餐厅:
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-02 212 浏览
The Petra offers a spacious and comfortable setting for their lunch buffet. The staff members are friendly and attentive, ensuring a pleasant dining experience from the moment you walk in. The food selection for the lunch buffet is quite impressive, catering to a variety of taste. The cold cut station and dessert display are particular highlights. The desserts are beautifully presented, tempting you to indulge in a sweet treat after your meal. However, there is room for improvement when it comes to the hot dishes. While the selection is decent, some of the dishes could have been served at a hotter temperature. The heavy container lids on the hot dishes make it difficult to easily inspect the contents, requiring extra effort to see what's available. Overall, the Petra lunch buffet provides a satisfactory during experience. The spacious setting, friendly staff, and varied food choices create a comfortable and enjoyable atmosphere. With a few tweak to the temperature and presentation of the hot dishes, this buffet could truly excel. For a convenient and diverse lunch option, the Petra is worth considering.
2024-07-27
2024-07-29 240 浏览
今天放假同太太又入嚟睇演唱會,早鳥啲入嚟做鏡粉,先嚟食個午餐先,再次到磊餐廳食自助餐,以為有自助餐食但因為平日冇自助餐供應,本應有點失望,但他們都有提供午市套餐,有五個主菜可供選擇,仲有牛扒食成數剛剛好半生熟,唔會煮到太熟,牛味濃郁,肉汁爆滿,太太食了燒豬頸肉炭燒味香有肉汁,前菜沒有選擇,今天有是日雞蛋薯仔沙律,生果三種及甜品焦糖海鹽朱古力蛋糕,蛋糕有少少甜,勝在環境好.埋單兩位300多元好抵食.
今天放假同太太又入嚟睇演唱會
2024-07-29
2024-07-26 300 浏览
酒店做緊夏季西班牙,午餐晚餐自助餐都係西班牙特色菜,而且晚餐仲係5點半開始,可以唔食下午茶早d食晚飯,除左有冰鎮海鮮,,龍蝦,夜餐去食仲有一大鍋西班牙海鮮燴飯,有吞拿魚釀甜椒球,烤乳豬,燒牛肉,辣汁燴西班牙肉腸,加利西亞式八爪魚,好有西班牙風味,最後甜品唔只有卡塔蓮娜,仲有炸churros,睇住廚師即場炸唔係炸定晒擺係度,炸到好香脆,仲有6款醬汁可以揀,有抹茶,奶茶,阿華田,海鹽焦糖,每款都好有創意特色。
2024-07-21
用餐优惠
團購
2024-07-24 304 浏览
今晚來看演唱會,附近冇嘢食到了酒店食自助餐剛巧做西班牙主題,人流不是太多,不用爭食可能地區關係.海鮮有龍蝦蟹腳👍,魚生普通基本三文魚,吞拿魚,甜蝦,螺片.頭盤有西班牙火腿好味.熱食廚師即場製作好大的西班牙飯😋 ,原隻燒豬,燒牛肉,味道有啲濃.湯有點怪,西班牙蒜頭湯唔係咁啱飲,還有蕃茄凍湯,有點草青味.甜品還有廚師即制西班牙油條,六款口味咖啡味和檸檬味好食,食了六條個頭已經好飽啦.飲品方面,自助咖啡機,橙汁.最特別是有西班牙生果酒好飲.因現場會關係自助餐是開5:30我們食了個半鐘就要趕去看演唱會啦.整體好味的自助餐
海鮮有龍蝦蟹腳👍,魚生普通基本三文魚,吞拿魚,甜蝦,螺片.
頭盤有西班牙火腿好味.
飲品方面,自助咖啡機,橙汁.最特別是有西班牙生果酒好飲.
2024-07-21
  • 西班牙飯
  • 龍蝦
今次係一班人去食tea buffet其實都冇預好好食 因為價錢好平 但其實幾ok不過款式唔多冷盤 我覺得薯仔沙律好好食個粟米湯超級好飲,個人10分推介其他炸物一件件果d 就正正常常啦個環境都幾優雅天氣好望出天都幾心曠神怡好多旅行團黎食所以聲音都未免有啲嘈雜
今次係一班人去食tea buffet

天氣好望出天都幾心曠神怡

好多旅行團黎食
所以聲音都未免有啲嘈雜
2023-09-15 2411 浏览
去亞博館睇show 之前,朋友話呢度食嘢有 discount,所以過嚟呢一間開咗冇幾耐嘅酒店試吓。酒店裝修比想像中靚,餐廳位於酒店大堂,交通比想像中方便,由亞博館機鐵站一出,行幾分鐘就到。經理俾我哋揀咗三個比較靜嘅位置,之後佢同我哋講解個餐牌,原來只要惠顧主菜,就可以加 $38 食沙律吧同有一杯免費飲品。經理表示沙律吧有湯、有ham同新鮮沙律菜,見咁抵梗係試吓啦。點知中伏,沙律吧選擇勁少,基本上都拎唔滿一碟,有同芝士一齊食嘅餅乾,可惜居然冇芝士,後來有個侍應姐姐解釋,原來喺亞博館有show嘅時候,啲嘢食種類先會特別多,真係中伏!不過值得一讚個主菜,我叫咗印度tandoori chicken,百零蚊性價比高,但沙律吧唔會再試

小寶仲有生日大餐食,我哋嚟到麗豪航天城酒店-磊餐廳食自助餐。入面有好多種類,海鮮、刺身、肉類等等,雖然種類多,但款式稍為有啲少,飲品款式都唔多,但食物飲品質素都唔錯👍🏻特別推薦要飲檸檬茶,好正!❤️呢到服務幾好,嚟到門口見到經理開晒冷氣都滿頭大汗,就知佢真係做好多野,加晒印象分🥰,之後佢又真係好熱情,會時不時問候下我哋,仲專登係間餐廳到搵我出嚟邀請我去揀生日蛋糕🎂比小寶食,仲會介紹比我聽邊款比較推薦,就連入面嘅廚師都好好禮貌,聽到佢哋推薦食物都會增加食慾😜。如果呢到食物飲品款式再多啲,同埋將食物類別用指示牌分類顯示區域,咁會更加吸引👍🏻☺️。麗豪航天城酒店-磊 @regalaskycityhotel📍香港赤鱲角香港國際機場航展道8號#regalairporthotel #麗豪航天城酒店 #自助餐 #生日大餐 #香港酒店 #11SKIES #K11 #K11aterlier #hktravel #東涌#大嶼山#赤鱲角 #航天城 #打卡好去處 #放假好去處 #假日好去處 #週末好去處 #親子活動 #香港媽媽 #玩樂情報 #育兒資訊 #親子推介 #crazy媽媽 #missmammy #mi

Movenpick

麗豪航天城酒店-磊 @regalaskycityhotel
📍香港赤鱲角香港國際機場航展道8號

#regalairporthotel #麗豪航天城酒店 #自助餐 #生日大餐 #香港酒店 #11SKIES #K11 #K11aterlier #hktravel #東涌#大嶼山#赤鱲角 #航天城 #打卡好去處 #放假好去處 #假日好去處 #週末好去處 #親子活動 #香港媽媽 #玩樂情報 #育兒資訊 #親子推介 #crazy媽媽 #missmammy #missmammylove
午餐
庆祝纪念
生日
Movenpick
2023-08-21 1952 浏览
是次光顧星期六既buffet晚餐,外賣平台 買一送一($802 / 2個人), 講真$400一位buffet晚餐係好平,但我會寧願用$400去食第二間更好酒店即lunch buffet,起碼食物款式同選擇會多d,味道會好味d,食完有少少後悔 🙈呢間餐廳俾我既感覺係serve 商務客/短暫停留轉機客,食物唔好有太大expectation。當初選擇幫襯<<磊>>既原因係被佢西班牙主題吸引左,心諗:”我book星期六既晚餐,應該會係最豐富嗰晚掛?”但事實唔係,我最期待既 西班牙海鮮飯 同 蕃茄凍湯 都無出現 (只有熱蕃茄湯,味道就係平時西餐嗰啲),我有點失望。其他menu上提及既西班牙菜式都有如常出現既,eg . 肉丸,香草白汁大鱸魚(無再refill,全晚係一條) 、炸尤魚圈、燴牛尾、八爪魚、薯仔蛋批,tapas開胃小食 etc⋯⋯惟味道普通。Drinks: 任飲:冷熱檸茶,milk,coffee,水Refill比較慢。碟吉左要等一陣先會refill當晚既海鮮:長腳蟹(瘦削)、龍蝦開邊(ok),海螺、青口、蝦當晚Carving:西班牙乳豬,和牛 (當晚並無羊

Drinks: 任飲:冷熱檸茶,milk,coffee,水

Refill比較慢。碟吉左要等一陣先會refill

當晚Carving:西班牙乳豬,和牛 (當晚並無羊脾😕)。 和牛係少數當晚比較好味同會encore既⋯⋯燒得幾好,唔會過老,生熟程度適中

甜品:比較弱,各款cake唔推薦試,嘥quota。幸好 ,我最懷念既西班牙油條churros當晚有出現,有香肉桂味👍🏻

雪糕有 Movenpick同 Cocoberry 但從未refill ,早啲食先可以拎到榴槤味⋯⋯cocoberry 嘅榴槤雪糕係另外一樣當晚最好味既食物⋯⋯

其他食物就普通野,種類都好少,食到尾聲已經無乜食物想encore,食沙律算😅

關於沙律:沙律菜唔夠新鮮,有氧化啡邊同開始dur皮,同埋沙律corner係有隻烏蠅縷住,感覺唔係幾好

要讚既係:

酒店新開,仲係好新淨,酒店環境好好,廁所乾淨,人唔多,感覺好似唔係香港咁 ,有時間建議可在日照時間上天台享受美景,天台都好靚😊

當晚有現場Live band,幾好聽,現場氣氛不錯,Let it go同Baby shark一出,現場小朋友相當興奮👍🏻

每位服務員也很有禮貌,收碟速度好快,值得一讚👍🏻

2023-08-19
  • 燒和牛
2023-08-05 1800 浏览
星期六,一家兩大兩細去新機場酒店試下午餐自助餐,地點就在機場博覽館站出。酒店很新,服務不錯,職員友善。食物方面有長腳蟹,青口,蝦,羊架,有movenpick 雪糕……總括不錯,值得一試,但食物選擇不多。📍餐廳地址:香港赤鱲角香港國際機場航展道8號地下 – 磊

酒店很新,服務不錯,職員友善。

總括不錯,值得一試,但食物選擇不多。

📍餐廳地址:香港赤鱲角香港國際機場航展道8號地下 – 磊

2023-06-23 2145 浏览
餐廳位置開揚,光線充足,面積非常大,空間感寬濶,枱與枱分隔,距離感也大,私隐度高,傾計也方便。開放式巨型廚房,客人坐得舒服,食得安心**早餐時段0700-1100****早餐食品款式也是走大路線,選擇非常多**--熱食區--肉丸類,菜類,粉面類廚司為客人提供即叫即煮的服務早上有碗迷李熱辣辣的湯麵暖暖胃,非常貼心多款西式麵包,牛角酥,蛋糕...提供原樽迷李果醬,衛生乾淨--中式點心區--中式點心也應有盡有,迷珍珠雞,叉燒包...其中一款綠色燒賣味道相當不錯--自助咖啡機----冷盤區--芝士,餅乾,煙三文魚,西式火腿,沙律...食材也非常新鮮
**早餐時段0700-1100**

**早餐食品款式也是走大路線,選擇非常多**

--熱食區--
肉丸類,菜類,粉面類
廚司為客人提供即叫即煮的服務
早上有碗迷李熱辣辣的湯麵暖暖胃,非常貼心

多款西式麵包,牛角酥,蛋糕...
提供原樽迷李果醬,衛生乾淨

--中式點心區--
中式點心也應有盡有,迷珍珠雞,叉燒包...
其中一款綠色燒賣味道相當不錯

--自助咖啡機--

--冷盤區--
芝士,餅乾,煙三文魚,西式火腿,沙律...
食材也非常新鮮

早餐
2023-06-19 1395 浏览
麗豪航天城酒店為鐵路迷推出「鐵.渡.樂」港鐵主題住宿計劃,其中一個package 包了自助晚餐及早餐,就在「磊」這酒店餐廳內的。自助晚餐款式雖然不算太多,但都足夠選擇。刺身、海鮮冷盤、長腳蟹、龍蝦、熱盤都ok,值得推介是香煎鴨肝,配以黑松露醬汁,而且是即叫即煎,非常新鮮👍🏻自助早餐也有不錯的選擇,粥品、點心及新鮮水果(香橙原個上,是其他酒店比較少見的)總括來說,這次staycation對於鐵路迷可以一試。
2023-06-11 1640 浏览
今次staycation 包了自助早餐及晚餐,在磊這間餐廳吃。餐廳蔟新,環境開揚。自助晚餐選擇不多,但質素不俗。刺身、羊架、牛扒、鴨肝及Movenpick 雪糕等皆值得品嚐。如果客人生日或週年紀念,更可請餐廳寫祝福字句於甜品碟上慶祝。
2023-05-26 1769 浏览
抵食自助餐和朋友到此staycation,包自助晚餐和早餐。環境很優美,以藍白格調裝潢,很舒服清雅。自助晚餐食物多元化,味道亦佳。冷盤有波士頓龍蝦、愛爾蘭黃金螺、 海蝦肉、 雪蟹爪、青口等。熱盤有薑蔥炒龍蝦鉗、八珍豬腳薑、蒜子肉崧浸娃娃菜、 咕嚕魚柳、鮑魚雞粒炒飯、 肉醬千層麵、什菜咖喱、羊肉咖喱、印度醬香雞、喇沙咖哩黃油麵等。最欣賞是16 小時熟煮短骨斧頭牛扒和烤羊肉扒。還有那香煎鴨肝和蘑菇湯都非常出色。一次抵食的自助餐。
抵食自助餐
一次抵食的自助餐
2023-05-09 1637 浏览
這間餐廳對好多人會感到陌生,但去博覽館睇演唱會一定唔陌生,這間就係博覽館隔離間麗豪航天城酒店Regala Skycity Hotel地面嘅餐廳。地方好大好闊落,當日星期六下午茶時間,因全餐廳只有幾枱客人,感覺好寧靜好舒服,好似獨佔全場只為我哋一枱服務一樣,坐近落地大玻璃,輕鬆寫意。餐廳提供多國菜式選擇,中式、歐陸風情、亞洲風情等等,小編偏好西餐,叫咗兩款都係歐陸風情,食物質素唔錯呀,加上服務態度好,上菜又快,推薦呀。◇ 𝗥𝗮𝗰𝗸 𝗼𝗳 𝗟𝗮𝗺𝗯 香烤羊鞍三大件羊架份量好夠,肉質嫩滑,表面亦烤得香口,配菜有薯角同紅蘿蔔,好滿足◇ 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗲𝗮𝗻 𝗦𝗲𝗮𝗯𝗮𝘀𝘀 香烤智利鱸魚兩大件魚塊,表面魚皮烤得香脆,魚肉片片結實,配有比較creamy醬汁,而配菜一樣有薯角同紅蘿蔔◇ 𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗟𝘆𝗰𝗵𝗲𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 芒果荔枝蛋糕這款應該係蛋糕櫃內最靚嗰件,除咗靚之外,味道亦好出色,芒果味荔枝味同樣濃郁,小編喜愛極了

◇ 𝗥𝗮𝗰𝗸 𝗼𝗳 𝗟𝗮𝗺𝗯 香烤羊鞍

◇ 𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗟𝘆𝗰𝗵𝗲𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 芒果荔枝蛋糕
下午茶
2023-03-02 1645 浏览
餐廳環境大,座位舒適,整體給人一種舒適嘅感覺,能夠與朋友詳談及享受不同國家嘅美食😊極力推介龍蝦配西西里有機蕃茄薄餅未食已經聞到嗰陣濃郁嘅香味,真係非常美味,果然係佢哋嘅招牌菜