2025-02-15
見到人哋喺threads成日介紹西九龍中心嘅food court,呢日就嚟行咗一圈🙊 但係最後吸引到我嘅係呢一間和牛丼飯專門店,店員用鐵板烹調和牛,香味四溢🥰火山丼呢個打卡一流嘅火山丼,見到店員毫不吝嗇將半生熟嘅和牛片放上個飯上面🤩 仲要係排列得好整齊添呀,都有接近十片和牛片,份量都幾多🐮 牛肉嘅口感軟腍,油脂感滿滿,可以話入口即溶呀🥳 上面再放一隻溫泉蛋,真係一個冇得輸嘅組合,真係鋪頭嘅王牌產品。上肉丼呢個丼飯嘅牛肉較瘦,雖然望落冇咁juicy,但其實咬落口佢都係有肉汁同埋牛肉味道更濃郁😙 側邊嘅配菜有海帶同埋筍片,兩款都係送飯一流嘅配料。月見漢堡丼呢個飯嘅性價比最高,漢堡扒幾厚身,煎嘅時候已經見到有好多肉汁😍 配埋溫泉蛋,味道好夾,底下仲有大量海帶,係個幾豐富嘅丼飯。和牛牛丸我地仲另外加配咗兩粒和牛牛丸,牛丸都係用鐵板煎過,入面係會爆牛肉汁嗰種,要小心睇熱呀😮呢日嚟幫襯就只係得一位店員照顧晒全部客人,好有喺日本嘅感覺,但係因為全部嘢都一腳踢,大家就要俾多少少耐性啦😂
火山丼
上肉丼