今日星期五Happy Friday,夜晚同朋友去左王家沙.花樣年華食飯!一年前食過一次覺得唔錯,今日再去試,點知就中伏啦🤦🏻‍♀️ #yob試伏專員 出動🏃🏻‍♀️.今日一去到餐廳,就show左openrice預約俾店員睇,店員問電話號碼係幾多,咁我講完之後,佢話無呢個booking😳 就行開左serve其他人!黑人問號?之後我直接俾OpenRice預約個個page佢睇,佢話算啦,照入🤷🏻‍♀️ (其實個場有大量空位) 但論環境其實坐得幾舒服,因為餐廳樓底高,空間感好夠!.📌茶水 $10/位📌小食 $10 .📌蘇式鮮肉小籠包 $56/5隻.📌鮮肉生煎包 $48小籠包同生煎包都有同樣既問題,皮厚,肉硬,肉汁少!.📌三絲粉皮 ($62)三絲係青瓜絲,火腿絲,雞絲!芝麻醬濃郁杰身,粉皮質地太厚,分量少,一般!.📌醉嘉美雞$98醉雞用「福字迷你酒埕」送上,份量好細,得幾舊😂 花雕酒酒味香濃,本地嘉美雞雞肉嫩滑入味,脂肪少,肉質厚實爽口! 呢個唔錯,但偏貴!.📌擔擔面 $68擔擔麵湯底有濃郁嘅花生醬味,但欠缺芝麻醬同肉碎嘅香氣! 啲麵煮得太淋,食左兩啖就無食!.📌腿茸津白 $88味道正常!.📌老壇酸菜
#yob試伏專員 出動🏃🏻‍♀️
📌茶水 $10/位
📌小食 $10

📌蘇式鮮肉小籠包 $56/5隻

📌鮮肉生煎包 $48

小籠包同生煎包都有同樣既問題,皮厚,肉硬,肉汁少!
📌三絲粉皮 ($62)

📌醉嘉美雞$98

📌擔擔面 $68

📌腿茸津白 $88

味道正常!
📌老壇酸菜魚$228

酸菜湯底味道淡! 冇乜麻同酸既感覺!魚肉去左骨,但份量少,冇乜味,完全唔滑! 另外有少量薯粉係底!
整體嚟講,服務同食物質素都中下,不會回頭!
========================
2021-07-16
2021-07-26 247 浏览
到達餐廳門口,指示欠清晰因有兩間不同名字餐廳放於門口。當日全場冷氣失靈,現場臨時製冷設施不足,全場只有幾部風機非常不足,令用餐環境非常欠佳。食物質素不錯,服務亦周到。
到達餐廳門口,指示欠清晰因有兩間不同名字餐廳放於門口。
食物質素不錯,服務亦周到。

• 賽螃蟹
  • 蘇式鮮肉小籠包
2021-06-26 619 浏览
係我食過最難食嘅餐廳。貴,態度差,野食超難食叫咗個排骨菜飯(如圖)啲菜少到我數都數到有幾多塊,咁嘅樣就唔好叫菜飯啦。咁就$90,排骨一啲味都無,勁油,又唔熱。小籠包皮厚,肉硬,汁少,難食個上海粗炒直頭係超級難食,好油,啲麵好硬有陣酸縮味,料又無,真係我食過最難食嘅野咁樣食個午餐都要6百幾,係食啲又難食又油又凍嘅食物落肚。service又差,比張單staff 佢係用搶嘅方式拎。綜合各方面,呢間餐廳係我食過最差嘅一間,完全不推薦
係我食過最難食嘅餐廳。貴,態度差,野食超難食
小籠包皮厚,肉硬,汁少,難食
2021-06-12 473 浏览
星期五到了王家沙吃晚飯,食物一般,但服務態度很差,9:15開始連甜品還未吃,就不斷催促客人離座,一幅趕收工的態度,令客人感到非常不自在。要求換碗吃甜品,卻換來不友善的目光。
2021-06-11
2021-06-05 319 浏览
阿姐態度惡劣,好似我差佢錢唔還咁。食物水準比其他分店差很多。叫咗個酸菜魚,魚既份量少,冇乜味,仲要煮得好老,完全唔滑。星期六晚市7:30,入座率都只有約兩成,果然有原因。
2021-06-01 321 浏览
Ordered thru Deliveroo and was informed by Deliveroo that the delivery was handled by the restaurant directly so It was not possible to track the late order on the deliveroo app. Ordered 話梅骨 and 排骨菜飯 amongst other things but the order came out as 話梅骨 and 菜飯with more 話梅骨。 feels like a sloppy combination. 口水雞 was completely flavourless and just pieces of boiled chicken swimming in chilli oil. Overall a very disappointing experience
外卖送餐
2021-05-13 459 浏览
平日晚上光顧,人並不多但服務很欠佳。服務生習慣背對大廳面向廚房傾偈。要叫人被迫出聲但女經理一付你做咩叫出聲既態度。我舉左手成分鐘你地都傾緊偈唔出聲可以點?另外點菜或其他時候女經理態度都好差。其實我不嬲都唔覺客人永遠是對的,因為大家都係人要互相尊重。但呢度既女經理連基本禮貌都無,點個菜都阻住佢咁款。收咁既價錢仲要受氣,你食埋我個份。麻婆豆腐好滑唔錯。蔥爆羊肉都好食但細份。蟲草花燉雞湯都唔錯但料粉量唔水多。豆沙餅個餡有啲少。

收咁既價錢仲要受氣,你食埋我個份。

麻婆豆腐好滑唔錯。
蔥爆羊肉都好食但細份。
蟲草花燉雞湯都唔錯但料粉量唔水多。
豆沙餅個餡有啲少。

2021-05-04 381 浏览
一早電話book左枱 去到門口等左好耐 無人理我地 後來先話我地無book到 無record 最後變walkin 叫左6樣野食 樣樣都好失望擔擔面啲麵勁林 蟹粉小籠包勁腥酸菜魚啲魚都好腥 無一樣野係好味😣個個職員都十問九唔應舉親手都望到扮睇唔到直至拎左個蛋糕上枱 先突然衝過黎話要叫切餅費(唔好誤會 收切餅費好合理 但除左收切餅費個刻之外啲時間 完全唔理人)服務態度又差 失望!!
叫左6樣野食 樣樣都好失望
擔擔面啲麵勁林 蟹粉小籠包勁腥
酸菜魚啲魚都好腥 無一樣野係好味😣
個個職員都十問九唔應
舉親手都望到扮睇唔到
直至拎左個蛋糕上枱 先突然衝過黎話要叫切餅費
服務態度又差 失望!!
2021-04-20 475 浏览
今天難得同同事食一餐lunch。點了數道菜,有小籠包,擔擔面等重點負評小籠包,一入口有種非常腥臭味,裡面仲要有極多螃蟹殼。向服務員反映,服務員態度十分惡劣地說蟹本來就是腥臭。有殼亦沒有問題。本人在上海出差了一年多。不才也有幸吃過數次,但如此腥臭的味道,從未吃到過。後來和同事整個下午也肚痛並肚瀉。這樣的餐廳下次免費也不會再吃。另外擔擔麵也是非常的淡,完全沒有味道。其他餐點勉強算是吃得下,只有蘿蔔糕尚可。非常失望的一餐。
今天難得同同事食一餐lunch。

點了數道菜,有小籠包,擔擔面等

後來和同事整個下午也肚痛並肚瀉。

這樣的餐廳下次免費也不會再吃。

另外擔擔麵也是非常的淡,完全沒有味道。

其他餐點勉強算是吃得下,只有蘿蔔糕尚可。

非常失望的一餐。
炒飯
蟹粉小籠包
2021-04-20
2021-04-18 335 浏览
叫左一籠小籠包,共五粒,算係好味,但未係我人生食過最好味嘅😂都多湯同埋都夠味,皮就有dd厚,乾炒四季豆,好惹味又有鑊氣!有少少咸,送飯一流!,糖醋排骨味道係好味但係成碟都係骨😂肉就好少,最重要嘅就係酸魚,個人認為幾道菜入面係最好食,酸甜咸辣度都適中,粉絲索曬啲湯仲好味,魚質都好嫩😍非常開胃👍
叫左一籠小籠包,共五粒,
算係好味,
但未係我人生食過最好味嘅😂
都多湯同埋都夠味,
皮就有dd厚,

乾炒四季豆

乾炒四季豆,
好惹味又有鑊氣!
有少少咸,送飯一流!

糖醋排骨

糖醋排骨
味道係好味但係成碟都係骨😂
肉就好少

酸魚

最重要嘅就係酸魚,
個人認為幾道菜入面係最好食,
酸甜咸辣度都適中,
粉絲索曬啲湯仲好味,
魚質都好嫩😍
非常開胃👍

乾炒四季豆
2021-04-12 376 浏览
星期日訂外賣需時45分鐘自取已經好過份 ,大部分自取係25 分左右都差不多,但都照付費,等 。到45分鐘左右一睇 ,居然監生取消我張單 ,直接退錢,唔做生意,未見過一間咁嘅舖頭可以做到咁差,唔接單無問題,早啲講45分鐘準備去攞外賣先話取消你張單,衰都無人有。,

2021-04-11
45 分钟 (外卖自取)
本黎揀左呢間餐廳興祝母親大人生日,一上到去某一位短頭髮帶位樓面阿姐態度 非常❗️非常❗️非常❗️惡劣,岩岩入黎乜都冇做過就好似得罪左佢咁個位阿姐非常粗聲粗氣叫人填安心出行,ok唔緊要好啦入坐位,因同行有老有嫩,所以我媽咪企係到諗緊坐邊到方便太家d,個位阿姐拎張bb凳過黎呼喝我媽咪 坐低啦!移動座位個陣又大大力,我真係呆哂,而家咩事???我知呢到唔係高級餐廳,我地冇要求有服務,普普通通就可以,但個位同事態度真係衰過大排檔!!我明白有時飲食業太忙會做到火滾,但重點當日係閒日晚市全場得幾枱客....入座率最多三成.....又或者個位同事當日有私人情緒?不如休息下先繼續工作?客人是無辜的生意已經唔係好,仲要咁趕客,真係唔怕執?平心而論環境ok既 ,坐得都舒服,因餐廳樓底高 客又唔多。食物or all尚可。服務既話其他人都正常既,但要去食既話真係睇運氣睇下會唔會唔好彩遇正個位阿姐返工。。一間餐廳,就算食物幾好,但服務態度太差足以令人唔會再去!今次係唔開心既一次用餐體驗,本黎諗住過左去就算,以後唔去就ok,不過幾日過去了印象仍深刻,真係不吐不快,唔想有其他人同我地一樣中伏,好後悔個日係我揀左呢間餐廳,令
生意已經唔係好,仲要咁趕客,真係唔怕執?

平心而論環境ok既 ,坐得都舒服,因餐廳樓底高 客又唔多。
食物or all尚可。
一間餐廳,就算食物幾好,但服務態度太差足以令人唔會再去!

今次係唔開心既一次用餐體驗,本黎諗住過左去就算,以後唔去就ok,不過幾日過去了印象仍深刻,真係不吐不快,唔想有其他人同我地一樣中伏,好後悔個日係我揀左呢間餐廳,令到媽媽生日仲要比人呼喝,對不起媽咪...
2021-03-18
庆祝纪念
生日
2021-02-20 505 浏览
又想唔逼,不用等位,又唔好太貴,又坐得舒適,想起此處。 三絲粉皮$66,  普通火腿絲不是金華大腿絲而且又小,雞絲粗鞋又小,粉皮及花生醬一般,滬江大飯店,水準好些。 香葱咸薄餅$38,薄脆,新鮮過嘉頓香葱餅,但不及佢臭,本抱有紫玉蘭餅那款希期,充滿葱及芝麻香,每次在食店都想尋找比佢更好,所以今次未達標。 鮮肉生煎包$38,底脆,肉不是攪爛,少少柤,反而有得嚼,有汁,鮮味一般,味可。 杭式葱油伴麵 $52,葱無炒爆所以不香,唔過隱,像豉油油捞麵,加2粒葱花,失去靈魂。 勝咗容易有位,望下條街的麵檔反而排長龍。
又想唔逼,不用等位,又唔好太貴,又坐得舒適,想起此處。

勝咗容易有位,望下條街的麵檔反而排長龍。
香葱咸薄餅
生煎包
2021-02-07
2021-01-03 468 浏览
本人3:30pm落單,預訂6:30pm到取!但此店竟在5:45pm通知我有一個菜式沒有,要選另一個菜!我預早了15分鐘到取,可惜外賣比預訂時間遲了15分鐘,我共等了半小時!仲要因為有一個菜式未完成,其他完成的菜式只放在地上等,回到家進食已全部涼了,家人都很掃興!而且店主服務員的服務態度很差,連一句對不起也沒有,讓客人待在等,管理混亂!其實這店沒有能力提供服務就不要接單,不明白這店怎可以在網上做生意!沒有下次!
2021-01-03
15 分钟 (外卖自取)
2020-10-26 668 浏览
性價比低 又貴又唔太好吃 大伏😰 上菜好慢 坐低俾咗一細碟(真係超细碟)花生吃完先同我講碟花生$10(真係好過份 通常係免費 就算唔係都提前講 呢啲咪欺騙顧客)叫咗酸菜魚好淡無味 仲唔係熱嘅 咁就$200🥵一個字貴 貴得黎難食 上菜又慢 然後亦叫咗份湯 结果份湯同菜單上的圖完全唔同(菜單上一大塊肉 真實全部白菜 少少少肉幾乎冇肉)咁就$58 🤢其實貴我真係唔介意 但貴得嚟又難食 我真係接受唔到 真係大大大伏 各位想嚟食呢間請慎重考慮!
2020-10-25