餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (ac4)
资讯:

餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (ac4)
资讯:

2015-09-29 976 浏览
常常看到雅濤閣的綠VAN車身有牛角在香港仔新分店開幕的廣告,就趁朋友約食晚飯時提議去試食。我們取了籌就同朋友係商場逛一陣,折返牛角時過了一個籌號,咪行去找戴頸巾的接待小姐。佢沒有望我們一眼,俾一個OK手勢就繼講電話。等了一陣等她講完電話,她就開始叫籌,見佢叫過了幾個籌號都不叫我們,我們覺得"唔對路",就問佢記唔記得我們有同你講過籌喔!?佢答我們:"鬼叫你地過籌係你地唔啱,係要等我清哂飛先有得俾你地,依家有啦。"我地聽完好無奈。入到去幾有氣氛,職員好齊地喊了句日文,雖然聽唔明,哈哈。個男職員好客氣地幫我地拉凳,呢樣係沒有預到。而且落完單好快就有得食,落食物飲品的男女服務生幾nice,會主動話我地知點燒好食d,同朋友食得幾開心,走的時候班職員又好齊地喊了句聽唔明的日文,個剎那係有再幫襯的打算。但係一出到去見到個接待小姐做低頭族,連客人走都沒有知覺 下次見到佢,真係猶豫入唔入去食,唔想受佢氣。第一個上的是鹽味牛油帶子,實在太肚餓等唔切,落菜位姊姊幫我地擺係網中間再開最大火,果然好快就食得。王樣!蜜糖香腸----吃不出蜜糖味,又易燒焦,但係都好食既。黑胡椒蜜糖豚肉--第一塊被我燒焦了,落甜品位

下次見到佢,真係猶豫入唔入去食,唔想受佢氣。
鹽味牛油帶子
王樣!蜜糖香腸
芒果布甸
黑胡椒蜜糖豚肉--第一塊被我燒焦了,落甜品位男服務生教我地用中火放網側邊燒,之後的都沒有燒焦啦。
芒果布甸--不錯。

2015-09-18
鹽味牛油帶子
王樣!蜜糖香腸
芒果布甸
  • 鹽醬和牛牛肋肉,
2015-09-27 887 浏览
帶埋肥髀去香港仔搵食,呢個商場新開!啲新餐廳都未試過!今次試牛角!門口已經有人等緊,大家都耐心等待!結果等了一個鐘先有位!入內和式淺木,我哋入內被安排坐一張六人枱!枱面用座枱木板間隔開兩邊!呢個方法幾好,兩邊都各有私隱!坐低已經好肚餓,即刻攞起部平板電腦落單!食物好快到!雜果賓治:肥髀堅持叫,好怕會好藥水味,好在唔藥水仲幾清甜!好味!甘海老野菜沙律:蔬菜新鮮,醋汁酸酸開胃,蝦唔夠爽!唔好味!南瓜:好甜!燒完軟身好味!柚子鹽冷麵:似韓式冷麵,麵質煙韌,湯汁冰凍,好清涼!蛋及叉燒比較老,唔好味!美國極上和牛板腱肉(配蘿蔔蓉柚子醋):無咁肥美,但牛肉味濃,唔韌!好食!厚燒牛舌(鹽醬),後悔叫厚切,好難燒得透,燒得透外層又韌!澳洲安格斯牛胸肉:肥美好味,出晒油,油花好平均!食物味道尤其牛肉真係好!但服務沒有銅鑼灣細心,店員放下食物就走,唔會解釋食法或醬汁嘅分別,仲要問都唔係好積極應!同銅鑼灣分別太大!失望!呢度唔同平價燒肉店!之前就好欣賞銅鑼灣嘅細心服務!有硬件,都要有好嘅軟件配合!要改進!
帶埋肥髀去香港仔搵食,
即刻攞起部平板電腦落單!食物好快到!
雜果賓治
甘海老野菜沙律
甘海老野菜沙律:蔬菜新鮮,醋汁酸酸開胃,蝦唔夠爽!唔好味!
南瓜
南瓜:好甜!燒完軟身好味!
柚子鹽冷麵
牛牛牛
燒烤爐
厚燒牛舌(鹽醬),後悔叫厚切,好難燒得透,燒得透外層又韌!
澳洲安格斯牛胸肉:肥美好味,出晒油,油花好平均!
有硬件,都要有好嘅軟件配合!要改進!
2015-09-07
雜果賓治
牛牛牛
2015-07-25 986 浏览
一向都是牛角日式燒肉fans的我,一知道香港仔要開分店時十分期待!記得第一次到牛角燒肉用餐時是光顧銅鑼灣皇室堡店的,那時候覺得服務很好,店員一開始會給客人一個裝電話的密實袋,避免燒肉時的油彈到邊吃邊用電話的客人的電話上,很貼心,而且每送上一款肉便會主動介紹該款肉和教客人怎燒,所以對牛角的服務印象很好,即使後來我再去光顧,不用他們教燒肉,也會有一張寫著不同肉該怎樣燒的卡放在meun的架上。好了,這是我第三次光顧香港仔牛角分店。第一次光顧時已經覺得奇怪,怎麼沒有教燒肉時間的那張卡,而且店員服務一般,上菜時沒有介紹是什麼肉。這次我們用電話app先拿票等候,我們拿的是29號票,一般如果過了5張票的叫號是要重新拿票再等的,我到達的時候叫到33號我跟帶位員說:唔該29號她:過晒好耐啦喎(無禮貌的態度)我:唔係過5張先要再等咩?她:30 31 32 33 34,er 係喎!但係你都係要等,你前面有2張補飛我:大概等幾耐?她:大約半個鐘我:咁我8點返黎就ok?(當時7點)她:唔知架好,我就在商場逛著等,逛了15分鐘回去確認一下是否還有2張補飛在我前面,結果是仍有2張補飛在我前面的。因為怕再miss所以

我跟帶位員說:唔該29號
她:過晒好耐啦喎(無禮貌的態度)
我:唔係過5張先要再等咩?
我:大概等幾耐?
她:大約半個鐘
我:咁我8點返黎就ok?(當時7點)
她:唔知架

好,我就在商場逛著等,逛了15分鐘回去確認一下是否還有2張補飛在我前面,結果是仍有2張補飛在我前面的。因為怕再miss所以在門口等叫號,到7時55分就有第一張補飛的叫號,就是我的29號,大家這時可能都心想前面2張補飛都到哪了。

入座後用平板電腦落單,很快便開始上菜,原來男友不小心按了2次野菌盛合,幸好店員可以幫我們cancel一個。我們點了野菌盛合,牛肋肉,腹胸肉,牛油一口牛,牛油帶子,味噌大腸,薄燒牛舌,牛角飯和蒜泥牛肉。

服務方面,上菜時一如既往,跟之前兩次一樣,沒有介紹,若我們不是舊客,我們根本不知道那道菜是什麼。但更令我失望的是,我們坐4人桌,靠邊坐,店員上菜時居然跟譚仔店員一樣,把食物放在自己上近的一端就走了,什麼呀?我心目中的牛角服務不是這樣的呀!以前在牛角是可以享有一餐服務和食物都很好的晚餐,現在?跟譚仔一樣的服務?什麼呀?還好意思收加一?!

食物方面,味噌大腸好像是新出的,不錯滿好吃的!喜歡吃大腸的會喜歡。

牛肋肉,腹胸肉,牛油一口牛和薄燒牛舌是跟平時一樣好吃。
蒜牛肉不建議試,味道一般,太多蒜,像蒜泥白肉。

牛角飯比上一次好,上一次的牛角飯像忘了落醬汁一樣,只有紫菜,這次有汁了,不過還是銅鑼灣的好較好吃。
埋單的時候,單還沒取消叫多了的野菌,我說要用會員的$50現金卷,他說已扣了,什麼呀?看都沒看就說扣了,而事實是真的未扣,最後叫他取消叫多了的野菌時扣回才行。

若不是想吃燒肉又不想特地外出,我想也不會再光顧了。除非服務改善。
2015-07-24
用餐优惠