餐厅:
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-09-29 0 浏览
上個月同朋友嚟食過一次,今次帶埋小朋友嚟行亞博兒童書展,於是早一日訂定枱,原來經OpenRice 訂有8折,抵食呀。我哋訂咗張8人枱,仲比咗間房我哋,私隱度高,又唔怕小朋友嘈到其他食客。今日行到攰攰地,大家都幾好胃口,我同啲小朋友一向鐘意食啲香口嘢,揀咗個「風沙黑金磚豆腐」&「椒鹽軟殼龍蝦伴鮮茄莎莎」,都唔錯,母親大人就覺得「陳年黑醋脆鱔」幾好,當然女士們都鍾意食甜品,最後大家都覺得佢個「生磨杏汁燉官燕」夠足料,值得一試。
2024-09-28
  • 椒鹽軟殼龍蝦
  • 陳年黑醋脆鱔
  • 生磨杏汁燉官燕
2024-09-28 0 浏览
睇演唱會必食推介剛剛於9月號於亞博睇 Live Tour, 同朋友週圍搵嘢食, 遠在天邊近在眼前, 原來旁邊就係麗豪航天城酒店喺12樓仲有一間高級嘅中餐廳, 我同朋友都比較鍾意靜, 酒店餐廳裝修環境一流, 有啲中式設計, 仲可以望到海景, 如果唔係趕住睇演唱會, 都希望坐耐啲講返食物質素, 強烈推薦「香芒汁脆蝦球」+ 「水煮牛四寶」+「大廚炒飯」再加個甜品「奶滑腰果露」份量兩個人足夠食用餐廳服務非常週到, 服務員態度亦都非常親切, 價錢合理, 因為始終係酒店嘅中餐廳推薦到亞博睇演唱會或工作嘅人士絕對可以一試
睇演唱會必食推介

剛剛於9月號於亞博睇 Live Tour,

同朋友週圍搵嘢食

講返食物質素, 強烈推薦「香芒汁脆蝦球」
+ 「水煮牛四寶」+「大廚炒飯」
再加個甜品「奶滑腰果露」

份量兩個人足夠食用

推薦到亞博睇演唱會或工作嘅人士絕對可以一試
2024-09-27
  • 香芒汁脆蝦球
  • 水煮牛四寶
  • 大廚炒飯
2024-09-20 122 浏览
麗豪航天城酒店12樓的玉餐廳,是一家以粵菜為主的高級中餐廳。餐廳裝修帶有中式古風,環境雅致,並且可以俯瞰美麗的海景,讓人感到非常舒適和放鬆。餐廳的點心和菜餚都非常精緻,特別推薦『響鈴豚肉脆腸粉』和『香芒汁蝦球』。響鈴豚肉脆腸粉外皮酥脆,內餡豐富,搭配XO醬更是美味無比;香芒汁蝦球則是以酸甜的芒果汁搭配彈牙的大蝦球,口感非常出色。此外,餐廳的服務也非常周到,服務員態度親切,讓人感到賓至如歸。無論是家庭聚餐還是商務宴請,玉餐廳都是一個不錯的選擇。唯一的缺點是價格較高,但考慮到食物質量和用餐環境,還是非常值得一試的。
2024-09-20
玉餐廳是一個值得一試的用餐地點,特別適合午餐。餐廳的氛圍優雅舒適,設計現代,讓人感到放鬆。午餐菜單相當豐富,以中式料理為主,並且兼顧了不同口味的需求。此次用餐,我點了推薦的香煎鱸魚和清炒時蔬。鱸魚外皮煎至金黃酥脆,魚肉鮮嫩多汁,搭配的醬汁恰到好處,增添了風味。而清炒時蔬新鮮爽口,保持了原汁原味,讓整體餐點更加均衡。除了主菜,餐廳的湯品也相當出色,今日的每日例湯是魚頭湯,鮮香濃郁,令人食指大動。服務方面,餐廳的服務生熱情友好,對菜品的推薦相當專業,讓顧客感到受重視。然而,午餐高峰時段人流較多,建議提前預訂以避免等候。整體而言,而且餐廳提供了高品質的食物和服務,是中午聚餐或商務會議的理想選擇。無論是與朋友、家人還是同事一同用餐,這裡都能帶來愉快的用餐體驗。

2024-09-10 148 浏览
姐姐一家移民多年 ,為了生意及照顧大兒子經常飛來飛去! 碰巧今天她在香港轉機 ,有大約半天時間逗留香港!我就趁這機會找她食個午飯聚一聚 ,由於時間真的好迫 ,姐姐又喜歡食中菜 ,我唯有在機場附近搵了一間開咗業3年多嘅麗豪航天城酒店中菜廳‘’玉‘’用餐。餐廳環境以綠色為主,感覺寧靜舒服 ,服務員安排咗我哋坐在窗邊位置, 可讓我們邊欣賞海景邊品嚐精緻佳餚,十分貼心呢! 服務員又推介咗中餐廳幾款招牌菜畀我哋, 姐姐鍾意食辣 !她點了四川沸騰魚,魚肉不單止鮮嫩,味道也合道處! 而我就點咗香芒蝦球, 蝦肉鮮芒果甜 ,簡直係一試難忘 !菜餚色香味俱全, 還性價比高 ,我會推介畀所有親戚朋友 !

菜餚色香味俱全, 還性價比高 ,我會推介畀所有親戚朋友 !
2024-09-04 174 浏览
本身好鍾意試唔同地方嘅中菜,今日去開亞博館,下午想搵地方食嘢,行咗一圈覺得嗰度啲嘢好貴又唔太啱食,又唔想特登搭車出返去食,最後就揀咗去附近開咗兩年幾嘅麗豪航天城酒店「玉」中菜廳用餐。餐廳環境清幽,去到時職員好好人為我哋安排咗窗口位置,可以望住海景、三跑工地同飛機食飯,又為我哋推介「玉」午市套餐:有4個套餐可以揀,各有7樣菜式,啱晒我呢啲想試幾樣菜又唔食得多嘅人!最後我揀咗食午市套餐四,餐廳上菜好快,菊花鮮蝦春卷賣相好靚又特別,富貴櫻花蝦蛋白炒飯炒得好好味又唔太油,養生老火湯好足料又夠晒熱好好飲!整體用餐體驗唔錯,下次去亞博館睇展覽或演唱會前有興趣再嚟試下佢哋嘅招牌菜同點心!

2024-08-25 187 浏览
昨天移民了幾年的老朋友回港看演唱會,由於他入住亞博附近的酒店,又唔想外出用膳,於是揸車入嚟搵佢飲茶,並訂了酒店的中餐廳食,估唔到呢間《玉》環境一流,雖然面向亞博,但有無敵大海景,我們離開時,剛剛日落,境色一絕。不過講翻重點,食物賣相,相當精緻,由其是招牌菜「鳥語花香」,造型相當獨特。點心種類算多,我朋友就鍾意「海藻金魚餃」,而我就試咗個「咖啡雪山包」,都幾特別,打咭一流。餐牌上面好多食物都好吸引,好想試,不過由於中午大家都食唔到太多嘢,有點可惜。整體嚟講餐廳環境舒適、食物味道與口感唔錯,價錢合理,下次會同屋企人入嚟食晚飯,試埋其他菜式。
2024-08-24
  • 鳥語花香
  • 海藻金魚餃
  • 咖啡雪山包
2024-08-17 209 浏览
機場麗豪航天城酒店的玉餐廳是一個結合了現代設計與傳統中式料理的餐廳。以下是一些食評要點:環境- 裝潢:餐廳內部裝潢典雅,燈光柔和,營造出舒適 的用餐氛圍。- 位置:靠近機場,方便旅客用餐。食物- 菜單選擇:提供多樣的中式菜餚,菜單上的選擇包 括經典的粵菜和創新的融合菜。- 味道:大部分菜品味道鮮美,特別是海鮮和燒味類 的菜色,調味恰到好處。- 呈盤:菜品擺盤精美,讓人食慾大開。服務- 服務質素:服務人員友善且專業,能迅速滿足顧客 需求。- 上菜速度:上菜速度較快,適合趕時間的旅客。價格- 性價比:相對於機場附近的其他餐廳,價格合理, 尤其是考慮到食材的新鮮度和服務質素。總結總體來說,玉餐廳是一個值得推薦的用餐地點,特別適合旅客在出發或抵達前享用一頓美味的中餐。無論是食物的質素還是服務,都能讓人感到滿意。

- 裝潢:餐廳內部裝潢典雅,燈光柔和,營造出舒適
的用餐氛圍。
- 位置:靠近機場,方便旅客用餐。

食物
- 菜單選擇:提供多樣的中式菜餚,菜單上的選擇包
括經典的粵菜和創新的融合菜。
- 味道:大部分菜品味道鮮美,特別是海鮮和燒味類
的菜色,調味恰到好處。
- 呈盤:菜品擺盤精美,讓人食慾大開。

- 服務質素:服務人員友善且專業,能迅速滿足顧客
需求。
- 上菜速度:上菜速度較快,適合趕時間的旅客。

價格
- 性價比:相對於機場附近的其他餐廳,價格合理,
尤其是考慮到食材的新鮮度和服務質素。

總結
2024-08-17
2024-08-17 200 浏览
去開睇演唱會 亞博無咩餐廳選擇 想好好坐低休息下食餐飯先入場 盲中中就入咗呢間中菜廳 諗住求其食啲嘢醫下肚就去追星 點知啲嘢食一啲都唔求其!!!炒嘢好有鑊氣 小菜好香好惹味 成個環境好大好舒服 位置唔太逼 可以同朋友好舒服咁傾下啲追星攻略 職員態度都好好 實在令人眼前一亮!!!最好仲可以去埋toilet先排隊入場去睇演唱會 嗰到廁所好乾淨!!!值得推介!!!估唔到去到大西北咁遠都有咁有誠意嘅中菜廳 大家經過或者追開星真係值得去試一試!!!
2024-08-10
作為一家位於著名的麗豪航天城內的高檔餐廳,玉餐廳無疑是這一地區的一顆璀璨明珠。餐廳注重提供正宗的粵式菜餚,菜品選擇豐富,既有傳統粵菜的精髓,又融合了時尚的創意元素,讓人一嘗正宗粵菜的魅力。走進餐廳,映入眼簾的是雅致溫暖的裝潢,融合了中式元素與現代設計,營造出一種優雅恬靜的用餐氛圍。服務人員專業熱情,能夠細心解答每一個顧客的需求。餐單上的每一道菜品都令人垂涎三尺。例如招牌的XO醬蒸活海虎蝦,鮮嫩多汁的海虎蝦配上濃郁醇厚的XO醬,口感層次豐富;而水晶肴肉更是展現了廚師高超的烹飪技藝,肉質細嫩,色澤透亮,入口即化。此外,各式時令時蔬和精心設計的粵式甜品也絕對是亮點。無論是商務聚會還是家庭聚餐,玉餐廳都是一個不錯的選擇。高品質的菜品、專業的服務以及舒適的環境,為顧客創造了一個難忘的用餐體驗。相信只要你來到此地,一定會被這家餐廳的獨特魅力所折服。
2024-08-16
庆祝纪念
纪念日
2024-08-15 152 浏览
11skies睇下有咩食,點知入面除左一間咖啡店就咩都無,諗住出青衣食,點之去搭地鐵途中,發現有間新酒店叫麗豪航天城,難得入到黎甘遠水路,就試下入面野食,甘我就去左間中菜,呢間野開左3,4年,好乾淨。而呢間中菜位於酒店12樓叫"玉"。一上到去景觀開揚,風格係中古,坐低之後,叫左兩樣菜,賣相唔錯,口感可以,第一個菜, 菜名超長,叫五菌麒麟虎斑柳浸紅茄湯, 看上好似普通,但食落去口感嫩口,再加上有茄湯搭配,味覺一流,效果意想不到。實屬令我驚喜。跟後叫了炸子雞,外表金碧輝煌,食落肉感嫩口,溫度適中,保持高級酒店水準。而且雖然侍應很少,但服務仍然可以維持水準。最後每人$2XX左右,價錢美食都可以接受。

五菌麒麟虎斑柳浸紅茄湯蒟蒻麵

而且雖然侍應很少,但服務仍然可以維持水準。

最後每人$2XX左右,價錢美食都可以接受。
2024-08-03
五菌麒麟虎斑柳浸紅茄湯蒟蒻麵
這是一份絕佳的中餐套餐體驗。前菜精緻,味道層次分明,為整頓餐點打下完美序幕。老火湯濃郁而不油膩,湯料豐富,充滿家常風味,帶來令人舒適的享受。主菜以魚為主,魚肉鮮嫩,調味恰到好處,讓人回味無窮。尤其是魚的火候掌握得宜,保留了鮮美的口感,令人一試難忘。最後的甜品更是錦上添花,口感豐富,甜而不膩,完美地為這次用餐畫上句號。每一道菜都體現了廚師的用心,無論是擺盤還是味道,皆無可挑剔。整個套餐不僅滿足味蕾,更帶來一場視覺享受,實乃中餐愛好者不容錯過的美味盛宴。這次用餐體驗既滿足了味覺,又讓人感受到中餐文化的深厚底蘊。
2024-08-14
2024-08-13 164 浏览
到 AWE 睇 show,好彩喺附近有間好坐又好食嘅中菜食唔使餓住睇show。10 個人坐低食,估唔到食物相當出色。非常有驚喜!!!好彩成班預早左時間。前菜叫左個醉鴨舌 + 脆鱔 :  重點推介,鴨舌已經去晒骨,食得超爽,唔洗顧住儀態食,而且鴨舌一D雪味都冇。酒味好香但又唔嗆喉。脆鱔 :  酥脆, 醋香味足但好順口,師傅調味啱啱好。而且重保留到個鱔味燒味都好出色 : 燒肉個皮好酥脆但肉質唔會死咸,叉燒鬆軟而且係半肥瘦叉燒,肥肉又有油香, 叉燒邊邊重有D脆位貪得意重叫咗個金魚餃食,以為係出面D 好睇唔好食果D造型點心,出乎意料嘅好味,入面嘅蝦好鮮味。好搞笑,我果隻金魚個樣特別蠢沸騰魚 + 牛四寶 : 沸騰魚嘅魚味好鮮但唔會腥,出面通常用淡水魚整成日有陣泥味咁,依間酒店中菜果然高貴D用斑片做酸菜魚,煮出嚟魚肉重好嫩滑同時魚皮都重彈牙,連湯都好好飲。牛四寶就偏向水煮方法,牛筋唔會炆到林晒好好味。胡椒蝦煲 : 上到枱非常熱辣辣,重吱吱咋咋,好香胡椒味,神奇地仍然有鮮蝦甜味,蝦球超大隻重好爽口,應該係新鮮蝦做鳥語花香 : 原來係咕嚕肉+咕嚕皮蛋, 個糖膠山造型100分。每夾一粒都好似扭蛋咁,除非

前菜叫左個醉鴨舌 + 脆鱔 :
醉鴨舌
脆鱔
叉燒拼燒肉
金魚餃

鳥語花香 : 原來係咕嚕肉+咕嚕皮蛋, 個糖膠山造型100分。每夾一粒都好似扭蛋咁,除非你好細心咁睇先分到皮蛋定肉,你唔放入口都唔知係肉定皮蛋,好適合一班朋友一齊食一齊估估下。本身都唔好皮蛋,但佢用咕嚕嚟整完全打破晒食皮蛋嘅心理關口,咕嚕肉個炸粉整到好薄所以無炸到硬掘掘,外皮好脆但入面重有肉汁亦唔會有豬騒味。
其他菜式
餐廳喺正酒店頂樓,黃昏時間去食可以睇住超靚日落食飯,非常適合睇show 前去食餐好。後尾發現餐廳有 private room,下次大時大節入嚟食,唔洗喺出面同人逼。
2024-07-19
  • 沸騰魚
  • 牛四寶
  • 鳥語花香
2024-08-12 131 浏览
前兩日有機會同朋友一起去試The Jade新嘅「玉」頌夏鮮果套餐。 每道菜都包含唔同種類嘅水果,而且佢哋都出乎意料地夾。首先我哋試咗頭盤,有「鮮柚子手撕雞」、「金枝綠柳」同「蔥香陳醋舟山紅蜇頭」。水果的新鮮度令到每道頭盤非常開胃。「銀杏馬蹄榴槤燉土雞」係一個驚喜,富含榴蓮同燉完嘅土雞仍然很嫩滑。 對於鍾意食榴蓮嘅人來說,呢個係必試的。跟住我哋食「鮮果咕嚕肉」,非常好食,咕嚕肉酥脆同埋啲水果令我消除咗啲油膩感,俾我可以準備好試下一道菜。真係推薦大家去試試。

真係推薦大家去試試。
2024-08-10
等候时间
10 分钟 (堂食)
記得陳豪在飛行日誌劇集中企在台上訓話講過 SkyCity 呢個地方,今天諗住楂車四圍去,無意之中就入咗 航天城 SkyCity,環境優美至極點,但是仍然好多地方工程中,不過有間新酒店在這處叫 麗豪航天城酒店,風格清新及有青春氣色,就入去搵嘢食先,誰不知搵到一間隐世美麗的中餐廳 《玉》,位置於酒店頂層,哇…….打咭新焦點,因為無敵大海景兼三跑全畫面盡入眼簾,食物精緻細膩及味蕾大享受,多款菜餚都 色、香、味俱全,服務又細心又貼身,唔可以咁自私收埋自己用,一定要分享令大家知,如果唔係就浪費咗一班用心的員工的功勞!
2024-08-11
  • 烏雨花香