2024-08-12 910 浏览
人均$200起|觀塘|任吃火鍋|牛大人🔥只需港幣200元,在牛大人火鍋就能盡享Dreyer's冰淇淋自助,同時享用各式極品肉品和時令蔬菜。🍅觀塘店環境寬敞舒適。招牌濃香牛骨鍋鮮甜可口,澳洲M9和牛丸、入口即化的牛肉滑都極其美味,彈牙鮮香的雲吞也是必點。🍦最後再來一頓Dreyer's冰淇淋自助,讓你食而忘返。物美價廉,絕對是聚餐或放鬆的好選擇。——————為食分界線——————📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓人均消費: $200
人均$200起|觀塘|任吃火鍋|牛大人
🔥
🍅
🍦

——————為食分界線——————
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)

人均消費: $200
2024-08-11 791 浏览
呢排天氣太熱,見到牛大人依家有同Dreyers合作,有無限脆皮雪條供應,超想食美國開心果味同時又想試吓榛子味,所以就帶咗屋企人嚟牛大人一次過滿足我幾個願望啦!老實說,火鍋會不停encore真的只有牛大人有呢個能力🤣 每次我哋嚟一定係食極上和牛套餐,人均$300多元。但可以無限叫澳洲M5和牛😍 而且上菜速度一啲都唔慢,牛花非常均衡,入口即溶。連我媽媽係一個對食要求好高嘅人都好滿意佢地既牛,一碟碟咁車哂落個鍋到,速度勁快!今次我哋主攻兩款牛,必食一定係澳洲M5和牛,最好食的!我地叫左over 25+碟,全部都唔會miss單,性價比高到覺得佢地好蝕😂 第二款係美國SRF黑牛,見到係期間限定,都係一樣入口即溶嘅新鮮靚牛👍因為屋企人唔食辣嘅關係係我哋今次湯底叫咗紅燒牛骨鍋。之前曾經分享過牛大人必食秘技就係一定要試試佢哋台灣好出名嘅王子麵配上呢個牛骨鍋湯底,再加上M5和牛,成件事係非常之夾同埋好味,因為佢嘅麵吸收咗牛骨嘅精華,所以麵好濃郁,而且又嫩滑。除左牛之外,其次就係佢哋嘅必食台式鴨血🫣 我未試過食鴨血可以滑到咁,又超好味,encore左3次先夠皮🙈 值得一提嘅係,其實你一入坐佢哋都會每人送一

因為屋企人唔食辣嘅關係係我哋今次湯底叫咗紅燒牛骨鍋。之前曾經分享過牛大人必食秘技就係一定要試試佢哋台灣好出名嘅王子麵配上呢個牛骨鍋湯底,再加上M5和牛,成件事係非常之夾同埋好味,因為佢嘅麵吸收咗牛骨嘅精華,所以麵好濃郁,而且又嫩滑。除左牛之外,其次就係佢哋嘅必食台式鴨血🫣 我未試過食鴨血可以滑到咁,又超好味,encore左3次先夠皮🙈 值得一提嘅係,其實你一入坐佢哋都會每人送一碟M5和牛嘅牛丸,無得再reorder,但呢個牛丸勁彈牙,又會好似想爆汁咁,非常好食的!

仲有任飲台式飲品/甜品,依家有期間限定嘅鴨屎香檸檬茶個人覺得都好好飲,希望佢哋會keep住一路有。而甜品🍧 更加無得輸,dreyers 幾款口味都好吸引,
牛大人絕對值得大家一食再食👍
2024-07-30 1077 浏览
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓。。「牛大人」相信冇乜人唔識,呢間連鎖台灣過江龍火鍋店一直都赫赫有名,火鍋材料好多都由台灣或者外國空運到港,而且火鍋店裝修同環境佈局都好舒服,一班人去烚下烚下就啱晒喇🤣。。🔘澳洲極上和牛 | $288 (7:30pm前離座)評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語: 說實話都一段時間冇打邊爐🥲去到門口見到有三款任食牛肉火鍋套餐選擇,分別為「精選嫩牛」、「美國特級安格斯」同「澳洲極上和牛」,其實精選嫩牛同澳洲極上和牛只係相差$80,但由肉類選擇以至其他配料都有明顯嘅分別,咁自然地梗係揀後者啦🤣❤️以下係「澳洲極上和牛」獨有嘅配料❤️- 澳洲和牛M5牛肩卷- 安格斯一口牛肉粒- 安格斯牛小排- 手切封門柳- 豬雪花肉片- 花雕酒雞件- 章魚珍珠漿🍲湯底牛大人提供總共十款唔同口味嘅湯底俾大家選擇。正當我哋眼花撩亂之際,店員推介我哋試下呢款「牛大人紅燒牛過鍋」,而事實上的確係冇揀錯🤤湯底用新鮮牛骨熬製而成,入面加入少量花椒八角粒作調味,但絕對唔會辣,只有微微嘅麻辣感覺,反而令大家更加開胃!🥩肉類餐廳而家係用QR code直接落單,簡單又快捷
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

🔘澳洲極上和牛 | $288 (7:30pm前離座)
評分:🌕🌕🌕🌕🌑

- 花雕酒雞件
- 章魚珍珠漿

🍲湯底

🥩肉類
餐廳而家係用QR code直接落單,簡單又快捷,亦都減少左漏單嘅機會👍🏼當中我哋最欣賞嘅係澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳,同埋章魚珍珠漿。和牛只要輕輕焯一焯就食得,入口鮮嫩非常好食!手切封門柳牛味十足,章魚珍珠漿口感彈牙,仲有少少嘅章魚粒粒🤤

🧆配料
現場設有自助配料吧俾大家瘋狂添加食物😂大部分最受歡迎嘅配料例如芝心丸、牛丸、豆卜、生菜等等都會係度搵到,而且有一部分係台灣直送添🫶🏼最令我心動嘅係佢哋有提供台灣花枝丸,真係好好食🥲

🔻性價比之選❤️品質一流
🔻元朗、荃灣、沙田、觀塘、旺角、尖沙咀、銅鑼灣都有分店
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
2024-07-04
2024-07-27 1112 浏览
星期五喺觀塘放lunch,梗係想happy Friday!同同事一齊開心食個飯🤡我哋揀咗牛大人打算食個快邊爐!我哋揀咗最平嗰個餐,叫吓牛叫吓豬,大家一齊開心share!觀塘店嘅話,我覺得店員服務不錯!我哋比較人多,店員都會盡量配合我哋嘅要求👍👍M男店員好有耐性,細心聽我哋要咩湯底,想同佢講聲唔該晒😸😸食物方面,我自己本身好鍾意食牛大人嘅牛丸,任挾之下,我食咗10粒仲有佢嘅粟米真係好甜,我又食咗5個基本上我淨係食呢啲都好飽,更何況仲要食埋啲牛豬
星期五喺觀塘放lunch,梗係想happy Friday!
同同事一齊開心食個飯🤡

我哋揀咗牛大人打算食個快邊爐!
我哋揀咗最平嗰個餐,叫吓牛叫吓豬,大家一齊開心share!

M男店員好有耐性,細心聽我哋要咩湯底,想同佢講聲唔該晒😸😸

仲有佢嘅粟米真係好甜,我又食咗5個

基本上我淨係食呢啲都好飽,更何況仲要食埋啲牛豬
2024-07-04
午餐
2024-07-24 1203 浏览
打邊爐一定要揀牛大人!全港最抵食嘅台式火鍋,高質湯底,火鍋配料選擇多元化,牛肉選料高級,晚市最平嘅套餐都,已經包海鮮蝦蜆,絕對係性價比之選。由於政府宣傳走塑,牛大人自家冷泡茶系列,全部都用環保水樽代替膠樽,我估應該方便循環再用。不過環保水樽個樣都幾靚,會想買返個自己用😹今次見牛大人推出咗夢王祭系列,食材加入了夢王蛋,更加有特色甜品,食貴餐就可以試到。不過就算唔係食貴嘅套餐,like 社交平台page 就可以送特色飲品,布丁珍珠奶茶。
打邊爐一定要揀牛大人!

2024-07-16 1334 浏览
觀塘呢間🤩牛大人地點超方便,一出港鐵站🚇經過商場搭𨋢就到,岩哂怕落雨🌧️嘅朋友仔。入面超級大,啲座位🪑好寬敞,性價比又高,最啱約埋啲🥳朋友仔一齊嚟大嚓一餐!呢期最矚目😍嘅當然係佢哋同 Dreyer's 合作由每人一個🍮甜品升級到無限任食雪糕🍨。仲要有多款嘅 Mõvenpick / Dreyer's 雪糕批 / Dreyer's 甜筒🍦同埋 Kit Kat 雪糕批可以揀添🤤!而且除咗🍨雪糕之外仲可以 like 👍佢哋 社交平台換領一杯好香🥥椰奶味嘅金鑽鳳梨椰奶西🍹添!自助區💪提供多款無酒精飲品,想飲下🍺啤酒的話,就可以加錢揀高質嘅少爺拉格啤酒🍻 ,入口清爽配火鍋一流🥰。湯底🍲方面有唔少選擇,我哋揀咗台灣鳳梨雞鍋,🐓湯底非常淸甜,唔會搶咗牛肉嘅鮮味😋,而且同其他火鍋配料都幾百搭☺️。今次我哋食嘅極上🇦🇺澳洲和牛吃到飽套餐🤩主打澳洲和牛M5牛肩卷,入口肉質幼嫩肥美🤤,牛肉味亦都好香濃。另外 SRF 美國🇺🇲黑牛後腿肉脂肪分佈均勻,有咬口得嚟肉汁濃郁😊又香甜。 海鮮🌊方面有大大隻嘅海蝦,十分之鮮甜🦐又彈牙,另外佢哋嘅沙白亦非常👍肥美厚肉。自助區💪仲有多款台灣直送嘅火鍋食材🥢,丸類款式豐富,蔬菜🥬又
自助區💪仲有多款台灣直送嘅火鍋食材🥢,丸類款式豐富,蔬菜🥬又新鮮。
2024-07-14 1202 浏览
今次喺Openrice買左和牛午餐優惠劵&book位, 90分鐘可以任食澳洲M5和牛牛肩肉, 我地叫左“台灣鳳梨雞鍋”湯底, 有苦瓜片, 鳳梨粒, 半隻雞, 兩隻大蜆, 大旺菜, 開胃又好味. 以前膠樽裝既大紅袍, 綠茶, 洛神茶, 原來依家已經換左用杯裝, 同樣好飲又環保. 食物方面好多選擇, 除左有我一定食既牛之外, 仲有豬有雞, 有蝦滑墨魚滑餃子, 小食方面有炸雞粒, 台灣腸, 滷水豬大腸, 仲有我喜歡的鴨血, 丸類有牛有豬有腸仔, 蔬菜都有好多選擇, 食90分鐘已經好飽好滿足
今次喺Openrice買左和牛午餐優惠劵&book位
  • 鴨血
  • 台灣鳳梨雞鍋
  • 台式小食
2024-07-12 1030 浏览
牛大人台灣火鍋吃到飽 ❗️諗起台式火鍋會即刻諗到牛大人今日又來打邊爐🍲最近牛大人全線同dreyer's 合作✨😋晚市入座可任食dreywr’s 雪糕🍦好正啊!勁多種口味!一次過食到美國開心果、馬達加斯加雲呢拿、加州士多啤梨、地中海榛子配合朱古力都食到來牛大人任飲任食好正😃湯底勁多款我叫左剝皮辣椒雞鍋~同埋多款靚牛肉🥩澳洲和牛M5牛肩卷🥩SRF 美國黑牛後腿肉🥩安格斯特選牛板腱🥩美國 PRIME 極級肩里肌手切封門柳跟餐仲有四粒澳洲和牛牛丸~彈牙爽口同埋有台灣直送嘅蔬菜同飲品~食到飽絕對無問題!食物質素有保證如果鐘意飲啤酒唔好錯過~🍺🍻少爺啤酒會由即日起至7月14日有限時買一送一優惠(限時為每晚的限定時間)有興趣就快D訂位😆牛大人📍將軍澳唐賢街9號Popcorn 2樓PopFood 3號舖
牛大人台灣火鍋吃到飽 ❗️
諗起台式火鍋會即刻諗到牛大人
今日又來打邊爐🍲

最近牛大人全線同dreyer's 合作✨😋
晚市入座可任食dreywr’s 雪糕🍦

好正啊!勁多種口味!一次過食到
美國開心果、馬達加斯加雲呢拿、

加州士多啤梨、地中海榛子配合朱古力都食到

來牛大人任飲任食好正😃湯底勁多款
我叫左剝皮辣椒雞鍋~同埋多款靚牛肉

🥩澳洲和牛M5牛肩卷
🥩SRF 美國黑牛後腿肉
🥩安格斯特選牛板腱
🥩美國 PRIME 極級肩里肌手切封門柳
跟餐仲有四粒澳洲和牛牛丸~彈牙爽口
同埋有台灣直送嘅蔬菜同飲品~

食到飽絕對無問題!食物質素有保證

如果鐘意飲啤酒唔好錯過~🍺🍻
少爺啤酒會由即日起至7月14日

有限時買一送一優惠(限時為每晚的限定時間)

有興趣就快D訂位😆牛大人
2024-07-08 844 浏览
-牛大人台灣火鍋吃到飽🍽️-極上和牛吃到飽 $328/位打邊爐就算要加錢都一定要叫鴛鴦鍋😂因為麻辣鍋係必需既但食菜海鮮又想食清鍋😂加$50拼左台灣鳳梨雞鍋🍲鳳利雞放心唔會有成個菠蘿但個味好fresh仲要勁大隻雞🤣-海鮮類任食基本上食海鮮就點都回本嫁啦😂有蝦/沙白/青口/鯛魚片等等😍份量黎得好足d蝦幾新鮮d肉彈牙唔會霉😉沙白必食勁大隻又鮮甜仲要冇沙👍-肉類其實呢個最貴既餐基本上所有牛/豬既種類都包!但大推美國Prime牛肩胛個肥瘦分佈適中配麻辣湯最夾😋-自助區出面仲有個自助區可以拎丸/菜/水魷等等我覺得有水魷同牛柏葉任食已經好正🤣-甜品有雪糕/仙草冰揀每人揀一樣雖然冇得任食甜品但其實後段已經好飽😂-飲品其實汽水/茶類都係自己拎任飲既😌另外佢會有特別時段敲哂鼓咁有15分鐘叫啤酒買一送一好搞笑🤣佢仲有杯椰汁菠蘿西米露勁好味好椰香😋-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_觀塘#foodieluveat_火鍋#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfood
牛大人台灣火鍋吃到飽🍽️

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_觀塘
#foodieluveat_火鍋
#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #火鍋 #打邊爐#牛大人 #台式火鍋 #任食火鍋 #火鍋吃到飽 #觀塘 #apm
今天要介紹呢間餐廳位於觀塘,是一家台式自助火鍋店。客人係位電話掃用qr code 叩肉類同海鮮外,仲有自助吧比大家去拎食物。飲品有自家製冷泡茶。牛大人不時推出一些限定飲品,例如有芭樂鹽小麥既啤酒。🌟澳洲極上和牛set $328台灣鳳梨雞鍋有半邊雞放係湯,配料有娃娃菜同埋苦瓜,而鳳梨就唔係好多牛肉牛肉可以試下封門柳,口感比較好同重牛肉味。呢個餐包左每人兩粒澳洲牛丸,牛丸味比較重而且有肉汁自助吧除左大路既丸類外,仲有好多疏菜可以選擇,而且有少見既滷牛肉飯小食小食類係用ar code 落單,鬼馬油條和爽脆炸魚皮係可以一試甜品每人一份甜品,可以揀雪糕或仙草。📌牛大人觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓港鐵觀塘站B3 出口,步行約1分鐘

🌟澳洲極上和牛set $328
台灣鳳梨雞鍋
有半邊雞放係湯,配料有娃娃菜同埋苦瓜,而鳳梨就唔係好多

牛肉

自助吧

小食

甜品
每人一份甜品,可以揀雪糕或仙草。

📌牛大人
港鐵觀塘站B3 出口,步行約1分鐘
2024-03-11
2024-07-04 572 浏览
牛大人最近推出牛大人夢王祭!多款夢王蛋製作既美食,包括夢王布丁珍珠奶茶、醬油溏心夢王蛋、 夢王生雞蛋、三色鮮蔬夢王脆蛋同甜品夢王布丁 極上和牛吃到飽套餐$328 每人都可以揀夢王生雞蛋或者醬油溏心夢王蛋其中一款like/follow牛夾社交平台專頁,仲可以免費飲一杯夢王布丁珍珠奶茶,真係值得一試😋甜品方面,仲有夢王布丁揀鍾意飲啤酒嘅朋友,記得留意少爺啤PILSNER啤酒限時買一送一優惠呀🎉夢王祭活動去到6月23日,絕對唔好錯過 「牛大人台灣火鍋吃到飽 」
牛大人最近推出牛大人夢王祭!

極上和牛吃到飽套餐$328
每人都可以揀夢王生雞蛋或者醬油溏心夢王蛋其中一款

離開左香港半個月或多或少都會掛住香港嘅嘢食雖然喺英國同朋友都打咗幾次邊爐不過仍然掛住牛大人咁高質素嘅牛肉🥹🥹淘小姐返到嚟即刻約埋朋友去觀塘嘅牛大人 @masterbeef.hk七點前到達好好彩唔使排隊朋友就挑選咗阿嬤養生濃湯鍋裏面除咗蔬菜同鮮菇仲有紅棗、杞子、龍眼同埋桃膠啱晒我哋唔係好鍾意藥材味但又想養生嘅人啊🫶🏻套餐我哋就揀咗💫澳洲極上和牛每位贈送牛肉味超濃郁嘅澳洲M9和牛牛丸2粒而最精彩嘅,當然係任食嘅和牛啦包括🥩上腹牛五花🥩安格斯特選牛板腱🥩安格斯牛小排🥩手切封門柳🥩澳洲和牛M5牛肩卷🥩美國PRIME極級肩里肌 雖然睇落去薄薄嘅片但係款款都超級嫩滑有咬口淥一淥就食得對比起其他牛肉片安格斯一口牛肉粒就更有質感重點係以上全部都可以encore架!今期牛大人仲舉辦緊「夢王祭」夢王蛋來日本神戶兵庫縣連續多年獲得日本人公投為刺身蛋拌飯第一名Order左澳洲極上和牛套餐嘅朋友就可以獲得以下美食🫶🏻🥚夢王蛋 (二揀一)蛋黃呈橙色味道濃郁生食就最能夠原汁原味咁品嚐到佢嘅鮮味🥚夢王醬油溏心蛋 (二揀一)雖然醬油已經入晒味但仍然掩蓋唔到蛋黃嘅鮮甜味🥚三色鮮蔬夢王脆蛋好似天婦羅咁嘅三色鮮蔬沾上蛋漿再炸
離開左香港半個月
或多或少都會掛住香港嘅嘢食
雖然喺英國同朋友都打咗幾次邊爐
不過仍然掛住牛大人咁高質素嘅牛肉🥹🥹

七點前到達好好彩唔使排隊
朋友就挑選咗阿嬤養生濃湯鍋
裏面除咗蔬菜同鮮菇
仲有紅棗、杞子、龍眼同埋桃膠
啱晒我哋唔係好鍾意藥材味但又想養生嘅人啊🫶🏻

套餐我哋就揀咗💫澳洲極上和牛
每位贈送牛肉味超濃郁嘅澳洲M9和牛牛丸2粒
而最精彩嘅,當然係任食嘅和牛啦
包括

但係款款都超級嫩滑有咬口
淥一淥就食得

對比起其他牛肉片
安格斯一口牛肉粒就更有質感
重點係以上全部都可以encore架!

今期牛大人仲舉辦緊「夢王祭」
夢王蛋來日本神戶兵庫縣
連續多年獲得日本人公投為刺身蛋拌飯第一名
Order左澳洲極上和牛套餐嘅朋友就可以獲得以下美食🫶🏻

🥚夢王蛋 (二揀一)
蛋黃呈橙色
味道濃郁
生食就最能夠原汁原味咁品嚐到佢嘅鮮味

🥚夢王醬油溏心蛋 (二揀一)
雖然醬油已經入晒味

如果follow牛大人嘅社交平台專頁
仲可以有🧋夢王布丁珍珠奶茶
真係超滿足🫶🏻

係食物到齊開始食嘅時候
餐廳廣播有15分鐘 Young Master 少爺 @youngmasterales Pilsner 啤酒買一送一優惠

淘小姐又點會唔嗌返杯嘆下~🍻爽呀!

🍽️ 牛大人台灣火鍋吃到飽
📍 觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
2024-06-28 418 浏览
早前又去了吃台式火鍋牛大人放題,見他們出了新鍋三椒酸菜鮮魚鍋,湯底幾濃郁!酸辣香氣撲鼻而來,口感濃郁卻不會過於刺激,裏面的魚肉是炸魚柳~吸了湯幾好味🤤任吃牛肉好高質,有澳洲M5和牛牛肩肉好鮮嫩入口即化;美國SRF黑牛更是肉質細膩,飽含牛肉的香甜味。除了牛肉,台灣鹽酥雞也好推介,香脆可口,台灣香腸口感也豐富多樣~ 😆醬料區還有自製的牛肉湯汁醬料,香濃牛香撲鼻,令人忍不住連續沾食😍 吃到中段,他們的店員主動給我們布丁珍珠奶茶,甜甜蜜蜜充滿奶香及少爺PILSNER啤酒,一邊打邊爐一邊喝清爽解膩!

是晚同朋友第n次黎牛大人食極上和牛套餐⭐湯底有十二種可選,我這次試了上次沒有出的三椒酸菜鮮魚鍋,湯裡有紅辣椒和新鮮花椒,端上來就能聞到濃濃的青花椒香氣。這個鍋底比較特別的是除了湯還會附上一碟炸過的魚肉。店員說是要把魚肉放進湯裡煮,吸收酸菜湯的味道,吃起來更好吃。湯底酸香鹹帶一點麻和辣,但是微辣程度,很開胃⭐套餐有十幾款牛肉豬肉能選,其中我最喜歡的還是牛小排,肥瘦相間所以很嫩,充滿牛油風味,美國黑牛後腿肉就比較瘦,有肉香有嚼勁,可能和客流量高也有關係,牛肉很新鮮⭐海鮮漿類,例如黑松露海鮮漿,花枝漿等等,有六七款,另外還有餃類⭐手機還能下一些台灣特色小吃,比如香腸,鹽酥雞,滷牛肚牛筋等等⭐除了手機下單的火鍋料外,餐廳還有滿滿裡面飲料櫃有各種汽水還有冷泡茶,非常多的飲料可選⭐另外半面墻箱子冰櫃裡面有十幾款丸子,十幾款菜,還有其他火鍋料,菜品超級豐富,如果不是大胃王完全沒辦法試大部分的菜⭐這次比我上次來多了一個夢王蛋活動,只要點了集上和牛套餐的都有送每人一顆糖心醬油夢王蛋或者生蛋,蛋香濃郁。另外只要點讚他的社交平台就能獲得一杯夢王布丁珍珠奶茶。最後每人還會送一個夢王蛋布丁,可以說是很香的雞蛋盛
是晚同朋友第n次黎牛大人食極上和牛套餐
⭐這次比我上次來多了一個夢王蛋活動,只要點了集上和牛套餐的都有送每人一顆糖心醬油夢王蛋或者生蛋,蛋香濃郁。另外只要點讚他的社交平台就能獲得一杯夢王布丁珍珠奶茶。最後每人還會送一個夢王蛋布丁,可以說是很香的雞蛋盛宴了,絕對值回價格
食物質素穩定是對放題店很重要的,推薦大家來試試
2024-06-25 398 浏览
口碑一向唔錯嘅台灣火鍋店牛大人,最近推出「夢王祭」。凡晚市叫『極上和牛套餐』,每人可選『夢王生雞蛋』或『醬油溏心夢王蛋』一隻。另外,仲有好多用夢王蛋制作嘅菜色,有三色鮮蔬夢王脆蛋、夢王布丁珍珠奶茶同夢王布丁。極上和牛套餐 $328/位火鍋湯底有十款可以揀,今次試阿嬤養生濃湯鍋。湯頭用上大骨加入大量新鮮蔬菜烹製,再配上多種養生藥膳,回甘香濃。夢王生雞蛋 / 醬油溏心夢王蛋我就揀左夢王生雞蛋,牛肉可以蘸蛋漿食,蛋漿令牛肉變滑,更增加口感。朋友揀左醬油溏心蛋,橙紅色蛋黃嘅溏心蛋,醬油好入味,蛋味濃。除左送夢王蛋,點呢個餐,每人仲有2粒澳洲M9和牛牛丸送。牛味好濃郁,彈牙之餘,肉汁爆出黎。再 LIKE 社交平台,就可以免費有一杯『夢王布丁珍珠奶茶』。奶茶加入夢王制嘅布丁同珍珠,滑滑嘅布丁同彈牙珍珠,令人有雙重口感。鍾意食牛嘅朋友,呢個極上和牛套餐一定滿足到你,牛肉款式好多選擇。澳洲和牛M5牛肩卷、美國SRF黑牛、安格斯牛小排、手切封門柳。最推介澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯牛小排。牛肩卷油花分佈平均,肉質嫰滑,牛肉味濃。牛小排則肉質豐厚多肉汁。打邊爐,點會少得啤酒。香港制造嘅少爺PILSNER啤酒
口碑一向唔錯嘅台灣火鍋店牛大人,最近推出「夢王祭」。
極上和牛套餐
極上和牛套餐 $328/位
再配上多種養生藥膳,回甘香濃。
阿嬤養生濃湯鍋

夢王生雞蛋 / 醬油溏心夢王蛋
夢王生雞蛋、 醬油溏心夢王蛋

除左送夢王蛋,點呢個餐,每人仲有2粒澳洲M9和牛牛丸送。
牛味好濃郁,彈牙之餘,肉汁爆出黎。
澳洲M9和牛牛丸
夢王布丁珍珠奶茶
打邊爐,點會少得啤酒。
香港制造嘅少爺PILSNER啤酒,晚上8點時段,有買一送一優惠。
少爺PILSNER啤酒
如果唔想食咁多肉,出面自助區仲有好多火鍋配料任你拎:墨魚丸、芝士腸、牛柏葉、鮮魷、冰豆腐、炸豆腐同萵筍
多款麵類、烏冬,保証食得飽。
墨魚丸、芝士腸、牛柏葉、鮮魷、冰豆腐、炸豆腐、萵筍
海蝦新鮮彈牙,沙白新鮮肥美,鮮甜無沙。
海蝦、沙白
炸物點左鬼馬油條、鹽酥雞、午餐肉,當然唔少得夢王祭推出嘅三色鮮蔬夢王脆蛋,三色係蓮藕片、秋葵同南瓜,炸漿做到好薄,炸物全部熱辣辣,好脆口。
炸物: 三色鮮蔬夢王脆蛋、午餐肉、鹽酥雞

夢王布丁 / 雪糕
夢王布丁好滑,飯後甜品大滿足。
夢王布丁 / 雪糕
夢王布丁