我對於大埔超級城的日式放題火鍋店牛陣的用餐體驗並不是很滿意,因此不太推薦。雖然這家店的價格相對便宜,但是食物的口味和品質卻並不太出色。首先,這家店的選擇相對簡單,肉類和蔬菜的種類都不算多,讓人感到有些失望。而且,食材的品質也不是很好,有些肉類看起來就很不新鮮,讓人吃起來有些不舒服。此外,店內的服務態度也不是很好,服務員的態度冷淡,讓人感到有些不受歡迎。而且,店內的環境也不是很整潔,有些用具和桌子看起來就很不乾淨,讓人感到不放心。總體而言,我對於這家日式放題火鍋店牛陣的評價不算太高。雖然價格實惠,但是食物的品質和口味都不太出色,加上店內的服務態度和環境也不是很好,讓人感到不太舒適。因此,我不太推薦這家店。

2023-04-07 1999 浏览
下午路經見到,都好多人食,於是去試下~雖然食物選擇不多,不過其實都足夠。。食物質素都唔錯😋👍🏻👍🏻見佢午市分開三個價錢牛的套餐,當然澳牛係最靚,所以價錢都相對高。。呢次試左最平的,嚴選牛肉放題套餐🐮😁平時好怕好肥的肉,見好似唔錯,所以先敢揀🤣🤣.通常第一轉來的肉都係最靚的~哇。。。。唔錯wo 真係😁😁.之後來的豚肉同牛肉都唔錯😁👍🏻估唔到之後再order 的肉,都好😋😋.除左鰹魚清湯免費之外,如果想揀其他湯底的話,就要每個另外加$5~ 蕃茄湯底~~正😁😁.另外壽喜燒湯底都好味😋😋.果邊仲有關東煮,日式咖哩飯同薯角提供😀.咖啡,朱古力,同草莓味雪糕都正😀.呢個檸檬綠色都幾好飲😋.蔬菜類選擇都多😀.如果簡單食同時間長少少的話,個人覺得嚴選牛肉果個套餐都夠了😁😁$169 + 1 (90mins)另外覺得佢入面有個醬好好味‼️柚子醬+干蒜+辣椒醬。。呢個配搭都唔錯啊,個柚子醬好特別🤩🤩🤩.如果想食靚少少d 牛,可以揀另外兩個~😁😁視乎當刻選擇😁😁
下午路經見到,都好多人食,於是去試下~
雖然食物選擇不多,不過其實都足夠。。
食物質素都唔錯😋👍🏻👍🏻
呢次試左最平的,嚴選牛肉放題套餐🐮😁
平時好怕好肥的肉,見好似唔錯,所以先敢揀🤣🤣
通常第一轉來的肉都係最靚的~
哇。。。。唔錯wo 真係😁😁

之後來的豚肉同牛肉都唔錯😁👍🏻
估唔到之後再order 的肉,都好😋😋

蕃茄湯底~~正😁😁
蕃茄湯底

另外壽喜燒湯底都好味😋😋
壽喜燒湯底

果邊仲有關東煮,日式咖哩飯同薯角提供😀
關東煮

咖啡,朱古力,同草莓味雪糕都正😀
雪糕

呢個檸檬綠色都幾好飲😋

蔬菜類選擇都多😀

$169 + 1 (90mins)
另外覺得佢入面有個醬好好味‼️
如果想食靚少少d 牛,可以揀另外兩個~😁😁
視乎當刻選擇😁😁
1960 浏览
蕃茄湯底
壽喜燒湯底
雪糕
🐮 牛魔王今次又有福了❣️因為 「 牛陣 Gyujin 」 @gyujin_wagyu 最近又推出了超水準的黑毛和牛火鍋放題🌈【 日本產黑毛和牛及北海道四元豚套餐 】價錢成人都只係 $369/位當中包括有以下幾款招牌肉類🇯🇵 日本產黑毛和牛🐮 澳洲產地特上長期穀飼牛🐮 嚴選牛肉🐷 北海道四元豚🐷 歐洲產豚肉🐮 牛舌而且呢個90分鐘壽喜燒仲可以配搭一個自家製湯底又得燒又有得打邊爐灼一舉兩得實在太吸引了食肉獸表示急不及待要吃了🤩 入到去餐廳感覺好大好舒適店員隨即安排我哋坐好寬敞嘅卡位位置並為我們逐一介紹套餐嘅內容仲教埋我哋點樣燒得恰到好處服務態度攞滿分而套餐嘅食物豐富又美味呢 ❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎食後感 :✨ 🍲 如何享用壽喜燒?其實餐牌上都有烹調教學另外仲有個QR code可以Scan喺網站睇圖文教學而且仲可以免費追加日本產鮮雞蛋🥚食得美味之餘仲可以可以學到嘢先用牛的油脂開爐、再把洋葱爆香待洋蔥炒出香氣後燒肉時加入壽喜燒醬汁✨🇯🇵【 #日本產黑毛和牛 】隨手夾起長長的黑毛和牛色澤鮮艷及牛肉條紋相當平均黑毛和牛結構肥瘦相間沒有筋膜因此食落去肉質很軟滑還帶一點入口融
🐮 牛魔王今次又有福了❣️

服務態度攞滿分
而套餐嘅食物豐富又美味呢 ❣️

⊰⊹════════════════⊹⊱
💬 ✎食後感 :✨

🍲 如何享用壽喜燒?
其實餐牌上都有烹調教學
另外仲有個QR code可以Scan
喺網站睇圖文教學

而且仲可以免費追加日本產鮮雞蛋🥚
食得美味之餘仲可以可以學到嘢
先用牛的油脂開爐、再把洋葱爆香
待洋蔥炒出香氣後

幾款海鮮非常豐盛鮮美
大大隻青口及蠔啖啖肉
細細隻蝦但彈牙味美
還有兩款魷魚選擇
全部都好新鮮、爽口又美味

🧡【 自助吧 】
除咗有不同嘅蔬菜、丸類
最入嘅位置仲有啲即炸嘅日式小食
飯桶嘅我點少得試吓呢度嘅咖喱牛肉
將咖喱汁撈埋白飯食簡直一流

❤️【 飲品 】
飲品方面亦有多款選擇
有氣、無氣、茶類飲品通通都有
怕燒肉、打邊爐熱氣嘅你
都有清熱嘅飲品選擇

估唔到一個價錢就可以食到咁多嘢
嚟緊會再約埋三五知己或者屋企人
再次encore再食❣️
2023-01-04 627 浏览
去咗幾間分店,最愛就係大埔呢間了。一來餐廳大坐得舒服,二來食材感覺上係特別新鮮衞生,再者雪糕通常有6-8款湯底必選壽喜燒,今次感覺冇之前咁濃味。另一鍋揀咗蕃茄,算係清清地。調味習慣用醋加花椒油,花椒油冇得輸食嘅係嚴選牛肉價錢平但質素唔差,90分鐘慢慢吃。吃牛陣的主要原因係鍾意佢有羽衣甘藍,大埔店的菜新鮮而且清洗得乾淨。除羽衣甘藍今次仲有冰菜,皇帝菜,生菜同紹菜,款款配火鍋都好美味另一主因係任食雪糕,8款口味任君選擇其他嘅丸類同配菜並不特別吸引,但也足夠享受了一餐美味豐富的午餐

食嘅係嚴選牛肉價錢平但質素唔差,90分鐘慢慢吃。

另一主因係任食雪糕,8款口味任君選擇

2023-01-02
  • 羽衣甘藍
🥩超水準 黑毛和牛火鍋放題😻難得一場黎到大埔,就梗係試吓新開嘅牛陣啦!今次叫咗日本產 90分鐘 壽喜燒 黑毛和牛及北海道四元豚套餐 🫶🏻一嚟到已經比出邊嘅竹林擺設吸引咗😍入到去發覺好大,好多位坐😎我哋兩個人有卡位,環境舒適!嘢食種類都好多,有熟食、海鮮(生蠔🦪、帶子、青口、蝦🦐、魷魚、墨魚🦑等等)、甜品、小食、嘢飲等等~職員一開始會好耐心同我哋講解下點樣燒嚟食,佢有分壽喜燒湯同魚介湯,我哋兩樣都有試,個黑毛和牛入口即溶,忍唔住叫咗幾碟!發現個豚肉用魚介湯食會好食過壽喜燒,大家可以試完同我講鍾意食邊一款湯🤍佢除咗有黑毛和牛之外,仲有幾款牛同埋豚肉可以揀,每一款都好好食😋 另外,佢有一個咖喱牛筋腩飯幾好食,食火鍋嘅時候,我都仲食到一碗飯😝呢排好似真係大食咗好多~呢啲會唔會係中咗COVID嘅後遺症😂BTW 佢仲有我最愛嘅Häagen-Dazs雪糕,我食咗10球😆😆覺得自己少癲!不過呢間真係性價比幾高,大家不妨一試!總括而言 (5個💗係最高)好味指數 : 💗💗💗💗🤍服務態度 : 💗💗💗💗🤍環境打卡 : 💗💗💗💗🤍回頭指數 : 💗💗💗💗🤍📍牛陣 (大埔超級城)🏢大埔安邦路8-10號大埔超級城B區

總括而言 (5個💗係最高)
好味指數 : 💗💗💗💗🤍
服務態度 : 💗💗💗💗🤍
環境打卡 : 💗💗💗💗🤍
回頭指數 : 💗💗💗💗🤍

📍牛陣 (大埔超級城)
🏢大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓217號舖
🕗星期一至日 12:00 - 22:00
2022-12-19
2022-12-23 379 浏览
最近天氣咁凍,想燒肉🥓定想打邊爐🥘Why not both!?@gyujin_wagyu 就一次過滿足晒我😍因為佢地最近推出咗一個「90分鐘壽喜燒放題」。有三款套餐,我就揀咗「日本產黑毛和牛及北海道四元豚套餐」💲369@。因為係首次推出,所以店家都好貼心會示範一次點燒🥢黑毛和牛好高質,非常薄切。肉色鮮嫩,脂肪分佈平均。首先用牛脂肪起鍋,再爆香洋蔥同京蔥,已經好香噴噴!擺上和牛輕炙,再淋上壽喜燒汁煎煮,醬油味甘甜醇厚。最後蘸上日本生雞蛋進一齊食,口感更甘香滑溜。生雞蛋仲可以無限追加。和牛肉質軟嫩細滑,牛味濃厚,油脂香充斥口腔😋套餐仲包左北海道四元䐁、澳洲產特上長期穀飼牛、嚴選牛肉、歐洲產豚肉、牛舌。黑毛和牛同北海道四元䐁我都encore咗好多次!北海道四元䐁肉質幼嫩爽滑,肉味香濃。食完壽喜燒,仲可以加鰹魚湯底同壽喜燒湯底打邊爐🍲和牛用壽喜燒湯底灼灼,口感都好滑嫩。仲可以出自助區攞丸類、配菜、蔬菜、小食等等。最後一定要食埋Haagen Dazs雪糕先滿足。.📍牛陣 (大埔超級城)大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓217號舖

黑毛和牛好高質,非常薄切。肉色鮮嫩,脂肪分佈平均。

仲可以出自助區攞丸類、配菜、蔬菜、小食等等。
最後一定要食埋Haagen Dazs雪糕先滿足。
📍牛陣 (大埔超級城)
大埔安邦路8-10號大埔超級城B區2樓217號舖
這陣子天氣變冷,差不多天天都打邊爐🫣 碰巧經過牛陣,看見他們新推出的壽喜燒套餐,覺得挺有趣的所以決定一試!套餐是任食黑毛和牛及北海道四元豚,黑毛和牛是由日本農場飼養,然後日本直送到港。食法是每人一鍋,枱上已配備壽喜燒專用醬汁、清湯、及雞蛋。首先用牛脂肪起鑊,然後炒香洋蔥再把牛肉燒熟,之後再淋上醬汁,夾起後可以蘸一蘸蛋漿進食,超級棒的! 套餐亦包括自助吧的各項食物及雪糕像品等,適合各位大食怪😉黑毛和牛油脂分佈平均、口感不錯,而北海道四元豚肉質嫩滑,蘸著蛋漿吃真的一流! 不得不讀他們的壽喜燒醬汁咸甜適中,很惹味! 如果加入了太多醬汁而過咸的過可加入清湯中和咸味。 雪糕吧有各款口味的Häagen-Dazs雪糕,絕對適合跟家人朋友一試,過一個「暖笠笠」的冬天❄️

呢幾日真係超級凍⛄️,得知今年牛陣再度推出關西風壽喜燒,身為牛魔王嘅我,梗係即去食返餐勁!.日本產黑毛和牛🐮及北海道四元豚🐷✨放題套餐90mins✨成人$369/位,小童$179/位.餐廳用上由🇯🇵日本直送的日本產自家農場黑毛和牛🐮,和來自北海道的四元豚🐷,質素有保證。和牛的色澤好鮮艷,而且霜降油花好靚好均勻👍🏻.店員仲好細心教我地關西風壽喜燒的獨特烹調方法,首先用牛脂肪起鑊 ,再將🥩和牛輕煎,然後加入自家製壽喜燒醬汁,再點埋🥚日本產雞蛋,真係好美味!和牛牛味好香濃,有入口溶化的感覺,沾上蛋汁口感更嫩滑美味🤤 而來自北海道四元豚🐷都好高質,肉質夠嫩,肉味濃郁💕.除了日本產黑毛和牛🐮和豚肉🐷之外,重有多款肉類、海鮮、配料等,包括:帶子、🦐蝦、青口、蠔、🦑墨魚、🐙章魚、墨魚滑、🥗蔬菜拼盤等,款款都好新鮮。.而外面自助吧都有不少選擇,有多款丸類、🥬蔬菜、🥟炸物、小食、🍛咖哩飯等。甜品區有多款🍦Haagen-Dazs雪糕,而飲品櫃選擇都好多。另外,重有一些期間限定美食,例如🍢關東煮、🐟鯛魚燒。款式多到真係花多眼亂,不能盡錄!.食完壽喜燒之後,如果仲想♨️打邊爐,都可以要求店員幫忙轉火鍋爐,湯底都有
日本產黑毛和牛🐮及北海道四元豚🐷
放題套餐90mins✨
成人$369/位,小童$179/位

食完壽喜燒之後,如果仲想♨️打邊爐,都可以要求店員幫忙轉火鍋爐,湯底都有多款選擇,我地就揀左關東風壽喜燒湯底,味道都不錯👍🏻真係食到好飽、好滿足🫶🏻

呢個限定關西風壽喜燒放題套餐90mins重做到去下年二月十四,可以搵日同屋企再食多次!下次食下個貴set,重有特選黑毛和牛選擇!
2022-12-01 567 浏览
細佬生日,係屋企附近食飯,book咗20:30。揀咗日本產黑毛和牛及日本產豚肉 放題套餐成人一位$359(不含服務費)套餐,有5款可揀。店係採用一人一鍋,湯底我地揀咗3個壽喜燒,一個美肌豚骨湯。日本產黑毛和牛,肉質不錯,刷幾秒就食得,口感嫩滑。
細佬生日,係屋企附近食飯,book咗20:30。

揀咗日本產黑毛和牛及日本產豚肉 放題套餐
成人一位$359(不含服務費)

套餐,有5款可揀。
1943 浏览

店係採用一人一鍋,湯底我地揀咗3個壽喜燒,一個美肌豚骨湯。

日本產黑毛和牛,肉質不錯,刷幾秒就食得,口感嫩滑。

海鮮

日本產黑毛和牛
2022-11-10
庆祝纪念
生日
日本產黑毛和牛
知道今日難得喺大埔收工,約好兩口子決定今日喺大埔搵食。由於好日都唔會去新界,所以對於新界特別係大埔都唔係話好熟。咁既然撞啱呢啲天氣熱嘅日子,行下商場涼下啦,行到攰見到久違咗嘅牛陣火鍋放題當然唔好虧待自己啦。喺門口睇咗餐牌發現佢都依然都有幾款餐可以選擇,價錢平至貴,各有所需,對於我地平常求求其其食一餐已經好滿足啦。咁等咗十分鐘就可以入去啦,坐落睇咗一陣間就揀咗一個澳洲產特上長期穀飼牛試一試,有90分鐘任食,我諗都夠時間食飽飽。首先講下個環境先,地方都好舒服,我覺得呢啲亦係繼食物及服務質素以外嘅重要環節。講返食啦~ 我哋一人一鍋,另一半要個雞白,但係燒識食一定食壽喜啦... 等咗一兩分鐘湯底已經上枱啦~ 其後牛肉、豬肉都陸續嚟到,就咁睇第一輪賣相都好唔錯算幾滿意。等咗一陣都等唔切啦,我已經急不及待掉幾塊牛落去,由於牛肉薄切,所以基本上都唔使淥好耐大約20秒都食得,入口時質素比想像之中好,雖然呢個等級唔算係最高,但見佢油脂分佈都比較平均,牛味好重好香濃,入口都好嫩滑,值得一讚。跟手就梗係要試下佢嘅沖繩豚肉啦,唔好以為豬肉俾牛肉遜色,點知豬肉一樣好好食,除咗肉質嫩滑之外,完全無豬嘅騷味,味道一
講返食啦~ 我哋一人一鍋,另一半要個雞白
,但係燒識食一定食壽喜啦...
,唔好以為豬肉俾牛肉遜色,點知豬肉一樣好好食,除咗肉質嫩滑之外,完全無豬嘅騷味,味道一流。當然除左牛、豬之外,佢都仲有碟牛舌,
咁二話不說就試下啦,牛舌都好有口感,入口時都好煙韌口感唔錯。食咗第一輪肉當然要食返啲蔬菜補給下,唔係就會好肥㗎~~~
基本上成個吧枱都有好多款式嘅蔬菜,而且亦都有啲小食等等,當中飲品亦都係任飲
,而且仲有名牌雪糕,不過可惜唔太好... 咁食法想唔飽都難。佢地所有蔬菜都比較新鮮,而且都見職員都會經常Refill,所以一定會食到,呢樣嘢又係加分。仲有喎,依家佢地都有用QR落單,唔好諗住會拖你好耐先上枱,落完單後3分鐘內已經上好晒枱又可以慢慢食啦~ 食咗兩三輪之後,
見悶悶地就試咗一Set嘅海鮮拼盤,
由於海鮮拼盤始終都係都係冰鮮急凍,所以始終都有一陣雪味,但如果呢一個價錢比較起上嚟有肉有海鮮咁都算不過不失啦。 最後我地食多一兩輪後基本上都已經反肚,
埋單每人都係三百蚊左右,如果以總體質素嚟講,基本上呢一間連鎖店食物質素的仲保持到水準而且性價比都高,已經好滿意嫁啦。
2022-08-08
2022-04-11 2640 浏览
有次失驚無神,扯起條根,就到了這間牛陣,來個午市火鍋。一個要壽喜燒,另一個就要麻辣湯底,叫了第二個層次的牛肉。這個級別的牛肉也不太差,至少不會太瘦,煮熟了亦都夠薄夠滑。這種火鍋,始終因為單人自己一個爐頭,很快便會煮滾,如果你還要叫麻辣湯的話,很快便會越滾越辣;結果我點了壽喜燒湯底,帶點甜香,食都食得快啲。不過牛陣現在出邊的自助區,食品選擇好像比較少,丸類都不太吸引,只取了一些蔬菜、麵條、或是豆卜,其他都不覺得特別吸引。這個品牌的雪糕也不太差,我覺得脆餅這個味道就最好味。

有次失驚無神,扯起條根,就到了這間牛陣
,來個午市火鍋。一個要
壽喜燒,另一個就要麻辣湯底,叫了第二個層次的牛肉。

這個級別的
牛肉也不太差,至少不會太瘦,煮熟了亦都夠薄夠滑。

這種

不過牛陣現在出邊的自助區,食品選擇好像比較少,

這個品牌的
雪糕也不太差,我覺得脆餅這個味道就最好味。
午餐
2022-02-12 1563 浏览
店員會好耐心咁樣教我點煎會有牛肉脂肪再加上醬汁,煎香牛肉就可以食用非常簡單,我同朋友都食得好開心🥳食完啲黃牛真係感覺幸福肉味濃郁,仲有清晰容易見到嘅雪花紋唔會太肥又或者膩,配上日本雞蛋就一流啦蔬菜拼盤都可以一齊煎㗎!自助吧同樣豐富,可以搭配蔬菜一齊食愛上呢度嘅和牛真係超好味😋一大碟都勁多,食一碟都已經超級飽食完之後就可以打邊爐海鮮拼盤推介可以打邊爐🍲加番啲湯就可以有第二種食法!出面都有各式丸類、蔬菜🥬Haagen-Dazs雪糕作為甜品,仲有多款口味選擇,士多啤梨焦糖咖啡都有!餐廳整體感覺坐得舒服,乾淨利落,店員態度又好!
店員會好耐心咁樣教我點煎
會有牛肉脂肪再加上醬汁,煎香牛肉就可以食用
非常簡單,我同朋友都食得好開心🥳
食完啲黃牛真係感覺幸福
肉味濃郁,仲有清晰容易見到嘅雪花紋
唔會太肥又或者膩,配上日本雞蛋就一流啦
蔬菜拼盤都可以一齊煎㗎!
自助吧同樣豐富,可以搭配蔬菜一齊食
愛上呢度嘅和牛真係超好味😋一大碟都勁多,食一碟都已經超級飽
食完之後就可以打邊爐
海鮮拼盤推介可以打邊爐🍲加番啲湯就可以有第二種食法!
出面都有各式丸類、蔬菜🥬
餐廳整體感覺坐得舒服,乾淨利落,店員態度又好!
2022-01-19 1030 浏览
早排天氣變得寒冷,呢d天氣當然要去打個邊爐取暖🔥要食得放縱食得抵,去搵一d任食既火鍋放題就最化算。大埔只有幾間火鍋放題既選擇,要數出名d既就應該係牛陣了😬今次係第2次黎食,每次黎食都例牌要等位。可能果日天氣真係好凍啦,等左個幾鐘先有得入,真係等到就黎餓死🥴兩次黎食我都叫左個澳洲產殼飼牛set,貪佢有牛肉有豬肉有牛舌,而且價錢係度算中低檔次,可算係以最低價錢食最多既野🤣呢幾類主菜既上菜速度夠快,切得夠薄,一放落鍋一陣就熟,我就中意幾塊一齊食,啖啖肉就晒滿足😍雖然牛肉既牛味唔算好重,但因為我簡左麻辣湯底,個味都幾濃,食落一樣惹味一樣食到停唔到口😋出面既配菜同飲品選擇唔算話好多,但都絕對夠食,同埋有Häagen-Dazs雪糕任食做甜品,價錢亦都合理,唯一美中不足就係唔夠時間食,90分鐘真係唔係好夠,有時排隊拎雪糕都用左10分鐘🥲
早排天氣變得寒冷,呢d天氣當然要去打個邊爐取暖🔥

2021-12-27
2021-11-27 1094 浏览
星期六午市。唔駛等位揀左289 黑毛和牛任食+5 揀左壽喜燒併香辣 香辣湯底 算係唔錯 夠味 微辣壽喜燒湯底 好似比以前進步 2 個人食左13 碟和牛 1 碟澳牛 1碟牛舌仲有哈根達斯雪糕 焦糖脆餅真係好好味 仲有藍莓 夏威夷果仁 士多啤梨 比利時朱古力 等等口味 好似有6 種定8 種
星期六午市。唔駛等位
揀左289 黑毛和牛任食

日本黑毛和牛
2021-11-27
日本黑毛和牛
2021-11-06 927 浏览
星期五Happy Friday 試食新野,門口勁多人等位,等左半個幾鐘,差唔多8 點半入座,牛肉䐁肉放題,是晚食得真係好爽。雖然我唔食牛,但䐁肉質素幾好,仲有一份細細既海鮮盒,都算唔錯。有唔同既菇菌、蔬菜、丸類選擇,最驚喜係有我鐘意既魚塊,開心!鴛鴦湯底 : 鰹魚海帶+ 蕃茄濃湯,鰹魚湯睇起黎好清但味道好鮮甜。蕃茄湯酸甜,兩款湯底煮完既食物都唔需要點醬油,夠唒入味。唔少罐裝飲品可供選擇,例如韓式果汁,烏龍茶同汽水。Haagen Dazs 雪糕做甜品,8 款口味,朱古力同綠茶朱古力就最合心意。

唔少罐裝飲品可供選擇,例如韓式果汁,烏龍茶同汽水。

2021-11-05