餐厅: 牛奶冰室 (海怡西商場)
资讯:

2022-10-08 323 浏览
點了個下午茶餐,芝士火腿三明治,餐牌張相兩塊大火腿,啲芝士流晒出嚟,諗住好好食。點知嚟到,兩份三層嘅三文治,用咗一塊火腿同大半塊芝士。真係驚天動地,泣鬼神。用最犀利嘅粗口都表達唔到嗰種震撼。
2022-09-20 231 浏览
叫左3個小菜,俾漏咗2個白飯,落大雨落到返屋企先發現。打返去同佢講俾漏野,佢個員工叫我自己去攞,我話落咁大雨你俾漏我叫我自己攞?佢跟手就話‘‘咁你落樓下買2個白飯我下次減返你錢。’’我話‘‘我落樓下咪即係返黎攞?’’跟住佢先肯送返俾我,仲要一個鐘後黑口黑面咁攞上黎。
2022-09-20
外卖自取
2022-08-13 372 浏览
此行特意重拾孩時冰室回憶,當年當然不是牛奶冰室,只是屋邨的普通冰室一間。红豆冰味道跟記憶一樣,太太就加了雪糕,沒失望。西多嫌花生醬少了點,不夠滿足。鷄翼一流,即炸且肉嫩滑,沒過火,"赞"。其它,一般冰室水準沒特別。
红豆冰味道跟記憶一樣,太太就加了雪糕,沒失望。
西多嫌花生醬少了點,不夠滿足。
鷄翼一流,即炸且肉嫩滑,沒過火,"赞"。
其它,一般冰室水準沒特別。
2022-08-07
2022-08-01 328 浏览
經過商場,發現有新餐廳,所以就試下,門口仲要有個大位置係賣麵包,咁岩坐到中間既位置,有sofa 坐,試左下午茶既紅豆西多士,係幾大份,我仲配左杯涼粉鮮奶,清爽一下,都係正常既味道~
2022-07-20 284 浏览
今日放lunch去咗海怡半島商場入面嘅牛奶冰室嗰度食,喺門口等咗5分鐘之後一坐低諗都唔諗就即刻叫咗佢嗰個叉蛋飯,隨即叫埋跟餐嘅凍檸茶,我覺得個蛋好正叉燒都唔錯下次放lunch可以再翻兜。
2022-07-20
  • 叉燒蛋飯
諗住去行海怡Outlet ,先醫飽肚先,地鐵站附近有個海怡西商場去睇下,發現有間多人排隊牛奶冰室就去試下,等左5至10分鐘就入座,位與之間都好逼下,叫左叉燒蛋飯同雞肉河粉,味道不過不失,反而埋單時,有埋麵包買,選擇了竹炭面包有意外驚喜🌟
見是樓下新開的茶餐廳,就去試試,誰知中伏。首先,這茶餐廳把自己當快餐那樣做,食物不是即叫即做而是一早做好的。早餐的多士因為不是即焗,已經不脆了完全“淋”了;炒蛋好像有些出水了,水汪汪的;番茄肉碎湯粉的湯都沒有煲滾,都不夠熱。鮮茄焗豬扒飯也不像是即叫即焗,而像是一早焗好的,放了太久,所以已經不夠熱了。如果即叫即焗怎麼可能不熱呢?食物做好不是立即送來的,而是放在一架手推車上,要等齊一車不同客人的食物才會一起推出來,然後逐枱分派,派到一半又會突然走開去做其他事,做完後才又回來繼續派,這樣食物就更不夠熱了。而且他們沒有罩着食物,沒有任何保護,客人都在進食所以都是沒戴口罩的,假如推車途中有客人咳嗽實在不堪設想!
見是樓下新開的茶餐廳,就去試試,誰知中伏。

2022-06-06