2005-03-21 28 浏览
呢間餐廳位於荔枝角工廠區附近,定位是港式西餐,即維苑或椰林閣之類,lunch time 非常爆,侍應亦忙得一團槽,沒有什麼服務可言.不過不打緊,反正我要求的也只是個快lunch,好食同快就得啦.....叫了一客鰻魚拼石斑意粉套餐.主菜上的比湯及餐飽還要快.鰻魚不錯,但配上黑椒汁怪怪的,炸石斑塊放了太久,沒有脆的口感,魚肉亦較硬身亦雪味還在.反而意粉是最有誠意的,用上幼身的一款,軟硬剛好又不會太淋,而且有茄汁底.紅湯賣相強差人意,但飲落是意外驚喜,材料同火候都十足,味道有板有眼,酸辣適中.唯獨眾蔬菜類滾得太久,開始溶了.連凍飲及加一$50, 應該無下次了~
連凍飲及加一$50, 應該無下次了~
2004-11-12 18 浏览
在10月中我同兩朋友,大約800m左右,那時只有五台客都左右,我們叫了三個餐連飯,連湯,和冬飲,落單時佢叫我們要中湯,但我們一位朋友話唔想要中湯,就要了西湯,來湯時中湯用過大碗話等於二客湯,西湯來到時,佢已經開始十分(面黑),過了一陣我問他西湯是否有麵包,因為隔離枱都有,遲過我們到,都食緊,佢跟住話要等等,可能要佢行多一次拿包,所以佢好唔開心,可能阻住佢同人談笑,隔了很久我問佢,餐是否連飲品,(因為落單時佢問過我們要什麼飲品,同時我們話要了三杯涷檸茶)佢話﹕(要去睇下先)跟住只見佢同D收銀姐姐繼續談笑,(因為我們同收銀處只隔四張卡位)後來見到應該是部長,我問餐是否連飲品,部長話是有的,跟住部長落單,和拿飲品來,當時只有三個人落單,一個肥的,一個廋﹐一個部長,我問是肥個位(服務態度差到極點的服務員)只是長沙灣麗新廣場,其他都去過,服務都很好。
在10月中我同兩朋友,大約800
(非会员)
2004-10-25 9 浏览
呢間餐廳o既waiter係我見過最差最差o架, 佢o地完全冇服務態度可言不特止, 仲時時眼超超咁對住d 客人(我o地己經唔該前唔該後), 做野有散慢, 我以後一定唔會再去呢間餐廳