尖沙咀要食刺身+高質燒肉同熟食呢間真係好推燒肉嘅話有多款和牛/牛肉供應黑毛砒霜空降和牛、鮮蕃茄、西柚汁霜降和牛、薄切牛舌、牛裡肌、汁燒安格斯骰仔粒每片肉大約十幾秒就食燒好仲可夾生菜一齊食牛肉嫩又有肉香雞肉都有唔同味揀香茅、生薑、辛辣黑椒、柚子蜜薑、孜然味的雞肉燒肉控岩晒!熟食方面炸物都好多野揀薯蓉芝士丸、榴槤炸彈、十勝蕃茄芝士餃子、牛乳松葉蟹餅、南瓜天婦羅、海老天婦羅🍤小朋友都一定鍾意~刺身有三文魚、吞拿魚、八爪魚、赤蝦(但menu寫甜蝦,好喜出望外)另外都有特色壽司🍣黑醋紫蘇鯛魚壽司松露醬,大蝦壽司忌廉芝士鰻魚壽司最尾推薦要點碗仔翅同蠔仔粥碗仔翅超足料絕對係好懷念嘅味道蠔仔粥又綿又鮮甜仲要用熱鍋上超生滾呀!係性價比很高的一餐!仲有staff係friendly同埋好有效率!食得非常滿足
尖沙咀要食刺身+高質燒肉同熟食
呢間真係好推

燒肉嘅話有多款和牛/牛肉供應
每片肉大約十幾秒就食燒好
仲可夾生菜一齊食
牛肉嫩又有肉香

雞肉都有唔同味揀
香茅、生薑、辛辣黑椒、柚子蜜薑、孜然味的雞肉
燒肉控岩晒!

熟食方面炸物都好多野揀
小朋友都一定鍾意~

另外都有特色壽司🍣
黑醋紫蘇鯛魚壽司
松露醬,大蝦壽司
忌廉芝士鰻魚壽司

最尾推薦要點碗仔翅同蠔仔粥
碗仔翅超足料絕對係好懷念嘅味道
蠔仔粥又綿又鮮甜仲要用熱鍋上
超生滾呀!

係性價比很高的一餐!
仲有staff係friendly同埋好有效率!食得非常滿足

• 蠔粥
  • 碗仔翅
個日下午只係食左半個蕃薯,肚子餓到不行🙈 就跑去訂左呢間食日式燒肉放題的(任食2小時)肉類系列 🥩🔥:- (香蔥)薄牛舌👅:薄薄的一片,稍微一烤,香蔥撒上去,味道好好,口感豐富👍🏻- 黑毛飛霜空降和牛🐄:和牛好嫩,入口化開,甜甜的,油膩感好濃,超級多汁。- 壼漬牛粒🍖:醃得剛好,吃起來又鮮又多汁。- 西柚汁霜降和牛/牛裡肌🍊:西柚的味道配上和牛,這搭配令容易膩的和牛fresh左,感覺可以再食多啲🤣海鮮系列 🐟🦐:- 三文魚/希靈魚/吞拿魚🍣:新鮮得很,特別三文魚夠肥美- 馬刀貝/原隻甜蝦🦑:甲殼海產,最愛甜蝦,夠大夠爽夠甜🥰蔬菜系列 🥦🌽:- 黑松露雞脾菇/香草牛油冬菇🍄:菇配呢啲,好香🤤,讓人忍不住一口接一口- 芝士翠玉瓜/戀人菠蘿🧀🍍:fresh一下,燒菠蘿真係無得輸👍🏻湯品與小食🍲🍢:- 胡椒牛骨湯🍖:餓著第一口黎個湯,胡椒的味道剛剛好,暖心又暖胃- 海老天婦羅🍤:蝦都叫彈牙,等燒野時可以一試

肉類系列 🥩🔥:
- 壼漬牛粒🍖:醃得剛好,吃起來又鮮又多汁。

海鮮系列 🐟🦐:
- 三文魚/希靈魚/吞拿魚🍣:新鮮得很,特別三文魚夠肥美
- 馬刀貝/原隻甜蝦🦑:甲殼海產,最愛甜蝦,夠大夠爽夠甜🥰

蔬菜系列 🥦🌽:

湯品與小食🍲🍢:
- 海老天婦羅🍤:蝦都叫彈牙,等燒野時可以一試

2024-05-04 42 浏览
尖沙咀日式燒肉放題店,環境寬敞,裝潢時尚,抽風系統做得好,唔會有油煙味。燒肉放題包括多款牛、豚、雞;仲可以任食前菜、沙律、野菜、壽司、刺身、揚物、一品料理、食事等;另有多款罐裝飲品任飲;客人在社交平台出食物照片,仲可獲贈精美甜品。燒肉:香蔥薄牛舌、黑毛飛霜空降和牛、鮮蕃茄霜降和牛、騷騷牛裡肌、汁燒安格斯骰仔粒、壺漬牛粒、西柚汁霜降和牛、薄切牛舌、西柚汁牛裡肌、鮮蕃茄牛裡肌,最愛黑毛飛霜空降和牛,肉質柔軟,擁有優質的紋理和口感,帶有適度的油脂,令它在燒的過程中能夠保持肉質的嫩度和肉汁,令人回味無窮。刺身:三文魚、甜蝦、吞拿魚、八爪魚、馬刀貝,非常新鮮。壽司:松露醬大蝦、忌廉芝士鰻魚、三文魚、厚燒玉子,好滿足。揚物:海老天婦羅、北海道牛乳松葉蟹薯餅,必食名物。食事:卜卜煮大蜆,鮮甜暖胃。總結,餐廳位置方便,食物款式多又高質,燒烤網唔會沾黏食物,店員服務懇勤,CP值高。

燒肉放題包括多款牛、豚、雞;仲可以任食前菜、沙律、野菜、壽司刺身、揚物、一品料理、食事等;另有多款罐裝飲品任飲;客人在社交平台出食物照片,仲可獲贈精美甜品

刺身:三文魚、甜蝦、吞拿魚、八爪魚、馬刀貝,非常新鮮。

壽司:松露醬大蝦、忌廉芝士鰻魚、三文魚、厚燒玉子,好滿足。

揚物:海老天婦羅、北海道牛乳松葉蟹薯餅,必食名物。

食事:卜卜煮大蜆,鮮甜暖胃。

• 黑毛飛霜空降和牛
2024-05-02 53 浏览
今日出咗去九龍區做嘢,太想食燒肉,所以就喺尖沙咀搵咗呢一間都幾多好評嘅燒肉不過建議大家book位,因為位置不多一坐低就已經見到職員好快幫我哋準備咗三款醬汁,第一款係豉油第二款係類似泰式嘅酸辣醬,而第三款就有少少辣味嘅鹹醬你都放題梗係要食吓人哋嘅蟹籽肉鬆沙律啦,呢個組合都幾特別,第一次喺放題食到有肉鬆嘅沙律,口感鹹鹹甜甜咁,又真係幾開胃喎另外仲有泰式生蝦,都好少放題地方可以食到泰式生蝦,蝦嘅質素我覺得還可以令我最意想不到嘅就係呢個高質嘅刺身,如果嚟食嘅話一定要試吓佢嘅甜蝦刺身,又大隻又鮮味,啖啖肉,真係滿口嘅滿足感另外仲有馬刀貝、希靈魚、墨魚片、吞拿魚同埋三文魚,放題嚟講。我覺得啲刺身算係中上嘅質素,而且大大件好厚身所以食落口感唔錯有時候出去食嘅刺身可能都仲未溶冰,呢間做得比較好嘅就係啲刺身已經全部溶晒,唔會一咬落口就係成口冰壺漬牛粒好特別啊,之前食放題都未試過食到會用杯上嘅牛粒,辣椒同蒜蓉味都好出另外仲叫咗呢個骰子油同埋唔同嘅牛肉,但係因為掛住食,所以唔記得影相嚕值得一讚嘅係呢間餐廳又比好多唔同嘅選擇,而且上菜速度極快,絕對唔會拖你時間餐廳地理位置又唔錯喎,喺百樂酒店附近,約埋一班上嚟
不過建議大家book位,因為位置不多

壺漬牛粒

餐廳地理位置又唔錯喎,喺百樂酒店附近,約埋一班上嚟食就最啱啦
梗係唔會自己一個
2024-05-02 56 浏览
尖沙咀燒魂日式燒肉放題店,任食任飲2小時,9 時後入座仲可享85折優惠,10時後入座更可達半價優惠,啱晒宵夜一族。除了燒肉,放題亦供應多款日本時令食材,包括前菜、沙律、野菜、壽司、刺身、揚物、一品料理、食事等多達50款食物,選擇非常多樣化。我哋差唔多食左10款靚牛,包括香蔥薄牛舌、黑毛飛霜空降和牛、鮮蕃茄霜降和牛、騷騷牛裡肌、汁燒安格斯骰仔粒、壺漬牛粒、西柚汁霜降和牛、薄切牛舌、西柚汁牛裡肌、鮮蕃茄牛裡肌;特別鍾意騷騷牛裡肌,油脂分佈平均,肉味濃郁。至於豚肉就食左奧斯卡豚后肉、蜜運豚后肉、面豉黑豚大腸,當然唔少得人氣No.1既孜然雞中翼。刺身食左三文魚、希靈魚、八爪魚、馬刀貝,味道鮮甜。壽司揀左黑醋紫蘇鯛魚壽司、花之戀、香芒乳酪加州卷,必食推介。總結,餐廳食物種類多、上菜快,下次要約齊班friend再食過。

除了燒肉,放題亦供應多款日本時令食材,包括前菜、沙律、野菜、壽司刺身、揚物、一品料理、食事等多達50款食物,選擇非常多樣化。

刺身食左三文魚、希靈魚、八爪魚、馬刀貝,味道鮮甜。

• 刺身拼盤
  • 騷騷牛裡肌
  • 黑醋紫蘇鯛魚壽
  • 香芒乳酪加州卷
  • 孜然雞中翼
2024-05-01 53 浏览
燒魂 大大個招牌寫住放題 10點後入座半價 好似幾吸引當然我等唔到咁耐,好肚餓 不過的確成功及引到人哋眼球保留咗傳統或紙仔點餐方式 雖然唔係用QR code但係都係原始放題嘅模式 叫做有10人以上大枱方便一班人gathering朝燒系 唐揚系 蔬菜 地雞系 沙律 刺身 壽司 野菜 揚物 潮流 豚后特別一題 因為自己都是一名牛魔王 冇牛不歡 騷肌牛皇 和牛 牛舌 牛裡肌 呢幾款的確幾好食料理方面,牛油炒粟米有誠意卜卜煮大蜆 個份量都幾多 蕃茄薯仔和牛烏冬 個蕃茄湯好濃
燒魂

大大個招牌寫住放題 10點後入座半價 好似幾吸引
當然我等唔到咁耐,好肚餓 不過的確成功及引到人哋眼球
保留咗傳統或紙仔點餐方式 雖然唔係用QR code
但係都係原始放題嘅模式
叫做有10人以上大枱方便一班人gathering

特別一題 因為自己都是一名牛魔王 冇牛不歡
騷肌牛皇 和牛 牛舌 牛裡肌 呢幾款的確幾好食
料理方面,牛油炒粟米有誠意
卜卜煮大蜆 個份量都幾多 蕃茄薯仔和牛烏冬 個蕃茄湯好濃
2024-04-28 237 浏览
用餐體驗極差! 勸大家千萬不一要光顧這間餐廳!首先,刺身極度唔新和難食, 三文魚冇味、 蝦刺身一望落去係梅的,啲肉係灰灰黑黑咁嘅色,完全唔會想放入口,吞拿魚又係灰紅色 好似放左好耐咁!然後到熱食,蕃茄和牛烏冬,甜到放左入口都要吐反出黎,烏冬似係一包包即食烏冬,湯底又衰 烏冬又衰個幾片牛肉片都不知所謂。炸物黎到又係唔脆的,餐廳已經冇咩客人,食物黎到枱片都係凍的又唔脆。最後,餐廳二個待應一男一女的服務態度應要大大改善,冇咩禮貌! 總而言之,千萬不要去 大伏!
總而言之,千萬不要去 大伏!

2024-04-25 67 浏览
一次過滿足三個願望🔮有齊刺身、燒肉、熟食放題!😋😋😋好耐冇食過放題,今個星期做嘢好辛苦約埋同事去大吃大喝🤪一嚟到叫晒所有種類嘅刺身試吓先,三文魚、吞拿魚、甜蝦味道都唔錯可以encore幾次👍🏻燒肉部分,首先有送嘅生蠔🦪肉類方面 最鍾意黑毛飛霜空降和牛!食咗好多塊~~薄切牛舌都唔錯!熱食方面最驚喜嘅係呢碟炒通菜必點!超級好食,好食過好多餐廳😂另外我幾鍾意蕃茄湯烏冬蕃茄湯底非常濃郁,直頭係蕃茄汁咁鍾意食蕃茄湯嘅朋友必試!
一次過滿足三個願望🔮
有齊刺身、燒肉、熟食放題!😋😋😋

好耐冇食過放題,今個星期做嘢好辛苦約埋同事去大吃大喝🤪
可以encore幾次👍🏻

燒肉部分,首先有送嘅生蠔🦪
肉類方面 最鍾意黑毛飛霜空降和牛!食咗好多塊~~
薄切牛舌都唔錯!

熱食方面最驚喜嘅係呢碟炒通菜
必點!超級好食,好食過好多餐廳😂

另外我幾鍾意蕃茄湯烏冬
蕃茄湯底非常濃郁,直頭係蕃茄汁咁
鍾意食蕃茄湯嘅朋友必試!
2024-04-24 44 浏览
超耐無食肉,所以就約咗朋友嚟尖沙咀呢一間放題燒肉食一食!除咗燒肉之外,仲有刺身及壽司等美食,相當多選擇!$368一位,要加一,限時120分鐘,時間都好充裕!一開始就叫咗幾款沙律嚟試吓,當中泰式生蝦好唔錯,食落新鮮,而且生蝦配有泰式辣汁,滿滿的泰式風味!試咗肉鬆蟹籽沙律同胡麻豆腐,兩款都清新可口,好適合作為餐前開胃菜!刺身方面,見到餐廳一共有8款刺身,放題嚟講,刺身種類都算多👍🏻最愛八爪魚及三文魚,兩者都大大片,而且食落好鮮味,唔會有一陣雪味,相當唔錯!甜蝦亦好出色,以為甜蝦係細細隻,點知出到嚟係超大隻,而且食落肉質鮮甜,忍唔住encore咗幾次!壽司方面,有火炙壽司及普通壽司,因為想重點食燒肉,所以今次只係試咗2-3款壽司!值得推薦嘅有忌廉芝士鰻魚火炙壽司,鰻魚大大條,配埋忌廉芝士一拼食,口感超級豐富,味道又有層次,好好食!炸物方面,就試咗手打脆香魚角、十勝蕃茄芝士餃子及牛乳松葉蟹薯餅等幾款小食!手打脆香魚角真係好出色,炸得好金黃,咬落口感好彈牙!而蕃茄芝士餃子都相當唔錯,兩者嘅味道又配合得好夾,食落冇違和感👍🏻而牛乳松葉蟹薯餅同一般薯餅相比,依然係炸得金黃香脆,但就相對冇咁硬身,食落
超耐無食肉,所以就約咗朋友嚟尖沙咀呢一間放題燒肉食一食!除咗燒肉之外,仲有刺身壽司等美食,相當多選擇!$368一位,要加一,限時120分鐘,時間都好充裕!

刺身方面,見到餐廳一共有8款刺身放題嚟講,刺身種類都算多👍🏻最愛八爪魚及三文魚,兩者都大大片,而且食落好鮮味,唔會有一陣雪味,相當唔錯!甜蝦亦好出色,以為甜蝦係細細隻,點知出到嚟係超大隻,而且食落肉質鮮甜,忍唔住encore咗幾次!

炸物方面,就試咗手打脆香魚角、十勝蕃茄芝士餃子及牛乳松葉蟹薯餅等幾款小食!手打脆香魚角真係好出色,炸得好金黃,咬落口感好彈牙!而蕃茄芝士餃子都相當唔錯,兩者嘅味道又配合得好夾,食落冇違和感👍🏻而牛乳松葉蟹薯餅同一般薯餅相比,依然係炸得金黃香脆,但就相對冇咁硬身,食落比較Creamy及嫩綿,好食!

肉類方面
最驚喜係有蕃茄味嘅牛五花,估唔到蕃茄甜味令到牛肉食落去少咗肥膩嘅感覺!食多幾嚿都覺得唔夠!最重要係仲有牛舌,食落去爽口,係食牛朋友嘅福音!

石鍋香茜蠔仔粥
首先要一個係佢石鍋,上枱嘅時候已經滾到起晒泡!熱辣辣之餘,仲要非常足料,湯底亦唔會好鹹,食落溫暖飽肚,味道鮮美!

試咗卜卜煮大蜆,一上枱都大大煲,而且份量好多,蜆煮得好鮮甜,無沙,食得出有鮮味,好食!
2024-04-19
2024-04-23 42 浏览
呢一間放題店已經開咗好耐,以前讀書嘅時候都經常嚟食放鬆一下!今日特登再約朋友嚟懷念一下!餐廳嘅座位經過裝修,闊落咗唔少,而且卡位形式坐椅坐得好舒服!🔸涼菜有幾款沙律,我就試咗肉鬆蟹籽沙律、胡麻冷豆腐及泰式生蝦😋三款涼菜都好好食,生蝦新鮮,辣辣地好惹味!肉鬆蟹籽沙律好清新,好食到叫咗兩碟!🔸刺身餐廳提供8款刺身,今次試咗三文魚、吞拿魚、希靈魚、八爪魚、馬刀貝同甜蝦!個人最愛三文魚同馬刀貝,超級新鮮,三文魚仲好厚身😍而馬刀背食落好彈牙爽口,正!而最驚喜就係甜蝦,大大隻甜蝦,食落好鮮甜🥹一啲都唔腥!🔸火炙壽司及壽司試咗忌廉芝士鰻魚火炙壽司,食落好Juicy,啖啖鰻魚好新鮮!仲試咗花之戀,細細舊岩岩好一淡一粒😋三文魚新鮮,沙律醬又夠多,忍唔住食左10舊!仲試咗松露醬大蝦壽司,蝦肉彈牙可口!🔸炸物同樣有8款炸物,天婦羅類別中就試咗蟹柳及海老天婦羅,炸得金黃香脆,但炸粉又唔會太多,蝦肉肉質彈牙爽口,好好食!另外,十勝蕃茄芝士餃子都好好食,蕃茄配芝士真係無敵,超滋味!🔸九類試咗餐廳推薦必食嘅迷你一口甜薯,燒完之後,真係好甜好開胃,值得大家一試!🔸野菜試咗芝士翠玉瓜及菠蘿,食完燒肉食蔬菜好解油膩!肉類

🔸涼菜

🔸刺身

🔸火炙壽司壽司

🔸炸物

🔸九類
🔸野菜
試咗芝士翠玉瓜及菠蘿,食完燒肉食蔬菜好解油膩!

肉類有豬牛雞,今次就主要試咗牛豬兩款肉類!
🔸豬肉
有6款豬肉,奧斯卡豚后肉真係必食,燒完好似煙肉咁,食落又唔會好乾,反而有入口即溶嘅感覺,豬肉味濃郁,不錯!另外,鹽燒一口骰仔豚都好好食,餐廳醃製得好入味,食落好Juicy!

🔸牛肉
有10款牛肉可選擇,本身偏愛食牛肉,所以今次燒烤都主要燒牛肉為主!最愛鮮蕃茄霜降和牛,蕃茄味濃郁,和牛雪花分布均,輕輕一燒,就可以食,食落入口即溶,肉質好軟嫩,有蕃茄味之外,牛肉味亦相當濃郁,超好食!仲有鮮蕃茄牛裡肌,又係必叫,肉質鮮嫩,牛味濃郁!另外,牛舌都係好好食,食落煙韌,口感豐富!

🔸主食
食左石鍋香茜蠔仔粥,大大煲好入味,蠔仔亦大大粒,份量都唔少!

🔸飲品
餐廳提供飲品大雪櫃,有汽水、果汁及茶類飲品,種類都唔少👍🏻
2024-04-19 64 浏览
今日食咗一間非常好味嘅燒肉店,就係位於尖沙咀漆咸道南嘅金馬倫中心2樓,燒魂,地點方便,入面環境仲非常舒服 地方又夠闊落,大部份都係靠窗邊嘅卡位餐廳仲送咗四隻蠔,蠔肉非常豐滿,厚身,入口鮮甜又唔會有腥味刺身非常新鮮,值得一讚,三文魚,吞拿魚刺身,做到非常厚身,又有魚嘅鮮味,甜蝦嘅size非常大隻,蝦頭又多蝦膏,非常新鮮,口感鮮嫩,味道鮮美,除咗刺身仲有好多款嘅壽司選擇我最鍾意嘅就係松露醬大蝦壽司松露味非常香濃加埋大蝦又夠爽口,飯嘅份量又唔會太多 餐廳放題主要以燒肉為主,有唔同部位嘅牛肉,仲有蕃茄味同柚子味來醃牛肉,我較為喜歡柚子味,入口夠晒清新,牛肉嘅油脂充足,分佈又平均,入口仲有香濃嘅牛肉油香,林身又有口感,令到肉質更加Juicy,牛肉以外嘅,仲有薄切嘅五花豬肉,薄燒出嚟非常脆口另外要推介嘅就係炸榴槤波,炸到外脆內軟,好香嘅榴槤味,追加咗三次仲有好多唔同種類嘅紙包罐裝飲品都係無限量添加,餐廳出食物嘅速度非常有效率,而且食材夠晒新鮮美味,會再返來幫襯

餐廳仲送咗四隻蠔,蠔肉非常豐滿,厚身,入口鮮甜又唔會有腥味

2024-04-18 43 浏览
朋友說很餓要吃放題 那就去了🤤🤤🤤行動力都這麼高的😂刺身幾有水準,已經一排冇食生冷嘢今晚食放題可以一次過食返夠本!三文魚、吞拿魚、甜蝦味道都唔錯👍🏻其實食幾round已經值回票價了~~食刺身食到凍凍地,試吓佢哋嘅熱食估唔到咁高水準!!呢份炒通菜高質過好多餐廳上枱時出緊煙,隔籬枱見到又叫咗一份😂非常好食!!必點👍🏻👍🏻另外呢份尖椒大腸都好好食平時鍾意食炸大腸嘅一定要試吓!好惹味🤤
朋友說很餓要吃放題 那就去了🤤🤤🤤
行動力都這麼高的😂

刺身幾有水準,已經一排冇食生冷嘢
今晚食放題可以一次過食返夠本!
三文魚、吞拿魚、甜蝦味道都唔錯👍🏻
其實食幾round已經值回票價了~~

刺身食到凍凍地,試吓佢哋嘅熱食
估唔到咁高水準!!
呢份炒通菜高質過好多餐廳
上枱時出緊煙,隔籬枱見到又叫咗一份😂
非常好食!!必點👍🏻👍🏻

另外呢份尖椒大腸都好好食
平時鍾意食炸大腸嘅一定要試吓!
好惹味🤤
2024-04-15 124 浏览
聽朋友講燒魂係和牛燒烤放題,仲有刺身壽司任食,經開尖東果邊所以就試下佢,book左6.30pm。一坐低,覺得地方幾乾淨企理,坐喺窗邊可以睇哂尖東繁華夜景,落單既選擇超多,有前菜、沙律、野菜、兩身、壽司、和牛、鍋類、肉類,食物款式幾特別,叫左好幾款和牛,黑毛飛霜空降和牛、西柚汁霜降和牛好新鮮好有牛味😋任飲飲品有可樂、解茶、清涼爽、荔枝茶等等,值得一讚既係侍應態度好好,好有禮貌,食左成2個鐘,埋單300幾,可以食足2個鐘,性價比好高😍

2024-04-02
2024-04-07 218 浏览
真係唔好信OP食評食物方面,除咗炸物係好食,其他食物味道正常食一回算。食物,飲品種類,少得可憐。食完刺身,無意中望到刺身櫃,冚包散喇希望唔好肚屙喇,衛生👎🏻👎🏻👎🏻吞拿魚刺身難食玉子👎🏻。甜品,係冇嘅,唔係賣哂嘅冇,係冇提供嘅無。今晚最不滿部份,第一次幫襯,我6點半入座,侍應話價錢改咗6點入座都係$368但包加一(以前6點至8點$338再加一),我哋3個人明明都聽到包加一先決定入座試吓,最後埋單有收加一,問番話包加一侍應,佢好似失憶咁唔認數(最後解決方法,話比現金有85折另原價加一),星期六8:30離座成晚得3枱客執笠係遲早嘅事,平心而論今餐食物飲品質素只值$220左右。我都好少寫食評,唔想再有人肯留港消費而中伏。
真係唔好信OP食評

食物方面,除咗炸物係好食,其他食物味道正常食一回算。

食物,飲品種類,少得可憐。

甜品,係冇嘅,唔係賣哂嘅冇,係冇提供嘅無。

我都好少寫食評,唔想再有人肯留港消費而中伏。

2024-04-06
  • 炸物
今天是假期前夕,放工約了朋友去尖沙咀行行食飯。早前有人介紹在附近有一間有名的日式放題燒烤店! 餐廳叫燒魂,位於尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓,港鐵尖沙咀站 P3 出口, 步行象分鐘就到。 餐廳的招牌光亮,十分有氣泒。 內裏裝修有時代感,以清酒酒樽作裝飾;整潔和光線充足 。檯椅以卡位為主,坐得舒服。 它以日式燒肉為主打,有生的牛肉、經過調味牛肉、不同款式用來燒烤的豬肉和醃制的雞翼雞腿等等。除了這些,還有:刺身、壽司、沙律、炸物和日式菜。飲品任飲! 我們先吃主題的燒肉,再食其他食物。 *燒肉黑毛飛霜空降和牛、鮮蕃茄霜降和牛、騷騷牛裡肌、鮮蕃茄牛裡肌、汁燒安格斯骰仔粒。真的各具特色,非常美味! 尤其是和牛,油花分佈均勻,牛肉味濃! 安格斯牛柳粒細細件,一口吃完,很有咬口! 還有:奥斯卡豚后肉、蜜運豚后肉和血池赤豚小排。 經醃制的豬肉真的不錯,可以燒焦一些來吃,超正! *刺身:三文魚、生蠔和刺身蝦。 非常新鮮,鮮味可口! *壽司:花之戀、松露醬大蝦壽司、七味燒三文魚壽司。 壽司和食物很搭配,七味燒三文魚好好味。 *野菜:黑松露雞髀菇、香草牛油冬菇和芝士翠玉瓜。 很惹味和可以中和

它以日式燒肉為主打,有生的牛肉、經過調味牛肉、不同款式用來燒烤的豬肉和醃制的雞翼雞腿等等。除了這些,還有:刺身壽司、沙律、炸物和日式菜。飲品任飲! 我們先吃主題的燒肉,再食其他食物。

*燒肉

*刺身
三文魚、生蠔和刺身蝦。 非常新鮮,鮮味可口!

*壽司
花之戀、松露醬大蝦壽司、七味燒三文魚壽司壽司和食物很搭配,七味燒三文魚好好味。

*野菜:
黑松露雞髀菇、香草牛油冬菇和芝士翠玉瓜。 很惹味和可以中和吃了那麼多肉。

*日式菜
蕃茄薯仔和牛烏冬和卜卜煮大硯。 烏冬和蕃茄薯仔超入味! 大硯鮮甜美味!

這間日式放題燒烤店真的有驚喜! 食物質數高、材料新鮮和料理得很有水準! 最要是價錢唔貴。很值得推薦大家去光顧!
  • 海鮮
  • 焗蠔