✨高蛋白芋泥(➡️轉豆漿飲落好重豆味‼️本身杯嘢飲係無糖 但豆漿同芋泥本身都有啲甜味,所以唔乏味🤍🤍。飲落有少少芋蓉同芋頭粒 糊狀的,增添口感+飽腹感,味道幾天然😋我幾鍾意呢個📌.✨高蛋白朱古力鮮奶(➡️微甜)味道上相對冇咁甜,好適合鍾意濃朱古力味嘅人👍🏻.✨雞胸碗仔翅好有創意📌❤️估唔到碗仔翅配到雞肉🐓~成碗翅嘅雞好足料,雞唔會冇味 真係好有雞味😂😂肉質緊實。佢落胡椒同汁係重手啲🤏🏽唔鍾意胡椒嗰啲都可以調較返個份量✍🏻
✨高蛋白芋泥(➡️轉豆漿
✨高蛋白朱古力鮮奶(➡️微甜)
味道上相對冇咁甜,好適合鍾意濃朱古力味嘅人👍🏻
✨雞胸碗仔翅
蛋白粉異世界的“肥”仔水小編聼做開gym的朋友講,話觀塘有一間專為增肌減脂的人士而設的“肥”仔水,會加入高蛋白粉及其他新鮮製的材料,等你食得無甘大負擔。剛好小編最近減肥,要控制食量,所以都去買左一杯同碗仔翅試下。高蛋白麻糬芋泥鮮奶 (+4轉豆漿)少甜少冰十分推薦👍可以轉豆漿真的好驚喜。豆漿同麻薯芋泥好夾,甜度適中到好似飲水甘,但又不會覺得無味,豆味都突出,完全不覺得有蛋白粉味道。配料都好讚,麻薯在坊間比較少見,它是偏向液體麻薯,一大坨的非常軟綿動L😂而且都好拉絲(小編真係會用straw去搞上黎食,食極都有)。芋泥打得十分細滑之餘,亦會有芋泥粒增添口感,甜度就比較明顯但因份量不多而不覺得“漏”。巨量雞胸碗仔翅🥄雞胸絲份量巨多,多過木耳及香菇,食到底都有,加上高蛋白飲料,食完都十分飽肚😂。小編因個人口味加上大量胡椒粉,十分惹味,好似翻到以前讀書時期係街邊買的碗仔翅🤤。異世界的蛋白質觀塘巧明街106號冠力工業大廈5樓4室Room 4, 5F, Crown Industrial Building, 106 How Ming Street, Kwun Tong#觀塘美食 #觀塘飲品 #肥仔水 #
蛋白粉異世界的“肥”仔水

高蛋白麻糬芋泥鮮奶 (+4轉豆漿)少甜少冰

巨量雞胸碗仔翅🥄

異世界的蛋白質
觀塘巧明街106號冠力工業大廈5樓4室
#觀塘美食 #觀塘飲品 #肥仔水 #巧明街 #冠力工業大廈 #gym #蛋白質 #蛋白粉 #健身 #增肌 #增肌減脂
2024-10-22 0 浏览
最近成日割傷、撞傷、燙傷😞。醫生叫我補充多一點蛋白質🍳。今日搵到呢間異世界的蛋白質係一間位於觀塘的「全港首創即沖高蛋白手搖飲品店」,主打高蛋白質的健康飲品🥛,岩晒追求健康或有健身習慣運動後⛹️‍♂️想補充蛋白質的人士。蛋白質含量最高的「高蛋白鮮奶」飲料有37 g蛋白質添‼️🍵高蛋白麻薯抹茶鮮奶呢杯飲品估唔到含有28.4g 蛋白質,平時飲鮮奶先得嗰3g 蛋白質😶‍🌫️。麻薯入口柔軟光滑,由於第一次飲蛋白粉,感覺怪怪地,但又吾係難飲,入口不甜帶濃郁的粉的感覺,抹茶不澀但濃郁。🐓巨量雞胸碗仔翅真係啖啖煙韌的雞胸絲同爽脆的木耳絲,仲有冬菇,加埋麻油、胡椒粉及醋,成碗野好惹味又飽肚。餐廳仲有高蛋白芋泥鮮奶,高蛋白豆花鮮奶茶及奶蓋系列,真係一次試吾晒!

🍵高蛋白麻薯抹茶鮮奶

🐓巨量雞胸碗仔翅

認真我真係離唔開手搖🥹所以要周圍發掘健康飲品🤣俾我搵到一間專做高蛋白嘅手搖店🤩異世界的蛋白質⭐️每杯都寫明有幾多protein😎 超適合健身人士同埋增肌減脂keep fit嘅朋友🥳鮮奶仲可以轉豆漿!乳糖不耐症都唔使擔心❤️💚高蛋白抹茶麻薯豆漿 $42🤎高蛋白朱古力鮮奶 加豆花 $40+4呢兩款甜度都可以選擇!走甜後都好好味😍麻薯本身帶甜度,所以走甜剛好!抹茶回甘🍵一杯仲有成28.4g蛋白質🫶🏻朱古力味都好正🍫配料都係麻薯正啲🤤好軟糯🫶🏻豆花可能配其他口味好啲🤣除咗飲料,仲有巨量雞胸碗仔翅🤩!超好食!雞胸唔會鞋💯食完超飽肚🥰推薦大家試吓😍呢間我會再encore,價錢合理,同出邊手搖差唔多錢,不過可以飲到好多蛋白質落肚🥳飽肚感一流,唔會好快肚餓👍🏻

鮮奶仲可以轉豆漿!乳糖不耐症都唔使擔心❤️

💚高蛋白抹茶麻薯豆漿 $42
🤎高蛋白朱古力鮮奶 加豆花 $40+4
呢兩款甜度都可以選擇!走甜後都好好味😍

•高蛋白麻糬芋泥鮮奶 $42 (⭐️8/10)之前睇kofgym同greennuts 推介呢間高蛋白手搖飲品店。果然冇介紹錯🥰!味道真係同正常手搖店一樣,甚至更加好飲(not joking) 雖然甜度唔可以改變,但係唔係好甜,麻糬真係好加分😆滿足到craving之餘仲可以補到P,正正正🤘🏻🤪•高蛋白麻糬焙茶鮮奶 $42 (⭐️7/10)我仲+$4轉豆奶,味道都超夾,焙茶味超濃郁🤤,好似食緊杯甜品咁。•巨量雞胸碗仔翅 $45 (⭐️7.5/10)超級足料‼️雞胸份量多到,食完成個碗仔翅仲有🐔味道真係100%還原到港式碗仔翅🇭🇰,超有驚喜ヾ(o˃̵͈̑‿˂̵͈̑o)シ📍異世界的蛋白質 觀塘巧明街106號冠力工業大廈5樓4室
•高蛋白麻糬芋泥鮮奶 $42 (⭐️8/10)

•高蛋白麻糬焙茶鮮奶 $42 (⭐️7/10)

•巨量雞胸碗仔翅 $45 (⭐️7.5/10)

📍異世界的蛋白質
觀塘巧明街106號冠力工業大廈5樓4室
2024-10-13 100 浏览
見間嘢concept幾有趣, 呢日有時間就摸咗上黎買杯手搖飲望住menu其實佢品項都幾多, 最難得仲要有我最愛嘅麻糬, 呢個必須叫一場黎到無理由唔叫高蛋白嘅東東但第一次試其實勁驚中伏, 以前有試過飲啲蛋白drink/朋友話好好飲嘅代餐嗰啲, end up都係覺得超級難飲 (並從此認定嗰啲frd嘅味覺信唔過lol)所以最終我都係叫咗高蛋白麻糬焙茶鮮奶, 諗住就算有啲奇怪味, 叫做焙茶個味會strong少少可以幫手cover到店仔由落單到製作都係one man band, 所以等嘅時間係會耐少少一到手飲一啖哇, 開心咗, fr全埋眼飲嘅話完全唔知入邊有咁落蛋白粉, 就係平時飲開肥仔水嘅味XD見另外仲有個雞胸碗仔刺, 遲啲天氣凍咗會想試係覺得店家反正都要source雞胸返黎, 其實可以順便賣埋雞胸, 方便下佢啲target audience好多應該都係做gym人士, 私心敲碗想要herb味雞胸hehe
一場黎到無理由唔叫高蛋白嘅東東
見另外仲有個雞胸碗仔刺, 遲啲天氣凍咗會想試
2024-10-06 165 浏览
近排減肥, 有留意開點樣可以增加蛋白質, 今日就同朋友去咗異世界蛋白質買手搖, 飲品以蛋白粉調配, 每一款都列唒蛋白質含量, 第一次飲蛋白飲品, 飲完超飽肚, 仲可以瘋狂吸入蛋白質高蛋白麻薯芋泥鮮奶麻薯軟糯幼滑, 蛋白質完美融入喺飲品入邊, 唔會有奇怪蛋白粉味, 仲有淡淡芋泥香高蛋白牛油果鮮奶奶蓋呢款係期間限定既飲品, 奶蓋面頭加左d nuts, 質感濃厚, 飲落好香滑, 仲有粒粒牛油果肉, 揀無糖仲可以飲到牛油果既鮮味,巨量雞胸碗仔翅有好多雞胸肉喺入面, 仲有其他配料, 包括冬菇,木耳等. 超級足料

高蛋白麻薯芋泥鮮奶

2024-09-09 383 浏览
高蛋白朱古力鮮奶超好飲!!咁就輕鬆填到34.4g protein🫶🏻揀無糖都夠好飲,gym 完必定會嚟飲~獎勵下自己!估唔到蛋白飲品都可以整到咁好飲🥹點解屋企自己沖嘅咁難飲😂如果平日想飲珍珠奶茶/凍咖啡,應該直接上嚟買蛋白朱古力飲品就OK 巨量雞胸肉碗仔翅都好味,同埋真係好多雞胸肉~如果果日想食熱湯嘢,一定要嗌🫶🏻冬天應該會成日諗起想食! 店喺工廠大廈入邊,但係店有幾個位坐,幾舒服~

店喺工廠大廈入邊,但係店有幾個位坐,幾舒服~

高蛋白朱古力鮮奶
巨量雞胸肉碗仔翅
高蛋白朱古力鮮奶
巨量雞胸肉碗仔翅
2024-08-02 568 浏览
口話要減肥,但日日都想飲廢水😫唯有死忍爛忍,而家終於唔使忍喇!因為我已經進入咗充滿蛋白質嘅異世界🌎呢間小店嘅手搖飲品,以蛋白粉調配,有好多款唔同嘅口味,例如有芋泥鮮奶,布丁奶茶,珍珠奶茶,麻糬抹茶鮮奶等,總有一款啱心水!🤤今日介紹兩款✌🏼🧋高蛋白豆花鮮奶茶 $35茶底可以揀選烏龍,伯爵或者綠茶。呢杯我揀咗烏龍,茶底香濃,配合微甜嘅豆花,非常香滑。如果戒糖,可以無糖,呢杯鮮奶茶嘅卡路里非常低,放心飲!🥑高蛋白牛油果鮮奶奶蓋 $48呢一款係期間限定,menu係冇㗎!超級超級好飲!牛油果嘅香味,加埋奶蓋,好滑溜,奶蓋面舖上果仁,非常特別!我唔洗一陣已經飲唒。呢一杯飲品卡路里會高啲同埋好飽肚,已經係我嘅lunch 💚坊間有啲蛋白質飲品,會有一陣腥味,但呢一間一啲都冇!店主好貼心,每一款飲品都列出卡路里,大家安心選擇!做完gym ,飲番杯獎勵吓自己,又冇罪惡感,飲得放心!💪🏼巨量雞胸碗仔翅 $45除咗飲品,佢嘅碗仔翅都非常好食!材料用上雞胸肉,木耳,冬菇,粉絲,雞蛋及火腿。材料豐富,低脂,有蛋白質又飽肚!
口話要減肥,但日日都想飲廢水😫
唯有死忍爛忍,而家終於唔使忍喇!
因為我已經進入咗充滿蛋白質嘅異世界🌎

呢間小店嘅手搖飲品,以蛋白粉調配,
總有一款啱心水!🤤

今日介紹兩款✌🏼

🧋高蛋白豆花鮮奶茶 $35
茶底可以揀選烏龍,伯爵或者綠茶。

🥑高蛋白牛油果鮮奶奶蓋 $48
呢一款係期間限定,menu係冇㗎!

💪🏼巨量雞胸碗仔翅 $45
除咗飲品,佢嘅碗仔翅都非常好食!

材料用上雞胸肉,木耳,冬菇,粉絲,雞蛋及火腿。
材料豐富,低脂,有蛋白質又飽肚!
2024-06-06 689 浏览
見新開諗住去試下一開始都唔知呢間係咩黎一去到見到menu 每杯都會寫蛋白質含量好少飲品鋪會咁寫再問下原來每杯都會加protein powder叫左杯紅豆鮮奶茶 有得再揀紅/綠/烏龍3隻茶底飲落都唔會特別飲得出有無加protein powder 唔講既都會以為同普通奶茶無分別不過略嫌茶味唔夠可以再戰
見新開諗住去試下
紅豆鮮奶茶
外卖自取
紅豆鮮奶茶
2024-05-29 567 浏览
係社交平台 見到有人分享呢間嘢,因為有做開健身所以一向都會補充蛋白質。有飲開乳清蛋白自己沖嗰隻都知道味道會不太好,一般都會有浸腥味,不過見到呢間嘢都諗住去試吓,因為好鍾意飲台式飲品。去到果然冇令我失望,叫左一杯高蛋白可可麻薯,可可味好香濃,亦可以選擇走甜。健康人之選。麻薯直頭好好食,好香糯米,飲左一啖就忍唔住一路飲。絕對建議健身後可以嚟試吓,冇平時嗰浸蛋白粉嘅腥味,直頭要用好飲去形容。店主亦都好樂意聽你回饋意見,而且樣樣野都會試到最好先會拎出黎比客人。表示欣賞!如果操開野要補充蛋白質又鍾意飲台飲既可以黎試下一舉幾得呀!
高蛋白可可麻薯
高蛋白可可麻薯
2024-04-06 457 浏览
呢杯芋泥鮮奶味道幾好有濃濃嘅鮮牛奶味道加上芋泥嘅口感夏天冇乜胃口食嘢飲佢就啱晒因為對女仔黎講都幾飽肚對比起其他台式飲品呢杯冇乜負擔 零罪惡感而且仲有成35 g蛋白質好啱做緊gym嘅人

呢杯芋泥鮮奶味道幾好
而且仲有成35 g蛋白質
好啱做緊gym嘅人
高蛋白芋泥鮮奶
2024-04-06
$40 (其他)
高蛋白芋泥鮮奶