2023-12-27
餐廳裝修以仿竹林設計🎋,牆上掛滿不同日式貓面具擺設🎭,別有一番風味,餐廳內有室內室外座位,環境舒適,空間感十足😝,都幾啱朋友一齊黎食飯傾計☺️今次我同細妹叫左梅套餐 $398,咁就唔洗自己再諗食咩咁麻煩🤣- 蟹籽青瓜沙律🥗新鮮爽脆青瓜絲🥒、蟹柳絲表面放滿大量蟹籽及沙律醬😋,味道清新,色彩鮮艷🌈的沙律令人更有食慾😝- 串燒拼盤🍢串燒拼盤分別有5款,雞肉串🐔、雞心❤️、雞肝🐥、雞胸軟骨🐔、車厘茄🍅🔸 雞肉串︰雞肉嫩滑,有肉汁🔸 雞心︰有嚼勁🔸 雞肝︰外脆內軟🔸 雞胸軟骨︰爽脆口感🔸 車厘茄- 牛鰍魚刺身🐟刺身是整個套餐精髓🥰,擺盤極為精緻美觀🇭🇰,師傅細心地將原條魚起骨上, 魚身肉質鮮嫩肥美😽,質地柔軟,口感順滑,味道鮮甜😛,另可配上特製醬汁,酸甜醬汁更突出魚鮮味🐟- 三文魚手卷🍣肥美柔軟三文魚🐟油脂香與紫菜及白飯🍚碰撞,十分滋味😋,如果紫菜可以爽脆啲的話,會更加好食👍🏻果然觀塘工廈都隱藏好多高質餐廳😈,今次我真係比原條魚刺身驚艷到😆,下次等我再黎呢間餐廳試下烤肉食🤣📍神木日本料理 - 觀塘觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室@kamiki_kt#justlingggxd_日式#justli
- 蟹籽青瓜沙律🥗
- 串燒拼盤🍢
🔸 雞肉串︰雞肉嫩滑,有肉汁
🔸 雞心︰有嚼勁
🔸 雞肝︰外脆內軟