嘅晚餐真係太滿足喇~😆

必食推介!
🧇焦糖青蘋果鵝肝多士
- 鵝肝好香配埋青蘋果嘅酸同爽脆,諗起都想食多件!
🍭豚肉節瓜波板糖

🍢牛油果豚肉卷、鹽燒豚肉荔枝卷、鹽燒豚肉蘆筍卷
嗱!真係各有千秋,我最愛鹽肉豚肉荔枝卷。

🍅桂花蜜糖本地蕃茄
- 呢個開胃解膩一流,做前菜或中段留力再進攻都得

🦪蒜蓉燒蠔
- 浜燒日本活北寄貝
師傅燒得好好,食材亦新鮮,又嫩又鮮味

🍢三黃雞腿腿肉
- 三黃雞燒到啲油香出晒黎
🍢鹽燒牛舌拖羅
- 牛舌夠爽口又有牛味
🍢雞皮墨魚滑
- 燒到脆脆嘅雞皮包住彈牙嘅墨魚滑,係咪諗起都吸引先?

🍢鹽燒淮山
- 個人喜好之選,幫助消化添呀

🍍燒菠蘿都有兩款
- 蜜糖燒菠蘿
- 黑糖菠蘿
🍹青檸菠蘿梳打
🍹手打菠蘿乳酸

今晚嘅晚餐真係太滿足喇~😆
2024-11-12
想食串燒必定會諗起「燒烤堂」🔥出名串燒款式選擇多,由海鮮﹑肉類﹑蔬菜都應有盡有,即叫即製,而且價錢親民🥹 大多串燒款式都係$𝟸𝟶起,好味又抵食.ᐟ 燒烤堂喺全港多區都有分店,中環店平日夜晚都客似雲來,座無虛席🔥 咁多人捧場真係唔簡單💯❤️𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅▸蒜蓉燒廣島蠔 $𝟒𝟒/份▸浜燒活元貝 $𝟓𝟖/隻▸ 蒜蓉燒蟶子 $𝟓𝟐/隻整體都好新鮮,生蠔特別肥美🦪 元貝滑嫩爽甜,蟶子都超大條,勁滿足.ᐟ 落左好多蒜蓉一齊燒,鮮味十足😋▸ 香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 $𝟑𝟖/串🌟超有特色,手工墨魚滑爽口彈牙,配咸蛋黃勁香口🤤▸ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $𝟐𝟖/串有鰻魚食好抵.ᐟ 好香焦糖味,配上玉子燒,口感超豐富.ᐟ▸七味燒墨魚紫蘇卷 $𝟐𝟖/串🌟墨魚條捲起紫蘇葉,獨特香氣令人一試難忘👍🏻𝑴𝒆𝒂𝒕▸ 黑松露烤雞 $𝟐𝟖/串CP值之選,塗滿秘製黑松露醬汁好足料,帶有少少芥辣味,香口惹味🤤▸ 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)$𝟑𝟖🌟必點.ᐟ 雞肉入口柔軟,加入軟骨有咀嚼感,沾上生蛋增添順滑口感。▸ 鹽燒A4宮崎和牛 $𝟓𝟖/串🌟和牛油脂豐富,入口滑嫩,半生熟口感超絕😋▸ 秘製燒羊架 $𝟒𝟖/隻🌟羊架肉厚豐美,燒至全熟仍

𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅
▸蒜蓉燒廣島蠔 $𝟒𝟒/份
▸浜燒活元貝 $𝟓𝟖/隻
▸ 蒜蓉燒蟶子 $𝟓𝟐/隻

▸ 香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 $𝟑𝟖/串
🌟超有特色,手工墨魚滑爽口彈牙,配咸蛋黃勁香口🤤

▸ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $𝟐𝟖/串
有鰻魚食好抵.ᐟ 好香焦糖味,配上玉子燒,口感超豐富.ᐟ

▸七味燒墨魚紫蘇卷 $𝟐𝟖/串
🌟墨魚條捲起紫蘇葉,獨特香氣令人一試難忘👍🏻

𝑴𝒆𝒂𝒕
▸ 黑松露烤雞 $𝟐𝟖/串

▸ 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)$𝟑𝟖

▸ 鹽燒A4宮崎和牛 $𝟓𝟖/串
🌟和牛油脂豐富,入口滑嫩,半生熟口感超絕😋

▸ 秘製燒羊架 $𝟒𝟖/隻
🌟羊架肉厚豐美,燒至全熟仍魚充滿肉汁,好重香草味又唔羶👍🏻

▸ 豚肉節瓜波板糖 (附月見) $𝟑𝟖
🌟必點手工菜.ᐟ 豚肉包住節瓜,捲成波板糖形狀,口感超有層次😍

▸ 鹽燒豚肉荔枝卷 $𝟐𝟐
最愛搭配之一,爽甜荔枝配上鹹香既豚肉,絕配.ᐟ

▸ 麻辣豬大腸 $𝟐𝟒
豬腸帶有豐富油分,香氣十足,調味唔算太辣。

▸ 明太子雞腿肉 $𝟐𝟖/串
雞腿肉好厚肉,滑嫩多汁,添上明太子更有層次感👍🏻
▸ 鹽燒雞軟骨 $𝟏𝟔/串
每次食串燒必點,雞軟骨脆卜卜,佐酒一流。
▸ 鹽燒豬肋肉 (稀有部位) $𝟐𝟖
🌟講明稀有部位值得試下,豬肋肉肉質較結實,香脆多汁,值得試下.ᐟ

𝑽𝒆𝒈𝒆𝒕𝒂𝒃𝒍𝒆𝒔
▸ 明太子燒厚揚豆腐 $𝟐𝟖
豆腐外脆內嫩,加上明太子鹹香可口.ᐟ

▸蜜糖燒菠蘿 $𝟏𝟖/串
原條新鮮菠蘿好多汁,入口爽甜.ᐟ

▸鹽燒翠肉瓜 $𝟏𝟔/串
三大塊翠肉瓜爽脆多汁,簡單鹽燒都好食。

𝑹𝒊𝒄𝒆
▸ 蟹膏燒飯團 $𝟑𝟖/個
飯團加入飯素,加上大量蟹膏鮮味十足,配上紫菜口感豐富.ᐟ

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔
▸ 日本生啤 $𝟒𝟖/兩杯
食串燒點少得啤酒🍻做緊買一送一優惠❗️ 幾乎係每枱必點.ᐟ
6天前 0 浏览
【中環•燒烤堂】@ππππππππππππππππππππππππππππππ日本芝士年糕孜然燒蒜蓉茄子鹽燒翠玉瓜豚肉節瓜波板糖焦糖鰻魚芝士玉子燒焦糖青蘋果鵝肝多士欖角蒜蓉粉絲燒聖子蒜蓉燒生蠔(兩隻)雞皮墨魚滑鹽燒白鱔鹽燒豚肉露筍卷七味汁燒豬大腸中切鹽燒牛舌芯鹽燒原塊雞皮明太子雞腿肉汁燒免治雞肉軟骨釀烏冬菇汁燒免治雞肉軟骨棒日本芝士年糕柔軟的年糕配上濃郁芝士,口感滑順,回味無窮。孜然燒蒜蓉茄子茄子外焦里嫩,孜然香氣四溢,蒜味提鮮,十分開胃。鹽燒翠玉瓜清脆的翠玉瓜,鹽燒後更顯鮮甜,保持了原汁原味。豚肉節瓜波板糖豚肉與節瓜的搭配,甜鹹適中,口感層次豐富。焦糖鰻魚芝士玉子燒鰻魚的鮮美搭配焦糖的甜,芝士增添了濃郁感,玉子燒綿密可口。焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝的醇厚與青蘋果的酸甜形成絕妙平衡,獨特的風味。欖角蒜蓉粉絲燒聖子粉絲吸收了濃郁的蒜蓉和欖角味,鮮味十足,讓人驚喜。蒜蓉燒生蠔(兩隻)生蠔鮮嫩,蒜蓉增添風味,燒烤後的香氣令人垂涎。雞皮墨魚滑雞皮的酥脆與墨魚的滑順結合,口感獨特,令人難忘。鹽燒白鱔白鱔肉質鮮嫩,鹽燒後味道純正,鮮香撲鼻。鹽燒豚肉露筍卷豚肉包裹露筍,鹽燒後的香氣吸引,口感豐富。七味汁
【中環•燒烤堂】@

日本芝士年糕
鹽燒翠玉瓜
欖角蒜蓉粉絲燒聖子
蒜蓉燒生蠔(兩隻)
鹽燒白鱔
鹽燒豚肉露筍卷
七味汁燒豬大腸
中切鹽燒牛舌芯
明太子雞腿肉
汁燒免治雞肉軟骨釀烏冬菇
汁燒免治雞肉軟骨棒

日本芝士年糕
柔軟的年糕配上濃郁芝士,口感滑順,回味無窮。

孜然燒蒜蓉茄子
茄子外焦里嫩,孜然香氣四溢,蒜味提鮮,十分開胃。

鹽燒翠玉瓜
清脆的翠玉瓜,鹽燒後更顯鮮甜,保持了原汁原味。

豚肉節瓜波板糖
豚肉與節瓜的搭配,甜鹹適中,口感層次豐富。

焦糖鰻魚芝士玉子燒
鰻魚的鮮美搭配焦糖的甜,芝士增添了濃郁感,玉子燒綿密可口。

焦糖青蘋果鵝肝多士
鵝肝的醇厚與青蘋果的酸甜形成絕妙平衡,獨特的風味。

欖角蒜蓉粉絲燒聖子
粉絲吸收了濃郁的蒜蓉和欖角味,鮮味十足,讓人驚喜。

蒜蓉燒生蠔(兩隻)
生蠔鮮嫩,蒜蓉增添風味,燒烤後的香氣令人垂涎。

雞皮墨魚滑
雞皮的酥脆與墨魚的滑順結合,口感獨特,令人難忘。

鹽燒白鱔
白鱔肉質鮮嫩,鹽燒後味道純正,鮮香撲鼻。

鹽燒豚肉露筍卷
豚肉包裹露筍,鹽燒後的香氣吸引,口感豐富。

七味汁燒豬大腸
大腸燒得外焦內嫩,七味的香料提升了整體風味。

中切鹽燒牛舌芯
牛舌肉質柔嫩,鹽燒後的味道濃郁,滿足感十足。

鹽燒原塊雞皮
雞皮香脆可口,鹽燒後的味道令人難以抗拒。

明太子雞腿肉
雞腿肉鮮嫩多汁,明太子的風味完美融合,口感出色。

汁燒免治雞肉軟骨釀烏冬菇
雞肉與軟骨的搭配,滋味豐富,烏冬菇吸收了美味的汁液。

汁燒免治雞肉軟骨棒
軟骨棒口感Q彈,雞肉的鮮香與汁液相得益彰,令人驚喜。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 800
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#中環美食 #燒烤堂 #web3中環
燒烤堂
安慶臺1號安慶大廈地下A號舖
燒烤堂地址:中環安慶臺安慶大廈地下A號舖中環高性價比串燒😍係中環依個商業區,有一間非常高質,價錢合理唔貴既串燒餐廳😋鄰近蘭桂芳,地理位置方便,食完燒物又可以去附近同朋友暢飲一番,非常值得去😍講返依間餐廳先,坐得舒服既,基本上長期滿座,想去既朋友亦可以預先book位,否則有機會要等~另外食物係會幫手燒埋,燒既熟度啱啱好,唔會太焦👍個重點係好好味!嗌咗超多款式,最鍾意既係佢個焦糖青蘋果鵝肝多士😍講起都想食多次,口感超豐富,勁好味😋😋焦糖青蘋果鵝肝多士,甜中帶酸,鵝肝滑嫩,口感層次豐富。搭配脆皮多士,真係令人回味無窮㗎😆😆美食太多,建議鍾意食串燒既你一定要試吓!性價比很高!鹽燒白鱔 $48椒鹽燒多春魚$32焦糖青蘋果鵝肝多士$108豚肉節瓜波板糖 $38川燒蒜蓉茄子$36牛油蒜蓉焗金菇$32麻辣秋葵$16鹽燒秋葵 $16鹽燒翠肉瓜日本芝士年糕$38鹽燒鮮三皇雞腿肉$28鹽燒A4宮崎和牛 $58韓燒泡菜五花腩$28牛油果豚肉卷 $28浜燒日本活北寄貝 $58即打士多啤梨乳酸 $28
燒烤堂

牛油果豚肉卷 $28
浜燒日本活北寄貝 $58
即打士多啤梨乳酸 $28
2024-12-26 0 浏览
講到食燒烤CP值最高當然係燒烤堂!就算係中環都可以以平民價值食到高質燒烤!次次嚟到都必食佢哋嘅燒海鮮,蒜蓉燒生蠔入口鮮味而價錢又抵食,欖角蒜蓉粉絲燒蟶子口感夠爽口彈牙,再配粉絲更juicy! 蒜香牛油酒煮蜆成鍋咁上,啲蜆超大超飽滿講到每次都必食鹽燒原塊雞皮,香脆又唔油膩,脆卜卜超好食,作為莞茜fans, 次次都食麻辣豚肉莞茜卷,辣度夠辣,而莞茜夠香,值得一試!尖椒皮蛋豆皮尖椒味都幾濃,豆皮嚟曬好入味!豚肉節瓜波板糖(附月見)食落好juicy, 加蛋更嫩滑~雞皮墨魚滑其實幾特別,用薄雞皮包住墨魚滑,外脆內軟咁!除串燒佢地鰻鱼炒飯好出色, 鑊氣好夠又夠香,鰻魚加埋落炒飯,好豐富!平時鐘意去燒烤堂係款式多,味道多,而且價錢又平民!CP值極高~

尖椒皮蛋豆皮尖椒味都幾濃,豆皮嚟曬好入味!

#而家仲燒埋北寄貝。❤️‍🔥 = 極力推介的單品✌️鹽燒三黃雞腿肉 $28x2❤️‍🔥蜜糖燒雞翼 $18 (2隻)秘製羊架 $48x2椒鹽鴨舌 $28x2孜然豚肉韭菜花卷 $24x3❤️‍🔥雞皮墨魚滑 $38x2❤️‍🔥濱燒日本活北寄貝 $58x2❤️‍🔥尖椒皮蛋豆皮 $22❤️‍🔥牛油蜜糖日本蕃薯條 $38牛油蒜蓉焗金菇 $32❤️‍🔥鹽燒日本銀杏 $24 ❤️‍🔥蜜糖燒菠蘿 $18爆打香水檸茶 $32咸檸Zero $28🔸燒烤堂不嬲都係性價比串燒go to place,近排聽講新Menu好吸引。等我推介吓!🔥🔸必食推介List 👇🏻✨ 鹽燒三黃雞腿肉 $28/串肉質特別彈牙多汁,仲要係三黃雞腿肉添!真係激推!✨ 濱燒日本活北寄貝 $58/串新鮮日本直送嘅活北寄貝,濱燒後肉質鮮甜,絕對係海鮮控必食推介!✨ 雞皮墨魚滑 $38/串創意十足嘅組合,外層包住脆卜卜嘅雞皮,內層係Q彈墨魚滑,一次過食到兩種口感!✨ 孜然豚肉韭菜花卷 $24/串韭菜花香配上孜然豬肉,卷埋一齊食超過癮!🔸另外想推介仲有尖椒皮蛋豆皮、蜜糖燒雞翼、秘製羊架,有鹹有甜,樣樣都係極級美味!😍
#而家仲燒埋北寄貝

❤️‍🔥 = 極力推介的單品✌️

鹽燒三黃雞腿肉 $28x2❤️‍🔥
蜜糖燒雞翼 $18 (2隻)
秘製羊架 $48x2

爆打香水檸茶 $32
咸檸Zero $28

🔸必食推介List 👇🏻
✨ 鹽燒三黃雞腿肉 $28/串
肉質特別彈牙多汁,仲要係三黃雞腿肉添!真係激推!

✨ 濱燒日本活北寄貝 $58/串

✨ 雞皮墨魚滑 $38/串

✨ 孜然豚肉韭菜花卷 $24/串
韭菜花香配上孜然豬肉,卷埋一齊食超過癮!

最近我去咗一間新開嘅人氣串燒餐廳真係好正😻食物新鮮又有咁多選擇😆每一串串燒都烤得好香脆 特別係佢哋嘅牛肉串 滑溜又多汁🥰環境方面都幾舒服 燈光柔和適合聚餐 唯一要提嘅係人多要等位但絕對值得 下次一定會再去試多啲其他串燒🥰❤️==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌食串燒最開心就係任君選擇🤗想食就叫🤭不知不覺就嗌咗咁多嘢見到個清單都嚇咗一跳😂💯✨糖不甩燒湯圓💯✨黑糖燒菠蘿💯✨香草蒜蓉包💯✨孜然燒西蘭花苗💯✨川燒蒜蓉茄子💯✨明太子淮山燒💯✨鹽燒淮山💯✨鹽燒芥蘭頭💯✨麻辣翠玉瓜💯✨柑桔咸蛋黃卷💯✨涼伴藤椒魚皮💯✨桂花蜜糖本地蕃茄💯✨欖角蒜蓉粉絲燒蟶子💯✨麻辣墨魚鬚💯✨椒鹽燒多春魚💯✨鹽燒豚肉無花果卷💯✨韓式燒惹味牛肋肉💯✨鹽燒和牛牛小排💯✨鹽燒A4宮崎和牛💯✨熱百香果柚子蜜

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

💯✨鹽燒和牛牛小排
💯✨鹽燒A4宮崎和牛
💯✨熱百香果柚子蜜
2024-12-18 126 浏览
中環想放工同同事或者同朋友一齊傾吓偈,依間【燒烤堂】地方幾大,有大枱有Bar枱有房坐,一大班朋友去食都冇問題,串燒嘅款式都唔少我就叫咗下面呢幾款嘢食🤩🔸焦糖青蘋果鵝肝多士 $108🔸豚肉節瓜波板糖(附月見) $38 🔸鹽燒二黃雞腿肉 $28 🔸雞皮墨魚滑 $38 🔸鹽燒原塊雞皮 $22🔸鹽燒和牛牛小排 $48🔸鹽燒翠玉瓜 $16🔸鹽燒豚肉露筍卷 $32🔸蜜糖燒菠蘿 $18🔸汁燒豬大腸 $24🔸檸蜜牛油包 $20🔸宗祠鹽燒牛舌芯 $28🔸鹽燒豚肉荔枝卷 $22🔸串燒活元貝 $58🔸蒜蓉燒生蠔(兩隻) $48🔸欖角蒜蓉粉絲燒蟶子 $52🔸椒鹽燒多春 $32🔸青檸菠蘿梳打 $32🔸冷泡白桃烏龍茶 $18🔸百香果柚子蜜 $14串燒燒得啱啱好,好夠熱,味道方面調味都唔錯,擺盤亦都幾好,最緊要仲有個暖爐可以將啲串燒keep住熱,同朋友或者屋企人,一路食一路傾都唔擔心啲嘢食凍晒啦個人推介‼️🤩雞皮墨魚滑估唔到呢個整得幾好好食,好香墨魚味,外皮有煎得夠香,如果鍾意食墨魚滑嘅朋友呢一個一定要叫,係有驚喜嘅🍏焦糖青蘋果鵝肝多士之前嚟食過一次就冇叫到呢款,今次試到幾驚喜喎,多士夠脆,鵝肝夠大塊,夾埋個蘋果冇咁

我就叫咗下面呢幾款嘢食🤩
🔸百香果柚子蜜 $14

個人推介‼️
🤩雞皮墨魚滑

🍏焦糖青蘋果鵝肝多士
之前嚟食過一次就冇叫到呢款,今次試到幾驚喜喎,多士夠脆,鵝肝夠大塊,夾埋個蘋果冇咁膩,味道唔錯

🍭豚肉節瓜波板糖(附月見)
節瓜嘅清甜配上豚肉嘅油膩感,味道可以做到好平衡,配埋蛋漿食,有蛋味之餘豚肉仲會更加滑溜

🔥鹽燒二黃雞腿肉
雞腿肉外皮燒得好香脆,雞腿肉嘅size都好大,啖啖肉,咬落去嘅時候好多汁,雞肉都好暖滑

✨鹽燒原塊雞皮
雞皮夠晒大塊,咬落夠晒香脆,調味方面味道亦都啱啱好
平時見燒烤堂長期full house已經知佢正,今日一試果然名不虛傳。款式多到有選擇困難症,點咗咁多款基本上全部好味,揀幾樣同大家分享: ★ 海鮮 ★想講,所有野加雞皮都level up咗!「紫蘇雞皮蝦」紫蘇味特出、蝦彈牙;「雞皮墨魚滑」外脆內軟,個人幾鍾意呢種口感。「蒜蓉燒廣島蠔」少辣好惹味,幾鍾意個汁。★ 豚肉 ★呢度嘗試將豚肉包住好多野,無花果卷同牛油果卷都唔錯,但個人最愛始終係「鹽燒豚肉荔枝卷」,咬開爆出清甜嘅果汁,有初戀感覺(?!);「泰式豬頸肉」爽口,青醬好夾。★ 牛肉 ★「鹽燒A4宮崎和牛」油脂香口,就算攤凍咗食都有驚喜★ 雞肉 ★「鹽燒原塊雞皮」大癲,勁薄勁脆食薯片咁;「明太子雞腿肉」肥美。★ 蔬菜 ★「鹽燒日本銀杏」當造一定要叫,煙靱口感有feel;「明太子淮山燒」有驚喜,口感清新,明太子畫龍點晴。★ 其他 ★「焦糖青蘋果鵝肝多士」一定要叫!焦糖多士嘅脆同鵝肝嘅滑好match,青蘋果嘅酸甜中和咗肥膩感,好味;「明太子燒飯團」勁正,大愛飯焦口感,暖嘅明太子醬俾人一種幸福感,包脆脆紙菜好滿足;「柑桔咸蛋黄卷」其實我食唔到咸蛋黄味,不過糖面柑桔幾清新,當甜品食唔錯!注意,呢

★ 海鮮 ★

「雞皮墨魚滑」外脆內軟,個人幾鍾意呢種口感。

「蒜蓉燒廣島蠔」少辣好惹味,幾鍾意個汁。

★ 豚肉 ★

「泰式豬頸肉」爽口,青醬好夾。

★ 牛肉 ★
「鹽燒A4宮崎和牛」油脂香口,就算攤凍咗食都有驚喜

★ 雞肉 ★
「鹽燒原塊雞皮」大癲,勁薄勁脆食薯片咁;

「明太子雞腿肉」肥美。

★ 蔬菜 ★

★ 其他 ★

注意,呢度上菜奇快,亦都唔係日本吧枱小居酒屋,所以你點22樣,真係一次過可以上哂22樣俾你,非常建議大家分段嗌,一來可以保持所有野襯熱食,二來試到堅好味有肚再追加比較開心。
2024-12-16 163 浏览
12月是聖誕節的月份,又有藉口可以約朋友出來聚會啦🤩今次聚會去了位於中環的本地人氣串燒專門店「燒烤堂」🍢已是第3次到訪啦😂中環的「燒烤堂」裝潢採用日式風格,更設有吧枱座位,晚上6時半到達已座無虛席,好熱鬧又有氣氛❗️這裡一直吸引著我的是有多款自家創意口味的串燒,價格親民❣️浜燒日本活北寄貝 $58新鮮厚肉的北寄貝面頭放滿蔥絲,用上牛油燒🧈成個貝殼浸滿湯汁,口感嫰滑,味道好鮮甜❣️焦糖青蘋果鵝肝多士 $108鵝肝好厚身,煎香後的鵝肝入口即溶🪿,質感幼滑,鵝肝面頭放了意大利黑醋,中間有青蘋果🍏,而最底放著一塊香脆多士,盡吸鵝油,一啖咬落去,口感味道都非常豐富,好惹味😍鹽燒原塊雞皮 $22每次來都必食‼️食落好似薯片咁脆卜卜,味道鹹香,食落去口感好正😍雞皮墨魚滑 $38燒得香脆的雞皮包裹住墨魚滑,雞皮的油脂香配搭爽滑彈牙的墨魚滑,口感豐富。汁燒三黃雞氣管 $28第一次食雞氣管,雞氣管形狀細長,食落口感爽脆,加上是汁燒,好惹味🥰明太子雞腿肉 $28滿滿的明太子醬鋪滿在雞腿肉上面,雞腿肉仍然保持嫩滑又juicy,入口滿滿的明太子味,好yummy❗️豚肉節瓜波板糖 $38薄片的節瓜夾著豚肉片捲起再燒,整到好
這裡一直吸引著我的是有多款自家創意口味的串燒,價格親民❣️
浜燒日本活北寄貝 $58
焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
鹽燒原塊雞皮 $22
雞皮墨魚滑 $38
汁燒三黃雞氣管 $28

明太子雞腿肉 $28
豚肉節瓜波板糖 $38
薄片的節瓜夾著豚肉片捲起再燒,整到好似波板糖咁好得意,真係好有心機❣️蘸一蘸月見汁一齊食,更加滋味🤩
焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
玉子燒外層有焦糖薄脆,咬落有芝士拉絲🧀,夾埋鰻魚一齊食,味道及口感都豐富😍
厚切鹽燒牛舌拖羅 $48
燒牛舌厚切之餘,口感軟腍,肉汁又豐富。
厚切鹽燒牛舌拖羅
秘制燒羊架 $48
羊架燒得外皮焦香,內裡肉質嫰滑,食落仲好juicy,羊肉味濃郁☺️

柑桔咸蛋黃卷 $28
新鮮的柑桔配搭咸蛋黃,味道清新又可以平衡咸蛋黃的膩感。
柑桔咸蛋黃卷
孜然燒蒜蓉茄子 $36
燒得軟滑香口的茄子上鋪滿蒜蓉 🍆,吃了一口就停唔到口,超惹味😋
胡麻醬稻庭冷烏冬 $38
稻庭冷烏冬口感煙韌彈牙,烏冬好掛汁,配搭胡麻醬一齊食,好yummy‼️
胡麻醬稻庭冷烏冬
蜜糖燒菠蘿 $18
蜜糖燒菠蘿外皮微焦,燒過之後天然甜味更加突出。

糖不甩燒湯圓 $22
我很喜歡食的‼️將串好的湯圓燒得表面微焦,再在面頭灑滿脆口的花生碎和清香的芝麻粒,再淋下清甜的糖醬,口感煙煙韌韌,帶微微焦香味👍
糖不甩燒湯圓
爆打香水檸檬茶 $32
好大杯呢🤩香水檸檬製成的檸檬茶,味道清爽香味宜人,解渴解膩。

新鮮百香果梳打 $28
柑桔咸蛋黃卷
胡麻醬稻庭冷烏冬
糖不甩燒湯圓
新鮮百香果梳打,爆打香水檸檬茶
自從聽過朋友講燒烤堂食完會再encore 就好想試吓呢間串燒點解可以開到咁多間分店嚟過發現真係返唔到轉頭🙂‍↕️今次我哋去中環嘅分店坐得勁舒服新裝修環境夠乾淨🤍我哋都好驚串燒店油煙比較大 同埋多數都係好細間舖頭 呢度啱啱好,相反有居酒屋嘅感覺🍺🍻♡串燒•福岡味噌松阪豬 $28•韓燒泡菜五花腩 $28•鹽燒豚肉荔枝卷$28•鰻魚炒飯 $58•尖椒皮蛋燒豆皮 $22•雞皮墨魚滑 $28✨重點重點唔食會後悔推介♡豚肉節瓜波板糖$38爽脆既節瓜配上多汁豚肉,點埋蛋黃醬更嫩滑,口感層次分明,令人驚喜!♡焦糖青蘋果鵝肝多士 $108鵝肝極度厚身又大塊 中間夾著青蘋果同多士 真係超回味就算價錢偏貴 但係都超值得💸♡明太子雞腿肉$28成個雞腿肉都係勁Juicy明太子醬超好食😛♡中切鹽燒牛舌心$28牛舌心口感超正厚厚嘅口感完全勁滿足🐮♡韓式燒味牛肋肉$28呢款嘅味道甜甜地韓式嘅味道都唔錯仲要肉質超好,有少少煙靭嘅口感咬落去嘅牛肋肉勁Juicy🐄♡飲品啤酒仲有買一送一$48就有兩杯超抵飲!!串燒點可以唔配啤酒每人叫兩杯都唔過分🤪🍻
自從聽過朋友講燒烤堂食完會再encore
就好想試吓呢間串燒點解可以開到咁多間分店
嚟過發現真係返唔到轉頭🙂‍↕️

今次我哋去中環嘅分店坐得勁舒服新裝修環境夠乾淨🤍
我哋都好驚串燒店油煙比較大
同埋多數都係好細間舖頭 呢度啱啱好,相反有居酒屋嘅感覺🍺🍻

♡串燒

♡中切鹽燒牛舌心$28
牛舌心口感超正厚厚嘅口感完全勁滿足🐮

♡韓式燒味牛肋肉$28
呢款嘅味道甜甜地韓式嘅味道都唔錯
仲要肉質超好,有少少煙靭嘅口感咬落去嘅牛肋肉勁Juicy🐄

♡飲品
啤酒仲有買一送一
$48就有兩杯超抵飲!!
串燒點可以唔配啤酒每人叫兩杯都唔過分🤪🍻

2024-12-13 98 浏览
見人成日食串燒都大推燒烤堂,未試過又真係唔知好唔好,試左我會話下次會再去,勁多串燒食物又有主食胡麻醬稻庭冷烏冬、鰻魚炒飯、蒜香牛油酒煮蜆,帶小朋友都唔怕,雖然唔係好多人會帶小朋友,始終中環店都係大家enjoy happy hour ..上菜速度都算快,又唔會好慢,食物款式又多,再加上食食下真係好够飽,又有焦糖青蘋果鵝肝多士、欖角蒜蓉粉絲燒蟶子、蒜蓉燒廣島蠔、椒鹽手釣墨魚鬚、雞皮墨魚滑、鹽燒白鱔牛控又有好多選擇:手切新鮮牛胸爽、滑捋捋韓式牛骨髓、中切鹽燒牛舌芯、厚切鹽燒牛舌拖羅、韓式燒惹味牛肋肉、鹽燒和牛牛小排、 鹽燒A4宮崎和牛😆