2014-08-25 438 浏览
星期6, 晚上7:00pm, 人流不多, 所以不用等位.之前呢度系拉面店, 转了点心店, 但枱及座位, 格局都没变,  枱很细, 而且有点迫, 不过冷气够劲.人流不多, 也没主动加茶水, 只顾招客.写点心纸, 要7款食品, 但只黎6款, 漏了炸云吞, 但由于我赶时间走, 所以冇追返就结帐.虾饺 : 皮够薄, 虾都够弹牙, 也不错, 只系放得好乱, 好似好求奇甘.烧卖 : 够哂热, 猪肉同虾比例刚好, 猪肉用半肥瘦好味.凤爪排骨饭 : 分量刚好, 饭粒都唔差, 排骨比较肥, 但都好滑, 只系唔明点解得一只凤爪, 仲要细只既, 点够喉丫.时菜 : 煮得几好, 好青绿色, 但叶位有少少生, 蚝油唔算多, 不会过咸/ 浪费.金钱肚 : 入哂味, 易咬开, 分量再多d就更好.鲜竹卷 : 腐竹皮d 边位角位比较硬, 因为个汁太少了. 味道也正常.总括, 味道几好, 分量也刚好, 只是价钱贵了. 而且太普通, 没有特别好食, 也没有其他特别食物吸引.
星期6, 晚上7:00pm, 人流不多, 所以不用等位.

人流不多, 也没主动加茶水, 只顾招客.

烧卖 : 够哂热, 猪肉同虾比例刚好, 猪肉用半肥瘦好味.

金钱肚 : 入哂味, 易咬开, 分量再多d就更好.

虾饺, 烧卖, 凤爪排骨饭, 时菜, 金钱肚, 鲜竹卷.
2014-08-23