餐厅: 百份百餐廳 (翠屏(北)商場)
资讯:

餐厅: 百份百餐廳 (翠屏(北)商場)
资讯:

2017-04-06 359 浏览
中午差唔多十一點半落去觀塘百分百叫咗個魚片頭酸辣米線同涷檸荼,係幾好味但係就係等得耐啲,要成一個小时後先有又冇位比人坐住等下而坐喺入面嗰啲食既,大多數都拎畀佢哋先仲有一次就係叫做同一樣嘢但係唔知點解係清湯,冇酸辣嘅感覺仲比平時少咗好多米線
中午差唔多十一點半落去觀塘百分百
叫咗個魚片頭酸辣米線同涷檸荼,係幾好味

但係就係等得耐啲,要成一個小时後先有

又冇位比人坐住等下

而坐喺入面嗰啲食既,大多數都拎畀佢哋先

仲有一次就係叫做同一樣嘢但係唔知點解係清湯,
冇酸辣嘅感覺
仲比平時少咗好多米線

2017-04-04
外卖自取
午餐
2017-03-30 339 浏览
可能係lunch之前食左朱古力,搞到好似冇咩胃口食lunch咁😐 加上今日到依家呢刻我都好似仲未訓醒咁😪 郁都懶得郁,所以都5行咁遠喇,近近地係附近食算喇。我地入去果時仲未有好多人,始終我地早到左,但入左去冇幾耐啦,d人就係咁陸陸續續入緊尼,好旺場下。不過都係ge,同happy together 同埋beautiful heart個價錢又5係差好遠,食物質素又差5多,有時仲要好少少,比我揀我都會比較prefer食百份百ge。成個米線5算太差(不過真係普通料,難食極有限),但個湯就比較味精左少少,食果時都有忍住5好連埋d湯一齊食,如果5係過後會勁口渴。不過成個米線最令我滿意ge係佢面頭ge炸蒜,簡直係畫龍點睛,令本身好普通ge米線變ok左。
黃金魚片頭湯米線
2017-03-20 220 浏览
薯仔無剝皮,都係第一次見,要吐翻皮出黎,牛腩味太淡同埋太韌吃唔到好似咬橡筋,面太碎太淋無口感,難吃,差差差,熱檸搽太吉又苦又唔熱,難飲,差差差,服務態度又差差差。
2016-10-26 586 浏览
今晚做完野同附近住既朋友食個快飯,求其入左一間屋邨餐廳,甘就出事喇。餐廳格局唔錯,第一印象唔差。點知一交手就中伏鳥。店員趕收工,態度唔友善。落單叫左一個焗飯,點知焗飯無炒底。多口問下店員,佢仲要堅持有炒底。「炒底就係甘樣ga la!」當時即刻嬲嬲地,飲杯凍檸茶下下火先。點知原來凍檸茶又無檸檬,仲要自己出去拎添。唔只店員趕收工,睇怕大廚都好趕時間喇。價錢中等,連鎖店價格,食物同服務就世界級。想打大佬既,歡迎一試。上黎openrice睇下,原來中伏唔只我一個,都怪我今日無做足功課搵野食喇!

餐廳格局唔錯,第一印象唔差。

點知一交手就中伏鳥。店員趕收工,態度唔友善。

「炒底就係甘樣ga la!」
焗飯炒底
凍檸茶
唔只店員趕收工,睇怕大廚都好趕時間喇。

2016-10-24
2016-07-29 620 浏览
今晚去到呢間百份百食野,首先坐低發現台上無餐牌,叫極都無人應,扮睇唔到,唯有自己拎,到落單,一個叫馮xx既侍應負責,我只係叫2樣野,佢都要問2次,仲要落錯,我同佢講你落錯左單,佢扮曬野,叫另一個侍應照拎黎,我即刻叫返呢個姓馮既侍應,要佢換過,佢就話:好浪費喎。我話:我唔要,同我換返岩佢,之後再黎都仲係錯既,唉!其實一間舖頭有d咁既員工,我真係替間公司難過,食餐飯,叫2樣野都落錯單,仲錯完再錯,真係不知所謂,管理層應該要好好檢討同再培訓下呢類員工啦!
2015-10-04 833 浏览
呢間餐廳大約兩三年前有外賣好多食物可以點 價錢Ok 但突然間唔知做咩事 外賣紙要呢樣又冇個樣又冇 黎黎去去都係得個幾款野食簡 價錢仲要高左兩成 問題係過左成年幾都話冇新外賣紙 客人問服務員有咩野食 個服務員仲要好次唔願意答甘我更有朋友叫外賣比服務員罵 因為講唔清楚叫咩野食 仲要有其他服務員插嘴話"唔好理佢啦" 親身到場食過 服務員將野食野飲用力咁放落黎 就因為搞到D野倒寫左小小 但佢都冇理就咁走左去 講真服務態度差到爆 價錢可以話超級唔低 7件海南雞加個油飯同個湯60蚊 你地要知道 外賣既份量係要左勁多 我以後都唔會再去 食都食得唔開心
外卖送餐
2015-06-21 655 浏览
夜晚9點去食,入座率八成唔使等位,由點野食到上菜只係五分鐘左右,算係好快啦。個飯味道幾好,表面d芝士算幾多,而且焗得o岩o岩好,白汁味道很濃,但我略嫌汁太多,飯的份量不算多,腸仔則一般,另外個飯有幾件薯仔,都幾入味同好粉,而雞扒方面,肉質鮮嫩,唔會因太熟而老。但個飯整體感覺有點油膩,追求健康人士還是選吃其他吧。
但個飯整體感覺有點油膩,追求健康人士還是選吃其他吧。
白汁芝士焗雞扒加腸仔飯
2015-06-20
白汁芝士焗雞扒加腸仔飯
1K
2014-12-08 500 浏览
第一次看見有麻辣的炒飯,覺得很有趣,所以便點選了來試試。顏色深得來沒有徧紅,也沒有很嗆的氣味,吃下去更沒有麻辣的感覺,極其量都只是有一點微辣的炒飯,算是正正常常。但對於喜歡吃麻辣的人來說一定有點失望。
第一次看見有麻辣的炒飯,覺得很有趣,所以便點選了來試試。
麻辣牛肉炒飯
2014-12-07
星期日找親戚大家來到他樓下食過早餐先,每人叫了份早餐其他吾提,講返自己果份一個牛奶炒滑蛋,可以跟腸仔餐肉,火煺任揀兩様我揀咗腸仔同餐肉另外加五元可以有個細通粉我地叫完野好快通粉先到我地見到枱面完全沒有用餐工具所以叫職員取,仲要叫了第二次職員就拿了匙更同筷子比我地好奇怪,咁點食炒蛋腸仔同粟米粒呢果個湯通粉,湯底清得起來好淡真係得幾粒粟米之外就是通粉至於通粉就正常味道牛奶炒蛋算是幾滑腸仔是普通茶餐廰用的貨沒有甚麼特別,餐肉煎得太乾而且餐肉上枱時爛了一角感覺美觀不好看另外塊多士,成塊比你通常其他餐廳都會一開二對角切成兩片上枱我地三份早餐都係咁全部多士吾脆不特只一面是有幾點炭爐屎,牛油渣得少少又查得吾平均,見到都吾想食另外一面好像白麵包呢間野出品應真求其連食物供應工具亦好求其聽到幾個職員在附近聽order好重大陸口音,我估都係新移民親戚話呢頭附近好少餐廳街坊焗住要幫襯,投訴無用佢地覺得吾憂無生意唉!咁以後我都吾再來
星期日找親戚大家來到他樓下
食過早餐先,每人叫了份早餐
其他吾提,講返自己果份
一個牛奶炒滑蛋,可以跟腸仔
餐肉,火煺任揀兩様
我揀咗腸仔同餐肉
另外加五元可以有個細通粉
我地叫完野好快通粉先到
我地見到枱面完全沒有用餐工具
所以叫職員取,仲要叫了第二次
職員就拿了匙更同筷子比我地
好奇怪,咁點食炒蛋腸仔同粟米粒呢
果個湯通粉,湯底清得起來好淡
真係得幾粒粟米之外就是通粉
至於通粉就正常味道
牛奶炒蛋算是幾滑
腸仔是普通茶餐廰用的貨
沒有甚麼特別,餐肉煎得太乾
而且餐肉上枱時爛了一角
感覺美觀不好看
另外塊多士,成塊比你
通常其他餐廳都會一開二
對角切成兩片上枱
我地三份早餐都係咁
全部多士吾脆不特只
一面是有幾點炭爐屎,牛油渣得少少
又查得吾平均,見到都吾想食
另外一面好像白麵包
呢間野出品應真求其
連食物供應工具亦好求其
聽到幾個職員在附近聽order
好重大陸口音,我估都係新移民
親戚話呢頭附近好少餐廳
街坊焗住要幫襯,投訴無用
佢地覺得吾憂無生意
唉!咁以後我都吾再來
1K
2014-08-18 373 浏览
因是廚師推介,所以就選了這個咖喱牛坑腩飯。微辣的咖喱很香,不錯,原來也有加辣服務,喜歡辣的朋友絶對可以一試。牛腩也軟,易入口,也不會太肥。而最開心的是有兩塊薯仔,煮得很軟的,滿有很香的咖喱味。
因是廚師推介,所以就選了這個咖喱牛坑腩飯
咖喱牛坑腩飯
2014-08-16
2014-08-17 326 浏览
探完親戚路過下午時間食番個午飯先見到餐牌寫住犀飛利銀芽肉絲炒脆脆麵即管試試如何犀飛利先可能午飯時間,人多等了十多分鐘咖啡先到感覺吾到香濃,普通個麵到嘞犀飛利可能話份量多,麵是炸過因為底部還有有點油先試試麵,果然脆脆但是銀芽肉絲好似水汪汪肉絲少芽菜同茶樹菇十分多.茨汁又淡似一碗肉絲麵粉湯但是見到呢間餐廳十分旺門口大把人排隊,想必有其他出品好好可能今日我選擇食物吾啱我胃口有機會亦會試試其他
探完親戚路過下午時間
食番個午飯先
見到餐牌寫住犀飛利銀芽肉絲炒脆脆麵
即管試試如何犀飛利先
可能午飯時間,人多等了十多分鐘咖啡先到
感覺吾到香濃,普通
個麵到嘞
犀飛利可能話份量多,麵是炸過
因為底部還有有點油
先試試麵,果然脆脆
但是銀芽肉絲好似水汪汪
肉絲少芽菜同茶樹菇十分多.茨汁又淡
似一碗肉絲麵粉湯
但是見到呢間餐廳十分旺
門口大把人排隊,想必有其他出品好好
可能今日我選擇食物吾啱我胃口
有機會亦會試試其他
2014-01-27 191 浏览
那天約了客人見面,選了這間因過了午飯時間,人不太多,不用等位就進去了餐牌沒太多選擇,與平時的茶餐廳比較少很多叫了一個黑白奶油豬包來到的時候不太熱,也不脆,就是軟軟的,不太好吃還是餐茶叫了熱檸茶不錯,茶味香濃這裡環境不錯,坐坐也舒服的
那天約了客人見面,選了這間
因過了午飯時間,人不太多,不用等位就進去了
餐牌沒太多選擇,與平時的茶餐廳比較少很多
叫了一個黑白奶油豬
包來到的時候不太熱,也不脆,就是軟軟的,不太好吃
還是餐茶叫了熱檸茶不錯,茶味香濃
這裡環境不錯,坐坐也舒服的
2014-01-10
2013-03-31 141 浏览
上兩星期去當所有飯都食曬我個FD仲有個湯未黎之後催左兩次先有但我FD飲飲下湯阿姐竟然叫我走先 , 出出面等我FD (因為當時有人等位我真系未試過食飯會比人叫我走 , 唔通等位個個系老闆VIP ? 甘我當然唔走啦 , 但系距都繼續催我走先最後我FD怕左距未飲完湯就走左味道同環境都OK但服務真系差到爆
上兩星期去
當所有飯都食曬我個FD仲有個湯未黎
之後催左兩次先有
但我FD飲飲下湯阿姐竟然叫我走先 , 出出面等我FD
(因為當時有人等位

甘我當然唔走啦 , 但系距都繼續催我走先

最後我FD怕左距未飲完湯就走左

味道同環境都OK
但服務真系差到爆

2011-05-03 117 浏览
百無餐廳今晚同屋企人四人去左食晚飯<1>海南雞飯$44只是白切雞再加個雞醬,好似同出味的海南雞有的不同,用既唔係黃薑飯,可能是馬來亞式<2>老干媽茄子班腩煲$46呢味都尚可,只是本人覺得份量少<3>椒鹽焗肉排$44呢味最好,幾野味,唔太咸<4>牛腩河$23不是本人食,評語都可以其實食物都可以接受但呢間野就已經唔係第一次上幾次已經唔講,早餐可以無其中幾樣野今日想叫咕嚕肉,無咖哩牛腩,又係無想炒碟河粉,又無河粉其實都係啲大路野無存貨應該早點入貨唯一可能是佢賣新鮮食物我去的時候可能因為已經是水尾
百無餐廳

今晚同屋企人四人去左食晚飯
<1>海南雞飯$44
<2>老干媽茄子班腩煲$46
呢味都尚可,只是本人覺得份量少
<3>椒鹽焗肉排$44
呢味最好,幾野味,唔太咸
<4>牛腩河$23
不是本人食,評語都可以

其實食物都可以接受
但呢間野就已經唔係第一次
上幾次已經唔講,早餐可以無其中幾樣野

今日想叫咕嚕肉,無
咖哩牛腩,又係無
想炒碟河粉,又無河粉
其實都係啲大路野
無存貨應該早點入貨
唯一可能是佢賣新鮮食物
我去的時候可能因為已經是水尾
2011-05-02
2010-10-16 83 浏览
今日是重陽節,相約友人去行山 (2 Hours route only), 一大清早出來翠屏邨,巴士的總站就在附近,出發前先吃個早餐,百份百餐廳 Cafe 100%是集團式的茶餐廳,運作也給人有系統的感覺。我一向都喜歡蕃茄肉碎湯通粉, 所以叫了蕃茄肉碎湯通粉跟蒜蓉牛油方包,熱檸茶。-熱檸茶, 味道不錯,-蕃茄肉碎湯通粉大大碗,通粉爽口夠彈牙,-蒜蓉牛油多士夠熱脆。友人叫了五香肉丁麵. , 熱奶茶,- 奶茶夠香濃滑 簡簡單單, 吃得飽飽地行山去!整體:味道算不錯, 份量100%夠, 比美心選擇多, 給我點點新鮮感滿足感。

一大清早出來翠屏邨,巴士的總站就在附近,出發前先吃個早餐,

我一向都喜歡蕃茄肉碎湯通粉, 所以叫了
蕃茄肉碎湯通粉跟蒜蓉牛油方包,熱檸茶。
-熱檸茶, 味道不錯,
-蕃茄肉碎湯通粉大大碗,通粉爽口夠彈牙,
-蒜蓉牛油多士夠熱脆。

友人叫了五香肉丁麵. , 熱奶茶,
- 奶茶夠香濃滑

簡簡單單, 吃得飽飽地行山去!

整體:
味道算不錯, 份量100%夠, 比美心選擇多,
給我點點新鮮感滿足感。
2010-10-16