2024-05-17
約一位成日遲到嘅朋友晚膳,次次遲到理由一係塞車,一係就唔方便,總係理由多多,所以今次特登約位於調景嶺站上蓋嘅「牛摩」食火鍋放題,一出站幾步路就到,咁就冇遲到理由了吧。食店幾簡潔乾淨,安排坐的卡位幾舒服,食物方面,有幾個 level 選擇,我們選了 LV3「阿古梅豚肉」,除咗可以食到LV1及LV2嘅食物,仲可以食到LV3嘅墨魚滑、章魚燒、芝士牛肉貢丸、一口芝士等等,連埋出面bar枱嘅都好夠食。掃QR code落order,既方便又方便查record,減少漏單,而且亦可即時知道邊啲要加錢追加食物。飲品櫃夠多選擇,除咗汽水仲有沙冰,可以飲幾款唔駛傷腦筋。整體嚟講肉類新鮮, 放在滾湯勺一陣就可以拿來吃,不需要放太久,免得過嚡。其他有我喜愛嘅迷你甜糖薯, 那種甜非一般砂糖可的甜, 肉質軟綿綿, 不錯。出面bar枱亦甜點,種類不多, 不過係幾好食。反而食店有爆谷供應,平時都只係睇戲先會食,所以係驚喜。整體嚟講,環境同一個價錢無限量食嘢,對於間唔中放肆一下,係幾划算同開懷嘅事情。
飲品櫃夠多選擇,除咗汽水仲有沙冰,可以飲幾款唔駛傷腦筋。