2025-02-15 135 浏览
見到人哋喺threads成日介紹西九龍中心嘅food court,呢日就嚟行咗一圈🙊 但係最後吸引到我嘅係呢一間和牛丼飯專門店,店員用鐵板烹調和牛,香味四溢🥰火山丼呢個打卡一流嘅火山丼,見到店員毫不吝嗇將半生熟嘅和牛片放上個飯上面🤩 仲要係排列得好整齊添呀,都有接近十片和牛片,份量都幾多🐮 牛肉嘅口感軟腍,油脂感滿滿,可以話入口即溶呀🥳 上面再放一隻溫泉蛋,真係一個冇得輸嘅組合,真係鋪頭嘅王牌產品。上肉丼呢個丼飯嘅牛肉較瘦,雖然望落冇咁juicy,但其實咬落口佢都係有肉汁同埋牛肉味道更濃郁😙 側邊嘅配菜有海帶同埋筍片,兩款都係送飯一流嘅配料。月見漢堡丼呢個飯嘅性價比最高,漢堡扒幾厚身,煎嘅時候已經見到有好多肉汁😍 配埋溫泉蛋,味道好夾,底下仲有大量海帶,係個幾豐富嘅丼飯。和牛牛丸我地仲另外加配咗兩粒和牛牛丸,牛丸都係用鐵板煎過,入面係會爆牛肉汁嗰種,要小心睇熱呀😮呢日嚟幫襯就只係得一位店員照顧晒全部客人,好有喺日本嘅感覺,但係因為全部嘢都一腳踢,大家就要俾多少少耐性啦😂

午餐
高質和牛牛丼🥩牛執事❤️ʕ๑’ㅅ’๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡深水埗西九龍中心近期有唔少新餐廳進駐✨《🐮牛執事》即場以鐵板燒形式制作 主打和牛丼🥡▪️火山丼$78餐廳人氣推介🌋賣相都係最吸引❤️砌到好靚 將粉嫩嘅牛肉鋪哂係面🥰半熟牛肉口感軟嫩 牛味超濃郁~有隻半熟流心蛋 撈埋蛋汁食更juicy✨珍珠米飯軟硬度適中 連同蛋汁同牛汁一齊食 超正👍🏻▪️上肉丼$98上肉丼嘅牛肉油脂分佈幾平均 厚切牛肉肉質鬆軟 油香滿滿 但唔會有過油膩感覺加上佢有啲配菜 令到個餐更豐富 同時又可減低少少油膩感~▫️和牛牛丸 $15@2粒▫️明太子巨蟹柳 $15▫️雞腿肉 $15▫️墨魚咀 $15串燒多左啲新款式都幾吸引🍢當然要叫咗佢個招牌和牛牛丸先🩵咬一半已經有濃郁嘅牛肉味🐮而且超級Juicy 唔怪得係推介❤️火炙明太子巨蟹柳都幾吸引 大大條😋上面有滿滿嘅明太子 味道都唔會話過鹹 🧡⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚📍牛執事 深水埗欽州街37K號西九龍中心6樓大廚美食廣場33-35舖(入口在夾公仔機店旁)
高質和牛牛丼🥩牛執事❤️
深水埗西九龍中心近期有唔少新餐廳進駐✨
《🐮牛執事》即場以鐵板燒形式制作 主打和牛丼🥡

▪️火山丼$78
餐廳人氣推介🌋賣相都係最吸引❤️
砌到好靚 將粉嫩嘅牛肉鋪哂係面🥰
半熟牛肉口感軟嫩 牛味超濃郁~
有隻半熟流心蛋 撈埋蛋汁食更juicy✨
珍珠米飯軟硬度適中 連同蛋汁同牛汁一齊食 超正👍🏻

▪️上肉丼$98
上肉丼嘅牛肉油脂分佈幾平均 厚切牛肉
肉質鬆軟 油香滿滿 但唔會有過油膩感覺
加上佢有啲配菜 令到個餐更豐富
同時又可減低少少油膩感~

▫️和牛牛丸 $15@2粒
火炙明太子巨蟹柳都幾吸引 大大條😋
上面有滿滿嘅明太子 味道都唔會話過鹹 🧡

📍牛執事
2025-02-26 0 浏览
「席前燒一向比人印象高檔,真系估吾到Food Court 都會有平價席前燒」小編今次就帶大家黎到西九龍中6f,同大家介紹一間無意中發現最近開業,黎緊仲會系葵廣開分店既平價席前燒牛丼 一 牛執事 @wagyubutlerhk 🌟火山丼 $78據說小店選用既系澳洲和牛,事前經過慢煮處理,而現場廚師會好貼心咁問你想食幾成熟,然後會即席系你面前燒和牛,一切開可見和牛肉質粉嫩,滿滿既和牛同溫泉蛋堆到成個火山咁,油脂香之餘牛味濃 🤤👍🏻👍🏻🌟原滿丼 $65除左席前燒和牛,估吾到連牛丼都系席前燒,廚師會系你面前即席炒香洋蔥,加入醬汁同牛肉快炒,最後再加入柚子醋,平衡油膩感🤤👍🏻👍🏻🌟招牌和牛串 $36燒得岩岩好,吾會過熟,油脂香牛味濃,岩晒牛魔王🤤👍🏻👍🏻🌟和牛牛丸 $15佢系口感彈牙既牛丸,一咬落去滿滿既和牛油脂香同肉汁🤤👍🏻👍🏻🌟明太子巨蟹柳 $15真系估吾到明太子醬會夾得到蟹柳🤤👍🏻📍牛執事地址:西九龍中心6樓33-35號舖#深水埗 #牛執事 #和牛 #牛丼 #席前燒 #牛魔王 #火山丼 #原滿丼 #和牛丼 #西九龍 #留港消費 #支持小店 #和牛牛丸 #覓食深水埗 #食在深水埗 #為食關注組

🌟火山丼 $78

🌟原滿丼 $65

🌟招牌和牛串 $36
燒得岩岩好,吾會過熟,油脂香牛味濃,岩晒牛魔王🤤👍🏻👍🏻

🌟和牛牛丸 $15

🌟明太子巨蟹柳 $15
真系估吾到明太子醬會夾得到蟹柳🤤👍🏻

📍牛執事
地址:西九龍中心6樓33-35號舖

#深水埗 #牛執事 #和牛 #牛丼 #席前燒 #牛魔王 #火山丼 #原滿丼 #和牛丼 #西九龍 #留港消費 #支持小店 #和牛牛丸 #覓食深水埗 #食在深水埗 #為食關注組 #招牌和牛串 #香港美食地圖 #深水埗食乜好 #明太子巨蟹柳 #九十後行到邊食到邊
CP值極高!餐廳選用品質上乘嘅和牛,即場以鐵板燒形式制作,毎粒飯都被特調醬汁包裹住,加上和牛嘅油花,層次豐富,而且份量十足,大推火山丼🐮。▶️上肉丼🥩🍚($98)塊扒有滿滿既雪花!食落有油脂香😊牛扒油花分布均勻🥩🤤米飯粒粒分明,吸收咗牛肉汁🍚 牛肉的熟度啱啱好!保留肉質嫩滑☺️唔會過老或過生。💯 簡單的調味更加能凸顯牛肉本身鮮美😋 如果你係牛肉愛好者,呢碗上肉丼絕對不容錯過!💖 強力推薦!👍▶️火山丼🌋🍚🔥($78)人氣之選😍真係一定要試!店員姐姐煎完塊扒再切簿片😎將和牛舖滿飯面😝時間掌握得好好!一切開真係5成熟既牛肉🤤口感嫩滑☺️勁有牛味😍白飯加埋蛋漿一齊食☺️好快食晒成碗!▶️月間漢堡丼🍔🍚($65)漢堡扒口感鬆軟多汁😜肉質鮮嫩🤓充滿了牛肉香氣😋搭配米飯同特製的醬汁💯加埋海帶等配菜🤓酸酸甜甜▶️招牌和牛串(優惠價$22)😋烤得啱啱好既和牛🤓外層微微焦脆😎內裡鮮嫩多汁🤤和牛串油脂非常豐富🤓口感非常軟稔😗🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸📍 6樓大廚美食廣場6FC33-35

▶️上肉丼🥩🍚($98)

▶️火山丼🌋🍚🔥($78)
埋蛋漿一齊食☺️好快食晒成碗!

▶️月間漢堡丼🍔🍚($65)

▶️招牌和牛串(優惠價$22)

📍 6樓大廚美食廣場6FC33-35
2025-02-24 0 浏览
很大粒的牛肉丸,澳洲进口有保障堂食很干净,卫生有保障。这么低的价格可以吃到和牛,非常推荐全家大小一起品尝。小姐姐服务很热情,以后去西九龙有好地方吃饭了,小朋友肯定很喜欢😊
很大粒的牛肉丸,澳洲进口有保障
2025-02-23 0 浏览
新鮮食材,落order先煮,有誠意。只有牛食材做主食,建議喜牛者才食。煮既程度剛剛夠火喉,沒有過熟情況出現。溫泉蛋也好好味。款式雖然唔多,喜牛者必要試試喔。推介推介。
新鮮食材,落order先煮,有誠意。
只有牛食材做主食,建議喜牛者才食。
煮既程度剛剛夠火喉,沒有過熟情況出現。
溫泉蛋也好好味。
款式雖然唔多,喜牛者必要試試喔。
推介推介。

2025-02-23
火山丼
開放式廚房 做澳洲和牛為主嘅丼飯店員鐵板燒制作和牛 未食已經覺得好吸引🤓3月中葵廣會開分店 掃街又多一個選擇luuuu|漢堡丼 ($65)漢堡肉口感軟腍🤟🏻油脂豐富 小編最愛款式日本米混合甜甜嘅醬汁 加上海帶配料好豐富|上肉丼 ($98)肉質脂肪唔會太多 熟度都較高~適合要健康食肉嘅朋友仔😜|原滿丼 ($65)有大量煮過嘅洋蔥調味 牛肉份量足夠♪(´ε` )牛肉飯感覺温和 輕鬆自己食一碗好滿足!!!|和牛牛丸 ($15/2粒 $28/4粒)無添加任何其他材料調味 牛肉丸牛味濃郁😳咬開就發現充滿肉汁 彈性十足💪🏻
開放式廚房 做澳洲和牛為主嘅丼飯
店員鐵板燒制作和牛 未食已經覺得好吸引🤓
3月中葵廣會開分店 掃街又多一個選擇luuuu

|漢堡丼 ($65)
漢堡肉口感軟腍🤟🏻油脂豐富 小編最愛款式
日本米混合甜甜嘅醬汁 加上海帶配料好豐富

|上肉丼 ($98)
肉質脂肪唔會太多 熟度都較高~
適合要健康食肉嘅朋友仔😜

|原滿丼 ($65)
有大量煮過嘅洋蔥調味 牛肉份量足夠♪(´ε` )
牛肉飯感覺温和 輕鬆自己食一碗好滿足!!!

|和牛牛丸 ($15/2粒 $28/4粒)
無添加任何其他材料調味 牛肉丸牛味濃郁😳
咬開就發現充滿肉汁 彈性十足💪🏻
2025-02-13
2025-02-18 51 浏览
勁有性價比嘅和牛丼🤩佢哋啲牛肉款款表現都好出色✅真係平民價錢就可以食到和牛啦‼️火山丼🌋呢個和牛丼飯真係超出色🤩 order咗後會由店員以板前料理嘅方式,喺你面前烹飪😳幾十蚊都仲可以揀熟度‼️而且份量都唔惹少足足有一大碗👍🏻上肉丼呢款就適合唔太鍾意食好油肉肉嘅你哋‼️佢嘅肉味比較濃郁啲👍🏻而且一啲都唔會韌😳超適合做gym嘅你哋💯月見漢堡丼佢哋啲漢堡扒係爆曬汁㗎‼️個人感覺仲好食過挽肉x米🤣配上荀等等嘅配菜真係好豐富💯牛肉丸呢個真係經驗到我🤣估唔到喺和牛店舖嘅牛肉丸可以咁出色💯呢個必食牛肉丸唔單止一啖咬落去爆曬汁咁簡單😳仲要冇咗坊間牛肉丸嗰陣腥味,超級推薦!

火山丼🌋

牛肉丸
就在最近爆火的意面档口旁边,还有一家主打和牛丼的宝藏小店,牛肉都是现点现煎,做到口口弹嫩多汁,但服务态度比较高冷。·【月见汉堡丼】【和牛牛丸】·可以说是挽肉と米的平替了,牛肉饼滋滋冒着油香,厚实又有着香浓的肉味,酱汁、渍物、温泉蛋,每个元素都很到位。
【月见汉堡丼】
【和牛牛丸】
2025-02-09
  • 月見漢堡丼
2025-02-16 0 浏览
第一次揀左佢地個火山丼黎試(好似話係最出名!)非全熟嘅和牛勁正 配埋d珍珠米好夾😋d飯表面仲有d醋 酸酸地好開胃又可以中和番 成件事好舒服💜上面隻溫泉蛋撈飯最啱 成個配搭好好!嗰次撞正老細喺度 佢推介左和牛牛丸(影唔曬添🙇‍♀️)爆曬汁勁juicy一定要試!完全唔係平時打邊爐嗰種!諗住下次得閒去試埋上肉丼 佢地好似又出左新menu 睇佢地社交平台好似話新增左好多串燒?有個叫咩明太子巨蟹柳佢地員工話必試喎🤭$15一串好似幾抵!

• 火山丼
  • 和牛牛丸
2025-02-11 34 浏览
話說最近西九6樓新開左個area我某日好奇就入左去試結果俾我發現左間幾高CP值嘅和牛丼🙌🏻因為每份都係即叫即整 等得要耐少少不過唔使坐8樓啲凳😂等耐少少都冇所謂啦~
話說最近西九6樓新開左個area
我某日好奇就入左去試
結果俾我發現左間幾高CP值嘅和牛丼🙌🏻
因為每份都係即叫即整 等得要耐少少
不過唔使坐8樓啲凳😂等耐少少都冇所謂啦~