2014-08-25
星期6, 晚上7:00pm, 人流不多, 所以不用等位.之前呢度係拉麵店, 轉了點心店, 但枱及座位, 格局都沒變, 枱很細, 而且有點迫, 不過冷氣夠勁.人流不多, 也沒主動加茶水, 只顧招客.寫點心紙, 要7款食品, 但只黎6款, 漏了炸云吞, 但由於我趕時間走, 所以冇追返就結帳.蝦餃 : 皮夠薄, 蝦都夠彈牙, 也不錯, 只係放得好亂, 好似好求奇甘.燒賣 : 夠哂熱, 豬肉同蝦比例剛好, 豬肉用半肥瘦好味.鳳爪排骨飯 : 分量剛好, 飯粒都唔差, 排骨比較肥, 但都好滑, 只係唔明點解得一隻鳳爪, 仲要細隻既, 點夠喉丫.時菜 : 煮得幾好, 好青綠色, 但葉位有少少生, 蠔油唔算多, 不會過咸/ 浪費.金錢肚 : 入哂味, 易咬開, 分量再多d就更好.鮮竹卷 : 腐竹皮d 邊位角位比較硬, 因為個汁太少了. 味道也正常.總括, 味道幾好, 分量也剛好, 只是價錢貴了. 而且太普通, 沒有特別好食, 也沒有其他特別食物吸引.
人流不多, 也沒主動加茶水, 只顧招客.
燒賣 : 夠哂熱, 豬肉同蝦比例剛好, 豬肉用半肥瘦好味.
金錢肚 : 入哂味, 易咬開, 分量再多d就更好.