2024-10-05 4825 浏览
第一次到佐敦神燈吃飯時,便已經被佢的糯米炒膏蟹所驚艷,因!為!實!在!太!好!食!了!! 其後發現它的其他菜式都好出色,所以好鍾意同一班朋友呢度食飯。而近期知道神燈係銅鑼灣開咗新分店!地點方便之餘,地方也更加寬敞舒服,但店員依然一樣熱情,呢度可以約更多朋友一齊黎食都無問題,而且有多款套餐選擇,好抵食👍🏻🌟燒汁芥末大尾魷($138)先來點小食,大尾魷爽口彈牙,非常新鮮,而加入芥末更香更提味,辣辣地更惹味,作為小食一流。🌟金沙鬼馬百花釀油條($108)份量非常充足,油炸鬼好大條,內裏釀滿滿滿的蝦膠,再加上鹹蛋黃,超邪惡但好好味🤤🌟即燒伊比利亞叉燒皇($258)呢道既叉燒又係必食,用上伊比利亞豬,豬味濃郁,而且軟腍入味,超好食😋🌟石澳梅菜蒸菜心($118)不講不知,原來石澳出名梅菜,這個梅菜蒸菜心簡單,但好好食,梅菜味道剛好,配上幼嫩菜心,一拍即合。🌟糯米炒膏蟹($588)神燈的必食推介,這裏與本店的一樣。一打開已經非常的香,大大隻膏蟹,鮮味又超爆膏,糯米飯乾身又夠香,配上蟹膏同吃,超正🤩今次人少少試唔到太多菜式🤣🤣,下次真係要約埋要班朋友黎再食過先至得😋

🌟燒汁芥末大尾魷($138)

🌟金沙鬼馬百花釀油條($108)

🌟即燒伊比利亞叉燒皇($258)

🌟石澳梅菜蒸菜心($118)

🌟糯米炒膏蟹($588)
神燈的必食推介,這裏與本店的一樣。
  • 即燒伊比利亞叉燒皇
2024-10-05 4763 浏览
🇬🇧英國朋友返黎香港兩個星期📅好彩大家都夾到時間食餐飯☺️我哋傾傾下原來都識左咁多年🧐所以我哋好珍惜每次相聚嘅機會😜今晚一齊食好嘢🥂🪱蜜汁脆燒鱔:個鱔上枱嗰陣已經好吸引🤩引到我地流晒口水嚕🤤鱔個皮燒完仲係脆卜卜🔥加埋上面仲鋪滿蜜汁❤️外脆內軟💯太好食喇🥳🐷涼拌豬腳筋:第一次食涼拌豬腳筋🐽原來咬落口係咁爽脆✔️未係出面見過😍絕對係一個超正嘅前菜呀🥳🐽滷水豬生腸:第一次豬生腸🐽跟埋有兩多醬汁✔️一個介辣、一個甜醬✅點咁一齊食💯真係無得輸🥳🪿黑松露玻璃燒鵝:第一次食黑松露燒鵝🦆兩個人可以叫1/4隻試吓😍上枱成隻燒鵝都係黑忟忟架好盞鬼😛燒鵝外皮好脆口💯咬落口肉質鮮嫩多汁👍有驚喜呀🥳🦀糯米炒膏蟹:呢個係我好想食架😍我好鍾意食糯米飯🍚見到用膏蟹炒真係流晒口水🤤膏蟹勁多肉✔️呢個真係好推介💯🥬上湯萱威火腿浸津白:健康d梗係要叫多份菜啦🥦津白用上湯煮完濕濕地好好味😋加埋上面嗰啲火腿✔️令津白嘅味道提鮮不少呢🥳

最近幾想食中菜特別係廣東菜 好襯厚身既酒呢個配搭令酒鬼欲罷不能😈今次搵到神燈海鮮酒家係銅鑼灣既新店開瓶費幾相宜 100蚊一支😇位於登龍街 銅鑼灣B出口好快就到新淨既裝潢 設計係江南蘇坑風格 幾有穿梭係弄巷之間既感覺仲有傳統中式吊燈 細節位滿滿 典雅又有情懷座位寬敞有空間感 坐得舒適😌主打罕有特式粵菜 有唔少獨家菜式愛好創意菜式者必試手工出品 相當高質 調味得宜 😋一坐低就有前菜一碟同茶😌💥糯米炒膏蟹呢個王牌菜式係原個砂鍋上夠晒溫度同濕度 爆晒膏既膏蟹 已經有陣陣惹味香氣生炒糯米飯微微焦香脆仲有飯焦底配埋份量驚人既蟹膏味道濃郁且口感軟糯 食到唔停口😛💥黑松露玻璃燒鵝 另一道王牌菜式黑松露料理就食得多 估唔到可以用係醃製燒鵝上非常獨特既製法 真係第一次食到😋燒鵝肥瘦均勻 肉嫩油香仲配埋餐廳秘製帶酸甜味既法式松露醬 雙重松露享受🥰有創意之餘 又保留到傳統燒鵝既精髓😊💥蜜汁脆燒鱔幾厚肉既燒鱔 皮極脆咬落有豐厚既肉感且無骨加上相當甜蜜既醬汁 開胃唔肥膩😈💥鹵水豬生腸本身有啲怕食豬生腸點知鹵水濃郁之餘 口感超級彈牙冇奇怪味道 幾得意😎💥涼拌豬腳筋食落膠原感好強 配爽脆既蒿筍甚有層次既配搭😋💥手拍青
最近幾想食中菜

好滿足既一餐 一定會再黎😇
  • 黑松露玻璃燒鵝
  • 蜜汁脆燒鱔
2024-09-26 4006 浏览
朋友推介話 V Point 地庫嘅神燈海鮮酒家好好食 , 今日黎試下 ! 平日晚上好多人 !! 😮黑松露玻璃燒鵝 (1/4 隻) ($238)賣相比一般燒鵝黑 🧐 燒鵝皮真係好似黑玻璃咁 ! 未食過呢個配搭 !! 估唔到係咁夾 👍👍 鵝唔會太肥 , 夠曬油香 ! 糯米炒膏蟹 ($588)膏蟹超大隻😱😱 成個蟹殼都係膏 !! 唔止爆膏 , 仲好多肉 😱😱 糯米飯好香 , 加埋飯焦同大大舊蟹膏 , 雖然邪惡 , 但真係難以抗拒 😋😋 個飯都好大 , 我覺得 4 - 6 個人食都冇問題 ~金沙鬼馬百花釀油條 ($108)有 6 件 , 每件都釀到好飽滿 !! 外層嘅咸蛋黃好香口 , 入面蝦膠實淨彈牙 , 食一件已經飽左 🤣香茜鮮沙薑豬手粒 ($68)好多洋蔥同芫荽啊 !! 正 !! 豬手去骨切粒 , 食起上黎好方便 , 而且好掛汁又彈牙 !! 清潔都做得好好 😌😌 冇豬毛 !! 推介 !!五香金錢牛展 ($98)煮得好入味 😋😋 又唔會太鹹 ! 牛展彈牙好食 ! 金磚豆腐粒 ($78)份量同樣係超多 !! 外層炸皮較實淨 , 裏面嘅豆腐仍然保持嫩滑 ! 石澳梅菜蒸菜心 ($118)嘩 ! 好

黑松露玻璃燒鵝 (1/4 隻) ($238)
糯米炒膏蟹 ($588)
金沙鬼馬百花釀油條 ($108)
香茜鮮沙薑豬手粒 ($68)
五香金錢牛展 ($98)
煮得好入味 😋😋 又唔會太鹹 ! 牛展彈牙好食 !
金磚豆腐粒 ($78)
石澳梅菜蒸菜心 ($118)
嘩 ! 好大碟呀 !! 石澳梅菜又香又甜 , 菜心尾部比較粗糙嘅纖維已去除 ❤️❤️ 梅菜同菜心一齊食 , 再點 d 豉油 , 清清地又甜甜地 , 好好食 !
海帶綠豆沙
食飽飽仲有綠豆沙食 , 海帶味好清香 , 滿滿綠豆煮到半溶😊😊有口感之餘又綿滑 !

整體黎講 , 食店座位闊落 , 坐得舒服 , 食物又抵又大碟 , 服務到位貼心 , 特別想提一提 , 除左一般中國茶 , 呢度提供玄米茶 , 好正 👍👍 喺銅鑼灣呢個價錢真係超值啊 !!
  • 黑松露玻璃燒鵝
  • 香茜鮮沙薑豬手粒
  • 石澳梅菜蒸菜心
2024-09-20 3758 浏览
中秋家宴必定少不了傳統中菜,屹立香港超過半世紀的老字號酒樓「神燈海鮮酒家」剛於銅鑼灣開了新分店,新店延續佐敦總店風格,以江南蘇坑古典優雅風格為主,散發東方韻味而不落俗套,設有貴賓房,備有音響及電視,私隱度更高,餐牌主打手工粵菜,選擇繁多,還有多款新店限定獨家菜式,茶錢每位$15,前菜椒鹽白飯魚一碟 $25。糯米炒膏蟹 $588作為招牌菜之一,上枱時砂鍋滋滋作響,一開蓋蒸氣騰騰,從頭吃到底都可保持熱燙溫度,特別選用原隻膏蟹,蟹膏份量極之澎湃,與糯米黏成一起,密不可分,甘香鮮味共冶一爐,坊間少有的生炒糯米飯,餐廳堅持將生米炒成熟飯,在翻炒的過程中,富有綿軟煙韌的咀嚼感,蟹汁滲透飯粒中,盡吸鮮甜精華,底下還有脆而不燶的飯焦。黑松露燒鵝 1/4隻 $238同樣是熱門招牌菜,烏卒卒的賣相與常見的港式燒鵝截然不同,表皮用上黑松露及秘製醬料把鵝醃製,做法中西合璧,燒鵝油香四溢,還可沾上秘製法式松露醬,酸酸甜甜滲出馥郁菌香,開胃之餘又可中和油膩感。金沙鬼馬百花釀油條 $108油條炸得脆卜卜,沾滿金黃色的鹹蛋黃香氣撲鼻,厚切大件甚有飽足感,內裡釀入滿滿的蝦膠,入口緊緻彈牙,帶來外脆內Q的雙重口感。金磚豆

餐牌主打手工粵菜,選擇繁多,還有多款新店限定獨家菜式,

茶錢每位$15,前菜椒鹽白飯魚一碟 $25。
茶錢

糯米炒膏蟹 $588

黑松露燒鵝 1/4隻 $238

金沙鬼馬百花釀油條 $108
金沙鬼馬百花釀油條

金磚豆腐粒 $78
豆腐炸至色澤金黃,一口一個,表層香脆,內裡有如鮮奶般的滑溜,配合炸蒜及辣粉調味,讓豆腐變得微辣惹味。
金磚豆腐粒

鮮鳳梨咕嚕肉 $138
咕嚕肉酸中帶甜的醬汁,令人胃口大開,新鮮菠蘿果肉並非罐頭貨色,令天然果香更加突出,外層粉漿炸至酥脆不過厚,半肥瘦梅肉質地鬆化柔嫩,一口咬下充滿肉汁。
鮮鳳梨咕嚕肉

香茜蟹味銀絲鍋 $118
砂鍋上枱熱辣辣,炒得甚有鑊氣,而且份量驚人,足夠2-3人分享,絲絲蟹肉真材實料,彈牙粉絲夠乾身之餘,吸盡濃郁蟹鮮味,拌入粒粒蟹籽層次感豐富。
香茜蟹味銀絲鍋
2024-09-18
庆祝纪念
团年饭
金沙鬼馬百花釀油條
鮮鳳梨咕嚕肉
香茜蟹味銀絲鍋
2024-12-19 0 浏览
好耐冇行過登龍街,見到有新野仲要坐滿左九成,咁多人食我緊係要跟風🤭即燒乳豬1/4隻($258)乳豬個樣燒得幾靚,外皮又薄又脆,肥肉都唔多,食落層次豐富👍🏼😍。份量2個人食啱啱好,人少少都可以食乳豬過下口癮!😚蟹粉扒荳苗($288)份量都幾大,蟹粉都好足料🤩,每啖都可以食到蟹粉鮮味,而荳苗亦都好嫩好新鮮🌱。蟹粉玻璃蝦球($288)又係好多蟹粉呀一啲都冇比少🤩! 蝦球每隻都大大隻,食落好爽口好彈牙😋! 第一次食蟹粉配蝦球又真係幾夾~🦀🦐蜜燒無激素紅毛松阪豬($168)睇到個樣已經覺得好正🤤! 蜜汁已經夠哂香,豬肉都幾嫩,後面嘅豬肉肥膏會多啲但入口即溶😈,啱哂鍾意食邪惡野嘅朋友😏。 大富豪炒飯($128)估唔到炒飯都咁大碟🤣,見到都落左好多料,仲有蟹肉蟹籽。味道幾清香,幾啱用尼配搭其他食物🥰。前菜($25)晚市茗茶($15/p.p)

即燒乳豬1/4隻($258)

蟹粉扒荳苗($288)

蟹粉玻璃蝦球($288)

蜜燒無激素紅毛松阪豬($168)

大富豪炒飯($128)

前菜($25)

晚市茗茶($15/p.p)
銅鑼灣嘅🌟神燈海鮮酒家🌟,推出咗多款🍂秋冬菜式❄️,包括🐐羊腩煲、🐍蛇𡙡、仲有🦀蟹粉系列!🦐蟹粉玻璃蝦球 $288巨型嘅蝦球爽彈甜美,滿滿嘅蟹粉完美咁包住每一粒蝦球,鮮上加鮮!🌱蟹粉扒豆苗 $288蟹粉令清爽嘅豆苗變得額香郁!🐖即燒乳豬(1/4隻) $258即燒乳豬嘅外皮,好似薯片一樣卜卜脆!乳豬肉去骨切條,幼嫩美味富油香!隻豬腳仔極肥美,千祈唔好錯過!♨️蜜椒金薯牛肝連 $198神燈嘅王牌小炒之一,口感柔嫩嘅牛肝連,配上惹味嘅蜜糖黑椒醬,滋味無窮,係必點嘅items之一!🕊️紅燒妙齡乳鴿 $78外皮脆身,肉質嫩滑多汁兼入晒味!🥤樽裝汽水 $22紅豆沙(送)

🦐蟹粉玻璃蝦球 $288

🌱蟹粉扒豆苗 $288

蟹粉令清爽嘅豆苗變得額香郁!

🐖即燒乳豬(1/4隻) $258

♨️蜜椒金薯牛肝連 $198

🕊️紅燒妙齡乳鴿 $78

外皮脆身,肉質嫩滑多汁兼入晒味!

🥤樽裝汽水 $22

紅豆沙(送)
窩夫久仰「神燈」的大名,一直沒有機會光顧佐敦店,現在銅鑼灣有分店,便相約好友去吃生日飯。等人期間先吃琥珀合桃,香脆不太甜,叫人吃不停口。一行五人點了一個四人餐「招牌名菜盛宴」($1688),另加兩道菜。伊比利亞叉燒皇上桌時暖暖的,肥瘦適中,肉質軟腍,肉汁豐富。黑松露玻璃燒鵝(1/4隻$238)乃非一般的燒鵝,很有特色,值得一試。皮超薄超脆,有淡淡的黑松露香味,蘸蘸兩款自家製醬汁令味道更豐富。套餐中的生炸黃油雞皮脆肉香,肉質嫩滑,驚喜之作。神燈小炒皇帶點辣,十分惹味。星洲麥皮蝦的蝦都被大量麥皮淹埋,蝦不算很大隻,但算新鮮。滋補燉靚湯非常好喝,稍嫌雞油略多。正當大家在猜那是什麼湯的時候,湯料上桌,開估了。招牌糯米炒膏蟹的份量十足,蟹膏甘香,糯米飯炒得均勻,充滿鮮味。神燈美點是椰汁桂花糕,服務員多送了一件呢。
琥珀合桃
等人期間先吃琥珀合桃,香脆不太甜,叫人吃不停口。
伊比利亞叉燒皇
伊比利亞叉燒皇上桌時暖暖的,肥瘦適中,肉質軟腍,肉汁豐富。
生炸黃油雞
套餐中的生炸黃油雞皮脆肉香,肉質嫩滑,驚喜之作。
神燈小炒皇
神燈小炒皇帶點辣,十分惹味。
星洲麥皮蝦
星洲麥皮蝦的蝦都被大量麥皮淹埋,蝦不算很大隻,但算新鮮。
滋補燉靚湯
滋補燉靚湯非常好喝,稍嫌雞油略多。
滋補燉靚湯
正當大家在猜那是什麼湯的時候,湯料上桌,開估了。
招牌糯米炒膏蟹

神燈美點是椰汁桂花糕,服務員多送了一件呢。
神燈美點(椰汁桂花糕)
2024-11-02
琥珀合桃
伊比利亞叉燒皇
生炸黃油雞
神燈小炒皇
招牌糯米炒膏蟹
神燈美點(椰汁桂花糕)
2024-12-12 316 浏览
之前曾到佐敦的神燈海鮮酒家飲茶,知道銅鑼灣也有分店,水準不錯,今天和家人特意前來晚飯。酒家位於地庫,裝修帶一點中國風,剛巧還可以坐到卡座,用餐也特別開心。🔸滷水豬生腸:味道香醇,口感滑嫩,是道地的廣東風味。🔸香茜鮮沙薑豬手粒這是一種創新的搭配,香茜的清新與豬手的Q彈相得益彰,令人回味無窮。🔸即燒乳豬(¼隻):外皮酥脆,肉質多汁,是這裡的招牌菜之一。🔸蟹粉玻璃蝦球、蟹粉扒荳苗:海鮮愛好者的福音,前者蝦球Q彈,蟹粉香濃;後者荳苗清脆,蟹粉提味,兩者都是精緻且美味的選擇。整體而言,這家餐廳菜品很有特色,非常值得一試。

🔸滷水豬生腸:
味道香醇,口感滑嫩,是道地的廣東風味。

🔸香茜鮮沙薑豬手粒

🔸即燒乳豬(¼隻):
外皮酥脆,肉質多汁,是這裡的招牌菜之一。

🔸蟹粉玻璃蝦球、蟹粉扒荳苗:
整體而言,這家餐廳菜品很有特色,非常值得一試。
2024-12-12 250 浏览
🌟 最近去咗一間人氣酒家,呢度環境裝潢傳統典雅🕯️🍽️出咗糧,當然要食好啲,先叫一個鮑魚鵝掌,*4頭南非鮮鮑伴玉掌*:南非鮑魚鮮甜多汁,口感細膩,搭配玉掌嘅清甜,味道完美結合,汁都撈埋*即燒乳豬1/4隻*:乳豬皮脆肉嫩,外皮金黃香脆,肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿咗烤乳豬嘅香氣,唔錯*蟹粉玻璃蝦球*:蝦球鮮嫩彈牙,搭配蟹粉嘅鮮美,味道層次分明,口感豐富*蟹粉扒荳苗*:荳苗鮮嫩,蟹粉嘅鮮甜味道濃郁,兩者結合,餸飯一流食完仲有糖水餸添,大滿足
🌟 最近去咗一間人氣酒家,呢度環境裝潢傳統典雅🕯️🍽️

出咗糧,當然要食好啲,先叫一個鮑魚鵝掌,

食完仲有糖水餸添,大滿足
2024-11-30 559 浏览
想食超難食嘅話黃鱔飯,一定要試呢間! 這個菜只能說鼓油炒飯+芡汁撈黃鱔。 今日同爸爸去銅鑼灣辦事, 之後想搵地方飲茶就揀咗呢一間。 之前都有嚟過兩次,食物都唔錯,但今次就大大失望,可能依家多咗人嚟 ,職員嘅態度已經開始散漫,食物質素已 大不如前, 而且價錢仲三級跳!爸爸想食砂鍋黃鱔飯, 雖然餐牌價錢不便宜, 但因為之前都有嚟過覺得菜式還好所以都有信心試一試。 誰不知當 黃鱔飯上枱的時候, 就心知不妙,中大伏! 連一個幾十蚊嘅 午餐鰻魚炒飯都做得比佢好! 這個所謂的砂鍋還算法 而不能用好唔好食來形容, 只能說好難食! 黃鱔超腥兼冇味! 黃鱔同炒飯完全分離, 炒飯冇黃鱔味,黃鱔亦都冇炒飯嘅香味! 失敗都唔識點形容! 最後收銀嘅職員態度勁差,不知所謂!

砂鍋黃食飯
2024-11-30
2024-11-24 0 浏览
本人早前於2024上半年在神燈海鮮酒家(佐敦分店)晚膳後經職員推介購買飲食禮券,並一再強調星期一至日及公眾假期均可在神燈海鮮酒家(佐敦分店)及日後2024下半年開幕的神燈海鮮酒家(銅鑼灣分店)使用。其後本人在神燈海鮮酒家(銅鑼灣分店)開幕後曾經兩次星期日晚膳都可使用該飲食禮券;到今次第三次星期日再次在神燈海鮮酒家(銅鑼灣分店)晚膳後,結賬時職員突然告知本人神燈海鮮酒家(銅鑼灣分店)經董事局決定只限星期一至四才能使用該飲食禮券。本人有感神燈海鮮酒家違反了本人購買飲食禮券時再作出的承諾,實有嚴重誤導成份及剥奪消費者應有權益!

2024-11-24
神燈呢間老字號嘅出品一向有質素原來而家銅鑼灣都有新店 點都要支持下餐廳嘅佈置極具氣派 帶有濃濃嘅中國古典風 琳琅滿目菜式供應種類繁多 每樣都非常吸引 一於就按店員推介點菜❣️黑松露玻璃燒鵝燒鵝嘅皮燒得好香脆 塗上一層黑松露醬皮下面係一層薄薄嘅油脂 再下面係鮮嫩多汁嘅鵝肉 配埋配上黑松露嘅酸梅醬 完全唔會覺得油膩❣️即燒伊比利亞叉燒皇叉燒色澤紅潤 蜜汁光亮欲滴 肉質肥瘦相間食落鹹甜交替嘅香氣配搭鬆軟口感果然係上乘嘅廣東名菜❣️糯米炒膏蟹呢味真係震撼眼球 膏蟹啲膏真係超級澎湃無論係蟹蓋定係落到蟹腳 都充滿着誘人嘅橙色蟹膏 係滿足嘅味道蟹肉鮮甜 肉質緊緻 糯米飯吸收晒蟹嘅精華 好鮮味而且精粹係粒粒分明 唔會過於黏口 底下仲有飯焦 層次豐富❣️蜜汁脆燒鱔 鱔燒得好香脆 魚皮同魚肉中間有一層厚厚嘅脂肪 極盡肥美又充滿骨膠原薄薄嘅蜜汁除咗緩和熱氣 仲令魚嘅鮮味提升❣️石澳梅菜蒸菜心菜心完美吸收晒梅菜嘅咸香 雖然蒸到好腍但菜心依然保持翠綠色 好考廚師技術❣️蟹肉菠菜豆腐盒菠菜蓉豆腐再配上蛋液蒸好 再分成一件件塗上薄薄嘅粉輕輕炸過 再淋上蟹肉茨汁食落香口得嚟內裡就好滑溜
神燈呢間老字號嘅出品一向有質素

但菜心依然保持翠綠色 好考廚師技術

❣️蟹肉菠菜豆腐盒
食落香口得嚟內裡就好滑溜
2024-11-18 1463 浏览
銅鑼灣登龍街係港島好出名嘅食街,佐敦老字號粵菜酒家喺呢條食街開咗新店,等我又帶埋媽媽去試下先呢度設計原來係江南蘇坑風格,我哋坐嗰個位就好似坐緊喺艘船🛶裏面用餐咁,都幾古色古香🪭⭐即燒伊比利亞叉燒皇叉燒用有豬肉界和牛之稱嘅西班牙伊比利亞黑毛豬烤焗,蜜味表面烤得夠焦香,中間嘅肉肥瘦適中肉質鬆軟得嚟夠多汁,真係有入口即溶嘅感覺,我好鍾意食呀⭐黑松露玻璃燒鵝色澤均勻而且烏黑亮麗嘅燒鵝真係第一次見,原來係用黑松露同秘製醬料醃製,經風乾後即叫即燒鵝皮下油脂豐盈,一咬開燒到好脆身嘅鵝皮,鵝油係口腔散發,肉嫩多汁,可蘸两款自家醬汁食用(酸甜黑松露醬、用鵝肉精華製嘅燒鵝汁)⭐蜜汁燒脆鱔遠少少睇好似燒肉🤣,外皮燒得夠脆身,鱔肉爽彈,估唔到蜜汁同鱔都幾夾,唧少少檸檬汁可以調和提鮮⭐ 糯米炒膏蟹呢個份量好足,成隻膏蟹係生炒糯米飯上面,蟹肉鮮味彈牙,蟹膏金黃色口感有少少軟糯好好味,糯米飯吸收晒蟹嘅鮮味,用砂鍋上鎖住鑊氣,鍋底仲有糯米飯焦,味道一流

⭐即燒伊比利亞叉燒皇

蜜汁燒脆鱔
即燒伊比利亞叉燒皇
蜜汁燒脆鱔
糯米炒膏蟹
以前已經試過佐敦同將軍澳嘅神燈,每次嚟到都必食阿拉斯加蟹!食之前仲會活生生咁拎嚟俾我地過目,好鮮甜好好食~!!另外呢度嘅staff都非常nice又服務周到,用餐過程感受良好 😊伊比利亞叉燒皇 $258超軟淋,蜜汁甜得嚟有焦香,必食!杏汁花膠燉白肺湯 $398杏汁好香濃,媽咪好喜歡~! 花膠亦夠晒厚肉!神燈小炒王 $178呢個略為濃味同肥膩,比較適合配啤酒做下酒菜~~阿拉斯加蟹四斤貳食 $2388 (雞油花雕蒸蟹身蟹腳 & 活膏甲羅燒 伴 懷舊蝦多士 (9件) +$270)每次嚟都係為咗encore佢~!! 雞油花雕汁好好好正,配蟹身蟹腳有提鮮作用,更香更甜~~~~ 蜜燒富貴薏米雞 $888呢個燒雞好別緻,係一道懷舊功夫菜,內裡釀咗D米型意粉同鮑汁,特別亦值得一試金銀蛋浸豆苗 $198份量多,豆苗亦好嫩~~ 非常適合同長輩們聚餐慶祝嘅餐廳~!
以前已經試過佐敦同將軍澳嘅神燈,每次嚟到都必食阿拉斯加蟹!

食之前仲會活生生咁拎嚟俾我地過目,好鮮甜好好食~!!

伊比利亞叉燒皇 $258
超軟淋,蜜汁甜得嚟有焦香,必食!

杏汁花膠燉白肺湯 $398
杏汁好香濃,媽咪好喜歡~! 花膠亦夠晒厚肉!

神燈小炒王 $178
呢個略為濃味同肥膩,比較適合配啤酒做下酒菜~~

蜜燒富貴薏米雞 $888

金銀蛋浸豆苗 $198
份量多,豆苗亦好嫩~~

非常適合同長輩們聚餐慶祝嘅餐廳~!
  • 即燒伊比利亞叉燒皇
  • 阿拉斯加蟹