餐厅: 牛奶冰室 (何文田廣場)
资讯:

2024-03-22 308 浏览
外賣質素令人震驚 $73晚餐,質素連兩餸飯都不如🥲。呢盒蓮藕馬蹄煎肉餅一打開已經畀佢嘅色水嚇一嚇,好啡黑… 心諗:唔緊要,可能好香口呢!咬佢嘅時候已經好小心翼翼,因為好硬、好乾,仲有啲炸到燶咗嘅碎碎,係要吐出嚟嘅。而咬開之後,裡面嘅口感好泥,感覺係撈咗好多麵粉同埋未熟透…真係唔敢再食落去。可惜係外賣唔係堂食,真係好想直接反映畀佢知,呢舊混合物竟然可以賣$73,香港人有無咁慘🥲。食咗兩舊真係食唔落,亦都忍唔住第一次畀食評。
外賣質素令人震驚 $73晚餐,質素連兩餸飯都不如🥲。

蓮藕馬蹄煎肉餅
2024-03-22
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
2024-02-28 216 浏览
✨豬扒勁香蔥油飯 (HK$58)✨可立克 (凍飲+$9).塊豬扒好大塊!同埋硬度適中 唔會好硬,好香口,最可惜嘅係味道好鹹…😌😌一定要撈好多飯咁食,同時瘋狂飲嘢🙊可立克冇乜特別嘅,好香麥味咯😆。值得一讚嘅係 啲飯係珍珠米嚟,粒粒分明😋💕

✨豬扒勁香蔥油飯 (HK$58)
✨可立克 (凍飲+$9)
2024-01-13 286 浏览
回何文田娘家,又想吃個下午茶,便在牛奶冰室坐下。下午茶時段沒什麼人,坐位寬敞,餐牌都頗多選擇及吸引。我們叫了楊州炒飯及餐肉滑蛋三文治,配熱可可及咖啡。餐點來了,我卻嚇一跳,楊州炒飯竟然用日本珍珠米😅😂😂。味道沒有楊州炒飯應有的鑊氣,只可以說將一堆有味道的材料炒兩炒放在一起🙈。材料中的蝦🍤是頗大隻的,但沒什麼口感。而餐肉滑蛋三文治幾大份,滑蛋雖多但不是太滑,只能夠說是厚煎蛋餐肉三文治😅。味道不過不失,還可以。
回何文田娘家,又想吃個下午茶,便在牛奶冰室坐下。

2024-01-13
2023-11-19 259 浏览
美食沙漠既何文田黎講算係可以去既地方。集團式黎講唔錯,叫左個炒飯試下廚房。個炒飯都有d鑊氣,醬汁剛剛好冇太多。杯奶茶合格,加分位係大杯。坐位算闊落,茶記黎講ok的。
2023-11-05 221 浏览
本來以為係港式茶餐廳,諗住試吓,點知入到去個餐牌似中式晚飯小菜多,跟餐叫咗杯熱檸茶,點知來左杯奇怪顏色的檸茶(話係冷榨),又冇茶味,又冇檸檬味,應該唔會有下次再幫襯。
晚飯
2023-10-23
2023-06-10 811 浏览
平民開飯系列~茶餐廳~平民開飯第二彈,我揀咗茶餐廳。茶餐廳基本上係你個人夠貼地嘅話,都無乜可能無食過。茶餐廳就好似便利店咁,梗有一間喺附近,但係質素就可以好參差,唔好以為諗著幫襯啲連鎖集團會稳陣?你估食老麥咩!始終料理都係一門手藝,睇吓間公司請唔請到好師傅啦。一間茶餐廳嘅質素,炒粉麵飯好唔好在我評價嚟講就好緊要。今次食呢間「牛奶冰室」喺何文田廣場。我叫咗個「楊州炒飯」加杯凍奶茶。「揚州炒飯」首先第一樣要讚佢夠大碟!我叫下午茶餐但係個份量係正常size!第二樣夠鑊氣! 第三樣配料足!啲蝦大大隻,原隻蝦仁差唔多有成五隻,飯炒得夠乾身,有火腿同叉燒。下次再食睇吓可唔可以叫佢多蔥先🤣。凍奶茶好飲又夠大杯甜度適中,茶底唔會苦。#食玩訓 # 吃喝玩樂 #食好西 #體重上升 #隨處吃 #吃貨 #餓底 #辛苦搵嚟志在食 #茶餐廳 #平民 #平民開飯 #貼地 #楊州炒飯#food_fighter #foodiehk #foodie #eat #hungry#hungerforfood #simplelife #friedrice
平民開飯系列~茶餐廳~

平民開飯第二彈,我揀咗茶餐廳。

「揚州炒飯」
首先第一樣要讚佢夠大碟!
我叫下午茶餐但係個份量係正常size!
第二樣夠鑊氣! 第三樣配料足!
凍奶茶好飲又夠大杯甜度適中,茶底唔會苦。

2023-05-14 520 浏览
呢兩日腸胃有少少唔係好舒服,所以lunch叫咗牛奶冰室嘅外賣返公司食,我幾喜歡食佢哋嘅常餐,$48有一個牛肉湯粉,牛乳炒蛋,同蒜蓉多士。性價比嚟講,都算唔錯。今日係因為個胃唔係好舒服,所以我揀咗米粉底,打開之後,竟然有啲驚喜,用嘅應該係有新好食嘅新竹米粉,新竹米粉,真係我嘅最愛,而且湯入面仲有啲姜絲,可以俾我溫暖下個胃都唔錯最後想講吓佢個蒜蓉多士都幾有驚喜,平日呢啲嘅常餐多士通常都麻麻哋,但係佢整得幾有心機,好香嘅蒜蓉味,真材實料唔錯
性價比嚟講,都算唔錯。

2023-05-11
外卖自取
叉燒飯始終是我首選 肥瘦相間再淋上秘制蜜糖汁果然不負黯然銷魂之名.爆漿菠蘿包也不妨趁熱一試 聽說也是招牌 口感確實比普通的多了個層次.眾所周知 香港消耗公仔面的速度位於全球前列簡簡單單的蔥油在面上走一圈 沾有香味後外加幾塊脆脆雞扒 真系掂到比個手指公啊
叉燒飯始終是我首選
雞扒蔥油撈面
芝士菠蘿油
叉燒飯
2023-03-31 335 浏览
劣質咖喱|📍牛奶冰室☞咖喱巨人雞扒飯☜|💰外賣價$66咖喱存在感幾乎係0,倒一堆辣油落個飯就自稱為咖喱,啲飯仲要硬過我條命🫡浸住紅油都唔會散,將手放喺匙羹前端用力都整唔散舊飯,甚至連支匙羹都彎埋$66仲要無飲品,倒半枝辣油落飯度就交貨😑勁伏
劣質咖喱|📍牛奶冰室
☞咖喱巨人雞扒飯☜|💰外賣價$66

$66仲要無飲品,倒半枝辣油落飯度就交貨😑勁伏

下晝1:40落單,我嗌米線,朋友嗌飯。朋友個飯10分鐘後已到,亦有一個米線嚟咗,但隔籬枱話個米線應該係佢哋嘅,個店員就攞咗個米線比隔籬枱。(但其實唔知係我嗌先定佢嗌先,不過都算啦)🫥過咗5分鐘,店員同我講米線要等耐啲,咁我諗住最多咪10分鐘,繼續等。🙃又過咗15-20分鐘,淨係嚟咗杯檸檬茶,我再吹佢,再過咗幾分鐘個米線先至到。😀到嗰陣時已經一肚火,咁就諗住快啲食埋佢啦,點知個米線食落去係硬嘅!😅我同個店員講,佢同我講全部米線都係硬嘅(但啲米線係完全咬唔斷,好似橡筋咁⋯⋯)跟住個店員就叫我換過第二個餐,我就拒絕咗。唔通又要我等多半個鐘,即係加埋等一個鐘先食到嘢?😰😅最後我就退咗單,杯檸檬茶變咗單嗌 $20。間嘢喺學校附近,第一次食,亦係最後一次食。🤦🏻‍♂️
下晝1:40落單,我嗌米線,朋友嗌飯。

最後我就退咗單,杯檸檬茶變咗單嗌 $20。
間嘢喺學校附近,第一次食,亦係最後一次食。🤦🏻‍♂️

2022-09-14
等候时间
2 分钟 (堂食)
2022-08-26 696 浏览
在何文田,食物的選擇沒有很多。就似是在兩個你不想選擇的答案二擇其一。故此,撇掉隨處可見的,找到了這兒。(1) 咖哩巨人雞扒飯首先,較為欣賞迷你薯仔與咖啡一同烤焗。薯仔口感軟糯,可以輕易壓碎與醬汁混為一體。其次,醬汁偏辣具備異國風情。但加上生蔥及生芹菜實為不妥,將味蕾拉扯到原始森林,完全不搭。最後,巨人雞扒有點名過其實。兩邊脆面非常令人有食慾,但內裏可加入少許調味,當配上醬汁時會更出色。整體來說,是一個合格的快餐。但沒有很驚艷的地方。所以當你不想思考的時候,也是一個能待的地方。

(1) 咖哩巨人雞扒飯
咖哩巨人雞扒飯

2022-08-26
2022-07-10 692 浏览
下午茶既首選緊係大家最愛嘅西多士😆我自己未食過牛奶冰室任何分店,但今日就腳,就試一試,一上枱見到啲食水都好正常👍🏻 牛油糖漿都冇孤寒到,切開睇原來係兩層包再夾兩層花生醬🤩,真心夠晒味,下次可再戰,希望其他分店質素都一樣🤣🤣
下午茶既首選緊係大家最愛嘅西多士😆
2022-05-26
2022-04-27 953 浏览
午餐時間,有同事提出食牛奶冰室,我無特別idea,所以就一齊食🙈原本想叫瑞士雞翼撈麵,可惜佢售罊🥲結果揀左生滾牛肉湯通粉呢個餐~第一次堂食,原來佢個碗都幾大個🧐牛肉係有牛肉味既,正常口感,不過略嫌個湯底無乜味。。。餐飲叫左凍檸茶少冰。。呢度既檸茶同出面飲開既有小小唔同,就係佢會直接打碎埋個檸檬係入面,飲落係會比平時酸,但都好fresh 既感覺,重點係放耐左都唔會澀口。呢個餐仲有炒蛋同蒜蓉多士,所以都好夠飽🙈炒蛋來講,唔係好食到佢係用牛奶炒,感覺同一般炒蛋無乜分別,蒜蓉包既蒜蓉都算濃同埋香,不過多士來講就可以脆口d😝整體來講係不過不失,當佢常餐咁食都ok既~

原本想叫瑞士雞翼撈麵,可惜佢售罊🥲
結果揀左生滾牛肉湯通粉呢個餐~

第一次堂食,原來佢個碗都幾大個🧐

牛肉係有牛肉味既,正常口感,不過略嫌個湯底無乜味。。。

呢個餐仲有炒蛋同蒜蓉多士,所以都好夠飽🙈

整體來講係不過不失,當佢常餐咁食都ok既~

2022-02-06 862 浏览
出餐唔跟次序,三樣食物要半個鐘先至完成………慢。食物水準差:焗豬扒飯一大pat唔靚嘅芝士; 咖喱牛腩飯啲牛腩堅硬;燒味油膩,講咗要啲蔥油分開做唔到…………....
出餐唔跟次序,三樣食物要半個鐘先至完成………慢。

外卖自取
2021-12-04 870 浏览
今日返學,同同學去咗何文田廣場新開嘅牛奶冰室🥛,食完覺得真係浪費時間!😑😑😑我同朋友嗌咗:巨人雞扒勁香蔥油飯$54其實,佢嘅雞扒🍗係好大塊同埋好厚,但係我嫌蔥油🧅唔香,而且廚房落得太多豉油,啲飯全部都係豉油飯,鹹到腎衰竭😂😂😂同埋佢上菜嘅時候啲嘢係凍㗎,完全唔係新鮮出爐🙄焗豬扒飯$63呢個真係嬲咗,雖然明白即焗係需要時間⏰,但我哋嗌左成半個鐘頭都未上到菜⌛️⌛️⌛️,我哋仲要趕住返學📚,催咗佢好多次先有手,嬲咗!不過係幾好食嘅,塊扒夠大塊,加埋蕃茄醬🍅同埋芝士🧀,真係令人回味無窮,一口接一口。佢最特別嘅地方係嘢飲可以選擇濃度,例如我今次帶咗熱杏霜,🥛我揀咗特濃,真係極之濃稠😂但環境方便真係麻麻,開放式嘅環境四周圍嘅路人都會望到你進食嘅樣,再加埋我嗰個位置上面正正係風口位🥶,吹到我頭都痛埋。🤕——————為食分界線——————📍 牛奶冰室 (何文田廣場) (何文田)何文田佛光街80號何文田廣場2樓234A及B號舖推介指數 🤰🤰(2/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)抵食指數 🤰🤰🤰(3/5)環境推介 🤰🤰(2/5)人均消費: $50#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #

我同朋友嗌咗:
巨人雞扒勁香蔥油飯$54

焗豬扒飯$63

——————為食分界線——————

📍 牛奶冰室 (何文田廣場) (何文田)
何文田佛光街80號何文田廣場2樓234A及B號舖

推介指數 🤰🤰(2/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰(4/5)
抵食指數 🤰🤰🤰(3/5)
環境推介 🤰🤰(2/5)
人均消費: $50
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #牛奶冰室 #何文田廣場 #何文田 #馬利奧中菜 #熱杏霜 #蔥油 #雞扒 #腎衰竭 #豉油 #焗豬扒飯 #芝士 #特濃 #快餐