2019-02-19 1537 浏览
呢間燒肉店係I Square 已經好耐,但每次話試都是趕看電影,所以沒有食過!終於今次有時間啦,雖然也是看電影前但午餐也足夠時間!嘩!原來平日午餐也很化算而且可以選擇燒肉👍🏻我們選了三式豚肉和三式烤肉😜套餐還包味噌湯、前菜、御飯、汽水!店內裝潢也很有日本feel ~唯獨有一男店員態度極冷淡,店員間傾談好似店內沒有客人一樣,大大聲仲比較俗😅
店內裝潢也很有日本feel ~
2019-02-08 1757 浏览
今年年三十, 唔食傳統團年飯, 走咗去食燒肉, 果然無後悔一坐低都未寫紙仔, 店員已經擺低一盤海鮮同刺身, 刺身都係大路野, 不過就有海膽試(encore海膽要加錢)海鮮刺身食到咁上下, 梗係點d和牛試下成隻船上枱全家人即刻相機食先,因為實在太豐富, 牛肉色澤鮮艷, 廚師切到牛肉唔太厚身, 每邊輕輕烤下就食得千祈唔好燒太耐同埋成日反d牛, 每邊燒下就夠, 咁樣牛肉食落口最夠軟腍同埋夠juice食飽飽之餘仲有好多款酒任飲, 不過我唔太好酒就冇飲啦, 仲有d雪糕, 甜品等的大路野, 不過不失即場join會員仲有8折, 每人4百零蚊任食和牛燒算係咁
今年年三十, 唔食傳統團年飯, 走咗去食燒肉, 果然無後悔
海鮮刺身食到咁上下, 梗係點d和牛試下
即場join會員仲有8折, 每人4百零蚊任食和牛燒算係咁
2019-02-04
2019-02-08 1164 浏览
平日lunch都係食茶記,見新年就嚟到,想食餐好少少嘅迎接新一年呢間燒肉喺iSQUARE睇戲成日見到,想試好耐,不過見佢舖面黑媽媽好似好陰森所以冇入到一路以為呢間淨係做放題,原來都有lunch set,見佢主打燒肉,個餐又唔貴,一於叫個三式豚肉$72試試一上枱見到三大塊豬扒,份量嚟講以咁嘅價錢都尚算抵食,加上佢唔算好厚,燒十零分鐘就食得燒完啲肉都幾嫩,不過可能醃過嚟,對我嚟講就有少少偏咸唯有撈埋啲飯食溝返淡啲味個餐除咗包飯,仲有前菜、麵豉湯同汽水跟,對我嚟講已經夠飽有突,仲食唔晒畀咗啲同行朋友總括嚟講個餐性價比唔錯,有咁多配菜都係$100蚊有找,下次可以嚟試吓佢個放題ps: 同行朋友嗌咗個醬汁牛肉,食咗少少都唔算差,lunch可以嚟多啲

燒完啲肉都幾嫩,不過可能醃過嚟,對我嚟講就有少少偏咸
唯有撈埋啲飯食溝返淡啲味

2019-02-01
2019-01-29 881 浏览
Friend in town and wanted to eat Japanese BBQ. We were around TST area and used open rice to check and decided to go for this one. Lunch set is really value for price. We ordered 2 sets to share: HKD 138 & HKD 228. The 138 set has 3 types of Waygu beef (3 pcs each). All are very tasty. the 228 set has 6 types of meat(3 PCs is each), including 3 types of Waygu and 1 beef tongue. Meat are very good quality. Set comes with rice and soup. We ordered a salad. My friend really enjoyed it. There’s also all you can eat set. Price is reasonable especially with the HSBC promotion. Will try next time.
2019-01-27
  • 极上和牛盛合
  • 佐贺和牛肉眼
  • 和牛
2019-01-20 1151 浏览
19/1 夜晚食晚餐放提,開始沒多久,大約8:00pm 左右,坐位近牆位置發現有一隻約6-7寸長老鼠在行走!其後老鼠被人發現後在店內亂走,幾枱客人都被嚇到尖叫!其後老鼠亂走不知所終!有一兩枱客人馬上要求取消單離開!
2019-01-08 1458 浏览
聖誕新年假期節日多,梗係外出四周圍找新嘢食。 上網search到這間在isquare 7樓的燒肉牛藏,似乎不錯啊。 book了early dinner五點半食到七點半,任食兩小時。 因為之後又可以睇番場戲。我們一行四人,他們先安排了一盆魚生和不同品種的牛肉,還有海鲜拼盆。除了海鮮拼盆,所有牛肉,猪肉,魚生都可以再encore, 這生啤,梅酒,紅白酒,罐装飲品種類超多,還有 Haagen dazs, movenpick雪糕,非常豐富。所有食物質素夠水準,在平安夜晚餐每人平均唔使五百蚊就有這樣豐富的美食。 我們都覺得這次晚餐物有所值。
2019-01-06 1429 浏览
朋友特地帶我過來這間燒肉牛蔵,說這間的牛肉質素非常好,寧願貴一點都可以吃到非常高級的牛肉,而且她之前吃過做了會員,所以這次默默的陪她去存積分。第一份我們先燒美國穀飼牛條,長條型,不會太厚,方便易吃,而且肉質較為彈牙,肉感香口,淡淡牛脂香味,這是我其中一款最喜歡吃的第二款的是澳洲和牛西冷,因為我牙力不好所以較難咬開,宜一口吃下,脂肪感不會太重,牛味亦比穀飼牛條重第三款燒的澳洲和牛肉眼,肉質比前兩者更為嫩,味道Juicy,也較為薄身一些,是另一款我最喜歡吃的第四的是岩鹽燒薄切上等牛舌,牛舌薄而爽口,與一般我愛吃的燒牛舌軟嫩的不同,雖然它有咬口,但一咬就爛,非常易吃,這是除了穀飼牛條及和牛肉眼之外,另一款我喜歡的,夠爽脆最五燒和牛胸腹,牛肉彈牙爽口,咬下多肉汁,這款需要咬多幾下,但肉味會慢慢滲出來海膽是刺身的主角,超級鮮甜的海膽,入口不腥,非常甘甜,令人吃不罷口!刺身八爪魚唔韌,而且甜蝦好香甜,唔霉唔會非常黏個隻,反正係甜得黎爽!除了重點要吃牛之外,這裡也有超多款汽水跟甜點的蜜瓜雪條,超香的蜜瓜味道,甜甜的,裡面的是波子汽水夾心,好像麻糬的QQ,特別又好吃,好像在外面不常看到還有兩款Move

除了重點要吃牛之外,這裡也有超多款汽水跟甜點的

還有兩款MovenPick,全部都是任吃的喔,至於甜點就有榴槤雪米糍和麥提莎糯米糍,兩款都很好吃,絕對值得一試!
2019-01-04 1076 浏览
訂左八點,早左到 (其實個放題係食兩個半鐘既)去到都有好多人排隊等位。門口既侍應會問有無訂坐,再安排座位。一入到去唔使心急畫紙仔,因為已經有一盤海鮮、一盤牛肉同埋一盤豬肉。而且仲有一大碟刺身添。以上食物除咗海膽冇之外,其餘嘅甜蝦、八爪魚、帶子全部都可以再叫。啲刺身鮮甜唔到無辦法形容海鮮方面除咗條魚之外都可以再叫。呢度出名係燒牛肉就當然會再叫啦,但食得放題冇理由唔叫其他嘢嘅。天婦羅除咗特別野之外竟然有粒好似波波咁嘅嘢,估下係咩?榴槤天婦羅😍😍啤酒、汽水、梅酒、紅白酒,全部都飲啲,全部都任飲甜品唔知佢返貨有幾快!我只知道我食完第一轉出去拎嘅時候。個凍櫃係冇晒雪糕㗎。食嘢原來都真係要有信用卡𠺢,有優惠抵好多。我就係冇嗰張信用卡,所以要比原價,不過五百幾蚊一位食一次慶祝生日算係咁啦。

而且仲有一大碟刺身添。

海鮮方面除咗條魚之外都可以再叫。

榴槤天婦羅😍😍

啤酒、汽水、梅酒、紅白酒,全部都飲啲,全部都任飲

2018-12-11
庆祝纪念
生日
2019-01-02 854 浏览
今日同女友去左尖沙咀濕平,行到大滿足後就梗係去醫埋個肚先啦,聽朋友講附近有間放題一度要嚟試下,好,今日就等我會一會你先! 因爲我地嚟得早既關係所以吾洗等位,咁放題就梗係吾好蝕快手點嘢食啦,先嚟個刺身食下,全部材料都非常新鮮,特別係個海膽刺身,新鮮到不得了,加塊紫菜一齊食真係無得輸另外我至愛既三文魚十分肥美,完全吾係將貨就價果啲,一食便知龍與鳳 咁之後就梗係到依度既主食~和牛啦,一見到賣相完全一流,亦都好細心咁分開曬吾同部位既牛俾你睇,包無食錯至於味道方面就真係無得彈,食入口好似即溶咁,完全將牛既味道表現曬出嚟 海鮮方面亦都有好多選擇,全部都勁新鮮,不過略嫌吾夠大隻,如果啲蝦或煮蜆再大隻一個size就一流喇 另外不得不讚下個烏冬,一般對放題既烏冬都無咩期望,但係依度就真係整得好好食,特別係個湯勁好飲,攪到我都隊左兩碗 一邊食既途中忍吾住已經打左俾個朋友讚佢無介紹錯,下次一定再嚟擦餐爆既

2018-12-31 651 浏览
尖沙咀區每次午飯找位置都頭痛...這間餐廳的位置可能比較難發現?所以直接就有位置了!忘了拍餐牌... 不過還蠻多定食選擇三式烤肉 (豬、雞、牛) 這個CP值不錯!$72就有三款肉,不過豬肉為什麼那麼的螢光?我點了醬汁牛肉,相比於三式烤肉感覺就弱了一點..... 有比較有傷害老闆點的這盤燒肉盛合,一出場就知道好不好了,哈哈! 吃了兩片,真是油香肉味也重!!! 很有肉味的一口牛 用信用卡埋單有全單85折,更有CP值了!!
尖沙咀區每次午飯找位置都頭痛...

這間餐廳的位置可能比較難發現?所以直接就有位置了!

忘了拍餐牌... 不過還蠻多定食選擇

三式烤肉

醬汁牛肉

牛藏燒肉盛合

很有肉味的一口牛

用信用卡埋單有全單85折,更有CP值了!!

2018-12-31
牛藏燒肉盛合
2018-12-31 678 浏览
2018年最尾一天,老闆請食日式燒肉!我同同事選擇左燒肉牛蔵!一入到去環境都十分好!位置好大好舒適,有個自選飲品區,另外仲可以自己劃餐牌!同其他放題一樣!但價錢己有固定一set!一來就來左盤新鮮肥美既刺身!老闆都話好新鮮!跟住再來左一大船不同部位既和牛,和牛唔同種類既部位都有!牛脊,牛舌,肉類都好新鮮~~之後再來一盤海鮮盤,有生蠔,蝦,蜆,長腳蟹,大眼雞魚!老闆同同事都覺得好好食同好抵食。價錢物超所值!食物質素都好好!好值得大家去試下。
性價比高既日式燒肉
2018-12-31
性價比高既日式燒肉
  • 和牛
  • 極上和牛盛合
2018-12-19 878 浏览
今日同女友出左尖咀行街, 行到中午時間, 女友話肚餓想食牛我上左OP搵一搵, 選擇都好多, 不過放題既牛係比較少搵到間牛藏, 睇相都已經好正好彩中午時間唔係好多人, 一去就有位坐底更係要搵野飲先, 新野黎, 又幾好飲首先你唔駛叫牛住..佢會黎一份牛, 係全部齊全既哇, 望落都流口水美國穀飼牛比較嫩口, 肉汁好豐富, 大約七成熟就可以食澳洲和牛西冷脂肪分布比較均勻, 入口脂肪剛剛好, 肉汁亦好豐富, 牛味都濃, 建議六成熟就可以食澳洲和牛肉眼嫩口好食, 油脂分報均勻, 建議六成熟薄切上等牛舌岩鹽燒因為薄切關係, 好爽口好易入水, 大約9成熟都得刺身都好高質素下三文魚厚切又新鮮, 蝦刺身亦新鮮, 冇"梅"海膽真係好好食好鮮甜好滑口可惜一次冇得"N CALL"大大舊, 好好味啊
搵到間牛藏, 睇相都已經好正
好彩中午時間唔係好多人, 一去就有位

坐底更係要搵野飲先, 新野黎, 又幾好飲

首先你唔駛叫牛住..佢會黎一份牛, 係全部齊全既
哇, 望落都流口水

美國穀飼牛
比較嫩口, 肉汁好豐富, 大約七成熟就可以食

澳洲和牛西冷

澳洲和牛肉眼
嫩口好食, 油脂分報均勻, 建議六成熟

薄切上等牛舌岩鹽燒
因為薄切關係, 好爽口好易入水, 大約9成熟都得

刺身都好高質素下
三文魚厚切又新鮮, 蝦刺身亦新鮮, 冇"梅"
海膽真係好好食
好鮮甜好滑口
可惜一次冇得"N CALL"

大大舊, 好好味啊
2018-11-18
2018-12-12 13302 浏览
我個人都好鍾意食牛燒肉,今次經兩個朋友介紹一齊去食呢間燒肉 。澳洲和牛對比日本和牛,我自己鍾意日本和牛多啲 ,我兩個朋友話呢度澳洲和牛都好好,所以我同佢哋一齊試。食燒肉梗係要配啤酒 ,呢度原來唔止啤酒任飲、梅酒、清酒、多款酒紅白酒都係任飲Asahi ,食燒肉我最鍾意就係飲佢梅酒加冰都好爽,仲要任飲侍應先會送上一盤刺身拼盤,仲有新鮮海膽我就鍾意食甜蝦同埋帶子 夠清甜跟住就會上一個和牛拼盤 佢好好用紙列明和牛嘅部位 。牛舌同牛西冷我就最鍾意牛舌好爽口同彈牙,牛西冷雖然冇日本和牛嗰種入口即溶嘅感覺,不過佢嘅肉味香濃而且口感都好嫩滑 ,澳洲和牛來講算高級同埋靚海鮮拼盤有韓國蠔 一夜干 北海道白貝 都好新鮮有誠意 。蠔大隻,魚鮮嫩,仲有白貝甜 豚西冷同豚腩片我就唔係咁喜愛,我個人會留番啲空間食牛呢度甜品都多種類、我就一個人食咗好多雪糕movenpick 有我最鍾意嘅朱古力味,我一個人就食咗三杯朱古力雪糕 ,臨走時候再食多一支芒果甜筒 回晒本! 個人總結覺得呢間燒肉放題可以再嚟過、因為質素OK,飲品種類又多,甜品仲有我最鍾意食movenpick雪糕
Asahi ,食燒肉我最鍾意就係飲佢
梅酒加冰都好爽,仲要任飲
豚西冷同豚腩片我就唔係咁喜愛,我個人會留番啲空間食牛
呢度甜品都多種類、我就一個人食咗好多雪糕
回晒本!
2018-12-07 1317 浏览
今年生日老公話生日食好啲,所以選擇咗一間高擋的食市食生日飯,訂了星期四晚5點半準時入座, 一入座環境非常好, 裝修好日本feel 跟住職員同我講 不用自己點已安排咗一啲已定嘅食物給你,上了一盆滿滿嘅a4牛有成五六款, 跟住上咗一隻魚生船隻海膽好正跟住再嚟一定要燒嘅海鮮滿滿嘅三盆放喺我哋面前食完之後,仲有可以自點任食不過已經冇海膽啦仲有酒任飲有梅酒,清酒,紅酒,白酒,生啤總之好多洒款,跟住仲有好多甜品福餅好好食仲有好多雪糕雪條 食到個肚飽住走質素又好,都係只係每人400大元得今晚食得好開心好滿足,因為銀联有8折
用餐优惠
信用卡優惠
  • 極上和牛盛合
2018-12-06 1386 浏览
好掛住呢間嘅燒肉,今日就同老公去食,點知覺得全部牛肉同之前差天共地,完全唔係以前嗰隻牛肉,問個服務員係唔係轉咗隻牛肉,佢話無轉到(不過問佢都係多餘),仲有師傅刀工好差,切到啲牛肉好似牛扒咁厚!好多筋又鞋完全唔好食,牛舌都差左,唔爽!飲品選擇少咗好多,飲品區地下癡立立,以前會員有八折!而家唔使出示會員卡都可以有八折!以後不會再來!會員卡都掉埋🤬🤬🤬本人覺得以咁嘅質素唔可能收呢個價錢,真係令我哋好失望,不會再去!