前幾日同媽媽🧒🏻係沙田新城市廣場行街見到新開咗間日式料理,原來係元朗食過嘅Tera係沙田開咗新分店啊😍,同樣係由法國藍帶廚師主理🍳,仲增添咗日式白咖喱烏冬、刨冰等等多款沙田店限定料理✨。午市套餐跟沙律、味噌湯同$42以下嘅飲品,仲可以用優惠價加配甜品,真係幾抵食😋!🍛吉列大蝦白咖喱烏冬 $128開頭以為上面層白色係奶油,食落先知原來係打到好Creamy嘅薯蓉,撈落咖喱烏冬到食,入口順滑同味道好夾!咖喱香甜惹味,裏面有洋蔥同牛肉粒,配上煙靭Q彈嘅烏冬,真係好好味阿。吉列大蝦有四大隻,金黃色炸皮薄身香脆,包住彈牙嘅蝦肉,外脆內軟嘅口感好滋味。🐷五花豚肉月見蛋丼飯 $118豚肉切片薄而均勻,用咗醬油同香蔥調味,質地細嫩入味,將香濃嘅日本蛋同日本珍珠米撈勻食,口感豐富有層次。🐤炸單骨手羽 $18外皮金黃脆卜卜,帶有香辣味道,雞肉仍然保持嫩滑Juicy,越食越惹味。🍰朱力毛巾卷 $32千層蛋糕餅皮夾住軟滑嘅朱古力忌廉同濃郁嘅朱古力醬,朱古力味非常濃厚,喜歡朱古力甜品嘅人一定要試吓!🧇迷你白桃伯爵茶窩夫 $48窩夫外脆內軟有蛋香味,略嫌焗得有少少燶。上面淋咗清新嘅伯爵茶醬,配埋香甜嘅白桃食,令整個

🍛吉列大蝦白咖喱烏冬 $128

🐷五花豚肉月見蛋丼飯 $118

🐤炸單骨手羽 $18

🍰朱力毛巾卷 $32

🧇迷你白桃伯爵茶窩夫 $48
窩夫外脆內軟有蛋香味,略嫌焗得有少少燶。上面淋咗清新嘅伯爵茶醬,配埋香甜嘅白桃食,令整個窩夫食落甜而不膩。

🥤新地樂 免費
呢杯係高級版嘅黑牛阿😍,可樂配佢哋自家製嘅牛奶軟雪糕🍦,粗身扭紋軟雪糕口感軟滑,牛奶味濃香得嚟又唔會太甜,同可樂簡直係絕配啊!

🥛紫薯鮮奶 +$10
口感香甜細膩嘅紫薯配搭牛奶,飲落好香同紫薯味道真實,唔會係假甜嘅味道。上面仲有層奶泡,好好飲阿。

📍 禪 ZEN by Tera
沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓109號舖
2024-09-16
午餐
4天前 0 浏览
🇯🇵沙田新店 日式西餐!《禪Zen》沙田新開日式西餐廳 環境舒適平日二人前晚餐$438有前菜、主食、飲品 食物質素非常不錯🥗沙律🤎磯煮鮑魚(+$38)前菜先來清清爽爽的沙律菜和帶味醂甜香的飽魚🐷吉列豬鞍白咖哩烏冬(+$26)招牌白咖喱烏冬!咖喱帶少許辣 和忌廉混和後 入口變得溫順滑溜豬鞍極厚肉 炸得甘香酥脆🐽日式豚肉月見蛋丼選用了日本米和日本生食用蛋蛋黃和米飯混合在一起味道香濃豚肉不會過肥🍮伯爵奶凍(+$28)還點了甜點奶凍滑捋捋 伯爵茶味很有存在感還可以差價升級飲品☕️桂花國寶茶(+$6)🍵日式抹茶紅豆鮮奶(+$12)飲品既美觀又有內涵下次會再來的~
🇯🇵沙田新店 日式西餐!《禪Zen》
沙田新開日式西餐廳 環境舒適
平日二人前晚餐$438
有前菜、主食、飲品 食物質素非常不錯

🥗沙律
🤎磯煮鮑魚(+$38)
前菜先來清清爽爽的沙律菜
和帶味醂甜香的飽魚

🐷吉列豬鞍白咖哩烏冬(+$26)
招牌白咖喱烏冬!
咖喱帶少許辣 和忌廉混和後 入口變得溫順滑溜
豬鞍極厚肉 炸得甘香酥脆

🐽日式豚肉月見蛋丼
選用了日本米和日本生食用蛋
蛋黃和米飯混合在一起味道香濃
豚肉不會過肥

🍮伯爵奶凍(+$28)
還點了甜點
奶凍滑捋捋 伯爵茶味很有存在感

還可以差價升級飲品
☕️桂花國寶茶(+$6)
🍵日式抹茶紅豆鮮奶(+$12)
飲品既美觀又有內涵
下次會再來的~
磯煮鮑魚
日式豚肉月見蛋丼
日式抹茶紅豆鮮奶
吉列豬鞍白咖哩烏冬
伯爵奶凍
之前同朋友去過佐敦Tera食梳乎厘pancake覺得好唔錯見到佢地喺沙田新城市開左新分店 於是就黎試下分店裝修同樣以木系日式風格為主⛩️但由於店舖空間有限 會坐得稍微迫少少🍝明太子蟹肉意粉 ($148)明太子忌廉醬好多好creamy 意粉亦好掛汁配料有蟹肉同蟹籽🦀蟹肉多番啲就perfect🐂美國安格斯牛月見蛋丼 ($138)安格斯牛燒得好香 啱啱好7成熟 肉質軟腍 充滿焦香 肉味亦香濃配上日本蛋、日本米同燒汁一齊食 好好味!😋🥗兩個主食我地都有+$28轉套餐套餐奉送沙律或枝豆、味噌湯或一杯$42以下飲品🍧楊枝甘露刨冰 ($108)沙田分店無梳乎厘pancake供應 取而代之嘅係日式刨冰今次我地試左期間限定嘅楊枝甘露味刨冰以白川鄉泉水製造 口感綿密每啖都有好香嘅芒果味🥭連埋面頭嘅奶蓋一齊食仲正!食到一半如果唔夠味 可以自己倒入芒果醬刨冰入面仲有芒果粒、柚子、小丸子、椰果 推薦!🥰🍵日式抹茶紅豆鮮奶 (跟餐 +$12)抹茶唔係好夠濃 唔太推🫣🫖桂花國寶茶 (跟餐 +$6)有淡淡嘅桂花香 唔錯而且仲可以叫店員加水添🙂‍↕️
之前同朋友去過佐敦Tera食梳乎厘pancake覺得好唔錯
見到佢地喺沙田新城市開左新分店 於是就黎試下
分店裝修同樣以木系日式風格為主⛩️
但由於店舖空間有限 會坐得稍微迫少少

🍝明太子蟹肉意粉 ($148)
明太子忌廉醬好多好creamy 意粉亦好掛汁
配料有蟹肉同蟹籽🦀
蟹肉多番啲就perfect

明太子蟹肉意粉

🐂美國安格斯牛月見蛋丼 ($138)
配上日本蛋、日本米同燒汁一齊食 好好味!😋

🥗兩個主食我地都有+$28轉套餐
套餐奉送沙律或枝豆、味噌湯或一杯$42以下飲品

🍧楊枝甘露刨冰 ($108)
沙田分店無梳乎厘pancake供應 取而代之嘅係日式刨冰
今次我地試左期間限定嘅楊枝甘露味
刨冰以白川鄉泉水製造 口感綿密
每啖都有好香嘅芒果味🥭
連埋面頭嘅奶蓋一齊食仲正!
食到一半如果唔夠味 可以自己倒入芒果醬
刨冰入面仲有芒果粒、柚子、小丸子、椰果
推薦!🥰

楊枝甘露刨冰

🍵日式抹茶紅豆鮮奶 (跟餐 +$12)
抹茶唔係好夠濃 唔太推🫣

日式抹茶紅豆鮮奶

🫖桂花國寶茶 (跟餐 +$6)
有淡淡嘅桂花香 唔錯
而且仲可以叫店員加水添🙂‍↕️

2025-01-21 0 浏览
最近係沙田新城市廣場的禪 Zen食lunch,午市定食由 $78 起,選擇都唔少。午市定食包括主食搭配沙律或枝豆、味噌湯或飲品,有不同的丼飯、忌廉烏冬等日式料理。🔸美國安格斯牛肉月見蛋丼🥩呢款丼飯的賣相已經相當吸引,牛肉嫩滑,配上滑溜的月見蛋,撈匀蛋汁,令成碗飯的味道更加豐富。🔸蒲燒原條鰻魚丼🍱鰻魚燒得焦香,加上鰻魚燒汁,搭配日本珍珠米,十分滿足。🔸迷你刨冰 楊枝甘露刨冰+$48 🔸迷你窩夫 開心果窩夫+$52 跟午市定食可以加錢配迷你甜品,份量剛好!刨冰以日本白川鄉的優質泉水製作,清新冰凉🍧中間有芒果粒、柚子肉,還原楊枝甘露的味道🫶🏻 開心果窩夫都值得一試,有粒粒開心果碎果仁,增添口感!🔸日式抹茶鮮奶🔸豆腐花咖啡📍#禪 Zen (#沙田美食)#沙田 #新城市廣場 一期1樓109號舖

🔸美國安格斯牛肉月見蛋丼🥩

🔸蒲燒原條鰻魚丼🍱
鰻魚燒得焦香,加上鰻魚燒汁,搭配日本珍珠米,十分滿足。

🔸迷你刨冰 楊枝甘露刨冰+$48
🔸迷你窩夫 開心果窩夫+$52
開心果窩夫都值得一試,有粒粒開心果碎果仁,增添口感!

🔸日式抹茶鮮奶
🔸豆腐花咖啡

📍#禪 Zen (#沙田美食)
#沙田 #新城市廣場 一期1樓109號舖
2025-01-21 0 浏览
最近喺沙田新城市廣場見到呢間日式西餐店內木系裝潢.簡約舒適Lunch Set 都幾多選擇跟沙律 / 枝豆.餐湯或飲品✨美國安格斯牛月見蛋丼面層舖滿安格斯牛肉蛋黃融合在米飯之中✨吉列大蝦白咖喱烏冬帶點微辣嘅咖喱味道濃郁搞拌後融入奶白幼滑嘅忌廉.啖啖都好幼滑配上香脆嘅吉列大蝦✨日式抹茶紅豆鮮奶加入粒粒紅豆有別於一般飲到嘅Matcha Latte仲可以追加小食同甜品.性價比高✨炸單骨手羽✨抹茶蛋白卷✨迷你窩夫整體味道有水準
最近喺沙田新城市廣場見到呢間日式西餐

✨抹茶蛋白卷
✨迷你窩夫

整體味道有水準
2025-01-17
好耐之前去過佐敦Tera食疏乎厘pancake😝前排帶boo🐶黎新城市 醒起呢間係pet friendly就入黎試下個假日二人set lunch☀️店員好nice間唔中走黎同🐶🐶傾計😆頭盤三文魚籽蟹籽沙律好fresh 醋汁啱啱好唔會太酸又開胃😋輕食揀左明太子玉子燒 每人2件😛仲可以揀手羽先/芝士年糕/磯煮鮑魚主食有8款~老公揀左明太子蟹肉意粉同美國安格斯牛月見蛋丼 份量都唔少😀牛肉好嫩☺️餐飲就要補差價 Mocha 比較啱我地口味😝日式抹茶鮮奶就相對冇咁甜😗是日甜品係牛乳雪糕 以為係淨雪糕點知仲有小丸子同紅豆😝另外揀左抹茶蛋白卷 抹茶味都夠濃🍵

其實我比較少去新城巿食飯,每次中午都是去食冰室多😂,但這家是少數吃完會再去的!日式野菜白咖喱烏冬白咖喱烏冬比較出名,咖喱少辣,面頭薯蓉可以中和辣度,分開食又可以,混合在一起也可以。叫野菜純粹比較健康🤣,是相對不邪惡的選擇。忍不住還點了雞翼美國安格斯牛月見蛋丼這個朋友讚口不絕,牛好吃,而醬汁更好吃,超適合撈飯,所以她一整碗飯全部吃光光。豆腐花咖啡(+$6️⃣)午市套餐加$6有一杯好喝的咖啡真的很便宜,而且這款比較少見。真的有豆腐花吃,有點像在吃甜品。伯爵奶凍($2️⃣2️⃣)如果大家喜歡吃奶凍,請叫這一款!我們一致認為是全場最出色!奶凍夠滑又不太甜,伯爵茶味突出,而且有少少焦糖,好吃到朋友想叫多一杯打包,但可惜只能堂食。開心果紅桑子迷你窩夫($5️⃣2️⃣)窩夫也好吃,有開心果味,窩夫新鮮整起也很好吃,整體其實不差,只不過奶凍太出色,遮蓋了窩夫的光芒。午巿來說有這麼多東西選擇,真的很合我心意,尤其是甜品和咖啡。不過原來現在單點飲品也有買一送一,也很划算!

日式野菜白咖喱烏冬

忍不住還點了雞翼

美國安格斯牛月見蛋丼

豆腐花咖啡(+$6️⃣)

伯爵奶凍($2️⃣2️⃣)

開心果紅桑子迷你窩夫($5️⃣2️⃣)

2025-01-18 0 浏览
今日食咗佢哋嘅晚餐$438二人份晚餐:有湯或嘢飲 有沙律仲有多款前菜可以揀~我揀咗芝士年糕,外脆內軟係我嘅最愛有多款主菜提供選擇~試咗忌廉炸蝦咖喱烏冬,厚厚嘅忌廉掛住喺烏冬上面,口感十足牛小排丼 需要額外加$18,牛小排加日本米,再加生雞蛋, 10分匹配
今日食咗佢哋嘅晚餐$438
二人份晚餐:

有湯或嘢飲

有沙律
仲有多款前菜可以揀~
我揀咗芝士年糕,外脆內軟係我嘅最愛

有多款主菜提供選擇~
試咗忌廉炸蝦咖喱烏冬,厚厚嘅忌廉掛住喺烏冬上面,口感十足
2025-01-17 0 浏览
今日喺新城市廣場行街,然後去咗呢間Zen by Tera食晚餐,睇睇餐牌,真係超級多選擇,而我哋叫咗佢哋嘅二人套餐,真係超抵食。首先,頭盤嘅枝豆鹽味適中,唔會太咸亦唔會太淡,食起上嚟非常爽口。沙律用咗新鮮清脆嘅蔬菜同車厘茄,配上少少的特製嘅沙律醬,味道清新,為整個餐點打開個好頭。輕食方面,我哋揀咗明太子玉子燒。玉子燒煎得金黃香口,外層滑溜,內裡嫩滑,配上由明太子制成嘅醬汁,鹹香濃郁,再加上海苔絲同魚子,味道豐富多層次。主食方面,明太子蟹肉意粉嘅蟹肉新鮮甜美,加上明太子同忌廉嘅鹹香同濃郁,意粉煮得恰到好處,唔會太硬亦唔會太淋,每一口都帶有滑溜嘅口感,仲有明太子嘅微辣同蟹肉嘅鮮甜味,真係令人食過返尋味。另一道美國安格斯牛月見蛋丼嘅牛肉嫩滑多汁,配上中心嘅生蛋黃,輕輕拌勻後,蛋黃嘅滑溜口感同牛肉嘅鮮嫩味道完美融合,真係好味到不得了。我哋仲加配嘅炸單骨手羽,外脆內嫩,辣辣地咁,調味恰到好處,食完真係停唔到口。另外散叫咗份芝士年糕,外層炸得香脆,內裡煙韌,芝士味濃郁,配搭完美,真係一口接一口,完全停唔到。當然唔會放過甜品啦,楊枝甘露刨冰清涼解渴,芒果味同椰奶嘅甜美融合得啱啱好,內層仲有彈牙嘅小丸

當然唔會放過甜品啦,楊枝甘露刨冰清涼解渴,芒果味同椰奶嘅甜美融合得啱啱好,內層仲有彈牙嘅小丸子,再加上西柚肉添味,呢個甜品令人心情即刻靚晒,真係消暑同享受甜品嘅完美選擇。

整體嚟講,呢個二人套餐真係物超所值,無論係前菜、輕食、主食定甜品,每一道菜都超級正,口味豐富多變。

2025-01-17 0 浏览
今日去咗沙田新城市食飯,揀咗呢間新開嘅日式料理,裝修以簡約木系為主。大約7點前都唔算多人,餐廳環境乾淨舒服,座位有二人、四人同吧枱。今日叫左個2人餐🍱有前菜,輕食,兩個主菜同飲品☕✨明太子玉子燒玉子燒上面佈滿明太子 好足料 玉子蛋香軟熟滑✨美國安格斯牛月見蛋丼7成熟既安格斯牛肉經過火炙後焦香入味,加埋日本蛋一齊食,簡直係停唔到口✨蒲燒原條鰻魚丼飯勁足料既鰻魚鋪滿成個飯,肥美多肉😋✨紫薯鮮奶+ 熱洛神花水果茶兩杯飲品各有特色,甜度適中,友人極推水果茶☕
今日叫左個2人餐🍱有前菜,輕食,兩個主菜同飲品☕

✨明太子玉子燒
玉子燒上面佈滿明太子 好足料 玉子蛋香軟熟滑

✨美國安格斯牛月見蛋丼

✨蒲燒原條鰻魚丼飯
勁足料既鰻魚鋪滿成個飯,肥美多肉😋

✨紫薯鮮奶+ 熱洛神花水果茶
兩杯飲品各有特色,甜度適中,友人極推水果茶☕

今晚去咗位於沙田新城市廣場嘅 Zen By Tera,餐廳以日式木系裝潢打造,座位整齊,入內給人一種恬靜悠閒嘅舒適感。呢次點咗明太子蟹肉意粉同安格斯牛月見蛋丼。兩道主食都加了 $28 升級成定食,多咗餐前小食同飲品,呢個升級真係好划算!明太子蟹肉意粉味道相當不錯,意粉煮得剛剛好,帶有彈性。明太子醬汁濃郁,與蟹肉嘅鮮甜搭配得很好,整道菜充滿了海鮮味。至於安格斯牛月見蛋丼,牛肉嫩滑,蛋黃與香噴噴嘅米飯融合,每一口都令人滿足。餐前小食方面,揀咗沙律同枝豆。沙律嘅菜好新鮮,搭配嘅醬汁不會太重,清爽可口。枝豆看似簡單但加了調味,口感爽脆。飲品方面,試咗日式抹茶紅豆鮮奶同紫薯鮮奶。抹茶紅豆鮮奶味道濃郁,抹茶味和紅豆嘅甜味搭配得剛剛好。紫薯鮮奶則帶有淡淡甜味,非常好飲。

2025-01-13
  • 安格斯牛月見蛋丼
  • 日式抹茶紅豆鮮奶
  • 紫薯鮮奶
  • 明太子蟹肉意粉
之前食過同一個集團既其他分店,份量同味道都非常高質,今次呢間Cafe菜式有少少分別,但味道一樣係非常出色。———————————————🌟 美國牛小排月見蛋丼牛小排嫩滑到唔得了,粉嫩既肉質燒到啱啱好,油脂逼出黎但保持住粉嫩既狀態,口感超正!上面仲加咗芝麻同香料,成個肉香撲鼻而來~最唔少得就係靚靚既蛋黃,撈埋牛肉同珍珠米,蛋香同肉香結合,真係一流!🌟 日式照燒雞扒白咖哩烏冬白咖哩烏冬一上台已經被佢既香濃忌廉吸引住,撈勻之後烏冬變成奶黃色,奶香混合微甜咖哩味,味道好特別。至於雞扒亦好出色,嫩滑得黎味道醃得入晒,食落有層次感,值得一試!🌟 白桃伯爵茶窩夫個窩夫既擺盤已經超打卡,伯爵茶醬茶香濃郁而且唔會過甜,再加上白桃醬既點綴,帶出清新果香,多咗一層層次~成個味道平衡到剛剛好!🌟 日式抹茶鮮奶抹茶鮮奶我叫左少甜,味道啱啱好~抹茶味濃得黎帶少少甘香,配合香濃鮮奶,比例非常岩,飲完超舒服!🌟 芒果梳打梳打氣泡夠十足,夏天飲返杯真係透心涼!芒果味夠香濃,仲係真芒果味,唔會有假香精既感覺,好清新~

———————————————

🌟 芒果梳打
  • 白土伯爵茶窩夫
  • 日式照燒雞扒白咖喱烏冬
2025-01-16 0 浏览
今日收工又去咗沙田搵好朋友食晚飯佢話想食 zen 平時經過見好多人排隊之前都食過姐妹店 寺 唔錯㗎我哋2個主食都加28蚊升級套餐可以有沙律或者枝豆 再加湯或嘢飲🐥南蠻炸雞白咖哩烏冬炸雞外皮好脆 咬開肉質嫩 keep住多汁面層好似忌廉嘅薯蓉再溝埋咖哩 creamy到不得了咖哩入面仲有菇同洋蔥 微辣整體食落唔會覺得太膩不過唔食牛嘅朋友仔要留意番 佢哋嘅咖哩係有牛肉成份㗎🦀明太子蟹肉意粉意粉掛到明太子汁 夠杰身嘢食keep到熱辣辣 出晒煙🍵抹茶蛋白卷賣相好靚 😍 抹茶味濃 再加埋紅豆一齊食有咬感☕️Iced Mocha🍫熱朱古力
今日收工又去咗沙田搵好朋友食晚飯

有咬感

☕️Iced Mocha
🍫熱朱古力

2025-01-14 315 浏览
禪價錢: $56(?)/ $138/ $118/ $108/ $48好味程度: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-Tera的souffle pancake可能好多人都聽過,佢哋呢排都喺沙田新城市開咗一間和風Cafe,冇平時嘅疏乎厘賣,但係有窩夫同埋刨冰🥰 食完之後覺得份量好多,係少有食得飽嘅Cafe!同埋主食嘅味道都唔錯。-✅唐揚炸雞。外層粉漿唔會太厚,而雞肉係有調味的,甜香甜香,炸得香脆。加他他醬食perfect match🤪-✅美國安格斯牛肉月見丼飯。珍珠米淋上足夠的燒汁,就咁食已經好上癮。🍚好多嘅同事牛肉都好多,唔會出現剩好多飯嘅現象👍🏻安格斯牛肉薄片好軟嫩,熟度剛好,又肥美,有牛脂味👅 加埋隻日本蛋黃呢個組合不得了,令到飯更濕潤又有蛋香😋-✅✅吉列大蝦四隻白咖喱烏冬。呢個白咖喱烏冬好食過之前佐敦好高人氣個個🤩薯仔加忌廉,造成好似雲朵的頂層。下面嘅咖喱有牛肉粒洋蔥粒,口味偏甘甜的微辛,比平時的日式咖哩惹味小小。撈勻個頂層的薯仔忌廉,入口超級滑溜,每一條烏冬都掛滿醬汁🥳烏冬夠粗又煙靭,成個口感好正。份量多到食完超滿足😌吉列炸

好味程度: 4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5

✅✅吉列大蝦四隻白咖喱烏冬。呢個白咖喱烏冬好食過之前佐敦好高人氣個個🤩薯仔加忌廉,造成好似雲朵的頂層。下面嘅咖喱有牛肉粒洋蔥粒,口味偏甘甜的微辛,比平時的日式咖哩惹味小小。撈勻個頂層的薯仔忌廉,入口超級滑溜,每一條烏冬都掛滿醬汁🥳烏冬夠粗又煙靭,成個口感好正。份量多到食完超滿足😌吉列炸蝦就正常,外皮比較厚,勝在炸得夠脆。

🆗楊枝甘露刨冰。大過個頭的冰!係日式綿密水做的刨冰,入口都幾細膩😊但淋上的芒果汁比較甜,唔係天然的🥭味道。同埋入面有椰果蒟蒻等配料,都係偏甜的。面頭有柚子肉+奶蓋😬有奶蓋的部分比較好食!creamy得來有奶香。

🆗豆腐花咖啡。係一杯普通的熱latte,底部加豆腐花。味道上唔係好突出豆的元素,係口感。建議溝啲豆漿味道會更突出😉
白咖喱烏冬超好食😗 推薦!d主食刨冰份量都好多。
2025-01-13 244 浏览
位於新城市一期一樓餐廳日系簡約風主打白咖喱,日式刨冰🔸平日晚餐二人前 🩵沙律x2🩵磯煮鮑魚(2隻)🆙 口感煙韌彈牙🩵美國牛小排月見蛋丼 🆙 牛小排質地鮮嫩,油脂平均再撈埋「曉」日本生食蛋,啖啖都好滿足🩵吉列大蝦白咖喱烏冬吉列大蝦炸到好香脆🍤點沙律醬同咖哩都好好食白咖喱烏冬上層係忌廉薯蓉下層係濃郁帶微辣嘅咖喱烏冬食既時候撈埋,味道好濃郁微辣咖喱薯仔烏冬烏冬夠彈牙😋🩵百香果梳打 🆙開胃飲品,酸酸甜甜🩵日式抹茶紅豆鮮奶 🆙完美組合,而且抹茶香濃,紅豆軟硬適中🩵楊枝甘露刨冰 (期間限定) 🆙味道少有~所以試試的確係楊枝甘露味口感夠綿,無冰碎🍧
位於新城市一期一樓
餐廳日系簡約風
主打白咖喱,日式刨冰

🔸平日晚餐二人前
🩵沙律x2
🩵磯煮鮑魚(2隻)🆙
口感煙韌彈牙
🩵美國牛小排月見蛋丼 🆙
牛小排質地鮮嫩,油脂平均
再撈埋「曉」日本生食蛋,啖啖都好滿足
🩵吉列大蝦白咖喱烏冬
吉列大蝦炸到好香脆🍤
點沙律醬同咖哩都好好食
白咖喱烏冬上層係忌廉薯蓉
下層係濃郁帶微辣嘅咖喱烏冬
食既時候撈埋,味道好濃郁微辣咖喱薯仔烏冬
烏冬夠彈牙😋
🩵百香果梳打 🆙
開胃飲品,酸酸甜甜
🩵日式抹茶紅豆鮮奶 🆙
完美組合,而且抹茶香濃,紅豆軟硬適中
🩵楊枝甘露刨冰 (期間限定) 🆙
味道少有~所以試試