2025-08-03
本來上網book咗星期六晚7點半同老婆 (當然仲有阿仔) 食牛大人,點知老婆臨時要遲啲到,好彩同負責派枱帶位的職員查詢後,叫我即時攞飛補番8點。如果平時食午餐,我地會叫特級安格斯。今次晚餐就試下澳洲極上和牛。講真澳洲和牛個賣相真係麻麻,賣相仲差過SRF或者安格斯。雖然輪牛肉的嫩滑度始終係澳洲和牛較為優勝,希望牛大人會檢討一下。除牛肉外,其他的配料選擇都好豐富,老婆較鐘意蔬菜類及簡單海鮮類。我除咗牛肉就鐘意食餃子,牛大人的餃子大把款式俾我逐啲試下。而小食方面的選擇還可以,起碼上枱時大部分都夠熱。飲品方面,我同老婆都較喜愛無糖的茶,而呢方面的選擇都OK。至於甜品方面,今次Mövenpick的雪糕有2個口味,另外Haagen-Dazs就有一款雪條。職員服務方面整體令人滿意,上菜的時間快捷之餘亦密密幫手收走吉碟。