2021-05-04
久違既打邊爐😍😍最近無啦啦想Shabu shabu,又懶得買同整,就即時揾左間係屋企附近既任食火鍋店,牛摩。牛摩有好多分店,但最近我既就係將軍澳新都城店地點方便,新都城二期3樓,係千色店附近!好耐之前都食過,疫情停左一排,但印象都幾好食,環境又坐得舒服!係店鋪門口仲見到有之前未見過既雙牛放題套餐岩哂我呢個牛魔王為左安全d,避開多人時段,我地一到晚巿時段,6點就入左去食。無咩人!而今次我就同老婆揀左上面介紹過既精品鍋雙牛套餐,每位$288加一,食落d牛堅靚,物有所值呀兩個人可以選擇兩種湯底,我就揀左椰子雞湯,同埋越式牛肉湯,上枱見到都吸引,香味十足。椰子雞湯入面仲有半隻雞,食落仲好滑好幼。建議大家係shabu shabu前就先飲下湯,特別係椰子雞湯,味道清甜,入口滋潤侍應好快手就上左牛小排、封門牛、牛頸脊等主打牛肉,雙牛放題係可以任食,真心抵。先介紹我最鍾意既牛頸脊,油花均勻,肉質爽滑,牛肉味香濃之後就係封門柳,聽講話每隻牛只係得一條,十分珍貴我都係第一次食,封門牛細細片,顏色比較深,食落肉質比較軟,但都肉味重,感覺上脂肪較牛頸脊少但肉味同樣夠濃郁每個人既口味各有不同,不過總有一款牛岩你
牛頸脊
先介紹我最鍾意既牛頸脊,油花均勻,肉質爽滑,牛肉味香濃
封門柳
牛小排
之後仲有牛小排,感覺上口感似平時食開既肥牛,不過見到d油脂分布就知道絕對係高質
肉類可以任叫之外,仲有自助吧!見到自助吧乾淨企理,款式選擇多!有麻辣醬爆丸、牛肉丸、粟米、南瓜、菇類等等,岩哂唔同人既需要!之後仲有醬料區,生蒜炸蒜,麻醬,辣椒油,蔥等等,全部齊哂!肉類之外,仲有生菜,油麥菜,拉麵等等,好多選擇!
除咗高質靚牛同自助吧既食物,仲可以任叫豬同雞
雞肉好嫩滑
豬柳片亦肥瘦均勻
最後雙牛放題仲送每人一罐Premium啤酒味道清淡,容易入口,麥味又香
唔飲啤酒既朋友,自助吧都有其他汽水、咖啡同茶等等選擇
整體黎講,將軍澳牛摩服好侍應主動收碟,大部分都幾有禮貌食物高質,尤其係雙牛放題,真係真材實料環境舒服、乾淨,侍應會提客人出去拎野食時要帶口罩
推薦
豬柳