2022-12-30 95 浏览
🍲黑松露溫泉蛋忌廉稻庭烏冬$88本身係想食佢個一人一鍋點知晚市先有就轉左食哩個食落都幾有驚喜😳賣相黎講本身仲以為佢係平時一碗烏冬咁樣一黎到見佢擺到好似平時意粉咁都幾特別👀未食已經聞到好香既黑松露味🥰不過有啲可惜既係溫泉蛋已經爆開左影唔到一吉落去流哂心既狀態🥲食落黑松露味都出😚估唔到黑松露同烏冬都幾夾同埋有啲菇菌類所以口感會豐富👍🏻而且有啲紫菜 所以食落加多左層香味但我自己唔鐘意食紅椒綠椒佢入面就有少少條狀既三色椒個人覺得扣左少少分🤏🏻但整體都係相當唔錯 鐘意食黑松露野既可以試😎菇控私心想菇菌量多啲👍🏻推薦指數4.4/5🍱月見豚肉丼 $78前菜既沙律加左啲柚子醬酸酸甜甜咁幾開胃😋豚肉既口感較實👀有啲似燒肉食到既質地🤣食落外皮幾脆有幾舊肉會連左啲脂肪咁個幾塊食落感覺上香口啲😚而個飯撈燒汁之外仲加蛋黃不過個味唔算太濃👀出於好奇心下用左沙律既柚子汁去撈結果發現更好食😳推薦大家都可以試下咁食🙌🏻👍🏻推薦指數4.3/5🍵靜崗秋月焙茶拿鐵 跟餐價$18本身仲以為會係有拉花打卡不過佢地應該唔係行拉花路線😂而且老闆娘都幾幽默話特登拉高啲個泡比我地好似雪糕咁🤣飲落去唔會話好苦係帶甜味個隻焙茶👀記得撈多幾次
🍲黑松露溫泉蛋忌廉稻庭烏冬$88

因為啲粉好易沉底👀
👍🏻推薦指數4/5

食完覺得都幾有驚喜
係間唔錯既隱世小店👀
大家去駱駝漆既話都可以試下!
-今次去觀塘覓食🫶🏻想食就要Bookmark 啦!-日式鹿兒島和牛漢堡排定食😎($98)Grilled Japanese Wagyu Patty 配上前菜|漬物|麵豉湯一上菜就流曬口水🌞賣相十分吸引又豐富流心蛋放在厚厚的漢堡扒❤️再淋上美味的漢堡扒醬汁!旁邊配上加了飯素的白飯🥰漢堡扒好好食,好juicy,足料(๑・̑◡・̑๑)加上流心蛋一齊食好夾🤩十分惹味(*´∇`*)-照燒雞扒稻庭烏冬定食🍜($78)Terriyaki Chicken Inaniwa Udon 配上前菜|漬物|麵豉湯個照燒雞扒都幾大塊😚皮薄肉質超級嫩滑😛╰(*´︶`*)╯♡好好食,煮到岩岩好!而烏冬好彈牙😘正,見到好多人都係食這個餐(о´∀`о)-而前菜係柚子豆腐,好開胃☺️漬物和麵豉湯的味道都正常!-宫崎南蠻雞🐥($68)Chicken Nanban With Vinegar and Tartar Sauce雞肉酥脆,炸皮十分薄,而且不會太油膩🤗配埋塔塔醬食真係好夾~推薦😎-靜岡秋月焙茶拿鐵☕️($+18)Autumn Moon Hojicha Latte表面有層泡沫👐🏻飲落不會好苦,攪拌均勻飲就剛剛好😚-白桃乳酸梳打🍹(+

今次去觀塘覓食🫶🏻
想食就要Bookmark 啦!

日式鹿兒島和牛漢堡排定食😎($98)
Grilled Japanese Wagyu Patty
配上前菜|漬物|麵豉湯

一上菜就流曬口水🌞
賣相十分吸引又豐富
流心蛋放在厚厚的漢堡扒❤️
再淋上美味的漢堡扒醬汁!
旁邊配上加了飯素的白飯🥰
漢堡扒好好食,好juicy,足料(๑・̑◡・̑๑)
加上流心蛋一齊食好夾🤩
十分惹味(*´∇`*)
日式鹿兒島和牛漢堡排定食

照燒雞扒稻庭烏冬定食🍜($78)

配上前菜|漬物|麵豉湯
個照燒雞扒都幾大塊😚
皮薄肉質超級嫩滑😛╰(*´︶`*)╯♡
好好食,煮到岩岩好!
而烏冬好彈牙😘
正,見到好多人都係食這個餐(о´∀`о)
照燒雞扒稻庭烏冬定食

而前菜係柚子豆腐,好開胃☺️
漬物和麵豉湯的味道都正常!
宫崎南蠻雞🐥($68)

雞肉酥脆,炸皮十分薄,
而且不會太油膩🤗
配埋塔塔醬食真係好夾~
推薦😎
宫崎南蠻雞

靜岡秋月焙茶拿鐵☕️($+18)
Autumn Moon Hojicha Latte
表面有層泡沫👐🏻
飲落不會好苦,
攪拌均勻飲就剛剛好😚
靜岡秋月焙茶拿鐵

白桃乳酸梳打🍹(+$10)
Leacb Calpis Soda
味道不會太甜,好fresh😜
白桃乳酸梳打

總括而言,這間餐廳價錢合理,抵食✌🏻
份量剛剛好
係不錯的一間日式料理餐廳👍🏻
Name🏠::百一旗亭 Hyakuichi Kitei
Location📌:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3期1樓l號舖(港鐵觀塘站 B2 出口, 步行約3分鐘)
價錢💰:日式鹿兒島和牛漢堡排定食($98),照燒雞扒稻庭烏冬定食($78),宫崎南蠻雞($68)靜岡秋月焙茶拿鐵($+18),白桃乳酸梳打(+$10)

日式鹿兒島和牛漢堡排定食
照燒雞扒稻庭烏冬定食
宫崎南蠻雞
靜岡秋月焙茶拿鐵
白桃乳酸梳打
2022-12-29 58 浏览
今日係觀塘放工,睇到網上介紹「百一旗亭」,餐廳裝修擺設簡約自然,非常吸引,仲有自家制創作公仔東東西西,好特別,立即叫朋友一齊去試 🤩。首先講吓月見豚肉丼🐷,豚肉係五花腩,表皮烤得好香而且食落唔會太油膩剛剛好!撈埋隻生蛋一齊食,非常惹味!鏗魚柚子醋沙律🐟🥗非常好食!鏗魚肉新鮮,肉質嫩滑,加上有柚子醋酸酸地,撈埋d鏗魚同菜非常開胃,好食到停唔到!😋冷泡日本和紅茶紫陽🍹,醇得黎好幼滑,好好味😋同朋友夾埋300蚊有找,價錢親民又好食!👍🏻
冷泡日本和紅茶紫陽🍹,醇得黎好幼滑,好好味😋
同朋友夾埋300蚊有找,價錢親民又好食!👍🏻
超推薦佢哋嘅黑松露溫泉蛋忌廉稻庭烏冬($88)✨黑松露味極濃厚💓仲有溫泉蛋襯托🤤佢哋烏冬好煙韌彈牙 忌廉奶香超好食!好少可以自己食晒成碟😂太好味忍唔住🥹食完超飽🤤照燒雞扒蕎麥麵 $78蕎麥麵或者稻庭烏冬可以自由配搭😚呢個就試吓蕎麥麵😝冷麵麵質煮得煙靭唔會太淋 雞扒燒得好好食😍皮脆肉嫩!我個人鍾意烏冬多啲😜不過蕎麥麵不失為一個健康的選擇😎加$18就可以飲到焙茶latte/抹茶latte!一定要試吓 超好飲😭💕我兩款都轉左豆奶!真係超正!可以揀無糖✨整得好多奶泡🤤滿滿嘅回甘味!加埋豆乳嘅醇香!飲兩杯都冇問題😂最後點咗個甜品黑糖紅豆蕨餅 $38好甜蜜喔 配無糖茶啱晒🤓

超推薦佢哋嘅黑松露溫泉蛋忌廉稻庭烏冬($88)✨

照燒雞扒蕎麥麵 $78

加$18就可以飲到焙茶latte/抹茶latte!
一定要試吓 超好飲😭💕

最後點咗個甜品
黑糖紅豆蕨餅 $38
好甜蜜喔 配無糖茶啱晒🤓

2022-12-25 1159 浏览
相信大家對駱駝漆大廈都唔陌生,多食肆又多野買,逐層逛下好多野睇👀👀,行到攰?搵食唔難🤤!今日就行過哩間百一旗亭,因為阿女超中意食烏冬🍜,所以一見到menu有,就開心到話要食🥢~入內裝修簡潔,以水泥灰和木色為主要色調。品牌mascot係可愛嘅企鵝🐧和小貓🐱,做成各種漫畫,張貼在牆身,邊食邊欣賞,非常趣致。▶️宮崎南蠻鷄🐥($78)令人驚豔嘅南蠻雞!本來冇打算食,不過店員介紹哩個係佢哋招牌菜色之一,真系好好味!首先個南蠻雞酥炸,但系食落唔油膩,而且好好地鎖住肉汁,外脆內嫩,面層淋上芥末醬,帶出雞肉鮮味,整個搭配好出色!跟餐還有小菜、豆腐、味增湯和飯,分量慷慨,飽肚又美味!▶️照燒雞扒稻庭烏冬🍜($78)小朋友同大人都岩嘅最佳搭配!烏冬煙韌彈牙,浸在熱湯中。而照燒雞扒燒至外皮焦香,入口軟嫩,充滿鷄油香氣,同烏冬好夾~▶️忌廉蟹蓉可樂餅($48)中意哩個小食,外層麵粉唔厚,炸至金黃,內裡系creamy嘅忌廉蟹蓉,點上沙律醬,好吃唔膩,好似去咗日本咁~▶️蘋果汁🍎(跟餐+$8)/西柚青瓜梳打🥤(跟餐+10)本來對跟餐飲品冇咩期望,想不到誠意真系滿分!飲品賣相精緻,清涼可口,西柚青瓜梳打仲好清新。

▶️宮崎南蠻鷄🐥($78)

▶️照燒雞扒稻庭烏冬🍜($78)

▶️忌廉蟹蓉可樂餅($48)

▶️蘋果汁🍎(跟餐+$8)/西柚青瓜梳打🥤(跟餐+10)
  • 宮崎南蠻鷄
  • 照燒雞扒稻庭烏冬
2022-12-24 55 浏览
駱駝漆嘅餐廳真係林林總總,次次都心大心細😆。係店員細心介紹下,今簡咗一個新新地嘅日式餐廳食吓😉。餐廳環境雖然唔係好大,不過裝修擺設都好用心,好有氣氛。分別叫咗兩款店家推介嘅主食同吸引嘅小食,非常有驚喜😎宮崎南蠻雞 $78-宮崎特別菜式,金黃酥脆嘅炸雞淋上惹味嘅塔塔醬。超夾!脆口又juicy ,一啖雞一啖味素飯,正👍🏼。另外,定食仲會跟埋麵豉湯、前菜同漬物嫁😚黑松露溫泉蛋忌廉稻庭烏冬 $88-黑松露意粉成日食,跟烏冬真係第一次🤣。不過又幾夾下喎。黑松露香配合溫泉蛋,令成件事更creamy 更惹味,而且稻庭烏冬超掛汁😍忌廉蟹蓉可樂餅 (三塊) $48 -炸物真係冇得輸!熱辣辣、外皮非常酥脆,食落完全唔油。忌廉蟹蓉creamy 得嚟好順口,食多幾個都得😆關東煮🍢一人前 $48-雖然寫住一人份量,但其實絕對可以兩個人食。超級足料,而且配料嘅size 都好大下。配埋超濃郁蘿蔔湯,暖笠笠之餘好舒服冇負擔。超推介福袋年糕!

分別叫咗兩款店家推介嘅主食同吸引嘅小食,非常有驚喜😎

宮崎南蠻雞 $78

黑松露溫泉蛋忌廉稻庭烏冬 $88

忌廉蟹蓉可樂餅 (三塊) $48

關東煮🍢一人前 $48
2022-12-23 58 浏览
朋友推薦觀塘一間日式餐廳叫百一旗亭俾我,因為知我最近愛上食素,所以約我今日去食😛朋友推薦全素牛肉藜麥沙律,素牛肉完全同牛肉既質感味道一樣,好香好美味!沙律仲有藜麥、蕃茄仔、生菜、沙律菜, 蔬菜都好新鮮,藜麥粒粒分明,仲好煙韌彈牙!👏🏻鰹魚柚子醋沙律,鰹魚好鮮甜滑溜,配埋柚子醋既微酸,帶出到更多既魚鮮味超正!柚子醋連埋沙律既蔬菜食,夏天食超開胃醒神!😚巨峰乳酸梳打,炎炎夏日一定要飲返杯酸酸甜甜又清新既梳打,成個人既暑氣都驅走晒!🥰店員推薦手作咖啡凍、糰子配大吉嶺茶雪糕,成個甜品都好夾,咖啡凍帶有微微既咖啡苦味,再食啖大吉嶺茶雪糕,茶味香醇,最後食一粒糰子口感軟熟,超正呀!😋朋友推薦有素食既日式餐廳俾我真係超驚喜又非常滿意呀!推薦大家都去試下!👍🏻

2022-12-22 43 浏览
男朋友網上見到一間日本野幾抵食,咁啱係附近行街決定今日過黎試下。😆見到Menu推介鹿兒島燒鰹魚定食,表皮燒過既鰹魚內裡魚肉鮮甜🤩,而且口感好滑,超好味!menu仲有關於燒鰹魚既資料,真係長知識了!白飯配有飯素,再加埋鮮甜既燒鰹魚,一啖食,好好味呀~仲有豆腐凍食,都好滑好鮮甜!🤪炸雞軟骨表皮乾身👍🏻,入面肉汁鮮嫩,食落口卜卜脆好好味呀😋!黑糖黃豆粉蕨餅配紅豆,蕨餅清涼得黎好爽口彈牙🤓,呢個星期超級熱,非常適合做炎熱天氣既飯後點。😛總括好滿意餐廳既食物,性價比高,男朋友都話係回頭之選!🤭

總括好滿意餐廳既食物,性價比高,男朋友都話係回頭之選!🤭
臨近聖誕節又係時候約朋友行街食飯,今日約左朋友去觀塘工廈睇韓國衫買定靚衫過新年😚夜晚一於搵下附近有咩好食,比我搵到呢間位於駱駝漆大廈既樓上餐廳食日本菜,佢地最近推出左冬日限定既一人一鍋,一於試下先😍😎🌟冬日限定: 穀飼肥牛鍋 ($108)我揀左個肥牛鍋,湯底有三款: 番茄濃湯、和風清湯同豚骨濃湯,我就揀左豚骨濃湯,配料都好豐富,竹輪、魚餅、魔芋絲、紅小魚糕、年糕福袋、南瓜、日本菇同時令蔬菜🥬另外我仲加錢升級至稻庭烏冬,肥牛片大大片,肉味香濃又好食😋最欣賞係佢地既魚餅同年糕福袋,魚餅大件又彈牙,福袋入面包住口感煙韌軟糯既年糕,而留到最後先食既烏冬吸收哂湯底既精華,食到好飽😍😎🌟白桃乳酸梳打 (追加$10)飲品方面套餐會跟一杯熱茶,亦可升級至其他特色飲品,我就揀左白桃乳酸梳打,口感清新唔會太甜,打完邊爐飲返杯就夠爽啦🥰🥰🌟紅豆蓉雪糕 - 大吉嶺茶味 (追加$20)最後食埋個甜品就大滿足啦,雪糕可以揀抹茶味或者大吉嶺茶味,我就揀左後者,茶味香濃又夠滑,配上粒粒香甜既紅豆就最正💯

🌟冬日限定: 穀飼肥牛鍋 ($108)

🌟白桃乳酸梳打 (追加$10)

🌟紅豆蓉雪糕 - 大吉嶺茶味 (追加$20)
2022-12-21 29 浏览
同事分享最近食左間新開既日本菜🇯🇵,性價比好高,係觀塘駝漆大廈,放工立即一齊過左去試吓呢間餐廳。餐廳擺左幅好可愛既企鵝🐧同貓貓🐱畫作,店員話係佢地自家創作公仔,叫做東東同西西,menu上面都印住,超級可愛,佢地仲有推介食物添!同事推薦照燒雞扒稻庭烏冬$78,包埋前菜、漬物同麵豉湯,價錢相當吸引!照燒雞扒🐥燒得外皮幾脆口,咬落有雞汁,唔會燒到乾哂,再加埋淋面既芝麻好香口!烏冬爽口彈牙,仲有我好鍾意食既紫菜、昆布同埋日本魚蛋添,超抵食呀!👏🏻好鍾意餐廳既自家創作公仔🥰,仲有畫作裝飾,好有心思。食物抵食又好味,店員都好友善👍🏻!

2022-12-20 37 浏览
今日係放暑假第一日,同同學去黎左間食日本嘢嘅餐廳,環境唔錯,好有氣氛,放鬆一下最好不過。❤️啲食物水準都唔錯。👍🏻我哋食咗素牛肉藜麥沙律,藜麥嘅膳食纖維豐富,加上牛肉及沙律菜作配搭嘅沙律,個個都爭住食。沙律顏色靚,而且營養價值高又飽肚,做主菜或者配菜都適宜。😛堅魚柚子醋沙律都唔錯,沙律菜好豐富,鰹魚大大件,非常抵食。食落去鮮甜美味,完全冇腥味,可以加埋啲柚子醋一齊食,食到唔停口。🤩份量好足卻不失精緻,感覺非常用心。🤤最後食埋糰子配大吉嶺茶雪糕,雪糕球好大,配料超多,糰子煙韌好味,仲有啲涼粉喺下面,唔驚食厭,有好多個層次嘅口感,係首推嘅甜品之選,好多人特登過嚟食。😎間餐廳格調鮮明,裝修用心,服務員態度好好,喺度食嘢會感覺好舒服,令人再想嚟多次😝

2022-12-19 38 浏览
想同女朋友二人世界,嚟咗間有格調嘅餐廳食嘢,環境舒適優美,有好多嘢食可以揀,我哋大概嗌左兩個餐。我哋食咗堅魚柚子醋沙律,相信大家有食過日本菜嘅都知道有柚子醋係一個好好嘅醬料,沙律就係一個好好嘅選擇。柚子醋搭配沙律好好味,兩個人share都足夠。口感清新柔,層次豐富,不僅有著醬油嘅鮮咸🌈,還帶著水果嘅酸甜清香🍊,夏天食簡直太開胃了。😝另外一份係宮崎南蠻雞定食,雞扒份量足夠,雞肉新鮮,肉質肥美,搭配埋沙律醬唔怕食得好單調。🥰飽滿嘅雞胸肉吃起來肉質軟嫩多汁,係呢間店嘅一大特色。另外雞皮酥脆,聞落去有炸香。最後食埋啲小蔬果提升埋口感嘅層次。😚見女朋友食得咁開心,就知呢間餐廳真係好高水平,餐牌仲有好多嘢食未食過,下次再帶佢嚟食。🥰

2022-12-17 61 浏览
♡♡♡📍百一旗亭 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈3期1樓l號舖 餐廳嘅感覺好舒服,而且唔會坐得好迫都算有空間感😹!係會令人覺得舒適嘅感覺。值得一提嘅係食物相嘅速度真係好快,真係唔使一陣間就已經上到菜🤟🏻!而且食物嘅質素亦都相當唔錯係一間會回頭嘅餐廳😂~🍽吉列豚肉咖哩飯成塊嘅吉列豬扒真係超級大塊🫣🤣!而且真係渣到佢金黃色賣相已經勁靚!大塊嘅程度真係有成隻碟咁大😂😂,而且佢哋嘅咖喱汁係甜甜地嘅好適合撈飯🤤~另外因為係定食嘅關係所以會有前菜植物同埋麵豉湯,所以其實呢個價錢食到咁多嘢其實真係幾抵食🤪!🍽穀飼肥牛鍋/豚骨濃湯/稻庭烏冬冬日限定嘅Menu 🤩!咁就一定要試吓啦,而且咁啱呢幾日有勁凍最啱係食呢一個小火鍋,份量真係好足夠😚!配料真係超級多,而且覺得呢個配料再加上呢一個湯底真係一百分!覺得呢個湯底真係一流🤤,估唔到真係幾好味,濃湯配上其他配料真係超入味就算唔查加其他調味料都已經足夠😘!而且穀飼肥牛亦都肥瘦適中😻,雪花亦都幾靚😘,真係好好味呀!另外因為覺得火鍋要配烏冬係更加Perfect嘅🤟🏻~🍼蜂蜜蘋果茶 味道係可以想像得到嘅,但係估唔到真係會有蘋果喺入邊而且仲會有粒粒嘅蘋果肉喺度🤪
♡♡♡
📍百一旗亭 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3期1樓l號舖

🍽吉列豚肉咖哩飯

🍽穀飼肥牛鍋/豚骨濃湯/稻庭烏冬

🍼蜂蜜蘋果茶
味道係可以想像得到嘅,但係估唔到真係會有蘋果喺入邊而且仲會有粒粒嘅蘋果肉喺度🤪,飲落就真係比較養生但係味道真係唔錯加埋蜂蜜味真係幾潤喉🤣。

🍼九州八女星空抹茶拿鐵
呢杯嘢飲真係好靚🤩!係真係可以打卡嘅嘢飲而且味道啱啱好!而且上面嘅泡泡唔會即刻消失的是飲到後面啲泡泡都仲喺度可想言之真係last到好耐😂,而且飲品嘅外貌已經好吸引人仲會有一層漸變嘅效果睇落真係勁Igable🫶🏻😻!
2022-12-16 88 浏览
觀塘食飯就如打仗咁,你遲一步就要等好耐位😥。好在得知附近開左間日本料理餐廳,一放飯就9秒9衝去拎位🤣,好在有位!食緊嘅同時見到陸陸續續都多人等位了!一行2人揀左當日嘅午餐,仲有,前菜🥬、小食同窩心熱飲☕️😍1️⃣ 前菜🥗每個定食都配上前菜👍🏽,今次食嘅係凍豆腐配柚子醋汁,酸甜開胃。2️⃣宮崎炸雞熱辣辣上枱😍,外皮炸到金黃色酥脆,超香!咬落口超脆之餘仲好Juicy呀 !淋埋超多嘅他他醬,配埋啖熱飯係超滿足🥰🥰3️⃣日式鹿兒島和牛漢堡排🥩和牛漢堡排超厚肉😋,咬落口勁多汁又充滿牛肉香味😚,配上精緻太陽蛋🍳同照燒醬汁,送飯一流!有一刻想要添飯呀😝😝4️⃣日式吉列蠔🦪見到佢嘅炸物咁出色,於是就心郁郁叫埋個炸蠔🤣,果然係叫得無錯😍炸豪都係熱辣辣上枱,外皮酥脆超香😚,重要係食落口無一口油!已經隻蠔都好大隻夠份量🤤,配埋蛋黃醬簡直係完美呀!5️⃣飲品☕️🍵天氣凍凍地🥶當然要叫d熱飲啦!🌻菊花生薑蜜同🍏🍯蜂蜜蘋果茶就夠哂暖胃啦!生薑蜜飲完好暖胃,蘋果茶除咗有新鮮蘋果皮,仲有粒粒蘋果係底,口感豐富。對於觀塘打工仔黎講呢間餐廳絕對係恩物🥹,終於有多間選擇啦!係觀塘番工嘅朋友可以黎試下啦🤩

一行2人揀左當日嘅午餐,仲有,前菜🥬、小食同窩心熱飲☕️😍

1️⃣ 前菜🥗

3️⃣日式鹿兒島和牛漢堡排🥩

4️⃣日式吉列蠔🦪

5️⃣飲品☕️🍵

2022-12-12
2022-12-16 823 浏览
🍱 #觀塘 #百一旗亭喺觀塘返咗工咁耐都唔知,原來駱駝漆有呢間「百一旗亭」日本餐廳🤩 呢度裝修別緻,而且座位都幾多,唔洗驚lunch time冇位坐😚 呢度主要做九州料理,值得一試㗎~ 每個餐都會配有漬物、豆腐、麵豉湯同熱茶(可加錢轉其他飲品)🥰🐣 照燒雞扒稻庭烏冬 terriyaki chicken inaniwa udon ($78)照燒雞扒大大塊,皮薄肉嫩😛 燒得好香之餘仲加咗啲白芝麻令佢更香😋 烏冬係幼烏冬,好大碗,女仔可能會食唔晒㗎!🐮 日式鹿兒島和牛漢堡排 grilled japanese wagyu patty ($98)本身以為會有漢堡包,原來係漢堡扒加飯嘅😆 鹿兒島和牛有幾靚應該大家都知,估唔到用嚟整成漢堡扒都仲咁正! 咬落多汁又軟腍,真係灿心食多幾舊🤤 牛上仲配有一隻超水流心太陽蛋添🤩! 白飯加咗飯素好香☺️ 🐥 宫崎南蠻雞 chicken nanban with vinegar and tartar sauce ($68)估唔到炸出嚟嘅雞肉都可以咁嫩~ 炸皮夠薄,而且啲醬都好香好creamy,又唔會太膩,正!
🍱 #觀塘 #百一旗亭

🐣 照燒雞扒稻庭烏冬