2007-09-28 6 浏览
昨天係公司無無聊聊咁係open rice度search找下找下找到依間甜品店晚上就去左試下無論係環境,食物素質,定係service都好好,老闆好熱情喔昨晚試了這兒嘅燉蛋同荔枝玫瑰果凍個果凍好清新,好好味,最緊要嘅係唔會太甜而個燉蛋就好香下次會試埋個燉蛋白同炸香蕉喔^^
昨天係公司無無聊聊咁係open rice度search
找下找下找到依間甜品
晚上就去左試下
無論係環境,
食物素質,
定係service都好好,
老闆好熱情喔

昨晚試了這兒嘅燉蛋同荔枝玫瑰果凍
個果凍好清新,好好味,最緊要嘅係唔會太甜
而個燉蛋就好香
下次會試埋個燉蛋白同炸香蕉喔^^
2007-09-22 22 浏览
上次個fd話去食糖水,,,但五知去邊食!!!但行行下下見到呢間野,,,就去睇下!!!坐低之后,,,我同班FD竟然被一照相吸引左!!!跟住,,,我地哎左好多野食!!!D野好好吃!!!水果好新鮮又甜!!!老板又好人!!!介紹好多好野比我地食!!!之后噶幾日,,,,我地都去噶度食!!!直到今日,,,我都試左五小野啦!!!今日我地仲糖水當飯食tim!!!
上次個fd話去食糖水,,,但五知去邊食!!!
但行行下下見到呢間野,,,就去睇下!!!
坐低之后,,,我同班FD竟然被一照相吸引左!!!
跟住,,,我地哎左好多野食!!!
D野好好吃!!!水果好新鮮又甜!!!
老板又好人!!!介紹好多好野比我地食!!!
之后噶幾日,,,,我地都去噶度食!!!
直到今日,,,我都試左五小野啦!!!
今日我地仲糖水當飯食tim!!!
2007-09-10 0 浏览
一間在窄巷的小小甜品店,竟有如此高水準的出品。光顧過小店兩次,第一次嚐過果凍,布甸,凍燉蛋,班cake...玫瑰荔枝果凍好香濃的荔枝味,但絕唔會甜到漏。利賓納蘆薈果凍,少少酸,蘆薈粒增加口感,數不多不少,唔錯布甸:滑到不得了,唔似其他一般只感覺到魚膠粉的口感。芒果布甸多芒果。試埋蜜瓜布甸,好新鮮3感覺,味到唔會好假~夠特別,鍾意試新野的人一定要試。燉蛋燉蛋白:真係成為了我的至愛,口感真係好好,特別係凍食,雖然嗅覺上失去那股香氣,但口感真係好食到唔識形容。而燉蛋比燉蛋白香很多。當然如果喜歡清一點的可選燉蛋白。但凍燉蛋真係推介。班cake:班cake好食與否很視乎皮的質素。這兒的真的夠皮薄,並唔會好似紙咁韌,仲幾有蛋香呢。餡方面,cream滑得很,老闆話係用人手打發的。而香蕉亦唔會只有一兩片,真的是高質素。不得不讚讚老闆,真的feel到他好有heart,開甜品舖唔係為左賺錢。他會按食客口味,介紹甜品給他們。又常常詢問食客的意見,不斷檢討改善求進步。紅磡區有如此高品質,價錢十分合理,而又充滿人惰味的小店,實屬難得。(ps:燉蛋亦只是$15)
一間在窄巷的小小甜品店,竟有如此高水準的出品。
玫瑰荔枝果凍好香濃的荔枝味,但絕唔會甜到漏。
利賓納蘆薈果凍,少少酸,蘆薈粒增加口感,數不多不少,唔錯
(ps:燉蛋亦只是$15)
2007-09-10 3 浏览
有次經過呢間甜品屋,同男朋友買左果汁飲~已經覺得好好~老闆亦都好nice同我地傾偈~雖然我地只係外賣~老闆亦都好樂意介紹其他甜品比我地~第二次來,係因為宿舍要攪糖水會~所以同班fd來食~試左好多唔同既特色甜品~!!玫瑰荔枝果凍~好重荔枝味!!個個都食唔停!!蜜瓜布甸~好滑好滑~蜜瓜味好清新~正!!香蕉pancke~好多香蕉~個皮又薄~唔似其他甜品鋪cream多涵少!!鮮奶燉蛋~今次食個個凍既,好好食,好滑,質感好好!未試過食過咁好食既燉蛋,同班fd食左一啖已經叫左出來~老闆提議我地下次食熱既~仲香!!之後幾次來試左好多特式甜品出面無得食既~呢個芝麻糊焗雪山~真係好靚又好好食~雪山係蛋白~配上芝麻糊味道特別~老闆eric真係好好人.每次去都好熱情招呼我地~又成日問我地意見~所以我同班fd有時都會唔食晚飯去食糖水~一定會再去幫襯!!

玫瑰荔枝果凍~好重荔枝味!!個個都食唔停!!
蜜瓜布甸~好滑好滑~蜜瓜味好清新~正!!

之後幾次來試左好多特式甜品出面無得食既~

一定會再去幫襯!!