(非会员)
2007-03-19 28 浏览
上次睇完雜誌介紹後,跟朋友去試湯飯。我哋order咗法國濃湯野菜泡飯+牛柳粒。紅色嘅湯加上大量嘅蔬菜;飯是用日本珍珠米。牛柳粒好嫩滑,湯好濃,會喝都有蝦殼嘅鮮味。用料幾足同新鮮。份量幾大,湯飯再加一個餐飲,一個女孩子未必食得曬。逢星期五先有鷄湯切鷄泡飯,其餘日子係法國濃湯野菜泡飯;我較少食肉,所以喜歡後者。餐廳坐位之間比較窄,但仍可接受。如喜歡食湯飯,呢間可推介。
上次睇完雜誌介紹後,跟朋友去試湯飯。

份量幾大,湯飯再加一個餐飲,一個女孩子未必食得曬。

餐廳坐位之間比較窄,但仍可接受。

如喜歡食湯飯,呢間可推介。
2007-03-11 28 浏览
Lunch去左呢間野度食,發覺真係唔錯,估唔到得咁少好評.花雕大千雞飯,手撕雞肉,配花雕汁and炸蒜蓉,味道清新.雞肉絕對唔少,配個飯剛好濃蝦湯泡飯,泡飯用的湯係法式的濃蝦湯,雖然其他配料比較少,但光是飲湯吃飯亦絕不膩據說星期五有濃雞湯泡飯,下次必試食物水準其實唔錯,裝修亦算整潔,價錢就該地段及食物質素而言,亦算合理推介
Lunch去左呢間野度食,發覺真係唔錯,估唔到得咁少好評.
據說星期五有濃雞湯泡飯,下次必試
推介
2006-08-15 9 浏览
lunch時間小店人擠吵鬧完全可以理解; 以$30+消費食個lunch來講, 味道外觀份量等完全合格; 不過這些都不足令懶人如我執筆為此店添一個食評.令我不得不向各位推介的, 是我發覺店內完全沒有「煙民」, 不但無需「二手煙」送飯, 亦不會全身煙味返工.我不知此店是否僅lunch時間全店禁煙, 即使如此, 此店已是區內非「煙民」的「好歸宿」.

2005-12-02 6 浏览
20051201 1pm跟3個響附近工作o既舊同事食lunch, 我要開會遲o黎, 呢度佢地揀, 睇o黎響好多人心目中覺得呢度係幾好食. 坐抵就o拿o拿林叫o的o野食.我要o左個lunch set 係叫咩花雕醉大千雞咁上下. 完來係一兜油同酸辣汁落o的酒煮o既雞皮! 無誇張! 真係無乜幾條雞肉食到! 成兜都係皮! 我最後係要用果o的椰菜點汁o黎送飯, 仲要兜汁係超級難食.........一o的都唔平, 無裝修不特止又坐得唔舒服, 一兜咁o野都已經$40!
20051201 1pm

2005-10-08 5 浏览
20051007 12.45pmHappy Friday, 又輪到我諗食咩. 早在這裡上班前, 已在友人處收風有咩好咬. 呢間係其一, 一路都無機會食, 因為次次都鬼咁多人. 今日路過, 神推鬼擁下竟然有張3人檯! 即刻坐低啦!3人order-* 同事甲- 咖喱吉列魚柳飯(圖下), 賣相OK.* 同事乙- 咖喱一口吉列主扒, 一o的都唔一口! 切得好大舊!* 我- 鴨汁野菌鴨胸飯(圖上), 我除o左食到啖啖生粉漿之外乜都食唔出.環境就唔洗講有咁多人得咁多人啦. 服務一般, 送餐阿姐不停送錯o野.位位around $35. OK 啦. 尚能入口啦.
20051007 12.45pm

3人order-

* 同事甲- 咖喱吉列魚柳飯(圖下), 賣相OK.

位位around $35. OK 啦. 尚能入口啦.