2023-11-15
明明得4個人,但朋友叫咗5-6人都食得飽嘅份量,傻的嗎!?😂😂😂 食到捧住個肚走🙃 睇圖都睇得到我哋到底叫咗幾多嘢食🫠 呢度最好就係會有韓國oppa幫手燒,所以火候啱啱好,唔會浪費任何一份食材。.叫咗一份牛排骨+牛五花,牛排骨係超級好食,肉質鮮嫩重牛味,近骨嗰啲位仲有牛筋好香好好咬。但係牛五花就略嫌有啲似肥牛,可以唔使叫。.另外叫咗一份五花肉+豬頸肉,五花肉包生菜簡直係韓國燒肉嘅經典,豬頸肉燒得香口都唔錯。另外仲叫咗豬皮,但唔係我哋想像中脆卜卜嘅質感,而係軟淋淋,唔太啱我哋口味。.另外叫咗雞蛋羹同埋雞蛋卷,雞蛋羹見過好多次不過第一次食,係平時食開嘅蒸水蛋但係硬身少少,幾特別。而雞蛋卷入邊有拉絲嘅芝士同埋粟米,上面仲寫咗I love you可以send俾鍾意嘅人表白🤣.明明叫咗個水冷麵已經食到好飽,但朋友堅持要食佢個炒飯,好在有叫咋,因為真係好好食!食到咁飽都仲覺得佢好食嘅話應該就係非常好食!