2021-12-17
放假同阿囡去愉景新城玩,突然又想食火鍋,第一時間又諗起牛陣,點知上到去格局唔同左既,原來係岩岩裝修完,自助吧枱之前迫迫地,依家變到好開揚,濶左光猛左,仲矮左喎🤣!細問下原來係變身60cm高小朋友自助吧枱,小朋友都可以跟埋出來一齊揀配料,親手夾喜歡既食物,做下父母既小助手,拖着細路食火鍋,佢又得參與,我又唔洗照顧咁多,好好喎!蔬菜和配料比之前更多,仲有我好鐘意食既羽衣甘藍🥬,各式丸類、雲耳、豆腐、烏冬同公仔麵等等。地方大左,拎野食方便左,唔洗同人迫。今次點左澳洲產特上長期穀飼牛放題套餐,最特別係餐枱電池爐由變身 #一人一爐,每人可以選自己喜歡既湯底,我要了美肌豚骨湯,爸爸點了藥膳鍋,而阿囡今次自己話事點左蕃茄湯,湯底全部都好好味。肉類上枱時排列整齊,夠冰凍保鮮。醬料部有超多款醬料和調味粉自由配搭,推介柚子醋加埋櫻花蝦粉,提升食物味道一流。令個囡最興奮既其實係 #自助甜品吧,有 #朱古力噴泉,#自助棉花糖機,佢可以親手製作,唔洗我出手都得,阿囡來回整左3轉棉花糖🍭,依部機出糖絲快又靚,小朋友自己都整到好靚既成品。仲有Häagen-Dazs雪糕任食🍨, 多款雪糕配料自助飲品櫃除罐裝汽水同果汁
肉類上枱時排列整齊,夠冰凍保鮮。
仲有Häagen-Dazs雪糕任食🍨, 多款雪糕配料
自助飲品櫃除罐裝汽水同果汁外,仲多左冷泡茶🥤,誠意十足。
Kid-and Family-friendly既火鍋店真心唔多,自助食物吧隔離有部全自動感應洗手機,小朋友覺得好好玩,食野前都爭住洗手😅
另外有小朋友餐具供應、門口有嬰兒車停泊區,照顧到爸爸媽媽既需要。