2024-08-17
人家一心諗住收工去操拳,係毫無預備下返返下工話收工全部同事要出席春茗,被突擊無得逃走!因禍得福美酒佳餚多不勝數,好惹味啊!花膠雞湯翅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️入席後發現多個火爐在場,視覺震撼,今晚打邊爐嗎?原來係堂煮雞湯翅。足料滋味,濃郁膠黏鮮甜,想搶多湯碗飲,但供應有限呢!稻香燒鵝皇⭐️⭐️⭐️個個都客客氣氣,客氣生疏食少好多!身為後輩的我當然最尾先夾,居然走一圈都仲有鵝髀食,食神照住!皮脆肉嫩,肉質緊緻,香料入味。西芹炒鮮魷⭐️⭐️⭐️住家小菜,爽甜無渣西芹搭咸鮮彈牙鮮魷,仲有甜椒點綴,醒神開胃。上湯焗西澳龍蝦伊麵⭐️⭐️⭐️先來品嗩爽脆有嚼勁新鮮龍蝦肉,再來索盡精華龍蝦汁伊麵,雖然略腍但味道不錯,加埋辣椒油更惹味!豆腐靈芝菇蜜糖豆炆花膠⭐️⭐️⭐️聽到個名感覺有益補身,爽甜蜜糖豆,鮮甜靈芝菇、索汁嚥韌炸豆腐,食完精神爽利。果皮蒸翡翠鮑⭐️⭐️⭐️⭐️新鮮度不容置疑,彷似依然在您眼前舞動!整隻鮑肉連芳香豉油入口,那種獨特的清新鮮味不是食開九孔鮑魚的味道。我最鍾意的鮑魚內臟呢?我由細到大全家都爭住食,肥美甘甜爆汁的啊!白切咸雞⭐️⭐️⭐️皮滑肉嫩,肥美雞甜帶咸香,高質燒味想跟碗白飯。清蒸游水海斑⭐️⭐️⭐️⭐️何解侍應掉低就離開?仿家不用拆魚的
清蒸游水海斑⭐️⭐️⭐️⭐️何解侍應掉低就離開?仿家不用拆魚的嗎?既然酒樓不包此服務,這責任又落到我依個後輩身上。魚皮膠黏、魚肉細實帶鮮帶滑,滾滿香甜豉油大大舊入口十分滿意。
菠蘿咕嚕肉⭐️⭐️⭐️彩椒爽甜,咕嚕肉外脆內彈,酸甜開胃。
蒜子上湯浸菜芯⭐️⭐️住家菜但菜芯不夠爽嫩,甜味不足略厭老了一點。
臘味糯米飯⭐️⭐️我只喜歡工夫生炒糯米飯,蒸蒸撈豉油濕濕淋淋不香口不喜歡,味道還可以。
蓮蓉壽桃包⭐️⭐️⭐️開心既時間過得特別快,甜品蓮蓉包清甜熱辣辣鬆軟食得過。
已盡全力都未能食到最後一道菜,真的十分飽十分滿足,飲飽食醉要落街搶的士回家去啊!