2023-03-28 55 浏览
最近真係好喜歡日本菜,呢晚試左尖沙咀呢間居酒屋好正!環境日式好有feel我地忍唔住係到打卡😎食物也非常高質👍🏻.🌟二人前套餐 $1088➡️餐前小食➡️季節沙律➡️精選刺身五點➡️赤蝦刺身➡️鮮活南非鮑魚➡️生蠔➡️北寄貝➡️蟹味噌甲羅燒➡️ 火炙香蔥三色迷你海鮮丼➡️ 鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬➡️甜品.二人set超級豐富!餐前小食三款,明太子沙律味道濃厚爽甜,水雲爽口酸酸地好開胃,螢光魷魚好鮮味,下面蘿蔔爽口👍🏻沙律好大碗清新好味!.到刺身時間!店員拎一大盤甜蝦,我拎到幾多隻就俾我食幾多好好玩🤣每隻都大大隻好好味🤤刺身五點有池魚、幼口魚薄切、中拖羅、三文魚、油甘魚,全部都肥美鮮甜,正😋仲有我最愛的生蠔🦪,厚肉濃濃海水味道🤤.之後燒海鮮時間!鮑魚非常新鮮仲識郁😍爽口帶點炭燒味道,好食👍🏻 北寄貝爽口鮮甜,冇加調味已經咁好食足見好新鮮!甲羅燒蟹味濃厚,入面有蟹膏、蟹肉、蟹子、蔥,夾麵包超級正正😋.已經好飽仲有主食🤣最愛海鮮丼的燒三文魚入口即溶,明太子烏冬彈牙,加沙律醬口味清新👍🏻最後杏仁奶凍味道出口感細滑相當出色👍🏻.飲住清酒食大餐好滿足🥰食物一流份量十足,開心的晚餐😆

🌟二人前套餐 $1088
➡️蟹味噌甲羅燒
➡️ 火炙香蔥三色迷你海鮮丼
➡️ 鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬
➡️甜品

飲住清酒食大餐好滿足🥰食物一流份量十足,開心的晚餐😆
2023-03-27 339 浏览
同老友去食飯,見到有兩人餐食,通常都唔駛再去諗,就食嗰個喇!今日都唔例外,都係揀二人套餐,不過呢度有2款二人套餐,最後就決定食札幌漁港二人前套餐($$988)。季節沙律汁煮鮑魚拼魷魚、水雲、蟹籽沙律 - 醒胃的前菜。赤蝦刺身 - 餐廳安排一個小遊戲,可以讓客人用一隻手可以拿到多少隻,就免費送給你吃。老友好手勢,一次過拿到6-7隻的赤蝦!咁我哋就多咗赤蝦刺身食!🤞🤞日本直送活生蠔 - 飽滿又肥美。生燒藍鯨吞拿魚下顎 - 全晚我最欣賞的一款菜式,魚皮煎得好脆卜卜,真係好似食薯片一樣,魚厚身但肉不會「嚡」,唯一是底部多了點油!鮮活南非鮑魚、北海道凡立貝、函館北寄貝由於有店員代燒,唔驚燒過火,每款海鮮火喉掌握得恰到好處,無浪費啲海鮮。人氣蟹味噌甲羅燒鹹鹹地的甲羅燒,同多士是最佳拍檔!最後每人仲有一個丼,食完已經攬住個肚。成田蒲燒鰻魚丼火焰香蔥三色海鮮丼加埋甜品 - 紅豆杏仁奶凍,真的好滿足咁離開店舖!
季節沙律
汁煮鮑魚拼魷魚、水雲、蟹籽沙律 - 醒胃的前菜。
日本直送活生蠔 - 飽滿又肥美。
鮮活南非鮑魚、北海道凡立貝、函館北寄貝
人氣蟹味噌甲羅燒
鹹鹹地的甲羅燒,同多士是最佳拍檔!
最後每人仲有一個丼,食完已經攬住個肚。

火焰香蔥三色海鮮丼
加埋甜品 - 紅豆杏仁奶凍,真的好滿足咁離開店舖!
2023-03-20
  • 成田蒲燒鰻魚丼
  • 鮮活南非鮑魚
  • 生燒藍鯨吞拿魚下顎
2023-03-24 46 浏览
尖沙咀諾士佛台旁邊,天文台圍道,有一連三層日式餐廳,每一層都有不同主打菜式,包括有日式浜燒、鐵板燒、及刺身Omakase,三層都以和風設計🇯🇵,非常有特色,而且三類菜式可以適合不同人喜好。 Happy Hour 飲完再過嚟食返個海鮮燒套餐都好正🥰 小樽海港二人前套餐 $1088 極之豐富😌有餐前小食(明太子沙律、水雲、螢光魷魚)及季節沙律🥗廚師發辦刺身五點,包括池魚、右口魚薄切、中推羅、三文魚、油甘魚日本直送生蠔🦪,好大隻又飽滿,口感creamy 🔥專人即燒浜燒料理~鮮活南非鮑魚、函館北寄貝,蟹味噌甲羅燒 🦀燒之前鮑魚還是生猛🌀,非常新鮮烤海鮮的時間拿捏得到,唔會太熟,而且調味得宜,並無掩蓋鮮味最後還有火炙香蔥三色海鮮丼,及鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬,確是份量十足,食得滿足

Happy Hour 飲完再過嚟食返個海鮮燒套餐都好正🥰

小樽海港二人前套餐 $1088 極之豐富😌

有餐前小食(明太子沙律、水雲、螢光魷魚)及季節沙律🥗

日本直送生蠔🦪,好大隻又飽滿,口感creamy

燒之前鮑魚還是生猛🌀,非常新鮮
烤海鮮的時間拿捏得到,唔會太熟,而且調味得宜,並無掩蓋鮮味

2023-03-22 173 浏览
秋田浜燒食堂」晚上供應兩款二人餐,$1088 小樽漁港 或 $988 札幌漁港,分別在選擇刺身五點拼盤或燒物料理,燒肉可挑澳洲羊架、生燒藍鰭吞拿魚下顎或澳洲頂級牛胸肋骨肉,我們選擇了後者及吞拿魚下顎作燒物。久違了的浜燒,「秋田浜燒」佈置得如漁市場,小店風格,周一晩上不熱鬧,可與閨蜜無憂傾計! 汁煮鮑魚拼魷魚.水雲.蟹籽沙律汁煮鮑魚及魷魚軟熟入味,酸酸的水雲很醒胃,蟹籽沙律口感豐厚,與別不同! 手抓赤蝦店子送上一籃赤蝦,原來與我玩過小遊戲,看看一手可拿多少隻,拿到多少便是免費的。 哈哈!我取了7只。 處理好似後再送上,赤蝦刺身肉厚大只,蝦頭有膏。 日本直送活生蠔如預期中的肥美 生燒藍鰭吞拿魚下顎意料之外,魚皮薄脆如紙,香惹味帶點鹹,魚肉油滑味香,因為豐腴,以酸汁及白蘿蔔蘸之減膩非常合拍。 鮮活南非鮑魚北海道帆立貝北海道帆立貝浜燒由店員代勞,自然恰到好處,鮮美。 人氣蟹味噌甲羅燒鹹鹹地充滿鮮味的甲羅燒,塗在多士上吃是一般亦是最理想的吃法。 成田蒲燒鰻魚丼火炙香蔥三式海鮮丼最後一人一個迷你丼,非常足夠。 甜點紅豆杏仁奶凍 https://gourmetivy.blogspot.com/202

手抓赤蝦
哈哈!我取了7只。

赤蝦刺身
處理好似後再送上,赤蝦刺身肉厚大只,蝦頭有膏。
赤蝦刺身

如預期中的肥美

北海道帆立貝
浜燒由店員代勞,自然恰到好處,鮮美。

火炙香蔥三式海鮮丼

最後一人一個迷你丼,非常足夠。
火炙香蔥三式海鮮丼
甜點
紅豆杏仁奶凍
甜點

2023-03-20
2023-03-19 35 浏览
今日同朋友黎到哩間高質居酒屋。餐廳裝潢類近日本居酒屋🏮四周掛上日本燈籠及日文木牌作裝飾,而且座位非常寬敞,坐得舒適,而且刺身及海鮮都新鮮有質素。✨小樽漁港二人前套餐 $1088🔸餐前小食餐前小食有三款,分別係爽脆既淮山漬,清爽微黏,而且帶有淡淡薑味既水雲,以及微辣咸香既木魚蒜頭漬。🥗季節沙律沙律菜新鮮爽脆,蕃茄仔清甜,加上柚子醋非常開胃。🔸精選刺身五點刺身有三文魚、煙燻銀鱈魚、深海池魚、油甘魚及右口魚薄切配酸汁。全部刺身都新鮮肥美,深海池魚同油甘魚入口充滿魚油,右口魚薄切配酸汁味道清新,好食推介👍🏻🔥三點浜燒料理活南非鮑魚或北海道帆立貝(一人揀一款)日本直送活生蠔x2函館北寄貝人氣蟹味噌甲羅燒x2我同朋友就各揀左活南非鮑魚同北海道帆立貝share~估唔到哩到既海鮮竟然咁新鮮高質,真係食得出鮮味!鮑魚同帆立貝都新鮮彈牙,北寄貝更係鮮味到連最後既湯汁都飲埋,哩幾樣都係好食推介👍🏻活生蠔肥美,口感偏清爽;蟹味噌甲羅燒一啲都唔會腥,配埋蒜蓉包一齊食都幾正,而且入面仲有蟹肉同蟹籽。🔸自選食事(三選二)成田蒲燒鰻魚丼火炙香蔥三色迷你海鮮丼鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬我地都揀左火炙香蔥三色迷你海鮮丼,三

✨小樽漁港二人前套餐 $1088
🔸餐前小食

🥗季節沙律
沙律菜新鮮爽脆,蕃茄仔清甜,加上柚子醋非常開胃。

🔸精選刺身五點

🔥三點浜燒料理
活南非鮑魚或北海道帆立貝(一人揀一款)
日本直送活生蠔x2
函館北寄貝
人氣蟹味噌甲羅燒x2

🔸自選食事(三選二)
火炙香蔥三色迷你海鮮丼
鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬

我地都揀左火炙香蔥三色迷你海鮮丼,三種海鮮包括左口魚、吞拿魚及螺片,上面既刺身充滿火炙香氣,最特別既係喺壽司飯上面加上粒粒炸蒜,食落去更有口感。

🍮甜品
甜品係杏仁奶凍,口感細滑,杏仁味相當突出,上面仲放上粒粒紅豆,非常好食👍🏻

整體黎講,餐廳環境舒適,食物有質素,特別推介海鮮同刺身,係聚會同約會既好選擇~

🌟 #優惠情報🌟
餐廳而家做緊一手取蝦活動,一隻手拎到幾多隻蝦,就會送幾多隻赤蝦刺身,真係幾好玩😆😆我地今次就拎到六隻~~~
2023-03-09 30 浏览
這間位於尖沙咀的浜燒居酒屋,裝潢以和式木系為主調,四周以紙燈籠、布藝、漁網作裝飾,充滿東瀛氣氛。餐廳正舉行「一手抓赤蝦活動」,食客可以一手任摘到幾多,就免費送出幾多隻赤蝦刺身,實在好玩好食又興奮。💫小樽漁港二人前套餐 $1088餐前小食🦋淮山漬、水雲、木魚蒜頭漬🦋季節沙律沙律菜配上酸汁,非常醒胃。🦋精選刺身五點刺身五點包括左口薄切、三文魚、油甘魚、煙燻銀鱈魚、深海池魚,款款新鮮。🦋三點浜燒料理浜燒料理包括有活南非鮑魚、北海道帆立貝及函館北寄貝,所有海產均由日本空運到港,非常生猛新鮮。店員在食客面前逐一烹調,親眼目睹活鮑魚煮熟,盡享視覺及味覺的享受。🦋日本直送活生蠔新鮮生蠔好肥美,蠔味突出,口感爽脆。🦋人氣蟹味噌甲羅燒充滿鹹香的甲羅燒,每啖都食到由蟹味噌、蟹子、蟹膏、蟹肉帶來的滿足感。🦋自選食事 (三選二)主食有成田蒲燒鰻魚丼、火炙香蔥三色迷你海鮮丼、鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬三個選擇。小編選了迷你海鮮丼,魚生刺身會按時令有所不同,飯裡加入了炸蒜碎碎,增加口感同香氣。🦋甜品杏仁奶凍好香杏仁味,紅豆作點綴之餘,更添了一份香甜。
💫小樽漁港二人前套餐 $1088
餐前小食
🦋淮山漬、水雲、木魚蒜頭漬
🦋季節沙律
沙律菜配上酸汁,非常醒胃。

🦋精選刺身五點
🦋三點浜燒料理
🦋日本直送活生蠔
新鮮生蠔好肥美,蠔味突出,口感爽脆。
🦋人氣蟹味噌甲羅燒
🦋自選食事 (三選二)
🦋甜品
杏仁奶凍好香杏仁味,紅豆作點綴之餘,更添了一份香甜。
2023-02-20 52 浏览
有次同男朋友行咗好耐街都諗唔到食咩,點知行行吓俾我哋發現咗呢間日本餐廳,見睇落好似OK所以就入咗去食。------------------------------我哋見好多人都食呢個套餐,所以就嗌咗呢個$1088嘅二人餐。😛😛------------------------------首先先嚟咗季節小食同季節沙律,呢兩樣食落都好清爽,好開胃。精選刺身五點呢個有油甘魚、三文魚、吞拿魚、帆立貝同左口魚。當中我最鍾意油甘魚,油脂夠晒豐富,所有刺身都好新鮮,好鮮甜。生蠔鮮甜又肉質飽滿,連我呢個唔係好食生蠔嘅人都覺得幾好食。燒北寄貝店員燒得啱好好,唔會燒到老晒!啲汁非常鮮甜,所以我連汁都飲埋。我同男朋友一個揀咗帆立貝一個揀咗鮑魚,所以我哋可以share食。鮑魚非常彈牙,唔會好似食橡根咁!而帆立貝亦都燒得啱啱好!呢度仲有一個活動,就係一手攞到幾多蝦,就食幾多蝦。可惜我男朋友隻手比較細,所以淨係攞得四隻。呢個活動幾得意,如果諗唔到食咩嘅話都可以嚟試試佢。講返啲蝦先,啲蝦一啲都唔差!食落肉質彈牙,鮮甜得嚟又有蝦味。人氣蟹味噌甲羅燒起級多蟹膏,而蟹膏上面加咗些少蟹肉!滿滿的蟹膏再把旁邊的多士浸在這些蟹精
首先先嚟咗季節小食同季節沙律,呢兩樣食落都好清爽,好開胃。
精選刺身五點
生蠔
鮮甜又肉質飽
滿,連我呢個唔係好食生蠔嘅人都覺得幾好食。

燒北寄貝
人氣蟹味噌甲羅燒
起級多蟹膏,而蟹膏上面加咗些少蟹肉!滿滿的蟹膏再把旁邊的多士浸在這些蟹精華之中,簡直一流!
火炙香蔥三色迷你海鮮丼
我一直都好鍾意食火啫嘅嘢食,邊一個火炙海鮮丼,燒到油脂味好香,好好食。
成田蒲燒鰻魚丼
鰻魚內層軟嫩、外層焦香的迷人風味,甜甜地嘅醬汁,再配埋飯,真係食到停唔到口。
紅豆杏仁布甸
紅豆再加杏仁布甸真係好夾,杏仁味好重,啱晒鍾意食杏仁甜品嘅人。
以日本餐廳來講呢個價錢絕對可以接受,而且食到好飽,如果仲有機會嚟嘅話我都會想再食多次。
2023-02-17 47 浏览
女朋友嘈咗好耐話肚餓,但我哋一直都諗唔到食咩,所以我哋就係咁行睇吓啲咩食,咁啱俾我哋見到呢一間,而女朋友又鍾意食日本嘢喎,所以我哋就入咗去食呀。我哋嗌咗一個二人套餐,就乜都有得食下咁。季節小食有三款,三款都各有特別,亦都好開胃。生蠔識落好新鮮,肉質飽滿得來又鮮甜。算係我食過嘅生蠔入邊數一數二嘅好食。精選刺身五點有油甘魚、三文魚、吞拿魚、帆立貝同左口魚。食得出所有刺身都好新鮮,當中我最鍾意食嘅係帆立貝,食落爽口得來又鮮甜。店員親手燒北寄貝,燒到啲汁都出晒嚟,而又唔會過熟,掌握得好好。而啲汁非常有鮮味。店員建議我地一個揀咗鮑魚一個揀咗帆立貝,咁我哋就可以一齊食。鮑魚同帆立貝都鮮味十足,亦都好新鮮,都係好爽口彈牙咁。人氣蟹味噌甲羅燒入面包含大量蟹膏,同埋面上面一堆嘅蟹肉。蟹膏加上味噌味食落好和諧,佢另外仲有附上多士。多事再加上一大匙蟹肉蟹膏味噌,簡直係一大享受。濃郁嘅蟹膏味噌配上脆卜卜嘅多士,簡直滿足晒我口感同味道嘅要求。火炙香蔥三色迷你海鮮丼份量唔係好多,係一個我哋食咗好多嘢之後亦都會食得晒嘅份量。因為燒完,所以食落油脂感會更加重,所以好好食,亦都食到好飽。成田蒲燒鰻魚丼嘅鰻魚幾高質,鰻魚

我哋嗌咗一個二人套餐,就乜都有得食下咁。

季節小食有三款,三款都各有特別,亦都好開胃。

成田蒲燒鰻魚丼嘅鰻魚幾高質,鰻魚汁嘅調味都啱啱好,唔會太甜得來又太重味。最緊要嘅係鰻魚嘅魚油香味冇被鰻魚汁蓋過!就算我哋食到好飽都好,眨吓眼就俾我哋食晒呢個鰻魚丼。

紅豆杏仁布甸幾好食。香濃嘅杏仁味,再加上甜甜地嘅紅豆,食落好融洽!個布甸亦都唔會太硬,啱啱好。

呢間餐廳食物都幾抵食,食材都新鮮,如果間唔中嚟食一次嘅話我覺得都可以。
今日同朋友興致勃勃係尖沙咀happy hour後去咗附近搵居酒屋食,決定食呢間bookmark 咗好耐、位於天文臺道既浜燒😋。餐廳用咗日式布褂、大漁網、紙燈籠等嚟做裝飾,充滿日式風情🎏🎎🏮。二人前套餐有分兩款,主要分別係燒物熟食同剌身拼盤,既然呢度出名刺身就緊係要試下小樽漁港啦!點菜後侍應突然送上一盤鮮蝦,一手任摘,摘到後隨即幫我們整做赤蝦刺身。蝦肉口感非常鮮甜爽口,絕不欺場。待應擺個爐喺我哋隔離即場活燒南非鮑魚,鮑魚咬非常香口彈牙,裙邊位亦都有少少香脆燶邊,加少少鹽已經好夠味。特別值得一提嘅係呢個製作需時既蟹味噌甲羅燒!由蟹味噌、蟹子、蟹膏、仲有滿滿既蟹肉而製成既一道菜式,夾埋經過牛油烤焗嘅多士一齊食,口感非常豐富。😋😋👍🏽👍🏽絕對係一試難忘。非常鍾意食蟹肉既我,主熟食我亦都揀咗先蟹肉明太子蛋黃醬配冷烏冬。廚師製作非常用心,烏冬非常彈口也不會過硬,我見廚師在過冷河嘅過程中亦都非常仔細用心,煮食再配上不同嘅配料同埋明太子及蛋黃醬,食完剛剛好亦不會太膩,很滿足。

2023-02-01
2023-02-10 52 浏览
同靚女食飯最開胃😘😘前排孖住去食日本料理🍣心情好自然食得暢快!佈置好東瀛風嘅餐廳位於尖沙咀旺中帶靜嘅天文台圍啱哂去chill👯因為食完飯再去附近飲嘢都好多選擇✌🏻✌🏻. ✨一手抓赤蝦開動前😆店員邀請我哋派出一位代表玩呢個抓蝦活動!抓到幾多就即製成刺身供享用(我嘅美女代表抓咗六隻🦐隻隻肉彈鮮甜🦐)有得食有得玩😆Fun!. 我哋點咗✨小樽漁港二人前套餐 $1088✨前菜明太子沙律:食得出分明嘅粒粒明太子口感胡麻豆腐:日本豆腐果然嫩滑☺️牛蒡蒜頭漬:醃漬得好入味又爽脆. ✨季節沙律酸酸哋嘅醋汁令晶瑩嘅白海藻配沙律菜更開胃🥗. ✨時令刺身五點每片厚切嘅魚生片都打孖上唔使爭食😋分別有三文魚, 油甘魚, 吞拿魚, 左口魚, 池魚!新鮮兼夾魚油脂豐富😋. ✨日本直送活生蠔 x2生蠔係"令和の怪物"‼️新鮮唔腥!一滑入喉‼️. 會有專員喺面前以爐火即燒🔥保證夠新鮮熱辣🤩🤩✨鮮活南非鮑魚上爐時仲郁緊!夠哂鮮活自然肉彈甜美😍✨燒北海道元貝以鰹魚汁, 清酒, 牛油伴燒😙香氣撲鼻!✨函館北寄貝原殼咁上將海水味保留得好好👍🏻加咗牛油調味更加香!肉質又鮮又爽口!. ✨蟹殼蟹膏甲羅燒 x2唔使多講已經可以想像蟹肉蟹膏蟹籽
✨一手抓赤蝦
會有專員喺面前以爐火即燒🔥保證夠新鮮熱辣🤩🤩
✨鮮活南非鮑魚
上爐時仲郁緊!夠哂鮮活自然肉彈甜美😍
✨燒北海道元貝
以鰹魚汁, 清酒, 牛油伴燒😙香氣撲鼻!
✨函館北寄貝
✨蟹殼蟹膏甲羅燒 x2
唔使多講已經可以想像蟹肉蟹膏蟹籽撈埋一齊食嘅鮮味啦🦀加上脆多士同食不得了!!
✨火炙香葱三色迷你海鮮丼
魚生片經火炙後逼哂魚油出嚟!入口魚味十足且質感軟熟😛😛
✨成田蒲燒鰻魚丼
燒得焦香嘅鰻魚香氣撲鼻😃連埋加入咗蛋絲同鰻魚汁嘅珍珠米同食!又飽肚又滿足!
甜品
紅豆杏仁布甸🍮香濃杏仁味又夠滑溜!
夜晚約左朋友係諾士佛台飲野,諗住係附近食啲野打個底,第一時間諗起呢間居酒屋。坐低之後,店員即刻拎左一盤赤蝦俾我哋任揀任攞。好開心仲有呢個活動,因為呢個活動,令我對秋田印象深刻。呢個活動一啲都唔馬虎,每隻赤蝦都好大隻。因為唔想貪心一手拎太多,所以今次同店員講每人兩三隻就夠!每隻赤蝦都好鮮甜肥美,係非常唔錯嘅前菜。每次黎到,最中意既一定係燒物。鮑魚燒得啱啱好,群邊位帶有小小焦香味,中間部分又唔會過熟導致變老。而燒帶子亦都十分鮮甜,最後食完一定要飲埋佢殼上面嘅汁,充滿住清甜嘅海鮮湯味😋!如果中意食蟹,一定唔可以錯過甲羅燒,蟹味又濃又香。鰻魚飯超級抵食,條鰻魚大到遮晒成碗飯。之前黎過幾次,都未試過鰻魚飯,估唔到咁有驚喜。鰻魚又香又肥美,燒到帶有小小燶邊,十分之香口。每次黎秋田都有新嘅體驗,過一排一定要再黎。🤤

如果中意食蟹,一定唔可以錯過甲羅燒,蟹味又濃又香。

每次黎秋田都有新嘅體驗,過一排一定要再黎。🤤

2023-02-01
叫了2份甲羅燒,但只見侍應把2個蟹型兜放在檯上,内裡有蟹膏和蟹肉,但這不是濱燒呀,甲羅燒應把蟹膏和蟹肉放在蟹蓋上,用爐燒來吃,這樣才是濱燒呀,這樣才有風味和熱辣辣呀,懂得甚麼叫濱燒嘛 ?
2023-01-29 829 浏览
秋田浜燒食堂性價比高,價錢大眾化,而且各式各樣的日式食品都應有盡有。一手抓赤蝦活動,抓到7隻,玩得又食得,每隻蝦都肉厚甘甜。今次點了小樽魚港套餐,樣樣嘢都非常啱食。前菜三點煙燻雞肉卷 ,有微微的煙燻香味。金平牛蒡 : 甜甜的味道非常開胃。麻醬豆腐,豆味香濃。新鮮沙律菜加一絲絲蒟蒻,配上酸甜醬汁,非常醒胃。時令刺身油甘魚非常肥美,大拖入口即溶,滿口魚油,這種質素實在非常少有。而且件件厚切。北海道厚岸蠔,蠔身肉質飽滿,海水味濃郁,非常鮮味。函館北寄貝日本北寄貝,味道鮮甜,而且非常肉厚。三點浜燒料理鮮活南非鮑魚鮑魚味濃郁、鮮甜,厚肉爽口彈牙。北海道帆立貝超巨型又厚身,用上牛油、清酒、味醂一起燒,非常滿足。蟹味噌超濃郁,蟹膏、蟹肉、蟹籽撈埋一齊食,滿口幸福的感覺。火炙香葱三色迷你海鮮丼,每粒飯都吸滿晒魚油的香味。杏汁奶凍,杏汁味香濃,加上十勝紅豆的,令口感更香甜。
一手抓赤蝦活動,抓到7隻,玩得又食得,每隻蝦都肉厚甘甜。
今次點了小樽魚港套餐,樣樣嘢都非常啱食。
前菜三點
新鮮沙律菜加一絲絲蒟蒻,配上酸甜醬汁,非常醒胃。
時令刺身
北海道厚岸蠔,蠔身肉質飽滿,海水味濃郁,非常鮮味。
函館北寄貝
日本北寄貝,味道鮮甜,而且非常肉厚。
三點浜燒料理
鮮活南非鮑魚
鮑魚味濃郁、鮮甜,厚肉爽口彈牙。
北海道帆立貝
超巨型又厚身,用上牛油、清酒、味醂一起燒,非常滿足。
蟹味噌超濃郁,蟹膏、蟹肉、蟹籽撈埋一齊食,滿口幸福的感覺。
火炙香葱三色迷你海鮮丼,每粒飯都吸滿晒魚油的香味。
杏汁奶凍,杏汁味香濃,加上十勝紅豆的,令口感更香甜。
庆祝纪念
纪念日
尖沙咀一向多好嘢食,今次到了天文臺道的秋田浜燒食堂。這裏有多款食品,串燒,浜燒,刺身,丼飯,日本酒水,應有盡有。今次點了小樽魚港套餐,可以吃到餐廳大部份精選食品。時令沙律麻醬蒟蒻加新鮮沙律菜,十分醒胃!時令刺身大拖羅非常肥美,入口即溶,魚腩位置非常甘香,厚切油甘魚油份十足。浜燒料理鮮活南非鮑魚北海道帆立貝日本直送活生蠔,函館北寄貝,一次過食到日本各地的精選貝類,鮑魚肉厚,不需多作調味原汁原味更好食。帆立貝非常肉厚,北寄貝爽口彈牙,店員簡單用清酒調味,已經非常入味。厚岸蠔,肉厚海水味濃郁。蟹味噌甲羅燒,蟹膏香濃,入口甘香。鰻魚丼飯,厚切鰻魚燒到少少焦香,送飯一流。餐廳仲有個非常特別嘅活動,一首赤蝦,一隻手攞到幾多隻就會送俾你食,蝦肉個頭巨大,非常甘香。人均六百多元,吃到日本直送海鮮燒,100分的服務,很不錯
尖沙咀一向多好嘢食,今次到了天文臺道的秋田浜燒食堂。
今次點了小樽魚港套餐,可以吃到餐廳大部份精選食品。
時令沙律
麻醬蒟蒻加新鮮沙律菜,十分醒胃!
時令刺身
浜燒料理
厚岸蠔,肉厚海水味濃郁。
蟹味噌甲羅燒,蟹膏香濃,入口甘香。
鰻魚丼飯,厚切鰻魚燒到少少焦香,送飯一流。
人均六百多元,吃到日本直送海鮮燒,100分的服務,很不錯
2023-01-28 69 浏览
今次同好耐無見嘅朋友一齊食晚餐☺️ 大家都鐘意食日本野😝😝 秋田浜燒食堂喺尖沙咀天文台圍,斜路直上就見到咖啦!秋田有成3層咁高!地下個層喺食浜燒,帶有居酒屋感覺🏮小樽漁港 二人前套餐 $1088 🥗餐前小食:明太子沙律:明太子粒粒口感豐富胡麻豆腐:超滑溜嘅豆腐牛蒡蒜頭:爽口!🪸季節沙律:水晶白海藻沙律,入口超新鮮加埋沙律醋好開胃!🍣精選刺身五點:油甘魚、三文魚、吞拿魚、池魚、左口魚每款刺身都新鮮又厚切!肉質鮮甜有返獨有嘅魚味😍🖐🏻一手赤蝦環節🦐一手拿到幾多赤蝦就燒幾多比你😍 隻手大嘅話好著數! 我就一手拿到6隻🤣 三點浜燒料理🔥新鮮海鮮會先上枱相機影先,然後店員拎埋個爐過嚟即場燒! 🔸鮮活南非鮑魚燒得香噴噴!鮑魚肉質超彈牙入口香甜!🔸北海道帆立貝帆立貝大大粒,加上牛油、鰹魚汁及清酒調味,香上加香!燒好剪開分成4小粒,方便我哋2個人食用!🔸函館北寄貝北寄貝燒好剪開3小份,加上牛油調味,入口彈牙同埋無沙!🦪日本直送活生蠔 令人驚喜之令和之怪物生蠔🦪🦪肉質飽滿鮮甜滑溜😍😍 🦀人氣蟹味噌甲羅燒店員將已經燒好嘅甲羅燒上枱,裡面有蟹肉絲、蟹籽、超香啊🤩 自行用匙羹攪勻就可以食得!配上脆多士一齊食🍞
今次同好耐無見嘅朋友一齊食晚餐☺️ 大家都鐘意食日本野😝😝

小樽漁港 二人前套餐 $1088

🥗餐前小食:
明太子沙律:明太子粒粒口感豐富
胡麻豆腐:超滑溜嘅豆腐
牛蒡蒜頭:爽口!

🪸季節沙律:水晶白海藻沙律,入口超新鮮加埋沙律醋好開胃!
🍣精選刺身五點:
油甘魚、三文魚、吞拿魚、池魚、左口魚
每款刺身都新鮮又厚切!肉質鮮甜有返獨有嘅魚味😍
🖐🏻一手赤蝦環節🦐

三點浜燒料理
🔥新鮮海鮮會先上枱相機影先,然後店員拎埋個爐過嚟即場燒!

🔸鮮活南非鮑魚
燒得香噴噴!鮑魚肉質超彈牙入口香甜!
🔸北海道帆立貝
🔸函館北寄貝
北寄貝燒好剪開3小份,加上牛油調味,入口彈牙同埋無沙!
🦪日本直送活生蠔
令人驚喜之令和之怪物生蠔🦪🦪肉質飽滿鮮甜滑溜😍😍

🦀人氣蟹味噌甲羅燒
店員將已經燒好嘅甲羅燒上枱,裡面有蟹肉絲、蟹籽、超香啊🤩 自行用匙羹攪勻就可以食得!配上脆多士一齊食🍞味道剛剛好唔會太咸,配上丼飯一齊食更加易入口🤪
🍚成田蒲燒鰻魚丼
鰻魚香噴噴迷你版每人分大半配上日本珍珠米一齊食好滿足!
🍚火炙香蔥三色迷你海鮮丼
甜品:紅豆杏仁布甸,杏仁味香濃啊~