餐厅: 牛奶冰室 (何文田廣場)
资讯:

2023-06-10 811 浏览
平民开饭系列~茶餐厅~平民开饭第二弹,我拣咗茶餐厅。茶餐厅基本上系你个人够贴地嘅话,都无乜可能无食过。茶餐厅就好似便利店咁,梗有一间喺附近,但系质素就可以好参差,唔好以为谂著帮衬啲连锁集团会稳阵?你估食老麦咩!始终料理都系一门手艺,睇吓间公司请唔请到好师傅啦。一间茶餐厅嘅质素,炒粉面饭好唔好在我评价嚟讲就好紧要。今次食呢间「牛奶冰室」喺何文田广场。我叫咗个「杨州炒饭」加杯冻奶茶。「扬州炒饭」首先第一样要赞佢够大碟!我叫下午茶餐但系个份量系正常size!第二样够镬气! 第三样配料足!啲虾大大只,原只虾仁差唔多有成五只,饭炒得够干身,有火腿同叉烧。下次再食睇吓可唔可以叫佢多葱先🤣。冻奶茶好饮又够大杯甜度适中,茶底唔会苦。#食玩训 # 吃喝玩乐 #食好西 #体重上升 #随处吃 #吃货 #饿底 #辛苦揾嚟志在食 #茶餐厅 #平民 #平民开饭 #贴地 #杨州炒饭#food_fighter #foodiehk #foodie #eat #hungry#hungerforfood #simplelife #friedrice
平民开饭系列~茶餐厅~

平民开饭第二弹,我拣咗茶餐厅。

「扬州炒饭」
首先第一样要赞佢够大碟!
我叫下午茶餐但系个份量系正常size!
第二样够镬气! 第三样配料足!
冻奶茶好饮又够大杯甜度适中,茶底唔会苦。

扬州炒饭
扬州炒饭