2023-06-19
呢間座落於旺角🌇,香港最熱鬧嘅區之一🏙,朗豪坊隔離嘅一條人影都冇嘅巷仔嘅篤篤嘅燒肉鋪🍖🔥,就係傳說中嘅真。隱世美食了😎我講之前你望吓啲肉先🤓大大盤啲肉又厚🤓一盤舊零水連飯連野飲🤨晚市喎大佬🧐燒肉喎大佬😦好食嫁喎大佬😧🐃任添炸牛舌子曰:任嗌個喎😦呢碟黑黑哋有兜醬👅🐂喺中間嘅野係90分鐘無限任添本身已經炸熟左你有興趣可以擺返上個爐辣兩野個醬係酸瓜沙律醬一大盤一大盤咁上講真飽到嘔真係easy job😂重點係任嗌得嚟真係唔差個牛係香軟嘅有浸炸香入口外脆內有少少overcook 不過都係軟香佢過份到午市都有得嗌真係太抵🤑🐂厚切牛舌芯左下角最厚身靚仔嘅肉😎大件夾抵食仲要好食完全唔係行貨🤩落板一煎香到🤤入口先過份🤩一咬先係個肉汁爆出嚟🤤跟住越食越有個油香一路咬一路🐂🐂喺個筋位慢慢滲返出嚟🫗個肉汁就繼續充斥住個口😋😋呢個時候再爬多啖飯成件事完美到🤯🐄和牛冇錯中間嗰盤係真係黑毛和牛嚟🐃一煎落去啲油己經多到滿瀉煎到medium 左右擺入口個油又係爆曬出嚟個滿足感直接拉到頂😇食和牛其實都係得一個字:爽!💪🏼🍚月見飯 哇成餐飯個主角其實真係個飯自從喺牛角體驗過燒肉個飯嘅威力之後一直久久不能忘懷🥹🥹🥹哇個燒汁嘅
🐃任添炸牛舌
真心齋碗飯我爬到三碗唔講笑🥹🥹🥹
呢啲良心高質小店真係要大大力宣傳💪🏼💪🏼💪🏼
不妨多多去支持佢地💪🏼💪🏼💪🏼
肥仔指數:🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分
#foodiehk #food #黃色經濟圈 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #hongkong #黃店 #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #性價比 #性價比高 #吉列牛舌 #吉列牛舌任食 #厚切牛舌 #和牛 #wagyu #石燒牛 #燒肉 #旺角 #umai #旨い