2024-10-21
5個人給張大枱(10人枱)距離有點遠,座位不太好當晚已經不多人,但上菜速度都不快我最嬲的是,我叫了個水煮魚,點餐時講咗2次「原條上」個店員都點頭話好上到菜見到有頭有尾我以為原條,食咗2塊唔對路,撈起晒出嚟睇,原來係切片,同個店員講返,佢反應係「下,你係要成條上呀?」請問你聽唔明咩叫原條上,咁你又點頭答好?仲要同你confirm咗2次,你都係答好。好嬲,之後仲要扮無野又唔換唔賠點解我咁執著要原條?因為佢切片後少咗好多肉,懷疑佢偷工減料,成鍋野得返5-6片魚,我5個人一人食到一片咋,百幾蚊食一片?下面全部都係用芽菜金針菇薯粉墊底真係以後都唔去食,大家都唔好去食其他食物都唔好得去邊第一:口水雞雞係霉又鞋,好大陣雪櫃味以前呢碟只係$50而家加到要$70幾,傻的嗎第二:宮保雞丁細碟咗勁多,份量勁少雞肉粒少到得一半,另一半就係花生咁都要$78第三:蔥爆牛肉炒粗麵非常油膩,粗炒淋嘅,完全唔似粗炒,似最cheap個啲烏冬不過佢價錢平過以上小食,$68算係咁但都係唔好食,一啲鑊氣都無,又油,食完會中風第四:香醋排骨最好食係佢,做到外脆內軟,但都係肥膏多而且份量又係好少,做$78,唔算抵,去茶記食平過佢有
當晚已經不多人,但上菜速度都不快
好嬲,之後仲要扮無野又唔換唔賠
真係以後都唔去食,大家都唔好去食
其他食物都唔好得去邊
第一:口水雞
雞係霉又鞋,好大陣雪櫃味
以前呢碟只係$50而家加到要$70幾,傻的嗎
第二:宮保雞丁
細碟咗勁多,份量勁少
雞肉粒少到得一半,另一半就係花生
咁都要$78
第三:蔥爆牛肉炒粗麵
非常油膩,粗炒淋嘅,完全唔似粗炒,似最cheap個啲烏冬
不過佢價錢平過以上小食,$68算係咁
但都係唔好食,一啲鑊氣都無,又油,食完會中風
第四:香醋排骨
最好食係佢,做到外脆內軟,但都係肥膏多
而且份量又係好少,做$78,唔算抵,去茶記食平過佢有鑊氣過佢好食過佢!
真係執得