2020-11-22
之前見到好多人都話好食,跟住就入去試吓~一入到去就叫咗四碗唔同嘅面~包括一碗犇犇有禮,一碗一貝子,一碗厚切豬扒,一碗滑一滑呢一碗係一貝子帶子大大粒唔會好柴😋加個滑蛋一流,滑蛋炒得啱啱好,夠滑唔會太乾爭爭,蛋味夠重呢碗係犇犇有禮~有唔同牛嘅部位,牛坑腩崩沙腩肉味夠重,食落唔會太乾爭爭剩係得肉,啲肉會黐住少少脂肪同埋筋,識落就又有牛香又有肉味😋而且俾肉嘅份量亦唔少都幾多呢碗係厚切豬扒~無可否認佢豬扒真係厚同埋都幾大塊,調味亦夠,唔會冇味,不過略嫌有少少柴呢碗係滑一滑,呢度嘅滑蛋真係冇得彈,炒得好靚蛋味又夠,牛肉就一般般啦,比起犇犇有禮來講係爭一節,不過都對得住個價錢嘅總括嚟講蕃茄湯味夠濃,食得出真係用番茄做,冇落嗰啲化學味精,不過個面上到嚟我覺得唔係幾夠熱,只係暖,想食可以試吓嘅😋
呢一碗係一貝子