2023-08-11 142 浏览
價格唔貴,有咁多款餸的便當,都推薦可以試一試,餐廳有卡位,所以坐得都舒服沖繩便當 $98呢款便當勁豐富,要刺身有刺身,有牛有豬仲有咖喱🍛,當中吉列千層芝心豬扒最yummy,外層脆卜卜,內層有啲芝士夾心,熱辣辣咁,點埋沙律醬食一流,另外,仲有金菇肥牛、三文魚、帶子、甜蝦,小小一個便當🍱,有咁多款選擇,認真唔錯👍 咖喱偏甜,岩哂唔食得辣既人😈特選五色丼(三文魚,北寄具,帶子,赤蝦,海膽) $96呢款赤蝦好大隻,咬落都幾新鮮,口感都幾有彈性,帶子都大大粒,五色丼份量都幾足,另外,仲有足料麵豉湯,放左少啲三文魚、蘿蔔~

沖繩便當
沖繩便當 $98
呢款便當勁豐富,
刺身刺身,有牛有豬仲有咖喱🍛,當中吉列千層芝心豬扒最yummy,外層脆卜卜,內層有啲芝士夾心,熱辣辣咁,點埋沙律醬食一流,另外,仲有金菇肥牛、三文魚、帶子、甜蝦,小小一個便當🍱,有咁多款選擇,認真唔錯👍 咖喱偏甜,岩哂唔食得辣既人😈

特選五色丼
特選五色丼(三文魚,北寄具,帶子,赤
蝦,海膽) $96
呢款赤蝦好大隻,咬落都幾新鮮,

2023-08-10
沖繩便當
特選五色丼
2023-08-11 38 浏览
稻田食堂🏮特選五色丼 🍣$98五種刺身包括有三文魚、北寄貝、帶子、赤蝦、海膽,$98嚟講都算對得住價錢,魚生都尚算新鮮,擺盆幾靚仔,適合打卡!另外仲附送三文魚味噌湯,呢個三文魚味噌湯有驚喜喎,真係有三文魚味,同出面求其搵包粉溝出嚟嗰啲唔一樣,平時麻麻哋麵豉湯嘅我都覺得幾好,不過味道就味道偏鹹少少,不過整體都幾好飲嘅!脆香吉列套餐🍱 $85套餐都幾豐富,包括有味付螺肉、三文魚味噌湯、吉列廣島蠔2件、吉列大蝦2件、忌廉蟹肉薯餅1件,仲要再有一個豬骨湯拉麵!食完都覺得幾滿足,性價比都幾高!✅✅Hata波子汽水 $10可口可樂 $7
稻田食堂🏮

特選五色丼 🍣$98

脆香吉列套餐🍱 $85

Hata波子汽水 $10

可口可樂 $7

2023-08-07 86 浏览
放左工,諗住係附近食埋dinner 先返屋企,入咗呢間稻田食堂估唔到6點幾,都滿晒人一人叫左一個便當春田便當 ($108)鰻魚,燒到脆脆地!肉又唔會太乾!照燒脆骨雞肉丸子,呢串超驚喜,食落有多重口感,好新奇又好食沖繩便當 ($96)佢入面呢個吉列千層芝心豬扒吸引到我,外面好脆得黎,入面有芝士既咸香,同埋有少少流心既感覺!唔錯汁燒金茹牛肉卷2件,煮得恰到好處,唔會太難咬,而又唔會太咸便當都會有兩片三文魚,二塊帆立貝,一隻甜蝦,刺身都唔錯,啲三文魚係腩位,都好肥美!另外都會有味付螺肉 😆 my fav !!!性價比真係幾高見佢lunch set $55起,等我搵日試吓
估唔到6點幾,都滿晒人
一人叫左一個便當

春田便當 ($108)
鰻魚,燒到脆脆地!肉又唔會太乾!

照燒脆骨雞肉丸子,呢串超驚喜,食落有多重口感,好新奇又好食

沖繩便當 ($96)

汁燒金茹牛肉卷2件,煮得恰到好處,唔會太難咬,而又唔會太咸

另外都會有味付螺肉 😆 my fav !!!

性價比真係幾高
見佢lunch set $55起,等我搵日試吓
2023-06-01 467 浏览
葵芳鄰近地鐵站,同同事回家路上順道去吃,好多款便當🍱選擇。午餐仲抵陳設環境幾靚,係工業風,黑色相框配水泥牆,木桌子木卡位,牆上面嘅相框有我最鍾意嘅One Piece 😍!好有feel、有特色。細心留意,天花板嘅木吊燈都好靚好特別!有啲似垂釣嘅扇葉外面室外裝修好靚,黑瓦木牆身,好似一間屋仔咁🤣🏯🪵落單係可以QR code自助落單,好方便八色刺身拼盤 $258 (三文魚 吞拿魚 油甘魚 帶子 赤貝 海膽 紋甲魷魚 🦑 赤蝦🦐)擺盤好靚,紋甲魷魚中間仲放左黃色花花🌼,海膽放左係赤蝦上面,全部x2福岡便當 $78吉列豬扒、魚餅、咖喱飯咖喱飯🍛好好味,經典日式甜咖喱,豬軟骨好林好入味,都不錯另外,仲叫咗 蜜糖雞翼、鰻魚加州卷、醬油年糕串

外面室外裝修好靚,黑瓦木牆身,好似一間屋仔咁🤣🏯🪵

落單係可以QR code自助落單,好方便
八色刺身拼盤 $258

福岡便當 $78
吉列豬扒、魚餅、咖喱飯
咖喱飯🍛好好味,經典日式甜咖喱,豬軟骨好林好入味,都不錯

另外,仲叫咗 蜜糖雞翼、鰻魚加州卷、醬油年糕串
鰻魚加州卷
蜜糖雞翼
醬油年糕串
2023-05-30
八色刺身拼盤
揸車過黎葵芳榮芳路呢邊食野,貪佢夠多咪錶位,咁岩一黎到有咪錶,都知運氣好,果然真係撞到一間優質日本菜,而且價錢相宜,非常值得一試😍😍挪威三文魚腩壽司(2件)($24)🐠🐠三文魚腩新鮮嫩滑,肉質鮮嫩,口感細膩,帶有濃郁的海鮮味道。壽司飯口感鬆軟,不會太濕,美味😘黑松露油甘魚壽司(2件)($32)🐟🐟融合了日本和意大利美食元素的創意壽司,以鮮美的甘魚為主角,再以黑松露增添一份濃郁香氣。油甘魚肉質鮮嫩,帶有微妙甜味,搭配黑松露的香氣更讓人食指大動,給人一種新鮮感覺。厚切油甘魚刺身(4片)($65)🐠🐟油甘魚的肉質非常鮮美,口感柔軟,肉汁豐富,帶有淡淡的魚腥味,厚切的油甘魚刺身更能表現出魚肉的鮮嫩度和質感。安格斯牛肩胛豬骨湯拉麵($78)🐮🐮🐷🐷拉麵的湯頭非常濃郁,充滿安格斯牛肩胛和豬骨的香氣,讓人垂涎欲滴。拉麵的麵條非常彈牙,食起來有咬勁。牛肩胛口感柔軟,肉汁豐富,帶有濃郁牛肉香氣。香煎脆脆軟骨餃子(5件)($45)🐣🐣外皮金黃色誘人,煎得非常酥脆,咬下去發出一聲脆響,非常有口感。餃子的餡料非常豐富,軟骨的口感柔軟,帶有一點嚼勁,讓人吃起來非常過癮。特選五色丼(三文魚,北奇貝,帶子,赤蝦,海

挪威三文魚腩壽司(2件)($24)🐠🐠

黑松露油甘魚壽司(2件)($32)🐟🐟

厚切油甘魚刺身(4片)($65)🐠🐟

安格斯牛肩胛豬骨湯拉麵($78)🐮🐮🐷🐷

香煎脆脆軟骨餃子(5件)($45)🐣🐣

特選五色丼(三文魚,北奇貝,帶子,赤蝦,海膽)附送三文魚味噌湯($98)🍛🍛
所有魚生非常新鮮,三文魚鮮美;北奇貝爽滑;帶子帶帶淡淡甜味,十分肥美;赤蝦口感爽脆;而海膽口感嫩滑,帶濃郁甜味。

紫薯甘栗餅 (2件)($42)🌰🌰
外層煎得酥脆,內層有著甘栗和紫薯的香甜味道,讓人一口接一口。甘栗的口感鬆軟,但有一點嚼勁,而紫薯的口感則比較濕潤,兩者混合在一起,口感豐富,甜度適中,甘栗和紫薯搭配非常得宜,很好的甜點。

稻田食堂 (葵芳)
地址:葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖
2023-05-14 246 浏览
📍稻田食堂(葵芳)葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖之前食過一次,覺得好抵食,就買外賣俾屋企人食😆😆😆😆大大份又好食,佢啲便當🍱好正一盒有幾款食物💗💗💗👉 特選海鮮套餐有齊三文魚蜆肉味噌湯,蟹籽栗米沙律+刺身3款,香炸軟殼蟹1件,照燒原隻魷魚筒1件,咖哩飯,精選甜品蛋卷1件💰138😋😋😋😋.3/5外賣一樣咁豐盛🤭🤭🤭個湯超足料超豐富,入面 勁多蜆肉同埋三文魚🤭🤭🤭青瓜沙律充滿蟹籽,滿足!刺身三品,有齊三文魚2件,北寄貝2件,有頭甜蝦1件💗💗💗炸軟殼蟹,拎到返屋企一樣脆卜卜。燒魷魚,喺呢個餐既靈魂,大大隻,勁彈牙!仲有大碗咖哩飯,咖哩有小小辣甜甜地,其實個餐係夠2個人食!一定飽仲有件香蕉小蛋捲,真係好抵食!👉 和歌山便當(附蟹籽栗米沙律)咖哩飯💰66😋😋😋😋.3/5入面有汁煮豬軟骨,啲豬軟骨炆得好淋,連啲骨都可以食埋好重骨膠原😋😋😋燒靖魚非常大條,好juicy,另外仲有加配檸檬 🍋好清新。便當仲有味付螺肉、咖哩飯,同埋附蟹籽栗米沙律🥗回頭:YESYES,食物樣樣都超大份,真係抵食!外賣絕不馬虎!!!@對會再回頭🥰#kermit食在葵芳
📍稻田食堂(葵芳)

👉 特選海鮮套餐
💰138
😋😋😋😋.3/5
青瓜沙律充滿蟹籽,滿足!
刺身三品,有齊三文魚2件,北寄貝2件,有頭甜蝦1件💗💗💗
炸軟殼蟹,拎到返屋企一樣脆卜卜。
燒魷魚,喺呢個餐既靈魂,大大隻,勁彈牙!
仲有件香蕉小蛋捲,真係好抵食!

👉 和歌山便當(附蟹籽栗米沙律)咖哩飯
💰66

#kermit食在葵芳
2023-05-06 142 浏览
今日難得可以metime,去葵芳買衫之餘仲見到呢間小店,睇到價錢好似幾抵食,就試一試。門面好乾淨,一坐低就比佢個便當吸引,因為望落78蚊好抵食,而且質量唔錯,佢個豬頸肉好爽,唔油膩,最正係個豬軟骨,真係炆到好林,好入味👍🏻如果有烏冬配豬軟骨就正啦😍另外仲有配咖哩飯,好香,配埋加洲卷,抵食飽肚😚之後店員介紹厚切油甘魚刺身,賣相好吸引,入口啖啖甘香,入口有少少溶化👀鍾意食既朋友一定要叫🥹最後叫個蟹味甲羅燒,本身唔打算食甘多飯,但比佢價錢吸引左,上枱好香既海鮮味,蟹膏香濃,蟹籽脆卜卜,但如果包飯既紫菜另上就更好啦。最後要讚下職員好有禮貌👍🏻👍🏻

另外仲有配咖哩飯,好香,配埋加洲卷,抵食飽肚😚

最後要讚下職員好有禮貌👍🏻👍🏻
2023-05-06 67 浏览
星期五放了工後做一日無飯主婦, 同老公去食日本便當。係葵芳榮芳街街市側, 街市一帶都是平民食店集中地, 茶記, 米線, 粉麵, 打冷小廚等應有盡有。近排啲街坊話呢間唔錯嘅日本菜, 鋪頭裝修簡潔, 十分乾淨, 但很有日本家庭式食堂那種溫暖的感覺。,餐牌有兩頁係介紹十款不同的便當, 每款都有咖喱飯和螺肉, 再配上不同的主菜和小食, 不想吃咖喱也可以轉成燒汁或烏冬。香炸雞軟骨 - $48點了個小食先, 炸雞軟骨, 香脆可口, 熱辣辣, 配埋一個有少少辣味嘅千島醬, 令人吃不停口。炸豚肉餃子烏冬 - $67我本身冇咩飯癮, 所以叫了一碗烏冬🍜; 烏冬係稻庭烏冬, 加$5配鰹魚湯底。或者加$8要豬骨湯底, 黑蒜油豬骨湯底。日式炸餃子🥟有5隻, 外皮炸至非常香脆,豚肉內餡頗為香口, 都幾juicy, 還附有美奶滋蘸點。奈良便當 - $75便當🍱都有四款配菜, 日式炸嫩雞, 當然又嫩又滑, 一咬係爆汁。忌廉蟹肉薯餅一件, 內脆內嫩滑, 都幾creamy。日式圓蔥魚餅, 配上甜甜地既醬汁, 每一啖都好彈牙。 味付螺肉, 大大粒兼爽滑鮮美既螺肉。 咖哩飯, 甜口味既咖哩, 配埋珍珠米🍚, 但份量又不會過

炸雞軟骨 - $48

炸豚肉餃子烏冬 - $67

奈良便當 - $75
便當🍱都有四款配菜, 日式炸嫩雞, 當然又嫩又滑, 一咬係爆汁。忌廉蟹肉薯餅一件, 內脆內嫩滑, 都幾creamy。日式圓蔥魚餅, 配上甜甜地既醬汁, 每一啖都好彈牙。 味付螺肉, 大大粒兼爽滑鮮美既螺肉。 咖哩飯, 甜口味既咖哩, 配埋珍珠米🍚, 但份量又不會過多, 不至於過飽。

咸檸7 - $12
跟餐要了一杯咸檸7, 跟餐都係加$12🍹, 咸咸酸酸, 好正呀!

#葵芳#日式料理#和風味#美味多款式##稻田食堂 #葵芳美食 #日式料理#便當#咖喱#hkfood #hkfoodie#香港美食#japan #japanfood #日本野#葵青區
2023-05-05 62 浏览
一禮拜要來打卡兩次嘅日料店👏 👏 今次收工又來幫襯🥳 鈡意食日料嘅我真係不能錯過🤭🤭我哋兩個人叫咗兩份店內既招牌人气便當🍱✅秋田便當🍱搭配豐富!包括【刺身三拼.三文魚/帶子/甜蝦】【脆香吉利雞扒】【汁煮豬軟骨】【味付螺肉】【咖喱飯】材料十足🤩刺身特別新鮮爽口!雞扒色澤金黃!外酥內嫩,汁水豐富!豬軟骨軟糯入味!配上咖喱飯超滿足🤩🤩✅冲繩便當🍱【刺身三拼】【吉列千層芝士豬扒】【汁燒金菇牛肉卷】【味付螺肉】【咖喱飯】豬扒脆卜卜😋好吃😋牛肉卷烤到脆脆香香,一口咖喱飯🍛一口豬扒,真係人間美味👏👏好抵食環境乾淨
✅秋田便當🍱
✅冲繩便當🍱
環境乾淨
2023-05-03 55 浏览
今日偷懶唔煮飯,就落樓下稻田食堂買兩個便當當晚餐,近排啲街坊話呢間唔錯。阿女話佢想試沖繩便當同鹿兒島便當。因為呢間鋪食物以日本地方命名,阿女話好搞笑。鋪頭裝修簡潔,十分乾淨。下次可以堂食。沖繩便當$96🫧吉列千層芝心豬扒一件吉列豬扒入面有流心芝士,咬落去豬扒夠淋有肉汁,唔會乾爭爭,夾埋流心芝士,十分美味。🫧汁燒金菇牛肉捲2件燒汁夠惹味,金菇肥牛永遠係最佳拍檔。鹿兒島便當$92🫧汁煮豬軟骨五件醬汁將啲豬軟骨炆得好淋真係啲骨都可以食埋🫧吉列大蝦兩件炸蝦非常大隻,彈牙。外層炸醬十分爽脆。兩個便當都有🫧刺身三種(三文魚兩件、帶子兩件、有頭甜蝦一隻)刺身新鮮肥美,一啲都唔hea。🫧味付螺肉、🫧咖哩飯估唔到個咖喱飯都咁正,夠香濃,帶小小甘口,阿女最啱食。兩個便當有咁多嘢食,呢個晚餐真係十分豐富!飽飽。
沖繩便當$96
🫧吉列千層芝心豬扒一件
🫧汁燒金菇牛肉捲2件
燒汁夠惹味,金菇肥牛永遠係最佳拍檔。

鹿兒島便當$92
🫧汁煮豬軟骨五件
醬汁將啲豬軟骨炆得好淋真係啲骨都可以食埋
🫧吉列大蝦兩件
炸蝦非常大隻,彈牙。外層炸醬十分爽脆。

估唔到個咖喱飯都咁正,夠香濃,帶小小甘口,阿女最啱食。

兩個便當有咁多嘢食,呢個晚餐真係十分豐富!飽飽。
2023-04-12 55 浏览
今晚外賣,點了🥡一份日式安格斯牛鰹魚湯底配稻亭烏冬,搭配燒魷魚筒。日式安格斯牛是以安格斯牛肉為主料,以日式調味料和煮法調製而成的。🐮安格斯牛肉🥩肉質豐富、細嫩多汁。鰹魚湯底是以鰹魚和昆布熬煮而成的湯底,味道清淡鮮美,🐟非常適合搭配烏冬面一起食用。稻亭烏冬是口感滑嫩,搭配鰹魚湯底更是絕配。除了主菜,還有燒魷魚筒作為配菜。燒魷魚筒是用魷魚製成的,🔥外層經過燒烤處理,口感好香,內裡則是魷魚的鮮美口感,非常適合搭配烏冬一起享用。

2023-04-11 59 浏览
稻田食堂葵芳依間日式食堂,平日放飯時間吸引不少在附近返工嘅朋友仔去食,皆因依間日式飯堂有很多不同款式的定食可以選擇,價錢亦都比較親民,份量也不少,落單係自助式,自己掃二維碼落的,叫咗福岡芝士漢堡扒拼吉列大蝦烏冬$85,湯底有鰹魚或豬骨湯底可以選,我選咗豬骨,定食附送三文魚味噌湯、小食及蒲燒鰻魚壽司2件,豬骨湯底奶白色,香濃,芝士漢堡扒芝士味唔會過搶,吉列大蝦🍤外脆內彈牙.四盛精選丼(三文魚、油甘魚、北寄貝、蟹籽),附送茶碗蒸及小食$79,雖然刺身份量不算多,但切得都厚厚地.特選壽司(三文魚、油甘魚、帶子、墨魚、加州卷、北寄貝)配迷你真打稻庭烏冬,附送茶碗蒸及小食$75,一次過可以試不同的食物,價錢又合理,唔洗加一服務費,服務又ok,整體來講不錯,值得支持.#日式#定食#lunch#午餐#set#葵芳#性價比#小店#烏冬#sashimi#sushi#ランチ
稻田食堂
2023-04-03 296 浏览
我寫信給您,希望能夠反映我在您的餐廳用餐時的經驗。我感到非常失望,因為我覺得員工的態度非常不友善。當我們到達時,員工並沒有向我們致意或微笑,而是冷淡地問我們需要坐哪裡。當我們詢問菜單內容時,員工的回答也非常不耐煩,並且缺乏禮貌。在整個用餐過程中,員工似乎都沒有笑容,也沒有主動詢問我們的需求。這種態度讓我感到非常不舒服,也影響了我們的用餐體驗。我希望您能夠採取措施,提高員工的培訓和服務質量,以保證客人能夠得到良好的用餐體驗。謝謝您聆聽我的反饋,我希望您能夠儘快解決這個問題,讓未來的客人能夠享受到更好的服務。

2023-04-03
2023-03-20 100 浏览
📍稻田食堂(葵芳)葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖住附近,間中都有經過呢度,有日就留意到呢間食堂,決定今晚同屋企人嚟食,仲以為啲嘢食好細份,樣樣都想食,就叫到一枱都係,搞到要打包😆😆😆😆👉 7吋珍寶赤海蝦刺身(3件)💰68😋😋😋😋.3/5寫明係7吋,但一路都無概念係幾大嘅時候,就捧到上枱,嘩,原來係咁大隻,見到都流哂口水,超新鮮,超鮮甜,啜埋蝦頭啲膏,真係好好味💓💓💓👉日本海膽魷魚(配紫菜飯團)💰48😋😋😋😋.5/5去元氣食過覺得好好味,😋😋😋見呢到有得淨點海膽魷魚就緊係要叫嚟食,一大碟咁上,滿足到我,海膽唔會甘味,魷魚又彈牙,三兩下就食哂❤️❤️❤️👉鹽燒油甘魚鮫💰72😋😋😋😋.3/5仲以為好似平時叫個啲咁細舊,點知捧到嚟係咁大舊魚鮫,仲要唔係得啲骨。係超多肉,好重魚味,仲要係好滑,真係無得頂👍🏻👍🏻👍🏻👉特選燒物盛💰88😋😋😋😋.5/5有鰻魚,雞肉,牛舌,大蔥豬肉,串串都好食。但呢碟最尾先上,食到好飽,搞到要打包,隅過夜先再食係爭啲,但都好食🤤,所以真係唔好叫咁多野👉 特選海鮮套餐(三文魚蜆肉味噌湯,蟹籽栗米沙律+刺身3款(三文魚2件,北寄貝2件,有頭甜蝦1件),香炸軟殼蟹1件,照
📍稻田食堂(葵芳)
葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖

👉 7吋珍寶赤海蝦刺身(3件)
💰68
😋😋😋😋.3/5

👉日本海膽魷魚(配紫菜飯團)
💰48
😋😋😋😋.5/5

👉鹽燒油甘魚鮫
💰72

👉特選燒物盛
💰88
😋😋😋😋.5/5

👉 特選海鮮套餐
(三文魚蜆肉味噌湯,蟹籽栗米沙律+刺身3款(三文魚2件,北寄貝2件,有頭甜蝦1件),香炸軟殼蟹1件,照燒原隻魷魚筒1件,咖哩飯,精選甜品蛋卷1件)
💰138
😋😋😋😋.3/5
超豐富,原隻炸軟殼蟹,新鮮熱辣最好味。青瓜沙律好清新健康,食完好解膩。刺身三品,無野可以彈。重頭戲燒魷魚,原條大大隻,大過隻碟添呀,係唔會燒到過熟,林到不得了,配埋醬汁,簡直係食唔停口。仲有個大碗咖哩飯,多野食都要食兩啖,咖哩有小小辣,好開胃,飽到真係想食都食唔落,唯有打包。最後有件香蕉小蛋捲,小小甜,啱啱好。呢個餐真係好抵食,又高質,大推!!

回頭:YESYES,食物樣樣都超大份,真係抵食!勁多人叫外賣,絕對會再回頭🥰

#kermit食在葵芳
2023-03-19 51 浏览
稻田食堂 (葵芳)葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖福岡流心芝士漢堡扒(2件)鬆軟嘅漢堡,包裹住濃濃的流心芝士,令人一試難忘。漢堡扒混合融化的流心芝士,外表經過鐵板香煎帶有焦香。忌廉芝士蒲燒鰻魚反卷(4件)忌廉芝士蒲燒鰻魚飯卷,忌廉芝士佔50%,食落有油膩感,勁creamy 。八色刺身拼盤刺身包括有:油甘魚、三文魚、藍鯨吞拿魚、赤貝、魷魚、海膽、生虎蝦、元貝。擺盤都一絲不苟。 選用上盛材料,新鮮而帶鮮甜味。和風三色冷盤(附紫菜飯糰)價錢合理,食物質數亦都唔錯。螺肉、海膽魷魚、芥末八爪魚全部都超級爽口惹味。
稻田食堂 (葵芳)
葵芳仁芳街2-14號美豐大廈地下6號舖

福岡流心芝士漢堡扒(2件)

忌廉芝士蒲燒鰻魚反卷(4件)

八色刺身拼盤

和風三色冷盤(附紫菜飯糰)