2023-07-09 1140 浏览
諗住買個外賣點知都可以有咁差嘅體驗叫完外賣一路企喺門口等等咗一陣都未有叫我個號碼問店員先發現原來我飯收埋咗要主動問佢,佢先俾你我又唔係外賣平台外賣員我係普通即場買,一直企喺門口等正常外賣都會叫號碼而我一直企喺外面,好肯定店員完全冇叫過號碼如果唔係因為星期日呢度附近好多餐廳都唔開我都應該唔會考慮呢間食物嘅味道非常一般價格亦都唔係特別平以外賣店,而且冇嘢飲都要$52相信都冇下一次
諗住買個外賣
點知都可以有咁差嘅體驗

叫完外賣一路企喺門口等
等咗一陣都未有叫我個號碼
問店員先發現原來我飯收埋咗
要主動問佢,佢先俾你

我又唔係外賣平台外賣員
我係普通即場買,一直企喺門口等
正常外賣都會叫號碼

而我一直企喺外面,好肯定店員完全冇叫過號碼

如果唔係因為星期日呢度附近好多餐廳都唔開
我都應該唔會考慮呢間

食物嘅味道非常一般
價格亦都唔係特別平
以外賣店,而且冇嘢飲都要$52
相信都冇下一次
2023-06-28 736 浏览
經openrice訂以九折優惠即$53就買到鰻魚飯,份量足,又美味。經其他平台訂餐,要貴十元。而取餐速度也很快,十分鐘內就可以取餐。可到附近平價士多買飲品。推介!
2023-06-24
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 鰻魚丼
2023-05-11 1349 浏览
在中環上班,已經越來越少性價比高的餐廳,就算茶餐廳都要$70-$80,竟然比我發現到有間性價比好高的日式丼飯店,就算連壽喜燒都係$60,雖然主打係外賣,但係都有提供堂食嘅座位,大推薦給中環人,其他地區例如鰂魚涌、觀塘、荔枝角、新蒲崗都有,希望遲啲會開多啲分店啦日式咖喱吉列豬扒飯$52超酥脆!一口咬下去的聲音隔壁桌都能聽見(羞)豬扒肉質唔會韌,肉質是不錯的,蘸上配的咖喱醬的輕鬆解決一大碗飯壽喜燒牛肉鍋$57每桌必點!肉量感人!價格也是感人!!還有不少蔬菜,感覺上營養都均衡,湯頭是甜甜的,味道不錯,加上粒粒分明的珍珠米,在中環這個價錢真的是很划算鰻魚飯雖然呢個唔係我食,朋友都話質素唔錯,鰻魚夠大塊,性價比高—————————————————町町丼丼 (威靈頓街) (中環)中環威靈頓街182號LG樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #

日式咖喱吉列豬扒飯$52
肉質是不錯的,蘸上配的咖喱醬的輕鬆解決一大碗飯

壽喜燒牛肉鍋$57

鰻魚飯
雖然呢個唔係我食,朋友都話質素唔錯,鰻魚夠大塊,性價比高

—————————————————

町町丼丼 (威靈頓街) (中環)
中環威靈頓街182號LG樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #中環美食 #中環便當 #日式丼飯
___
🥇Follow @eathkgirls
# eathkgirls
  • 大盛雙層鰻魚丼
  • 日式咖喱吉列豬扒蛋蓋飯
2023-03-11 992 浏览
抵食又美味嘅外賣日式飯盒壽喜燒牛肉烏冬餸超多,有牛肉,豆腐,金菇,明門卷,菜,烏冬彈牙,好味咖哩吉烈南瓜餅配烏冬日式咖哩甜,南瓜餅香脆,烏冬彈牙整體食物味道好,性價比高。
抵食又美味嘅外賣日式飯盒

壽喜燒牛肉烏冬
餸超多,有牛肉,豆腐,金菇,明門卷,菜,烏冬彈牙,好味

咖哩吉烈南瓜餅配烏冬
日式咖哩甜,南瓜餅香脆,烏冬彈牙

整體食物味道好,性價比高。

2022-09-18 1988 浏览
荔枝角日式外賣店,有不同的系列有牛肉、豬肉、鰻魚等…..有丼飯或烏冬仲有一些日式小吃~而且仲有折扣優惠😍🔸大盛雙層鰻魚丼 $76打開個蓋見到好大好長的鰻魚🤩真係好抵食呀!2大條鰻魚而且仲有一條長嘅玉子白飯沾滿鰻魚汁😍yummy🔸咖喱吉列鰻魚烏冬 $69吉列豬扒食得多,吉列鰻魚汁第一次見😂咬落去脆脆地,再食到鰻魚嘅肉質滿滿香濃的咖喱汁😍是甜甜的又唔辣有薯仔粒同紅蘿蔔粒喺入面🔸芝麻雞翼 $32雞肉既肉質嫩滑又好肥嘟嘟咁~🔸唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬 $38啖啖肉😆 又唔會好油仲有盒黑椒蛋黃醬可以點下,黑椒味不會搶左蛋黃醬嘅味道
荔枝角日式外賣店,有不同的系列
有牛肉、豬肉、鰻魚等…..有丼飯或烏冬
仲有一些日式小吃~
而且仲有折扣優惠😍

🔸大盛雙層鰻魚丼 $76
打開個蓋見到好大好長的鰻魚🤩
真係好抵食呀!2大條鰻魚
而且仲有一條長嘅玉子
白飯沾滿鰻魚汁😍yummy

🔸咖喱吉列鰻魚烏冬 $69
吉列豬扒食得多,吉列鰻魚汁第一次見😂
咬落去脆脆地,再食到鰻魚嘅肉質

滿滿香濃的咖喱汁😍是甜甜的又唔辣
有薯仔粒同紅蘿蔔粒喺入面

🔸芝麻雞翼 $32
雞肉既肉質嫩滑
又好肥嘟嘟咁~

🔸唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬 $38
啖啖肉😆 又唔會好油
仲有盒黑椒蛋黃醬可以點下,黑椒味不會搶左蛋黃醬嘅味道
2022-08-31 1466 浏览
荔枝角工廠區嘅大份夾抵食日式外賣店!返工人士恩物!上完瑜伽堂嘅醫肚仔之選~🍲大盛雙層鰻魚丼 $702大塊厚厚嘅鰻魚🤩 啖啖肉口感彈牙好Juicy!仲有滿滿嘅鰻魚汁,底部米飯用上日本米粒粒分明好有口感,飯粒裡帶有鰻魚汁唔會太乾~🍖滑蛋和風牛丼 $46大量洋蔥、牛肉同炒蛋~蛋都幾香噴噴,底部米飯都有牛汁喺裡面,都幾濕潤唔會太乾~可以一解想食牛丼嘅心情!🍗唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬 $385件大大粒炸雞!熱食最香噴噴,咬落去肉汁油份爆哂出嚟~就算唔沾蛋黃醬都好夠味! 🧀一口芝士年糕 3粒$38入口爆開哂啲芝士好滿足啊🥰一口芝士餡料都幾豐富~
🍲大盛雙層鰻魚丼 $70
大盛雙層鰻魚丼

🍖滑蛋和風牛丼 $46
滑蛋和牛風丼

🍗唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬 $38
唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬

🧀一口芝士年糕 3粒$38
入口爆開哂啲芝士好滿足啊🥰一口芝士餡料都幾豐富~
一口芝士年糕
大盛雙層鰻魚丼
滑蛋和牛風丼
唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬
一口芝士年糕
  • 滑蛋和風牛丼
又嚟咗呢度買外賣返屋企食啦! 先前介紹過, 呢度嘅丼飯、烏冬選擇多, 份量又多, 好抵食😙!𓌉◯𓇋大盛雙層鰻魚丼有兩大件鰻魚, 魚肉厚身, 上面灑上黑白芝麻粒, 醬汁味道甜甜地, 相當下飯的! 玉子質感嫩, 有蛋香𓌉◯𓇋芝麻雞翼外皮香脆, 雞肉幾嫩, 好香口~🍗唐揚炸雞即叫即炸, 返到屋企仲保持到熱辣辣! 炸雞外皮香脆, 啖啖肉, 肉嫩又多汁, 會配上黑椒蛋黃醬, 令味道層次更加豐富! 𓌉◯𓇋咖哩雞扒烏冬雞扒份量多, 仲有粟米粒~ 日式咖喱汁會偏甜, 份量份量剛好撈烏冬, 香濃又惹味, 質地夠杰身但又唔會過稠~

𓌉◯𓇋大盛雙層鰻魚丼

𓌉◯𓇋芝麻雞翼
外皮香脆, 雞肉幾嫩, 好香口~

🍗唐揚炸雞

𓌉◯𓇋咖哩雞扒烏冬
2022-08-03
  • 大盛雙層鰻魚丼
2022-08-02 965 浏览
📍 町町丼丼荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2E號舖 🦔⸒⸒咖喱吉列鰻魚烏冬 $75吉列鰻魚係佢哋店嘅新產品🤍 鰻魚咬落去外脆內軟😍 一共有5舊左右仲有沙律菜同配蛋黃醬一齊食更正😋烏冬食落去滑口 咖喱汁好香濃 撈埋烏冬一齊食👍🏻滑蛋吉列豬扒丼 $46大大塊豬扒食落去完全唔鞋~ 啲滑蛋都好滑口🥰仲有唔少蔥花同洋蔥 增添口感🤓吉列鰻魚 $48小編平時係鰻魚愛好者 所以小食都叫多份吉列鰻魚🤪 磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬 $38魷魚食落去彈牙有咬口 仲好香紫菜味🥰 好快就清哂成碟🤪
📍 町町丼丼

小編平時係鰻魚愛好者 所以小食都叫多份吉列鰻魚🤪

磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬 $38
魷魚食落去彈牙有咬口 仲好香紫菜味🥰 好快就清哂成碟🤪
外卖自取
今晚收工已經好攰, 屋企又無飯食, 於是就打算係公司附近買外賣番去食住睇ISwim😆 🌟壽喜燒牛肉飯🍱估唔到壽喜燒都有得做外賣, 入面幾足料, 牛肉份量幾多, 口感幾嫩, 湯汁調味適中, 味道不錯🌟意式茄汁雞扒飯🍱蛋包飯配上醬汁已經無得輸, 栗米香甜味美, 雞扒同樣份量多, 口感嫩滑juicy🌟汁燒鰻魚串🍢打開盒已經聞到好香, 鰻魚肉厚惹味🌟磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬🦑魷魚外層脆卜卜, 食落口感爽彈, 拎嚟佐酒🍶不錯!

🌟壽喜燒牛肉飯🍱

🌟意式茄汁雞扒飯🍱

🌟汁燒鰻魚串🍢
打開盒已經聞到好香, 鰻魚肉厚惹味

🌟磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬🦑
魷魚外層脆卜卜, 食落口感爽彈, 拎嚟佐酒🍶不錯!
2022-07-08
2022-07-15 540 浏览
🥢咖喱雞扒飯 $46雞扒分開上,大大塊,厚肉又多汁。燒肉甜味重, 一啲雪味都冇。咖哩口味偏甜,仲有唔少紅蘿蔔、薯仔粒。🥢咖喱吉列鰻魚烏冬 $75麵衣香脆唔太厚,魚皮、魚肉頗有彈性,凍咗都唔會腥。烏冬彈牙,撈咖喱幾夾。🥢日式炸餃子$32肉餡甜甜地有蔥香,來貨質素唔錯。🥢磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬$38魷魚好彈牙,幾有鮮味。唔覺有磯燒香味,但甜甜地又有咬口,確實令人食上癮😍。整體嚟講抵食之餘味道都唔錯😝。📍町町丼丼 (香港工業中心A座) (荔枝角)荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2E號舖

🥢咖喱雞扒飯 $46

🥢咖喱吉列鰻魚烏冬 $75

🥢日式炸餃子$32
肉餡甜甜地有蔥香,來貨質素唔錯。

🥢磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬$38

整體嚟講抵食之餘味道都唔錯😝。

📍町町丼丼 (香港工業中心A座) (荔枝角)
荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2E號舖
2022-05-14 934 浏览
一個咖哩吉豬飯。一個牛丼。牛丼個飯底少一半。食物係好食不過如果個飯底唔係少一半的話。個人唔會有d失落用店舖入面個qr code買再平d.不過等真係耐。足20-25分鐘
一個咖哩吉豬飯。一個牛丼。
牛丼個飯底少一半。
食物係好食
不過如果個飯底唔係少一半的話。
個人唔會有d失落
用店舖入面個qr code買再平d.
不過等真係耐。足20-25分鐘
2022-03-29 602 浏览
今日WFH,又想食日式嘢,就試下附近間町町丼丼。可能因為疫情關係,基本上都有discount(menu上嘅價格已減)。連屋企人嘅份量一齊叫,叫咗四個餐(一份燒牛肉烏冬,一份滑蛋吉列豬扒飯,一份牛肉飯,一份鰻魚飯)份量黎講 ok 嘅,夠食;味道黎講,ok la,未試過可以試下。我就暫時未有打算短時間內再試

2022-03-29
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-03-17 525 浏览
前排👧🏻屋企人中咗🦠後全家都乖乖地留喺屋企隔離,但煮咗咁多餐飯真係好Dry,決定要用外賣平台🥡買返啲外賣平衡下心理💔 性價比一流,如果喺附近買返Office食係唔錯😝🌟滑蛋吉烈豬扒/煎雞丼聽日本餐廳廚師講,滑蛋丼喺聚多日本熟食中最考師傅功夫🤣 今次呢個滑蛋飯煮得偏熟一點,不過以外賣質素可接受。配上大量洋蔥🧅,撈飯一流👍🏻。炸豬排🥩炸衣比較厚身,而煎雞都有少少雪味,發揮真係一般。🌟汁燒鰻魚丼鰻魚質感嫩滑,略嫌唔夠厚身,可能要叫Double鰻魚先夠食🤣可惜送飯嘅鰻魚燒汁份量太少,食食下有啲Dry🥴

🌟滑蛋吉烈豬扒/煎雞丼

🌟汁燒鰻魚丼
2022-01-25 484 浏览
知道呢間外賣店係唔同地方都有分店,難得佢係荔枝角都開,當然要試試佢!落單後大概等15分鐘,就趁呢個時間去旁邊嘅餐廳買飲品~餐牌可以選擇主食後再加錢配小食,滑蛋吉列鰻魚丼,未試過鰻魚用吉列方式食,平時嘅浦燒鰻魚都有好多汁,所以用吉列方式都有啲淋咗嘅感覺,唔夠脆身,加埋滑蛋雖然整體豐富咗,但口感就差小小。汁燒鰻魚丼,鰻魚嘅另一選擇,呢個有好多鰻魚,性價比好高~推介!小食方面,揀咗芝麻雞翼同唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬。芝麻雞翼大隻,外脆內軟,好香口~唐揚炸雞,炸粉唔厚,夠juicy,配埋個蛋黃醬好邪惡,而且仲啖啖肉添!
落單後大概等15分鐘,就趁呢個時間去旁邊嘅餐廳買飲品~

2022-01-25 350 浏览
荔枝角越開越多外賣店,呢間都唔例外,係正燈位前,人來人往,今日lunch 就選擇咗呢間。整體lunch menu有好多選擇,價錢都好實惠,繁忙時間大約等15-20分鐘~壽喜燒牛肉烏冬,烏冬同湯會分開上,唔怕淋晒,味道方面湯底甜甜地,木魚味重,牛肉份量都幾多,烏冬彈牙。香煎雞扒丼,雞扒juicy,一啲都唔乾,仲有超多粟米,食落唔會得肉咁寡。另外仲有小食,一口芝士年糕,一客有3件,食落好邪惡但又好滿足,附近店舖都好少有芝士年糕選擇~七味唐揚池魚,小食嚟講真係好大份好抵食,足足有1整盒!食落好香口,外層有七味粉,味道更香!