2024-10-28
♡♡♡📍牧羊少年咖啡館 (The LOHAS康城) (將軍澳)將軍澳康城路1號The LOHAS康城4樓417號舖約咗朋友入康城行街,順便去海邊散下步,然後揀返間環境幾好嘅餐廳食飯🥰同朋友揀咗個<與你分享2人套餐>,入面有前菜、意粉、主菜,仲包兩杯飲品同Haagen-Dazs雪糕杯,都幾抵食~🍽️照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒牛柳粒煎到剛剛好😚外層有少少焦脆,而入面都仲好多肉汁同埋嫩口。配搭埋照燒醬啲甜味,同牛肉都好夾~不過個人覺得乾蒜可以再多啲,因為本身佢煎得幾香,想再食多啲🤣🤣🍽️金沙咸蛋黃鳳尾蝦意大利粉成碟意粉一上枱,真係金金黃黃架喎🤩🤩🤩擺入口,都覺得好香咸蛋黃味,同埋啖啖都有咸蛋黃既口感😚成件事好真材實料,再加上鳳尾蝦都好爽甜,唔係嗰啲又霉又淋既肉,好食😍🍽️紅酒燴牛面肉伴薯蓉烤澳洲西蘭花呢個主菜都好食嘅,牛面肉唔會煮到全熟,伴埋紅酒汁,就啱啱好了😆最有驚喜係薯蓉!佢有啲奶香味,雖然唔係好食得出加咗咩調味,但真係好好食🤣另外西蘭花都好有趣,長到好似露荀咁😆😆😆🍽️芒果茉莉茶忌廉芝士奶蓋/冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋唔洗額外加錢都飲到既特飲🙂↕️平時呢啲出面都30幾蚊一杯啦~
📍牧羊少年咖啡館 (The LOHAS康城) (將軍澳)
將軍澳康城路1號The LOHAS康城4樓417號舖
🍽️照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒