餐厅:
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-08-21 1952 浏览
是次光顾星期六既buffet晚餐,外卖平台 买一送一($802 / 2个人), 讲真$400一位buffet晚餐系好平,但我会宁愿用$400去食第二间更好酒店即lunch buffet,起码食物款式同选择会多d,味道会好味d,食完有少少后悔 🙈呢间餐厅俾我既感觉系serve 商务客/短暂停留转机客,食物唔好有太大expectation。当初选择帮衬<<磊>>既原因系被佢西班牙主题吸引左,心谂:”我book星期六既晚餐,应该会系最丰富𠮶晚挂?”但事实唔系,我最期待既 西班牙海鲜饭 同 蕃茄冻汤 都无出现 (只有热蕃茄汤,味道就系平时西餐𠮶啲),我有点失望。其他menu上提及既西班牙菜式都有如常出现既,eg . 肉丸,香草白汁大鲈鱼(无再refill,全晚系一条) 、炸尤鱼圈、烩牛尾、八爪鱼、薯仔蛋批,tapas开胃小食 etc⋯⋯惟味道普通。Drinks: 任饮:冷热柠茶,milk,coffee,水Refill比较慢。碟吉左要等一阵先会refill当晚既海鲜:长脚蟹(瘦削)、龙虾开边(ok),海螺、青口、虾当晚Carving:西班牙乳猪,和牛 (当晚并无羊

Drinks: 任饮:冷热柠茶,milk,coffee,水

Refill比较慢。碟吉左要等一阵先会refill

当晚Carving:西班牙乳猪,和牛 (当晚并无羊脾😕)。 和牛系少数当晚比较好味同会encore既⋯⋯烧得几好,唔会过老,生熟程度适中

甜品:比较弱,各款cake唔推荐试,嘥quota。幸好 ,我最怀念既西班牙油条churros当晚有出现,有香肉桂味👍🏻

雪糕有 Movenpick同 Cocoberry 但从未refill ,早啲食先可以拎到榴梿味⋯⋯cocoberry 嘅榴梿雪糕系另外一样当晚最好味既食物⋯⋯

其他食物就普通野,种类都好少,食到尾声已经无乜食物想encore,食沙律算😅

关于沙律:沙律菜唔够新鲜,有氧化啡边同开始dur皮,同埋沙律corner系有只乌蝇缕住,感觉唔系几好

要赞既系:

酒店新开,仲系好新净,酒店环境好好,厕所干净,人唔多,感觉好似唔系香港咁 ,有时间建议可在日照时间上天台享受美景,天台都好靓😊

当晚有现场Live band,几好听,现场气氛不错,Let it go同Baby shark一出,现场小朋友相当兴奋👍🏻

每位服务员也很有礼貌,收碟速度好快,值得一赞👍🏻

2023-08-19
  • 烧和牛